Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske nekoč in danes

Ženske nekoč in danes

Pravilno, se vsekakor strinjam.

Samo ne vem kaj potem delajo slovenski dedci. Na gradbiščih je res kot zgoraj že piše: sami tujci.

Rudniki pa večinoma zaprti. Par rudarjev še, to je pa to.

Odgovor na objavo uporabnika
pravilno, 03.04.2024 ob 21:27

Vecina teskih del se vedno opravljajo moski…to je dejstvo.

Prailno, moški so močnejši, zato je dobro, da delajo fizična dela. Ženske so pa pametnejše, zato je prav, da delajo intelektualna. Niso vsi za vse.

Dejstvo je tudi ce vam moski nebi postavili taksen svet kot je…zenske nebi mogle imet taksnih sluzb in pametovat.

si pa naivna pupa, 03.04.2024 ob 21:15

Pupa, kako sta pa naredila glede njegovih let za penzijo? Sta plačevala leta ali ne?

PRi teh primerih, ki jih jaz omenjam, niso plačevali in potem tudi penzije ni bilo.

Zdaj, ko poznam kak primer, da je ona ali pa on doma, si plačujejo leta.

Uradno je bil zaposlen pri meni. Sva si iz tega celo svoje vice delala. Recimo, da bo danes direktorico naskočil in podobno… ali pa jaz spolno nadlegovala zaposlenega.

Aha, to sta fajn zrihtala. Da je potem bil tudi on zazihran, če bi ga ti dala na čevelj  :). Pa za penzijo. Čeprav, če prav razumem, se ni ok končalo. Moje sožalje.

manakonda, 03.04.2024 ob 21:26

Zenske, 03.04.2024 ob 21:22

Anonimno 1063, 03.04.2024 ob 21:14

Zenske, 03.04.2024 ob 20:42

Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 20:27

Zenske, 03.04.2024 ob 20:17

Resnica ni prijetna, 03.04.2024 ob 20:07

Oh. Res grozno, ker ženske želijo biti nekaj več kot le služkinje dedcem, perice perila, likarice, čistilke in kuharice, povrh vsega pa še maternice na dveh nogah in luknje za praznjenje gospodarjevih jajc.

Res grozno, kam smo prišli!

A ste za to da se obrnejo vloge,a to bi slo?

Namrec nekdo mora opravljati delo ki ga zenske nocete.

Takoj! In da ne bi mislil, da govorim na pamet- sem bila deset let tista, ki sem zaslužila, mož je bil pa doma. Vse je štimalo.

A res…odlicno.

Potem se pa kar pripravite za v gradbenistvo,rudarjenje,komunala,mehanikin tako dalje…

Ker potem jaz nocem opravljati teh poklicev.

Pa ce boste hotele sexat boste tudi morale ukrepati in osvajati.

Glej celotno sliko ne samo kar zenskam ustreza.

te bom razočaral

Ženske so v rudarstvu,v gradbeništvu,elekrotehniki-inštalacije,v računalništvu,pri smetarjih,mehanikarke,strojniki in še v več raznih takih delih. So poročene,mame in skrbijo za gospodinjstvo,otroke,moža.

Vlog v sodobni družbi niso več tako omejene na spol.

Ne fantazirat o tako imenovanih razlikah,kdo je več sposoben. Bi se marsikatera ženska bolje znašla ob menjavi.

To samo fantazirate moški,ki ste še odvisni od žensk in vam mamice še pri 45 vse h riti privlečejo. Moški,ki so večno samski in moški,ki so še na starokopitni način vzgojeni. Tata vse,mama ni nišče,je služkina. Preveč pravljic iz balkana

Jaz te bom razocaral,ker jih ne vidim.

Pri nas gradijo cesto pa tudi ene zenske ni zraven….kako to?

Vecina teskih del se vedno opravljajo moski…to je dejstvo.

jaz te bom še bolj razočarala. pri delu na cesti ni niti enega samega samcatega Slovenca. sami Bosanci, Albanci, pa še kakšen drug vzhodnjak se znajde med njimi. Očitno vsa težka dela opravijo ti tujci, očitno so vsi Slovenci čisto pomehkuženi.

V cem je bistvo…se vseeno so moski.

si pa naivna pupa, 03.04.2024 ob 21:36

Aha, to sta fajn zrihtala. Da je potem bil tudi on zazihran, če bi ga ti dala na čevelj  :). Pa za penzijo. Čeprav, če prav razumem, se ni ok končalo. Moje sožalje.

Hvala.
Nikakor ga ne bi dala na čevelj. Takega moškega srečaš le enkrat v življenju. Pa četudi bi se teoretično zgodilo, da več ne bi bila par, sva imela dogovor, kako poslovno korektno naprej. Sploh pa bi lahko kadarkoli znova opravljal svoj prejšnji posel. Nikakor ni bil odvisen od mene.
Ni vse v denarju. Denar je samo papir. Življenje je mnogo več, kot materialne dobrine.

Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 21:02

Anonimno1660, 03.04.2024 ob 20:36

pupa glupa, 10 let si samo ti služila, mož pa je bil doma? uf, kako je pa to šlo? jaz si kar težko predstavljam. domnevam, da je neaj vseeno prejemal.. ali bil doma iz zdravstvenih razlogov.. Ampak vseeno, jaz ne vem, če bi zmogla.. A ga nisi začela drugače gledat, drugače videt, če si bila samo ti tista, ki nosi domov denar?

Moj poklic je bil donosnejši od njegovega, imela sva pa skupne cilje, ki jih ni bilo mogoče uresničiti, če bi bila oba cele dneve v službi. Preprosto. Tako sva se skupaj odločila in bilo je prav.
Pa kljub temu nisem doma samo sedela, enako sem gospodinjila. Sem pa visoko cenila, s kolikšno samodisciplino je mož delal. Prav enako, kot da bi imel predpisan delovni čas. Sva pa pridobila veliko časa zase, ki ga bi sicer izgubila zaradi hišnih opravil. Še enkrat bi naredila isto, če bi tako naneslo.

Globoko sem spoštovala, kar je naredil za naju, za najine cilje. Bil je ljubezen mojega življenja.  Žal mi ga je bolezen vzela, anpak zato sem še toliko bolj prepričana, da sva naredila prav. Vsaj tistih deset let, ki so nama bila dana, sva dobro izkoristila za skupno srečo.

pupa glupa, hvala za odgovor. in iskrene sožalje, čeprav je najbrž že kar nekaj časa od izgube…

Anonimno1660, 03.04.2024 ob 22:04

pupa glupa, hvala za odgovor. in iskrene sožalje, čeprav je najbrž že kar nekaj časa od izgube…

Je sedaj leto in pol.
Sicer pa, tudi v duhu spomina nanj, vedno rada podelim izkušnje, ki bodo morda koga opogumile ali komu pomagale pri reševanju lastnih težav.

Moj mož je bil vzor poguma, volje in moči in vedno je želel ljudem pomagati. Zdi se mi prav, da se trudim v isti smeri.

Z veseljem prevzamem vlogo tradicionalne ženske, ampak samo za tradicionalnega moškega 😉

Če lahko zasluži dovolj, da imamo nepremičnino, plačane počitnice, ne živimo v pomanjkanju in si lahko privoščiva imet otroke v tej bedni ekonomiji – komot. My uterus is ready.

Problem je, da bi tipi dandanes radi žensko, ki je klon njihovih mamic/babic, hkrati pa dela 9 ur na dan, ma top izobrazbo, plačuje vse 50/50, je hkrati fatima in gordon ramsey, hodi na fitnes, istočasno skrbi za otroke + moža + sebe… ne gre vse to skupaj, ženske nismo superherojinje.

Ženske so se tako zayebale s tem kvazi feminizmom, da je groza. Kmalu bodo enakopravne s sužnji.

fontana362, 04.04.2024 ob 00:07

Z veseljem prevzamem vlogo tradicionalne ženske, ampak samo za tradicionalnega moškega 😉

Če lahko zasluži dovolj, da imamo nepremičnino, plačane počitnice, ne živimo v pomanjkanju in si lahko privoščiva imet otroke v tej bedni ekonomiji – komot. My uterus is ready.

Problem je, da bi tipi dandanes radi žensko, ki je klon njihovih mamic/babic, hkrati pa dela 9 ur na dan, ma top izobrazbo, plačuje vse 50/50, je hkrati fatima in gordon ramsey, hodi na fitnes, istočasno skrbi za otroke + moža + sebe… ne gre vse to skupaj, ženske nismo superherojinje.

fontana, podpis. tudi jaz!

Nekoč smo bile sužnje moškim, danes pa nočemo biti več. Amen.

Kaj ni zanimivo, da si moski zeli dobro zasluziti, da bi lahko imel zensko in otroke medtem, ko zenska vpije kako je mocna in “neodvisna” (od moskih), ce dobro zasluzi? Vcasih me je kar malo strah kako dobro deluje propaganda.

Dokler jim bomo pustili, da nas razdvajajo na tak primitive nacin, dotlej bomo kot druzba propadali.

Moski bi morali biti mozati, ljubeci in zascitniski medtem, ko bi morale zenske biti zenstvene, spostljive in spet imeti tisto pravo toplino.

Pa lep dan zelim vsem.

Navajo, 04.04.2024 ob 07:17

Kaj ni zanimivo, da si moski zeli dobro zasluziti, da bi lahko imel zensko in otroke medtem, ko zenska vpije kako je mocna in “neodvisna” (od moskih), ce dobro zasluzi? Vcasih me je kar malo strah kako dobro deluje propaganda.

Dokler jim bomo pustili, da nas razdvajajo na tak primitive nacin, dotlej bomo kot druzba propadali.

Moski bi morali biti mozati, ljubeci in zascitniski medtem, ko bi morale zenske biti zenstvene, spostljive in spet imeti tisto pravo toplino.

Pa lep dan zelim vsem.

moški resno pozabljate, da s svojim delom preživljate tudi in predvsem sebe. čisto normalno je, da je človek, ki zase zasluži, neodvisen od tistih, ki bi ga sicer preživljali. Brezposeln mamin sinko, ki se užiga tukaj gor, je odvisen od mame in mora delati kot ona reče. Ženska, ki je odvisna od moževe plače, od njegove strehe nad glavo, nima rešitve, če se moški kurba okoli, če posiljuje otroke (včerajšnja sodba na 30 let), če jih pretepa ali pa recimo pri 50+ vse zagoni in vsi postanejo reveži.

Današnji moški rajši ostanejo sami, kot pa da si na glavo navlečejo še eno nekoristno žensko, ki ne zna, pa tudi noče popolnoma nič narediti!

Tako so moški vsaj svobodni, namesto da poslušajo doma “lapanje” svoje partnerice!

mijav mijav, 04.04.2024 ob 08:04

moški resno pozabljate, da s svojim delom preživljate tudi in predvsem sebe. čisto normalno je, da je človek, ki zase zasluži, neodvisen od tistih, ki bi ga sicer preživljali. Brezposeln mamin sinko, ki se užiga tukaj gor, je odvisen od mame in mora delati kot ona reče. Ženska, ki je odvisna od moževe plače, od njegove strehe nad glavo, nima rešitve, če se moški kurba okoli, če posiljuje otroke (včerajšnja sodba na 30 let), če jih pretepa ali pa recimo pri 50+ vse zagoni in vsi postanejo reveži.

1.) Dokaz, da propaganda deluje je v tem, da se je sprozila tvoja kognitivna disonanca, ko si prebrala 1/4 mojega komentarja.

2.) Ob tvojem poizkusu sramotenja mene z nazivanjem “mamin sinko se tukaj uziga” sem se le nasmehnil, torej ti ni uspelo vzbuditi obcutka manjvrednosti v meni 😉.

3.) Tvoja ekstrapolacija najbolj zavrznih primerkov moskega roda na vse nas je v sami osnovi zeljenega dokaza, da smo vsi moski neke podivjane zveri popolnoma zgresena.

Najbrz si v srcu dober clovek zatorej poglej kdaj na stvari iz pozitivne perspektive. Kreg ni resitev ampak medsebojno razumevanje in sodelovanje.

Se zbudi, gre v šiht za minimalca (al pa je celo na socialni) in dela nekaj kar je vsak robot zmožen, pride domov, pogleda kaj je za jest, se naje, rigne, počoha po jajcih, pogleda če je kakšna žarnica crklna, ni, kul je frej, gre na kavč, čohlja jajca še naprej, sem pa tja zabevska na mulce naj bodo bolj tiho ker po netu pametne stvari bere, zvečer pogleda kaj je žena skuhala za večerjo, zmeče vase, rigne, počoha po jajcih, gre nazaj na kavč. Ko ima dovolj visenja na netu gre v spalnico, da bi se prej v kopalnici ustavil mu jasno ne užge, se zavali v posteljo s svojimi kosmatimi zobmi in prešvicanimi jajci, mal pomiga da tarzančke otrese in čaka da ga žena naskoči, da bo lahko zapančkal revež, je le utrujen od celodnevnega garanja.

Dan njegove žene. Zbudi se uro dve pred njim, poštima sebe, pripravi zajtrk zanj, pripravi cunje zanj, poštima mulčke, jih pelje v vrtec/šolo, gre v šiht (isto za 8h k mož jasno), po šihtu leti po otroke, v štacuno, domov hitro kuhat, postrečt kosilo, po kosilu pospravi kuhinjo, natera mulce nalogo delat, posesa, porihta cunje, opleje vrt, poštima rože, vmes jasno kaj za pit možeku na kavču prinese, prezrači stanovanje, ker se gospoda nerada umiva, potem leti kuhat večerjo, postreže, pospravi po večerji, skopa otroke, pripravi na spanje, zloži še cunje od prej, preveri kdaj jutri majstri pridejo za pipo menjat, preveri kdaj ima servis za avto, preveri koga lahko plača da prebeli stanovanje, potem leti v kopalnico, da se fajn umije, spolira in depilira, ker gospodi ne ustane če je kje kakšna kocina, leti hitro v sobo kjer gospoda že čaka na hrbtu in izvaja akrobacije na njemu. Po minuti dveh ko gospoda zaključi in zadrema….lahko še enkrat prezrači, omete tarzančke iz postelje in pade v posteljo za par ur preden spet jovo na novo.

Razumljivo mončki želijo živeti te sanje. Hudič je samo ker ni veliko monk z hudimi poškodbami možgan, ki si želijo živeti svojo nočno moro.

Navajo, 04.04.2024 ob 08:35

1.) Dokaz, da propaganda deluje je v tem, da se je sprozila tvoja kognitivna disonanca, ko si prebrala 1/4 mojega komentarja.

2.) Ob tvojem poizkusu sramotenja mene z nazivanjem “mamin sinko se tukaj uziga” sem se le nasmehnil, torej ti ni uspelo vzbuditi obcutka manjvrednosti v meni 😉.

3.) Tvoja ekstrapolacija najbolj zavrznih primerkov moskega roda na vse nas je v sami osnovi zeljenega dokaza, da smo vsi moski neke podivjane zveri popolnoma zgresena.

Najbrz si v srcu dober clovek zatorej poglej kdaj na stvari iz pozitivne perspektive. Kreg ni resitev ampak medsebojno razumevanje in sodelovanje.

ohohoho desič pufko je spet med nami!!! saj veš kako je bilo tvoji ženi, ko si jo zapustil s tremi mladoletnimi otroki, je morala hitro najti službo, pa socialo prosit pa tako naprej. Če ne bi tvoji starši pomagali, bi res tenko piskala. Zato si res zadnji na svetu, ki lahko tukaj pametuješ. Verjamem pa, da bi ti bilo ekstremno všeč, če bi bila žena povsem odvisna od tebe in ne bi mogla nič narediti, ne glede na to, kaj si počel.

Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 20:04

Nekoč so možje bili v stanju skrbeti za ženo in otroke, veš.  So delali in prinesli domov dovolj, da je žena lahko v miru bila mati in gospodinja.
Odkar ste dedi neuporabni, pa je zgodba drugačna. Itak ne smete jest potice in štrudla, ker se redite ko pujsi.

Včasih so delali le moški in redka ženska, zato je moški služil za dva. A odkar ste zaradi emancipacije začele riniti v službo, se je plačilo tudi porazdelilo na dva. Samo emancipacije pa vseeno ne upate razviti tako daleč, da bi prijele za čisto vsako delo, da bi bilo razmerje med moškimi in ženskami povsod nekje 50/50. V rudnikih vas ni. Na gradbiščih tudi ne, pa tudi pri večini terenskih del ne. Smo pa v zadnjih desetletjih odprli ogromno trgovskih centrov in administrativnih delovnih mest, verjetno ne zaradi dejanskih potreb, ampak za zaposlitev žensk. In seveda, ker ta delovna mesta ne sledijo dejanskim potrebam, so tudi plače temu primerne. A potem se itak začne takoj jokati, da so za to v resnici krive šovinistične svinje,ne pa temeljne ekonomske zakonitosti.

M668, 04.04.2024 ob 10:16

Včasih so delali le moški in redka ženska, zato je moški služil za dva. A odkar ste zaradi emancipacije začele riniti v službo, se je plačilo tudi porazdelilo na dva. Samo emancipacije pa vseeno ne upate razviti tako daleč, da bi prijele za čisto vsako delo, da bi bilo razmerje med moškimi in ženskami povsod nekje 50/50. V rudnikih vas ni. Na gradbiščih tudi ne, pa tudi pri večini terenskih del ne. Smo pa v zadnjih desetletjih odprli ogromno trgovskih centrov in administrativnih delovnih mest, verjetno ne zaradi dejanskih potreb, ampak za zaposlitev žensk. In seveda, ker ta delovna mesta ne sledijo dejanskim potrebam, so tudi plače temu primerne. A potem se itak začne takoj jokati, da so za to v resnici krive šovinistične svinje,ne pa temeljne ekonomske zakonitosti.

Ja, privat podjetja razpisujejo delovna mesta za ženske, ne zato ker rabijo delavce. Se radi direktorji svojim dobičkom odpovejo, zato da so ženske kao zaposlene 🙂

Vsaka odrasla, odgovorna in zrela oseba mora znat skuhat, pospravit, poskrbet za čisto perilo in podobne osnovne zadeve.

Nima sploh veze ali je ženska ali moški. Sploh v današnjih časih, ko je ogromno samskih, pari, kjer bi bila ženska doma in skrbela za dom pa skoraj ne obstajajo več, je ta delitev gospodinjskih del na moška in ženska res nesmiselna.

Kdor je doma, tisti ta čas naredi, kar je pač treba. Če je ženska popoldan v službi, moški pa doma, bo pač takrat on naredil večerjo, zložil obleke, pomagal otrokom glede šole in posesal… če je ona doma in on v službi, bo ona postorila, kar je treba. Ko sta doma oba, si delo porazdelita, naredi vsak nekaj in je hitro gotovo ter ostane dovolj časa za uživanje, druženje, hobije…

Saj ne govorimo o nekih ne vem kakšnih dosežkih, no. To, da si skuhaš, pospraviš, poskrbiš za otroke, če jih imaš… pa to so osnove..

le v katerih cajtih je to bilo, Slovenija na primer je bila kar dolgo predvsem kmečka dežela in na kmetih so garali od jutra do večera vsi, ki so bili zmožni, moški, ženske in otroci. Potem se je začela industrijska revolucija, kjer je v slovenskih fabrikah že v koncu 19.st. in začetku 20.st. delalo 30% žensk. Če gledamo zaostale afriške države, ženske cel dan delajo, gradijo njihove domove iz dračja in slame, moški se gredo pa sem pa tja kakšen ulov, ki je uspešen ali pa ni.

Večna tema, pa tako enostaven odgovor je.

Nima veze ne kdo kuha, ne kdo služi, ne kdo je doma, ne kdo pere. ne kdo lika.

Edini faktor je samo finančna neodvisnost. Če ima ženska SVOJ denar, se pravi ne gara kot žival samo za hrano in streho nad glavo, potem je vse ostalo njena odločitev, kot je edino prav.

Če pa tega denarja nima, oziroma ji mož-gospodar daje drobtinice za žepnino, potem je pa po definiciji sužnja in ne svobodna oseba.

To je vsa umetnost. Sistem patriarhata je zasnovan tako, da je moški de facto lastnik ženske, (najprej oče, potem mož ), kar se seveda doseže tako, da ženska nima dostopa do denarja. In vsa tista opevana “milina” ženske je v tem, da se taki ureditvi ne upira.

Ne hvala.

babičina potica, 03.04.2024 ob 20:00

Nekoč so bile ženske, torej naše mame, babice, odlične kuharice, gospodinje, likarice… Kaj pa danes?

Bodo v prihodnje o današnjih ženskah govorili tako kot danes govorimo o naših mamah, babicah? Reicmo o odlični mamini potici in noro dobrem babičnem štrudlu? Pa kako lepo zlikana obličila je imela babica in kako čisto kuhinjo, kopalnico je imela mama?

Današnje ženske pa ne bi kuhale pa ne bi čistile pa ne bi to pa ne bi ono. Ni čudno, da ne dobijo moških, če so pa totalno nekoristne.

Te jezi a ne? Ker veš da ni zadnji stavek pravilen. Ne da ne dobijo moških, moški ne dobijo žensk. Ženskam v večini dol visi za moške. So ugotovile da če ne morejo dobiti enega, kateri jim bo polepšal in olajšal življenje….da je boljše da so same, kot pa da si dodatno delo delajo. In to je problem a ne? Ker mame ratujejo stare, ne zmorejo več skrbeti za sinčke….pa nobena jih noče nadomestit. Zmešal se vam bo od skrbi kako boste preživeli ko mame več ne bo en dan. Resno. Dnevno norite tu. Saj vaš štekam. Ampak….nč ne pomaga. Ne bodo si ženske premislile. Čas za načrt B.

Hahaha, ženske so pametnejše, dober vic.

New Report

Close