Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske in iskrenost

Ženske in iskrenost

RIP angleščina…….[/quote]

RIP slovnica in pravopis

“Da se trem pikam reče tri pike (tudi tropičje) tiči praktičen razlog.
Število pik tega ločila je omejeno na 3. Kadar izpuščate dele stavka/povedi in v primeru zamolka ter naštevanja so tri pike VEDNO NESTIČNE. Primer: Pojdi v … Kupi hruške, zobno pasto, kruh …

Postavljanje kakršnega koli ločila pred tremi pikami je napačno.
Napačno: Kupi hruške, zobno pasto, kruh, …

Tri pike so stične tedaj, ko izpuščate dele besed.
Primer: Tristo kosm… “

Eh plača zlatolaske sploh ni problem, za nobenega ne bi bila. Problem nastane ko ti ob vsaki stvari vbija v glavo da ona več zasluži in je zato več vredna. To pa večina moških slabo prenaša. Njen največji problem pa je ta da ni sposobna ene iskrene in normalne zveze zgolj zato ker ji denar preveč pomeni in se boji da jo bo kdo okol prinesel.

Matkić:
[img]http://in-training.org/wp-content/uploads/2012/11/ATOYOM-e1351861712231.png[/img]

RIP angleščina…….[/quote]

RIP slovnica in pravopis

“Da se trem pikam reče tri pike (tudi tropičje) tiči praktičen razlog.
Število pik tega ločila je omejeno na 3. Kadar izpuščate dele stavka/povedi in v primeru zamolka ter naštevanja so tri pike VEDNO NESTIČNE. Primer: Pojdi v … Kupi hruške, zobno pasto, kruh …

Postavljanje kakršnega koli ločila pred tremi pikami je napačno.
Napačno: Kupi hruške, zobno pasto, kruh, …

Tri pike so stične tedaj, ko izpuščate dele besed.
Primer: Tristo kosm… “[/quote]

Ni res, več pik se uporabi tudi kot nadomestilo za izpuščene dele stavka, pri testih recimo Zemlja se vrsti okrog sonca in okrog …………………….., temu rečemo…………………………. in…………………………..

Tako da ja tri pike po slovnici uporabljamo res kot si napisal, ampak kdo pa pravi kaj sem jaz želel z večimi povedat…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

So ble nadomestilo za izpuščen del stavka, brez presledka in ločila na koncu ? Aha. Kejs Klousd.

Sicer pa, uporaba maternega jezika kakor ti paše ni problematična, meni osebno, ker potem bi tudi vsa narečja in požiranje besed morali opominjat vsepovsod, pa ne….. ampak če se delaš tipa in pišeš v angleščini daj napiši pravilno…… ne pa đizs krajst………………. pa še več pikic za vas………………………………

Aja pa multinik se je zbudo kot kaže 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

So ble nadomestilo za izpuščen del stavka, brez presledka in ločila na koncu ? Aha. Kejs Klousd.[/quote]

pika je ločilo….

Matkič na svojo pogodbo o zaposlitvi (ALEA obrazec 5,9 POGODBA O ZAPOSLITVI) poglej kako se postavlja te pikice za manjkajoče besedilo, zdej maš pa dost offtopica.

Ja zbudu se je pa si ga takoj zatolkel. Veš kokrat to besedo napišem (pravilno), tokrat mi je ušlo pač. Dobro, potem pa recimo, v materinem se tolerira, če se pa kdo sili s tujim, naj pa napiše kot treba (1sec za preverit v google). Ok.

Lepolaska je čist prijetno bitje, čist resnica. Je povedala kot je, če maš pogoje preveriš naprej, če pa ne, pa si rečeš da je verjetno itak ubogo bitje (itak je bil kisel, je rekla lisica) pa z nasmeškom naprej živite srečno življenje, preprosto kot je to.

Največ konflikta pa je itak zaradi tega ker živimo v različnih svetovih, včasih si izmenjamo mnenje in namesto da se učimo, en drugega zabijate kdo je zrel, kdo ni. Kdo dela pravilno in kdo ne. Ona se je tako odločila in to je to. Sprejmi ali odidi.

Nimam take pogodbe………………………………………………………………………………………

Think about it.

Spomni se na to, ko mi boš naslednjič pametoval o tem, kakšna je moja zveza.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Bojim se, da internet preveč odpira vrata domišljiji, še posebej, če gre za samske moške, ki kot pes na kost trznejo na sočne vzpodbudne besede 40-letnih gospodičen, ki se rade gibljejo v gostilniški moški družbi – da pa je 20 let kasneje še vedno blond tudi brez peroksida, to pa verjamem. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjažko kam pa pridemo brez domišljije ? 🙂

Spomni se na to, ko mi boš naslednjič pametoval o tem, kakšna je moja zveza.[/quote]

Nekaj je izražanje mnenja, drugo pa je namensko govorjenje slabega o zvezi drugih. In jaz spadam pod prvo.

Spomni se na to, ko mi boš naslednjič pametoval o tem, kakšna je moja zveza.[/quote]

Nekaj je izražanje mnenja, drugo pa je namensko govorjenje slabega o zvezi drugih. In jaz spadam pod prvo.[/quote]

Nekaj je izražanje mnenja, drugo pa prepričevanje neznane osebe, kako nekaj funkcionira v njeni zvezi. Glede tega spadaš pa v drugo kategorijo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Nekaj je izražanje mnenja, drugo pa je namensko govorjenje slabega o zvezi drugih. In jaz spadam pod prvo.[/quote]
Če je to mnenje slabo, ni neke razlike med tem dvojim. Še posebej, če nasprotna stran ve, da so stvari drugačne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če je to mnenje slabo, ni neke razlike med tem dvojim. Še posebej, če nasprotna stran ve, da so stvari drugačne.[/quote]
Razlika je med tem, na kakšni osnovi temelji neko mnenje.
Ali nekdo podaja mnenje na podlagi strokovnih dognanj in ni osebno vpleten v neko mnenje ali situacijo. Ali pa, če slabo mnenje podajaš na podlagi svojega lastnega počutja, brez strokovne podlage.
Samo zato, da tolažiš svoj ranjen ego.

Če je to mnenje slabo, ni neke razlike med tem dvojim. Še posebej, če nasprotna stran ve, da so stvari drugačne.[/quote]
Ali nekdo podaja mnenje na podlagi strokovnih dognanj in ni osebno vpleten v neko mnenje ali situacijo. Ali pa, če slabo mnenje podajaš na podlagi svojega lastnega počutja, brez strokovne podlage.
Samo zato, da tolažiš svoj ranjen ego.[/quote]

Realno gledano bi lahko o drugem človeku strokovno mnenje podal samo kakšne psiholog in psihiater, zagotovo pa nobeden izmed nas…

Samo zato, da tolažiš svoj ranjen ego.[/quote]

Realno gledano bi lahko o drugem človeku strokovno mnenje podal samo kakšne psiholog in psihiater, zagotovo pa nobeden izmed nas…[/quote]

Ne kliči hudiča, Puma se ima za strokovnjaka.

Strokovno mnenje res lahko poda le strokovnjak.
Ker pa to ni strokovni forum, lahko vsak poda svoje mnenje. Je pa še vedno razlika na kakšni podlagi in kaj je vzpodbudilo izražanje nekega mnenja.
Če nekdo na podlagi nekega tipičnega vzorca obnašanja neke druge osebe, prepozna razloge za takšno obnašanje ali izražanje, ta prepoznava res ni njegovo strokovno mnenje, je pa lahko zelo realno mnenje, saj znanja in dostopa do strokovnega znanja, nimajo le strokovnjaki.
In če na podlagi tega, da nekdo nenehno žali ali ponižuje druge, sklepaš, da ima težave s sabo in da sam ne more biti zadovoljen s sabo, še to ni razlog, da si prav tako sam nezadovoljen.
Razen, če bi prav tako sam nagnjen k istim vzorcem tipičnega negativnega obnašanja.

To je tvoja ocena, ki ni nujno pravilna.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Strokovno mnenje res lahko poda le strokovnjak.
Ker pa to ni strokovni forum, lahko vsak poda svoje mnenje. Je pa še vedno razlika na kakšni podlagi in kaj je vzpodbudilo izražanje nekega mnenja.
Če nekdo na podlagi nekega tipičnega vzorca obnašanja neke druge osebe, prepozna razloge za takšno obnašanje ali izražanje, ta prepoznava res ni njegovo strokovno mnenje, je pa lahko zelo realno mnenje, saj znanja in dostopa do strokovnega znanja, nimajo le strokovnjaki.
In če na podlagi tega, da nekdo nenehno žali ali ponižuje druge, sklepaš, da ima težave s sabo in da sam ne more biti zadovoljen s sabo, še to ni razlog, da si prav tako sam nezadovoljen.
Razen, če bi prav tako sam nagnjen k istim vzorcem tipičnega negativnega obnašanja.[/quote]

Lahko je zelo realno mnenje ali pa tudi ne, problem je v tem, ker vsak za sebe misli da poda zelo realno mnenje, in za druge da niti ne toliko, (sploh ko mu ni povšeči) zato je težko odločat kdo izmed amaterjev (nas vseh) je podal realno in kdo ne, ker nenazadnje je tako, da čim ti nekdo pove mnenje ki sovpada s tvojimi nazori in prepričanji, ga tvoj um takoj procesira kot bolj pravega ali ”realnega” pa če je ali ni, in obratno manj pravega in realnega od tistega katerega mnenje ti ni povšeči…..

In kdo bo sodnik da bo sodil kd oje realen in kdo ne?

Vsak si naj misli svoje. 🙂
Absolutne resnice ne bomo nikoli našli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close