Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske in iskrenost

Ženske in iskrenost

Kadarkoli se pogovarjam s kako še nepoznano žensko, vedno v sam vrh vrednot ali želja pri tipih postavljajo iskrenost.

Zdaj vas sprašujem monice, ali je to že v osnovi laž, samo wishful thinking ali prav zares nekatere (večina) cenite iskrenost?

In seveda, ali potem, ko to isto iskrenost doživite v najbolj primarni obliki, ali jo s cenjenjem in spoštovanjem sprejmete ali popenite od razočaranja? Iskrenost namreč predpostavlja tudi neprijetno resnico. Kako se držite v tem primeru?

Si ti predstavljaš življenje z žensko, ki nosi masko?

Vsi nosimo maske.

Sprašujem za konkreten primer. Ti lahko pride blizu ženska, ki nosi masko?

Ne sklepaj po sebi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nositi masko, kot skrivanje, je samo v svojem ekstremu povezano z vprašanjem, ki sem ga zastavil v temi. Sprašujem po drugem polu tega ekstrema.

Ne sklepaj po sebi.[/quote]
Saj ne. Morda trdiš nasprotno? Poznaš kakega, ki je ne nosi? Enega samega?

Po svetu leze vse živo. Torej je možno, da dva ki vstopata v razmerje nosita maske. Na kratki rok se morda še izide. Kaj iščeš opravičilo za svoje maske? Ne boš ga dobil

Ne sklepaj po sebi.[/quote]
Saj ne. Morda trdiš nasprotno? Poznaš kakega, ki je ne nosi? Enega samega?[/quote]

Maska ni to, da takoj ne priznaš, da tudi ti prdiš, smrčiš…whatever.
Ti imaš najbrž v mislih maske s pridihom zla, slabih namenov, preračunljivih kalkulacij ipd.

Skrajno neresno od mene je pričakovanje kake ontopic konstruktivne debate med nami, ane?

Želim te konstruktivno pripeljati do tega, da ti kapne to, po čemer sprašuješ. Sam se moraš dokopati do odgovorov, sicer jih ne boš cenil.

Saj ne. Morda trdiš nasprotno? Poznaš kakega, ki je ne nosi? Enega samega?[/quote]

Maska ni to, da takoj ne priznaš, da tudi ti prdiš, smrčiš…whatever.
Ti imaš najbrž v mislih maske s pridihom zla, slabih namenov, preračunljivih kalkulacij ipd.[/quote]
Ne neee, maska kot prikazovanje sebe pač v neki določeni luči. Ampak to je offtopic. Sprašujem po iskrenosti. Nisem bil dovolj jasen? Dam primer?

Če ni iskrenosti v odnosu, je neiskrenost. Ali misliš, da obstaja nevtralno območju, milni mehurček, kjer si varen? Iskrenost pomeni, da si pred nekom gol, kar pomeni brez mask.

Zanima me tvoje in mnenje ostalih. Jaz svojega imam, ni treba pomagat pri tem.

iskrenost in taktnost ni ista reč oz. se da resnico povedat na veliko načinov.

jaz sem absolutno ZA iskrenost, ker mi tako ni treba izgubljat časa z bebci v real lifu

Ok, a pa je to, da si gola in brez maske (pa čeprav minimalne) in nasprotno tudi tvoj partner zate res taka vrednota?

Kaj je lahko večja vrednota? To zame pomeni ljubezen. Neiskrenost ni znak ljubezni. Vse izhaja iz zaupanja, iskrenosti itd. To so izhodišča za gradnjo odnosa. Brez tega se kasneje kockice rušijo.

Vsak želi sebe prikazat v lepi luči, a to še ne pomeni, da ni iskren. Lahko, da kdo tudi “malo” pretirava. 😉
Glede na tvojo prvo trditev je vsa težava v tebi, ker si nepozoren opazovalec in ne znaš ločiti zrnja od plevel, ne pa v tistih, ki se skrivajo za maskami, včasih tudi samo za maskarami….. :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tu smo že blizu zgornje navedbe o nevtralnem območju. Si iskren ali nisi. Zamolčiš nekaj, ker si takten – to je v osnovi neiskrenost. Se strinjam, da se stvari da povedat na različne načine, a resnica na koncu vseeno lahko boli, če je še tako taktno a iskreno povedana. Tisti, ki cenite iskrenost bi to resnico ali mnenje morali sprejeti pozitivno, kljub temu, da vas boli. Ali jo tudi res, to je pa vprašanje (no, bodite iskreni)!

Skrajno neresno je pričakovat, da boš kdaj spoznal iskreno žensko.

Fiši a ti do nas [sub](vsaj nekaterih:)[/sub] gojiš vsaj malo tvoje “največje vrednote”? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Fiši a ti do nas [sub](vsaj nekaterih:)[/sub] gojiš vsaj malo tvoje “največje vrednote”? :)[/quote]

Dons sem ful iskrena, do vseh:). Kaj bo jutri sam bog ve:).

ne, ful je pomembno KAKO nekdo eno stvar pove.
recimo, če imaš kolegico, ki vedno zamuja, lahko obrneš to na hec in poveš, da ti bo zrasla brada, ker je vedno tako grozno pozna, lahko ji pa rečeš npr. “kako si lahko taka zabita krava, da vedno zamudiš”
v obeh primerih si tehnično gledano povedal, da te moti njeno zamujanje, verjetno je tud jasno, da bo njen odziv za vsak primer popolnoma različen.

Ni potemtakem skrajno neresno od ženske, pričakovati, da bo spoznala iskrenega moškega?

Fiši a ti do nas [sub](vsaj nekaterih:)[/sub] gojiš vsaj malo tvoje “največje vrednote”? :)[/quote]

Dons sem ful iskrena, do vseh:). Kaj bo jutri sam bog ve:).[/quote]

Ta ljubezen bo trajala še 55min?……
Oooooo kako hitro bo konec…. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close