Ženske kdaj ste si nazadnje kupile drag kos oblačila
Enako. Pa mi denar nikoli ni bil problem.
No nazadnje sem kupila za 200 eur dizajnerski kos oblačila, znižan s 1400 eur, lani. Little black dress, imam štiri. Ker mi je bila res všeč, top ulita in lahko je za različne priložnosti – kombiniram. Ne pomnim, da bi pa v vseh zadnji 20ih letih dala več kot 400 eur za kos oblačila, za obutev pa ne več kot 200 eur. Seveda oboje je bilo pa znižano tudi s cene, krepko čez jurja. Pri meni velja načelo manj je več. v povprečju imam oblačila tudi po 10 let, tiste taboljše kose. V tem času se pa marsikaj že zamortizira.
Popolnomaskregana logika, s katero rapidno prispevaš k uničenju planeta:-( Če ti še nihče ni povedal, je tekstilna industrija eden največjih onesnaževalcev okolja.
Boljši kosi so običajno “večni”, medtem ko je poceni jogurt moda, kot že ime pove, hitro pokvarljiva in zelo hitro pase. Moji kosi kašmirja, plaščev, suknjičev in oblek bodo vedno in. Tvoje cotice pa že jutri nerelevantne.
Popolnomaskregana logika, s katero rapidno prispevaš k uničenju planeta:-( Če ti še nihče ni povedal, je tekstilna industrija eden največjih onesnaževalcev okolja.
Boljši kosi so običajno “večni”, medtem ko je poceni jogurt moda, kot že ime pove, hitro pokvarljiva in zelo hitro pase. Moji kosi kašmirja, plaščev, suknjičev in oblek bodo vedno in. Tvoje cotice pa že jutri nerelevantne.
[/quote]
Moje “cotice” niso pri nas kupljene, ker se ve, od kod prihajajo. Tudi najcenejše niso, ampak nekje v mejah normale.
Ne mislim pa kupovati tako dragih plaščev, ki tako enkrat zastarijo in jih lahko nosijo samo še prababice. Moda gre naprej 🙂
Moje “cotice” niso pri nas kupljene, ker se ve, od kod prihajajo. Tudi najcenejše niso, ampak nekje v mejah normale.
Ne mislim pa kupovati tako dragih plaščev, ki tako enkrat zastarijo in jih lahko nosijo samo še prababice. Moda gre naprej 🙂
[/quote]
Kvaliteta nikoli ne zastari. Modne cunje zastarijo po sezoni ali dveh, če prej ne razpadejo. Moda gre naprej samo za poceni oblačila. Kvaliteta je klasika, ki je vedno v modi. In na dolgi rok plašč za 800 evrov pride enako drag ali cenejši kot več kosov cenenih oblačil, ki ne zdržijo več kot eno sezono. In naredi veliko manj škode okolju.
Caki mal
Kaj pa lahko kupiš za 2 jurja.? Sploh če imaš še otroke za oblect.? Za dva jurja se še en ne more oblect, kaj šele več, ti ga tud biksas.
[/quote]
Dobro so vas navadili v potrošništvo. 2000 letno za 1 osebo. Kaj kupujete in po 1 letu vržete stran? Povej kaj vsako leto od cunj kupiš zase za 2000€
[/quote]
V bistvu gre moda nazaj.
Moja mama je kupovala kvalitetna oblačila, no, 40 let nazaj so bila že običajna oblačila bistveno bolj kvalitetna od današnjih. Jaz danes nosim njene jopice, plašče, bluze in ostalo, spomladi so čiste kopije teh oblačil preplavile trgovine kot zadnji modni hit.
A to pomeni, da imas ti se vedno telefon na tipke, Commodore 64 in v sluzbo se vozis z biciklom, ki si ga dobil na Podarimo si?
[/quote]
Ne, to pomeni da ne kupim vsako leto novega telefona ampak ga imam dlje, praviloma dokler funkcionira in zadošča potrebam. Če baje kupujete kvalitetne cunje ni vrag da ne bi zdržale vsaj 3 leta. Funkcionalna nepismenost je v porastu vidim