Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske 45+ iskanje dela

Ženske 45+ iskanje dela

Ženske 45+ so tretirane, kot da so že na smrtni postelji. Niti odgovora, povabilo na razgovor je že redkost.

Je pa zanimivo:

NASA pošlje 59leto Sunito v vesolje, pri nas pa niti razgovora ta zaposlitev za ženske 45+.

Kaj se dogaja v glavah kadrovikov?

Fb je polno žensk, ki se soočajo s takimi problemi, pa to niso ženske z OŠ izobrazbo.

“Gosthing” se pojavlja tudi na področju zaposlovanja. Podjetje da oglas za DM, ne dobiš nobenega odgovora, potem pa zasledil čez dva meseca popolnoma identičen oglas istega podjetja.

O tem se je pisalo tudi na Cekinu, ni samo na mojem zelniku zraslo. Pa tudi nekaj tem je bilo že na monu.

Umetno ustvarjanje mnenja, da ni delavcev? Morda za nekatere poklice kot so medicinske sestre, negovalke ostalo, pa je vse presežek.

Portali pa so polni iskalcev za dodatno delo, saj z minimalcem komaj prezivijo. Socialna pomoč, oa se z raznimi ugodnostmi izenači z minimalno plačo. ( brezplačni vrtec, visoki otroški dodatki….)

Novodobni podjetniki, pa želijo sužnje in ne delavce.

Še huje kot pišeš. Sama sprobala.

Pa že pri 40ih so mi marsikje direkt rekli, da iščejo mlajšo osebo. Pa je šlo recimo za trgovino s športno opremo pa s tekstilom.

Velika večina pa: nobenega odgovora.

Če imaš 45+ (oz 40+) skoraj nikoli ne dobiš odgovore, če pošlješ za delovna mesta kot je trgovina, čiščenje, sobarica, proizvodnja. Izjema so tisti, ki imajo izkušnje s takim delom. Če pa nimaš iizkušenj s takimi poklici pa je čudež, če ti sploh odgovorijo. Sem pred časom poslala preko 100 vlog v različne hotele in podobno. Ene trije so odgovorili.

Ko sem pošiljala v trgovine, nobenega odgovora. Niti enega pa so imeli razpise. Ko sem poklicala: iščemo mlajše.

Ko poišljam tam, kjer zahtevajo visoko izobrazbo, večinoma odgovorijo, ampak odgovor je NE.

Tako, da ja, dobiš potem tam, kjer so nemogoče pogoji, kjer ljudje bežijo stran in pač vzamejo vse, kar pride pod roke.

New Report

Close