Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ženske kdaj ste si nazadnje kupile drag kos oblačila

Ženske kdaj ste si nazadnje kupile drag kos oblačila

V bistvu gre moda nazaj.

Moja mama je kupovala kvalitetna oblačila, no, 40 let nazaj so bila že običajna oblačila bistveno bolj kvalitetna od današnjih. Jaz danes nosim njene jopice, plašče, bluze in ostalo, spomladi so čiste kopije teh oblačil preplavile trgovine kot zadnji modni hit.
[/quote]

Mene sicer ne moti, ampak je žal tako, da modna industrija poskrbi za to, da novim kolekcijam doda in spremeni ravno toliko, da se oblačilom iz preteklosti na daleč vidi, da so iz enih drugih časov. O tem, da so bila oblačila včasih kvalitetnejša, pa res ni dvoma.

Ne, to pomeni da ne kupim vsako leto novega telefona ampak ga imam dlje, praviloma dokler funkcionira in zadošča potrebam. Če baje kupujete kvalitetne cunje ni vrag da ne bi zdržale vsaj 3 leta. Funkcionalna nepismenost je v porastu vidim
[/quote]

Strinjam se s teboj. Tudi jaz tako razmišljam in kupim novo šele, ko staro ni več uporabno.

Ne, to pomeni da ne kupim vsako leto novega telefona ampak ga imam dlje, praviloma dokler funkcionira in zadošča potrebam. Če baje kupujete kvalitetne cunje ni vrag da ne bi zdržale vsaj 3 leta. Funkcionalna nepismenost je v porastu vidim
[/quote]

No vidis, pa sva prisla skupaj. Kvalitetna oblacila se kupujejo na dolgi rok, ne za eno sezono. Jaz jih kupujem, dokler funkcionirajo in zadoscajo potrebam.

Mene sicer ne moti, ampak je žal tako, da modna industrija poskrbi za to, da novim kolekcijam doda in spremeni ravno toliko, da se oblačilom iz preteklosti na daleč vidi, da so iz enih drugih časov. O tem, da so bila oblačila včasih kvalitetnejša, pa res ni dvoma.
[/quote]

Najdeš dobro šiviljo, ki ti kvalitetno robo osveži in posodobi.

Plašč mu predstavlja nepotreben strošek, ker imava v načrtu menjavo avta.
Ponavadi sem popustila.🙄
[/quote]

V bistvu si izpadla čist povprečna. Eden z minimalcem bo kupil plašč v Hoferju za 50 evrov, povprečen kje v Orseyu za 100 evrov, ti z nadpovprečno plačo pa za 800 evrov. Čisto potrošništvo. Dolgčas. Pač ovca mentaliteta… vsi po spisku, pač oblačiti se je treba po standardu, družbenem statusu bla bla bla. Dolgčas.

Vaš link

Navadne čevlje za 30 evrov so prodali za 1.800 si izmislili ime ustvarjalca in folk jih je kupoval…

Moja jopica je še največ vredna od vsega tega, ker je doma narejena 🙂

No vidis, pa sva prisla skupaj. Kvalitetna oblacila se kupujejo na dolgi rok, ne za eno sezono. Jaz jih kupujem, dokler funkcionirajo in zadoscajo potrebam.
[/quote]

Saj to razumem ampak te ljudje vsako leto stresejo 2000 zase – za cunje

Dvomim, da bi kaksna uspesna podjetnica, direktorica ali starejsa zdravnica iskala potrditev tukaj na monu, ce si je kupila predrag plasc.

Tukaj se samo hvalite, kakšne plače imate in kako draga oblačila kupujete. O takšnih oblačilih samo sanjate.

Meni pa je večji izziv in uspeh kupiti izjemno poceni, ogromno oblačil sem kupila po evro ali 50 centov, najvec v second handu Textile house. Pa še teh že celo večnost ne, ker imam cunj dovolj.

Najdražja obleka, ki sem jo kupila, je bila tista za 120€ za sinov maturantski ples. Sicer mi ni žal, ker je bila ljubezen na prvi pogled. Drugače pa mi je čisto nerazumljivo za garderobo odštevati po več 100 € za kos.

Če bi imela veliko denarja, bi svojim otrokom omogočila izpopolnjevanja tujih jezikov v tujini, obiske tudi najdražjih predstav in koncertov, magari na drugem koncu sveta, potovanja (sama zaradi hibe ne potujem) in take zadeve. Doživetja, izobraževanja, spomine, dogodivščine.

Vse drugo, bajto, vikend, avtomobile, vse materialno ti vzame en potres, požar, poplava.

Znanja in spominov pa ti ne more vzeti nič in nihče, dokler si živ.

Isto razmišljajo tudi moji otroci.

P. S. Vseeno pa večji problem, kot nakup plašča za skoraj tisočaka S SVOJIM DENARJEM, vidim v odnosu partnerja do tebe, upoštevanje tvojih želja, vrednot, sanj. V spoštovanju tebe.

Moje mnenje.

V lanskem letu sem zaslužila dobrih 100K neto. Kaj je v primerjavi 6000 €, kolikor sem jih namenila za obleko?
[/quote]

Si ti 100k neto ja, kaj si iza login. matr kake puhloglavke ste tu gor

New Report

Close