Ženske in tetoviranje
Opažam, da je vedno več mladih žensk, nekje 20-30, tetoviranih, ponavadi tam na trtici ali spodnjem delu hrbta.Poleti, ko se nosijo majčke do popka, pa tudi recimo na plaži je to lepo vidno.
Tudi naša nova misica je tetovirana. Pa prva spremljevalka tud.
Fetiš na bolečino? Modna muha?
Včasih so se ljudje tetovirali, da bi bili drugačni. Danes se tetovirajo, da ne bi bili drugačni.
Ni škoda lepe ženske kože?
Jaz razumem, da je dedec tetoviran, recimo na bicepsu, to žensko množično tetoviranje mi je pa malo mimo.

Zato pa naj bi se za tatoo odločili tisti kateri so temeljito premislili, da bodo celo življenje živeli z njim. Jaz imam svojega na lopatici in po sedmih letih se ga še nisem naveličala, dvomim da se ga bom sploh kdaj. To je enostavno del mene. Ne vem pa zakaj se tako obremenjujete s tem kdo ima in kdo ga nima? Je čisto stvar posameznika kaj mu je všeč in kaj mu ni….
Zato pa naj bi se za tatoo odločili tisti kateri so temeljito premislili, da bodo celo življenje živeli z njim. Jaz imam svojega na lopatici in po sedmih letih se ga še nisem naveličala, dvomim da se ga bom sploh kdaj. To je enostavno del mene. Ne vem pa zakaj se tako obremenjujete s tem kdo ima in kdo ga nima? Je čisto stvar posameznika kaj mu je všeč in kaj mu ni….Zame ni bil modna muha, temveč nekaj posebnega, unikatnega na meni.

Mal sem se nasmihala ob temle prebiranju.
tatoo je pravzaprav simbol nečesa. Tisto nekaj pa ugotavlja vsak sam. Tisti ki ga nosi, mu je ta simbol všeč(paleta možnosti), tisti, ki mu ni, pa ima ta simbol zanj negativni predznak. Simboli v drugačnih oblikah pa nas obkrožajo na vsakem koraku in vsepovsod, ampak to je že druga zgodba.
Sama imam dokaj velik tatoo na sredini hrbta in vanj sta vpletena dva meni zelo ljuba simbola, ki mi pomenita …hm, ne bom razlagala. Če izbereš tatoo s pomenom, je po mojem manj možnosti, da se ga naveličaš. Če si dovolim na primer razmišljanje o kitajskih črkah, so mi malo mimo, ker so navadne črke. Raje imam dodelane stvari. Metuljčki, pa levčki in podobno pa ni zame.
O svojem tatooju sem razmišljala že prej najmanj 8 let, preden sem se dala tetovirati. Posvetovala sem se tudi z več ljudmi, ki tetovirajo in iskala informacije. O snoveh, ki so v barvah, o načinu tetoviranja, o tem, kako globoko prodre barva(tatooji , ki zginejo(če sploh) po petih letih na primer so popolnoma isti, le barva le neobstojna in manj kvalitetna, to vam razloži vsak mojster. Zanimivost – najbolj “strupena” je bela barva, ker mislim, da vsebuje cink, najmanj oobstojna pa rdeča barva.
Kar se ttuiče povešene kože pri tetoviranih starkah(ali starcih) pa tole: pomembno je KAM si daš tatoo. Zadnjica in trebuh, pri nekaterih moških pa nadlahti so zzelo kritična mesta, ker tam se – logično- koža čez življenje najbolj širi in nažalost tudi posaja z leti ohlapna. Za ta mesta mojstri priporočajo na primer motive rož, ker udi če se rategnejo ali plahnijo, še ni tako izum,etničeno, kot na primer kakšen obraz. (napihnite balon, na katerega ste prej kaj narisali in obrano)
Pa še podatek – nisem mladenka, stara sem 34 let, tettovirala sem se pred 4 leti in na sredini hrbta se še ni čisto nič povesilo:)))))

Sorry zippy! nisem hoela koga užaliti!!! Samo MOJ odnos je tak. Jaz razumem kitajske pismenke kot drugačno obliko naše pisave. Je pa res, da ima tudi vsaka beseda svoj pomen.
Hotela sem reči, da je treba premisliti in bolje da dolgo tuhtaš in iščeš motiv. Bolj je simbol dodelan, močnejši je lahko pomen. Vse pa je odvisno od dojemanja,.
zippy, ni bilo namerno!
Forum je zaprt za komentiranje.