Ženske: kaj občutite ob pesmi Silvestrski poljub?
Spet nocoj med prijatelji
proslavimo novoletni dan.
Tu sem jaz, tu si tudi ti,
ki skrivaj te rad imam,
čeprav ljubiti te ne smem.
Ko pride polnoč,
ko gorijo le še sveče,
spet te poljubim,
voščim ti veliko sreče.
Meni je dana,
ko poljubim te drhteče,
ti naslednji dan šla boš kdove kam,
ne da bi sploh kaj slutila,
jaz pa bom ostal, v sebi zakopal
ta silvestrski poljub.
Spet bo vse, kot je prej bilo,
neizprosen je življenja tok
in vendar upal bom srčno,
da ko leto bo okrog,
slavili bomo spet s teboj.
Dostojanstvo, spoštljivost, sprejemanje teka življenja in tudi umetniška svoboda, lepa pesem, dobra vsebina. Zgodba življenja in pesem, ki bo ostala večna za več generacij, ima potencial.
zna, 09.11.2024 ob 20:31
Spet nocoj med prijatelji
proslavimo novoletni dan.
Tu sem jaz, tu si tudi ti,
ki skrivaj te rad imam,
čeprav ljubiti te ne smem.
Ko pride polnoč,
ko gorijo le še sveče,
spet te poljubim,
voščim ti veliko sreče.
Meni je dana,
ko poljubim te drhteče,
ti naslednji dan šla boš kdove kam,
ne da bi sploh kaj slutila,
jaz pa bom ostal, v sebi zakopal
ta silvestrski poljub.
Spet bo vse, kot je prej bilo,
neizprosen je življenja tok
in vendar upal bom srčno,
da ko leto bo okrog,
slavili bomo spet s teboj.
Dostojanstvo, spoštljivost, sprejemanje teka življenja in tudi umetniška svoboda, lepa pesem, dobra vsebina. Zgodba življenja in pesem, ki bo ostala večna za več generacij, ima potencial.
Lepo opisano. Včasih so bila besedila pesmi res drugačna.
lepa pesem..
a če ne sme nekoga ljubit, to pomeni, da ta oseba ni za njega, če nima namena stvari spremenit, oz odvisno od razloga, zakaj ne sme.
da je škoda življenja in dragocenega časa, misli, čustev, upanja, da daješ nekomu, ki ga ne smeš ljubit..
kaj je narobe z ljudmi, ki so prosti in želijo ljubit in biti ljubljeni? torej če se zagledaš v vezano osebo, je to le zato, ker nočeš biti srčno na voljo prostemu človeku.. če se vezan/a zagleda v drugo/drugega je to le zato, ker svojega ne ljubi kot naj bi ženska ljubila moškega oz moški žensko.
hvala za pesem, nekaj spominov je prebudilo..
Čudovita pesem. Z Alfijevim žametnim glasom pa sploh. Zame ima še poseben pomen. Bila sem še zelo mlada, s sodelavcem sva se zaljubila, a je bil poročen. Skozi to ne bi mogla in sva sprejela razumsko odločitev, da prenehava. Malo zatem sva na sindikalni zabavi ob tej pesmi zaplesala in se tudi zadnjič poljubila. Z novim letom sva oba šla v novi službi. Par let nazaj sva se slučajno srečala, oba z vnuki.
Res ne vem, zakaj bi moralo biti Silvestrovo za vsako ceno podvrženo nekemu veseljačenju, ki je velikokrat prisiljeno. Je vsako leto boljše, da se ga moramo tako veseliti? Z vsakim novim letom se za eno leto postaramo, pričakajo nas novi davki, višje cene, vse manj pravic. Česa naj bi se potem morali veseliti? Še glasba je vsako leto slabša, nek brezvezen, plehek kopi pejst štanc.
Pesem je pa tudi meni lepa, ena najboljşih slovenskih.