Ženske, kje kupujete obleke?
Za klasično boš morala verjetno v malo dražje trgovine pogledat. Te poceni imajo večinoma samo “fast fashion”. Se pa včasih kaj najde. Jaz večinoma kupujem v tujini (online in na potovanjih). Pa čakam razprodaje
Od cenejših včasih kaj najdem na banana republic. Imamo tud v sloveniji, samo na netu je večja izbira.
Če boš kaj po italiji hodila imajo tukaj odlično izbiro bolj klasičnih krojev:
Jaz grem običajno vsaj enkrat letno tja malo zapravit.
Kaj točno pomeni, da ni problem, če so dražje? Kakšen stil oblačil iščeš? Poslovno modo, bolj elegantne obleke, poletne obleke, kratke, dolge ali srednje dolžine? Ker če ti denar res ni ovira, bi jaz na tvojem mestu gledala na spletnih straneh Hugo Boss in Max Mara, ki imajo sedajle popuste. Izjemno lepe obleke imajo, ampak je zanje treba stegniti globlje v žep.
Poglej si še Penny Black, tudi oni imajo sedaj popuste. Ampak te trgovine so v cenovnem rangu od 80 EUR navzgor (povečini 100 EUR+) z že upoštevanimi popusti.
Če boš v kateri od teh trgovin našla obleko, ki ti je všeč, preveri še na Zalando, če jo morda pri njih dobiš ceneje. Če želiš malo videti, kaj vse obstaja in katere firme bi ti morda odgovarjale, je Zalando lahko OK vir informacij oz. OK spletna prodajalna.
V nižjem cenovnem rangu od teh dveh (še vedno cenovno dokaj visok rang za Slovenijo na splošno):
Massimo Dutti je cenovno veliko bolj dostopen, še posebno sedaj, ko so popusti. Vendar je pri njih vsi kroji niti slučajno niso ženstveni – dejansko gredo v dve skrajnosti, imajo izjemno vrečaste in netelirane obleke na eni strani, hkrati pa vedno tudi nekaj bolj ženstvenih krojev, ki bi morda tebi ustrezali.
Nadalje si poglej S Oliver Black Label. Meni se sicer zdijo njihove obleke precenjene in v živo ter na otip niso neka ekstra kvaliteta, čeprav jih tako tržijo, in mi sploh ne odgovarjajo. Morda bodo tebi bolj všeč.
Nadalje imaš v podobnem cenovnem razredu Banana Republic. Če si zelo drobna, boš pri njihovih oblekah lahko imela problem in si raje oglej njihovo linijo oblačil Petite.
Tisa_R007, 09.07.2021 ob 13:06
Kaj točno pomeni, da ni problem, če so dražje? Kakšen stil oblačil iščeš? Poslovno modo, bolj elegantne obleke, poletne obleke, kratke, dolge ali srednje dolžine? Ker če ti denar res ni ovira, bi jaz na tvojem mestu gledala na spletnih straneh Hugo Boss in Max Mara, ki imajo sedajle popuste. Izjemno lepe obleke imajo, ampak je zanje treba stegniti globlje v žep.
Poglej si še Penny Black, tudi oni imajo sedaj popuste. Ampak te trgovine so v cenovnem rangu od 80 EUR navzgor (povečini 100 EUR+) z že upoštevanimi popusti.
Če boš v kateri od teh trgovin našla obleko, ki ti je všeč, preveri še na Zalando, če jo morda pri njih dobiš ceneje. Če želiš malo videti, kaj vse obstaja in katere firme bi ti morda odgovarjale, je Zalando lahko OK vir informacij oz. OK spletna prodajalna.
V nižjem cenovnem rangu od teh dveh (še vedno cenovno dokaj visok rang za Slovenijo na splošno):
Massimo Dutti je cenovno veliko bolj dostopen, še posebno sedaj, ko so popusti. Vendar je pri njih vsi kroji niti slučajno niso ženstveni – dejansko gredo v dve skrajnosti, imajo izjemno vrečaste in netelirane obleke na eni strani, hkrati pa vedno tudi nekaj bolj ženstvenih krojev, ki bi morda tebi ustrezali.
Nadalje si poglej S Oliver Black Label. Meni se sicer zdijo njihove obleke precenjene in v živo ter na otip niso neka ekstra kvaliteta, čeprav jih tako tržijo, in mi sploh ne odgovarjajo. Morda bodo tebi bolj všeč.
Nadalje imaš v podobnem cenovnem razredu Banana Republic. Če si zelo drobna, boš pri njihovih oblekah lahko imela problem in si raje oglej njihovo linijo oblačil Petite.
hvala lepa, moja garderoba so večinoma same obleke in torej vedno iščem takšne, ki so primerne za vsak dan, bi lahko rekla v poslovni smeri, da niso ” preveč”. Moj problem je, da preko spleta ne upam kupovati, ker sem bolj majhna in se mi je že toliko krat zgodilo, da so oblačila ostala v omari, katji: ali je prenizek pas, ali je predolga itd.
oblekice, 09.07.2021 ob 14:48
hvala lepa, moja garderoba so večinoma same obleke in torej vedno iščem takšne, ki so primerne za vsak dan, bi lahko rekla v poslovni smeri, da niso ” preveč”. Moj problem je, da preko spleta ne upam kupovati, ker sem bolj majhna in se mi je že toliko krat zgodilo, da so oblačila ostala v omari, katji: ali je prenizek pas, ali je predolga itd.
Ok prenizek pas in to razumem, ampak če je predolga pa drugače ok jo daš šivilji popravit. Jaz večino svojih oblek popravim, ker je v bistvu nemogoče kupiti nekaj kar ti je kot ulito. Meni so ali rokavi predolgi, ali hlače/krilo predolgo, ali v pasu preširoko v bokih pa ok…..ker ne kupujem poceni/fast fashion zadev vem da jih bom nosila dolgo in želim da so mi kot ulite. Dobra šivilja je zelo pomembna če želiš imeti klasično garderobo, ki izgleda kot da je bil vsak kos narejen zate.
Je pa fajn da najdeš par znamk ki ti odgovarjajo in potem od njih naročaš. Če ti ne odgovarja pa vrneš. Pa če si majhna / kratek trup kupuj petite.
meni imajo tukaj top oblekice in tudi cene so ugodne
https://www.superfashion.si/zenske/zenska-oblacila/obleke-in-krila/
Ravno vceraj sem vrgla oko na izlozbo trgovine Vartex v City Parku, ena krasna rdeca obleka z dolgimi rokavi, 120€, se mi je mudilo, zato nisem sla noter, a na oko sem ujela se dve lepi obleki.
Nisem se nicesar kupila pri njih, jih pa spremljam na spletu in niso poceni, imajo pa lepe stvari in vsaj glede na sestvo blaga se zdijo kvalitetne.
Drugace je pa zdaj povsod robe cez glavo, ni vrag, da ce stopis do btc, da ne najdes cesa zase.
Odnesem sivilji popravit, ce je kaj takega, da se da popravit in seveda, da mi je oblacilo vsec.
Lani sem strgala eno obleko na res cudnem in zoprnem mestu, sem bila prepricana, da je samo za v smeti, potem sem nesla ene hlace krajsat in se to obleko zraven, ce se mogoce lahko resi in mi jo je tako lepo resila, da se sploh ne vidi, da kje bila strgana!
Prejsnji mesec sem iskla eno posebno bluzo, nikjer je nisem nasla po nasih trgivinah in sem jo narocil po spletu, pa mi je bila presiroka in se mi ni dalo nazaj posiljat, mi jo je sivilja zozala, zdaj je super.
Dobra sivilja je zakon!