Ženske, katera kozmetika vam je najbolj fajn?
Ja, ko sem bila še samska in brez otrok, mi ni bilo problem porabit po 50.000 takratnih SIT. Gel, tonik, krema za okrog oči, parfumčki (te še zdaj kupujem Bvlgari, Guerlain ipd.), šminke, senčila, pudri. Vem, koliko sem zapravila za kozmetiko, ker mi je to takrat pač nekaj pomenilo. Danes vidim, da mi ravno tako ustreza krema Dr. Hauschka, ki je cenejša od Biotherma ali pa Guerlaina, pa še naravna kozmetika je, kar pa zveneča imena niso. Če bi šla danes v Mueller po to, kar sem uporabljala pred desetimi leti, bi dala za kremo, gel, šminko in maskaro hitro 200 EUR. Kot da je to problem.[/quote]
Seveda ni problem, samo ti si napisala na mesec. Vem koliko stane, ker uporabljam Matis kozmetiko za obraz in plačam dobri 100 eurov, samo ne na mesec, ker v enem mescu res ne porabim cele obrazne kozmetike.[/quote]
No, potem si pa predstavljaj, kakšen frik sem šele bila glede kozmetike :-)))))
mleko za obraz Vichy, tonik L’Occitane, krema Body shop. Dekorativna kar Max Factor ali kaj podobnega, tudi Body shop. Kreme za telo Body shop.
Kar rada kupujem kozmetiko, ne ravno najdražje, ampak nekje v rangu L’Occitana. Na koncu potem itak ugotovim, da imam najlepšo kožo, kadar dovolj spim, veliko športam, pijem in pametno jem in sem zadovoljna z življenjem, vse ostalo je potem samo še placebo dodatek
Evo še moj odgovor:
čiščenje: gel Neutrogena
maska: glinena Neutrogena
specialna nega: glikolna kislina enkrat ena, drugič druga (Avene, Roughj)
tonik: Clinique s salicilno, vsakodnevno Garnier
krema za oči: Nuxe
krema za obraz: zelo redko, vlažim s tonikom proti gubam se borim s kislinami
dekorativa: puder že leta Lancome teint idole, maskara Lancome, senčila različno (največ Collistar), šminke glosi različno, ostalo različno
laki za nohte: večinoma Opi in Essence
za telo: različno, največ sicer Felce azzura (zelo poceni, klasičen pudrast vonj), pa precej afrodite, kot tudi za tuširanje in pranje las.
Pedikuro si priviščim 1x letno, ostalo sama.
Porabim pa malo, tako da kupim pač novo ko mi česa zmanjka. Kupujem v tujini ali prek neta, ker je ceneje. Če kupim npr. maskaro vsake 4 mesece mi je čist logično, da kupim Lancomovo preverjeno kvaliteto za 23 evrov (toliko stane na evropskih letališčih v travel value shopih naprimer) kot pa loreal s panda eyes kvaliteto za 14 evrov.
Seveda ni problem, samo ti si napisala na mesec. Vem koliko stane, ker uporabljam Matis kozmetiko za obraz in plačam dobri 100 eurov, samo ne na mesec, ker v enem mescu res ne porabim cele obrazne kozmetike.[/quote]
No, potem si pa predstavljaj, kakšen frik sem šele bila glede kozmetike :-)))))[/quote]
Ja, si res morala bit :)))
meni je super od nature siberice. res, top mi je. trenutno imam piling, ki ga uporabljam skoraj vsak dan, ker mi čisto nič ne izsuši kože – vsebuje namreč nekakšno olje, zaradi česar koža ni čist zategnjena, kot po ostalih pilingih. Sicer pa imam še nočno masko proti gubicam, ki si jo kar gor pustiš, in se mi bo kakšnih 2 tednih že pozna, da koža precej boljše izgleda zjutraj Je pa to naravna kozmetika.
Jaz osebno uporabljam naravno kozmetiko Essens -Češka firma -zelo priznana! Zelo ugodno jo lahko naročiš preko spleta… Imajo tudi testerje, da lahko preizkusite… Kupiš lahko tudi naravne parfume.. Dišave kot so Gucci Lacoste, Chanel, Hugo Boss.. Po zelo ugodnih cenah.. Če dosti kupuješ dobiš tudi provizijo, ki jo lahko porabiš pri naslednjem nakupu… Včlaniš se na http://Www.essens.si pod id sponzorja vneseš kodo 910010416 in kupuješ zelo ugodno…. sandra.kalsek@gmail.com
Jaz uporabljam tole:
– za čiščenje obraza in tonificiranje: Darphin, Ren
– dekorativa: Dior, Ester Lauder
– negovalna krema – dnevna, nočna: La Prairie, Darphin, L?Occitane
– okoli oči: Shiseido
– specialna nega (serumi, itd.): Darphin, La Prairie
– preparati proti celulitu: nič oz. s športom :), je pa priporočljivo, da se masira s kavnimi zrnci
– šamponi in kreme za telo: Miracle za lase, krema za telo L’Occitane, gel za tuširane: Ombia – Hofer.
In to je to.
Večinoma home-made.
Krema za obraz, dnevna, nočna, vmesna: kokosovo olje.
Koža, univerzalna: 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gel aloe vera in olja (orehovo, sezamovo).
Sončenje: olivno olje.
Deodorant: domači (kokosovo olje).
Telo: domači piling (limona, kava).
Milo: s kozjim mlekom, olivno in sivkino.
Krema za roke: Ahava.
Šampon: zeliščni z vrtnico ali samo voda.
Uporabljala sem izdelke od Vichy in Loccitane, potem sem med mojo vsakoletno alergijo dobila grd osip tudi po obrazu… iskala sem zamenjavo za ti dve kremi oz. nekaj na kar ne bom dobila reakcije po obrazu in najbolj mi je sedla kozmetika od Afrodite, ki jo uporabljam še sedaj. Cenovno ugodna, učinkovita, pa še Slovenska.
Zadnje čase uporabljam paulas choice, drugače pa če se le da naravno kozmetiko.
Od dekorativne pa puder double wear estelee lauder ker še nisem našla naravnega, ki bi imel isto obstojnost, senčke tom ford (isti razlog kot puder), ostalo pa odvisno, večkrat menjam. Laki za nohte so vedno Zoya. Namesto kreme za telo uporabljam kokosovo olje, ki ga uporabljam tudi kot masko za lase, šampone ipd. za lase pa trenutno rahua, ki je super, ampak cena je ubitačna, običajno pa uporabljam joico. Veliko kozmetike nabavim iz ameriškega iherba. Zadnje čase je sicer tudi v eu kar lepa izbira naravne kozmetike, tako da poizkušam različne znamke in potem vidim kaj mi odgovarja.
Uporabljam:
– Paula’s choice: gel za čiščenje obraza (27e), AHA tedenski piling (40e), retinol serum (37e)
– Alverde vlažilno kremo za obraz pozimi, ko je res suh zrak (4e), poleti pa kakšno nemastno kremo z zaščitnim faktorjem (menjavam, 10e)
– maskaro menjavam (10e), puder razno (isto menjavam, 10-15e)
– za telo Les Marseillas (5e)
Preračunano glede na to, kako velike so embalaže in koliko časa trajajo, porabim na mesec cca 25e za vso nego. Paula’s choice zadeve so malo dražje, a učinkujejo in zelo dolgo trajajo (večja pakiranja oziroma se jih v enem nanašanju porabi res malo), drugi izdelki, ki jih imam, pa so iz cenejšega ranga, a mi vseeno ustrezajo.