Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske nekoč in danes

Ženske nekoč in danes

Odgovor na objavo uporabnika
Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 20:50

si pa naivna pupa, 03.04.2024 ob 20:29

Pupa, pri nas je bilo pa drugače.

Obe babici sta bili poročeni s kretenoma. ALkohol, nasilje, pretepanje otrok in žene pa revščine. Pa obe zgarani do kraja.

Moja mama pa se je tudi poročila s pijancem, ampak je pa imela svojo službo in se je ločila. Ne vprašaj kako bedno življenje je bilo prej, preden se je ločila. Ona zgarana, denarja pa ni nikoli bilo. Garala doma, v službi, za vse sama. Ko se je ločila, smo zadihali. Ona je imela manj dela, več denarja.

Pa tudi v okolici je ogromno starejših žensk, zdaj sicer večinoma vdove, nekaj je pa tudi že žensk pokojnih. Garale doma. Ne samo v hiši, tudi na njivi, travniku, gozdu, štali. Dedci hodili v službo, po službi v gostilno pa potem domov ženo pa otroke mlatit.

Tako, da tisti časi: ne bi, hvala. Ženska mora imet svoj denar. Takrat je bilo pogosto, da je on hodil v službo, ona pa bila doma za vse sama. On se je štel, da preživlja njo in otroke. V resnici pa je bilo povsem drugače. Take ženske so si oddahnile, ko se je dedec v grob zvrnil.

Zelo malo primerov poznam, da ona ni hodila v službo, on pa ja pa da, se je ok izteklo. Redko, res redko.

Je pa zanimivo gledat potomce teh kretenov. Sinovi so mislili, da bodo tako kot njihovi fotri. Pa so naleteli na mine. So popivali,s e okrog gonili in ja, vse po vrsti so jih skenslale. Njihove ženske pa niso bile tako kot njihove mame in so se opekli :). Čisto začudeni, ko so pa tako ok kot njihovi fotri, ženske pa grozne, da so jih načevljale :). Sami ločenci :). Pa ne mislim, da so vsi ločenci taki. To imam v mislih le tiste, ki jih osebno poznam v okolici in vem, da so počeli tako kot njihovi fotri oz skušali tako početi pa se ni izšlo.

Ja, žal je tega bilo veliko. Ni pa to bilo splošno pravilo.
Žal mi je, da si morala to gledati in sebe štejem med tiste srečne, kjer alkohol ni narekoval življenja. Sem jih pa videla v soseščini in pogosto smo sosedje vskočili v pomoč.

Je pa tako, da so mnoge teh maltretiranih žensk verjele, da imajo njihovi možje pravico hoditi po njih. Zanje je bilo sprejemljivo, da hodijo možje v gostilne in da jih doma zaničujejo. Več sem videla takih, ki so bile vzgojene v pohlevnost in podrejenost, kot takih, ki so se znale postaviti zase. Tam tudi ni mogel nihče pomagati, ker niso hotele.

Sicer pa danes ni veliko drugače, le manj očitno je. Pa ni le alkohol, so tudi droge, pa psihoze, nezadovoljstvo, splošno agresivno vzdušje,  materialna stiska, kup dejavnikov, ki prav tako pripeljejo do klofutanja žena, psihičnega nasilja, posilstev znotraj domov. In prav tako je kup takih žena še vedno pri teh svojih kretenih.

Pupa glupa  seveda je bilo pred 2.svetovno vojno to splošno pravilo. Takrat so bile še vse ženske posiljene. Nisi brala Milene Miklavčič?

zgodovina je posilstvo nad žensko, 04.04.2024 ob 11:51

Pupa glupa  seveda je bilo pred 2.svetovno vojno to splošno pravilo. Takrat so bile še vse ženske posiljene. Nisi brala Milene Miklavčič?

Vecino cloveske zgodovine so bile zenske pod kontrolo le zadnjih 50 niso.

Zakaj ste bile pod kontrolo pa same razmislite.

mijav mijav, 04.04.2024 ob 10:12

Navajo, 04.04.2024 ob 08:35

mijav mijav, 04.04.2024 ob 08:04

Navajo, 04.04.2024 ob 07:17

Kaj ni zanimivo, da si moski zeli dobro zasluziti, da bi lahko imel zensko in otroke medtem, ko zenska vpije kako je mocna in “neodvisna” (od moskih), ce dobro zasluzi? Vcasih me je kar malo strah kako dobro deluje propaganda.

Dokler jim bomo pustili, da nas razdvajajo na tak primitive nacin, dotlej bomo kot druzba propadali.

Moski bi morali biti mozati, ljubeci in zascitniski medtem, ko bi morale zenske biti zenstvene, spostljive in spet imeti tisto pravo toplino.

Pa lep dan zelim vsem.

moški resno pozabljate, da s svojim delom preživljate tudi in predvsem sebe. čisto normalno je, da je človek, ki zase zasluži, neodvisen od tistih, ki bi ga sicer preživljali. Brezposeln mamin sinko, ki se užiga tukaj gor, je odvisen od mame in mora delati kot ona reče. Ženska, ki je odvisna od moževe plače, od njegove strehe nad glavo, nima rešitve, če se moški kurba okoli, če posiljuje otroke (včerajšnja sodba na 30 let), če jih pretepa ali pa recimo pri 50+ vse zagoni in vsi postanejo reveži.

1.) Dokaz, da propaganda deluje je v tem, da se je sprozila tvoja kognitivna disonanca, ko si prebrala 1/4 mojega komentarja.

2.) Ob tvojem poizkusu sramotenja mene z nazivanjem “mamin sinko se tukaj uziga” sem se le nasmehnil, torej ti ni uspelo vzbuditi obcutka manjvrednosti v meni 😉.

3.) Tvoja ekstrapolacija najbolj zavrznih primerkov moskega roda na vse nas je v sami osnovi zeljenega dokaza, da smo vsi moski neke podivjane zveri popolnoma zgresena.

Najbrz si v srcu dober clovek zatorej poglej kdaj na stvari iz pozitivne perspektive. Kreg ni resitev ampak medsebojno razumevanje in sodelovanje.

ohohoho desič pufko je spet med nami!!! saj veš kako je bilo tvoji ženi, ko si jo zapustil s tremi mladoletnimi otroki, je morala hitro najti službo, pa socialo prosit pa tako naprej. Če ne bi tvoji starši pomagali, bi res tenko piskala. Zato si res zadnji na svetu, ki lahko tukaj pametuješ. Verjamem pa, da bi ti bilo ekstremno všeč, če bi bila žena povsem odvisna od tebe in ne bi mogla nič narediti, ne glede na to, kaj si počel.

Res mi ni jasno kaj dandanes dodajajo v Whiskas, ker si zasla v blodnje. Nikoli nisem bil porocen, niti nimam otrok.

Ni mi jasno kaj toliko omenjas neke starse in njihovo pomoc. Pred tednom dni sem 14 dni pred rokom zakljucil projekt “Analysis of conventional oil extraction decline for fiscal year 2023” in zasluzil vec samo z enim projektom kot moja starsa skupaj v zadnjih dveh letih.

In ne nimam zelje po dominaciji nad mojo zensko, zelim le, da ostane zenstvena in da ne podleze pritisku okolja v katerem smo, da bi postala maskulizitana in prepirljiva tako kot ti.

Zdaj grem pa uzivat 🌞☕🍹 in lep dan ti zelim 😉.

Zenske, 04.04.2024 ob 12:06

Vecino cloveske zgodovine so bile zenske pod kontrolo le zadnjih 50 niso.

Zakaj ste bile pod kontrolo pa same razmislite.

Zato, ker so se moški od vedno BALI ženske moči. Pa ne fizične – s fizično jo je moški le omejil in ji nadvladal.

To moraš biti pa ja Ajnštajn, da to pogruntaš.

Iz enega samega razloga: da tudi  luzerji dobijo seks. Če bi šlo za naravno selekcijo (ženska izbira najuspešnejšega samca), bi 85% moških odpadlo.

(To se zdaj že delno dogaja, za dobit in obdržat žensko, te mora biti nekaj v hlačah.)

V patriarhatu je pa dovolj da si moški, in da imaš par fičnikov, da si kupiš sužnjo.

daisycutter, 04.04.2024 ob 12:22

To moraš biti pa ja Ajnštajn, da to pogruntaš.

Iz enega samega razloga: da tudi  luzerji dobijo seks. Če bi šlo za naravno selekcijo (ženska izbira najuspešnejšega samca), bi 85% moških odpadlo.

(To se zdaj že delno dogaja, za dobit in obdržat žensko, te mora biti nekaj v hlačah.)

V patriarhatu je pa dovolj da si moški, in da imaš par fičnikov, da si kupiš sužnjo.

Ni mi citiralo, odgovarjam na post od “ženske”, po dolgem in temeljitem razmisleku :)))

daisycutter, 04.04.2024 ob 12:25

Ni mi citiralo, odgovarjam na post od “ženske”, po dolgem in temeljitem razmisleku :)))

Al pa mogoce zato da ste opravljale svoje zensko poslanstvo?

Zenske, 03.04.2024 ob 21:33

pravilno, 03.04.2024 ob 21:27

Vecina teskih del se vedno opravljajo moski…to je dejstvo.

Prailno, moški so močnejši, zato je dobro, da delajo fizična dela. Ženske so pa pametnejše, zato je prav, da delajo intelektualna. Niso vsi za vse.

Dejstvo je tudi ce vam moski nebi postavili taksen svet kot je…zenske nebi mogle imet taksnih sluzb in pametovat.

Kaj si jemlješ zasluge za nekaj pri čemer nimaš nič? Ženskam je bilo onemogočeno karkoli postavljat. Moški so jim onemogočili. Ne da niso bile zmožne ali želele. Takoj ko smo dobile možnost smo začele in očitno nam gre fajn. Predobro praviš. Moškim pa slabše. Zanimivo a ne. Btw…misliš da bi ti lahko tu po netu javkal cele dneve če ne bi bilo prednikov ki so ti postavili svet kakršn je da ti je to omogočeno? Kaj si ti naredil za to? Nič. Še ženske si nisi zmožen najti, kaj šele svet postavit. Javkaš kot triletno razvajeno dete tu kakšna žrtev si.

Navajo, 04.04.2024 ob 12:09

Res mi ni jasno kaj dandanes dodajajo v Whiskas, ker si zasla v blodnje. Nikoli nisem bil porocen, niti nimam otrok.

Ni mi jasno kaj toliko omenjas neke starse in njihovo pomoc. Pred tednom dni sem 14 dni pred rokom zakljucil projekt “Analysis of conventional oil extraction decline for fiscal year 2023” in zasluzil vec samo z enim projektom kot moja starsa skupaj v zadnjih dveh letih.

In ne nimam zelje po dominaciji nad mojo zensko, zelim le, da ostane zenstvena in da ne podleze pritisku okolja v katerem smo, da bi postala maskulizitana in prepirljiva tako kot ti.

Zdaj grem pa uzivat 🌞☕🍹 in lep dan ti zelim 😉.

vse kar praviš pufko, samo da boš čimprej pufe plačal, pa otrokom tako preživnino nakazoval, da ne bodo socialni podpiranci.

Zenske, 04.04.2024 ob 12:33

Al pa mogoce zato da ste opravljale svoje zensko poslanstvo?

Biti sužnja moškemu?

Hvala lepa za tako poslanstvo.  Kar sam ga imej.

Zenske, razlogi so precej enostavni in ni treba razmišljati, da se ti posveti zakaj so bile ženske večino zgodovine pod kontrolo.

1) prvi razlog je vulgarno preprost, torej zaradi vulgarne fizične premoči moških

2) ker ni obstajalo DNK testa in so si moški in njihove družine morali zagotoviti, da jim je ženska dala potomca njihove krvi

3) družbeni konstrukt patriarhata ki je izumil sistem za podrejanje žensk

Sicer pa se ženske, razen biologije in tega kar biologije prinese s seboj ne razlikuje od moškega tako zelo močno. Večino razlik v mentaliteti izhaja iz družbe, vzgoje, prenašanja vzorcev skozi generacije…

Brala.

Sem pa tudi živela v družini, v kateri so bili moji stari starši in njihovi vrstniki rojeni pred 1. sv. vojno in nobena žena ni bila zaposlena. Zaposleni so bili le moški, tako je bilo vse do 2. sv vojne. Pa vseeno nihče od skupaj kakih petnajstih parov, ki sem jih osebno poznala iz žlahte, ni izvajal ali doživljal posilstev. So bili kdaj kaki prepiri, ampak nikoli ni bilo govora o tem, da bi kateri dvignil roko nad ženo. Pa so bili prav tako iz kmečkega, garaškega okolja, kjer je edina sprostitev bila domače vino, sicer se je pa garalo na zemlji od jutra do večera in jih je večina imela končanih le po nekaj razredov osnovne šole, ženske pa še manj.

V bistvu se je tedaj (ne pred nami, otroci, ampak itak, da smo imeli ušesa napeta) govorilo, da naj bi eden od znancev v soseščini zares svojo ženo čez noč privezoval in posiljeval, imela sta kopico otrok in kar nekaj splavov oziroma mrtvorojenih otrok, on seveda pijanec in znan nasilnež. Njuni otroci so pogosto pribežali spat h komu od sosedov, žena se občasno ni pojavljala iz hiše, niti šla k maši. Vsem je pač bilo jasno, da je tastari doma nasilen. Kar niso uganili, je ušlo kateremu od njunih otrok.

Se je pa zgodilo, da se je pri enem njenih porodov stvar precej resno zakomplicirala in je bilo potrebno poleg babice (tedaj so hodile pomagat rojevat na dom) poklicati zdravnika. No, takrat je pa stvar šla v zrak. Ženo v bolnišnico, otroke med žlahto, tastari je pa dobil krepko lekcijo od vseh dedov v soseščini. So ga skupaj zložili, da je komaj preživel. Prav lepa reklama je bila za vse ostale, dolgo po tistem se daleč naokoli več ni slišalo, da bi kateri mož bil nasilen do svoje žene. Si je kar hitro premislil.

Včasih niso potrebovali tisočih konvencij, zakonov, svetovalnih služb in podobnega. Stvari so ljudje uredili med seboj, ko je kaj šlo predaleč. Niso se obračali proč tako, kot je to moderno danes.Mnogo manj so potrebovali sodišč, mediatorjev in podobnega. Jasno je bilo, kaj je prav in kaj narobe in ekstremne nasilneže se je izločilo po “selekcijskem zakonu narave”, kot je rad rekel moj dedek. Nekajkrat so moški opozorili, ko ni zaleglo, so pa posredovali po načelu “milo za drago”. Le redko kdaj se je zgodilo, da to ni zaleglo.

Tako, kot danes, tudi takrat ni bilo vse po istem kopitu. Vedno so obstajali kreteni in vedno so obstajali pametni ljudje. Temu primerno se eni in drugi pač tudi vedejo. Leta 1924 isto, kot leta 2024.

Vsekakor se mi zdi trditev, da so ženske z Venere in moški z Marsa, nadvse bedasta.

zgodovina je posilstvo nad žensko, 04.04.2024 ob 12:38

Zenske, razlogi so precej enostavni in ni treba razmišljati, da se ti posveti zakaj so bile ženske večino zgodovine pod kontrolo.

1) prvi razlog je vulgarno preprost, torej zaradi vulgarne fizične premoči moških

2) ker ni obstajalo DNK testa in so si moški in njihove družine morali zagotoviti, da jim je ženska dala potomca njihove krvi

3) družbeni konstrukt patriarhata ki je izumil sistem za podrejanje žensk

Sicer pa se ženske, razen biologije in tega kar biologije prinese s seboj ne razlikuje od moškega tako zelo močno. Večino razlik v mentaliteti izhaja iz družbe, vzgoje, prenašanja vzorcev skozi generacije…

Odličen komentar. Kratko in jedrnato, si povzela bistvo nadvlade nad ženskami.

brihta371, 04.04.2024 ob 12:34

Kaj si jemlješ zasluge za nekaj pri čemer nimaš nič? Ženskam je bilo onemogočeno karkoli postavljat. Moški so jim onemogočili. Ne da niso bile zmožne ali želele. Takoj ko smo dobile možnost smo začele in očitno nam gre fajn. Predobro praviš. Moškim pa slabše. Zanimivo a ne. Btw…misliš da bi ti lahko tu po netu javkal cele dneve če ne bi bilo prednikov ki so ti postavili svet kakršn je da ti je to omogočeno? Kaj si ti naredil za to? Nič. Še ženske si nisi zmožen najti, kaj šele svet postavit. Javkaš kot triletno razvajeno dete tu kakšna žrtev si.

Skoda sploh se kej govort.

Zenske ste lahko vse,samo zenske ne.

Fantje, 04.04.2024 ob 12:58

Skoda sploh se kej govort.

Zenske ste lahko vse,samo zenske ne.

Ja ženske smo lahko vse kar hočemo bit. Tako kot moški. Grozno vem. Mora biti hudič če nihče noče biti to kar ti hočeš da je. Očitno misliš da so ti ženske dolžne biti takšne kot TI želiš. Ti seveda nisi dolžen biti tak kot si takšne ženske o katerih sanjaš želijo. Tebi kar pripadajo. Si le dedc. Boš ti povedal kaj ženska je, kakšna mora bit da je ženska.

Pupa Glupa, 04.04.2024 ob 12:43

Brala.

Sem pa tudi živela v družini, v kateri so bili moji stari starši in njihovi vrstniki rojeni pred 1. sv. vojno in nobena žena ni bila zaposlena. Zaposleni so bili le moški, tako je bilo vse do 2. sv vojne. Pa vseeno nihče od skupaj kakih petnajstih parov, ki sem jih osebno poznala iz žlahte, ni izvajal ali doživljal posilstev. So bili kdaj kaki prepiri, ampak nikoli ni bilo govora o tem, da bi kateri dvignil roko nad ženo. Pa so bili prav tako iz kmečkega, garaškega okolja, kjer je edina sprostitev bila domače vino, sicer se je pa garalo na zemlji od jutra do večera in jih je večina imela končanih le po nekaj razredov osnovne šole, ženske pa še manj.

V bistvu se je tedaj (ne pred nami, otroci, ampak itak, da smo imeli ušesa napeta) govorilo, da naj bi eden od znancev v soseščini zares svojo ženo čez noč privezoval in posiljeval, imela sta kopico otrok in kar nekaj splavov oziroma mrtvorojenih otrok, on seveda pijanec in znan nasilnež. Njuni otroci so pogosto pribežali spat h komu od sosedov, žena se občasno ni pojavljala iz hiše, niti šla k maši. Vsem je pač bilo jasno, da je tastari doma nasilen. Kar niso uganili, je ušlo kateremu od njunih otrok.

Se je pa zgodilo, da se je pri enem njenih porodov stvar precej resno zakomplicirala in je bilo potrebno poleg babice (tedaj so hodile pomagat rojevat na dom) poklicati zdravnika. No, takrat je pa stvar šla v zrak. Ženo v bolnišnico, otroke med žlahto, tastari je pa dobil krepko lekcijo od vseh dedov v soseščini. So ga skupaj zložili, da je komaj preživel. Prav lepa reklama je bila za vse ostale, dolgo po tistem se daleč naokoli več ni slišalo, da bi kateri mož bil nasilen do svoje žene. Si je kar hitro premislil.

Včasih niso potrebovali tisočih konvencij, zakonov, svetovalnih služb in podobnega. Stvari so ljudje uredili med seboj, ko je kaj šlo predaleč. Niso se obračali proč tako, kot je to moderno danes.Mnogo manj so potrebovali sodišč, mediatorjev in podobnega. Jasno je bilo, kaj je prav in kaj narobe in ekstremne nasilneže se je izločilo po “selekcijskem zakonu narave”, kot je rad rekel moj dedek. Nekajkrat so moški opozorili, ko ni zaleglo, so pa posredovali po načelu “milo za drago”. Le redko kdaj se je zgodilo, da to ni zaleglo.

Tako, kot danes, tudi takrat ni bilo vse po istem kopitu. Vedno so obstajali kreteni in vedno so obstajali pametni ljudje. Temu primerno se eni in drugi pač tudi vedejo. Leta 1924 isto, kot leta 2024.

Ne, leto 2024 še zdaleč ni kot leto 1924. Ženskam je danes 1.000.000 lažje, kot takrat in tudi moški so tisočkrat boljši. Dvomim, da si brala knjige Milene Miklavčič.

In če si se izmislila vse to kar si zapisala, si skrajno perverzna in sprevržena oseba. Samo pošast, bi šla izkrivljati, tako boleče stvari.

brihta371, 04.04.2024 ob 13:05

Ja ženske smo lahko vse kar hočemo bit. Tako kot moški. Grozno vem. Mora biti hudič če nihče noče biti to kar ti hočeš da je. Očitno misliš da so ti ženske dolžne biti takšne kot TI želiš. Ti seveda nisi dolžen biti tak kot si takšne ženske o katerih sanjaš želijo. Tebi kar pripadajo. Si le dedc. Boš ti povedal kaj ženska je, kakšna mora bit da je ženska.

Dobro je,umiri se,naj te ne prevzamejo custva,ste ze vse povedale.

Ta sistem gre odlično na roke predvsem noricam oz. vsem ženskam pod vplivom modernega duha, ki si niso sposobne izbrati dobrega moškega, ker so same polne sr.anja.

to pa ne, 04.04.2024 ob 13:17

Ne, leto 2024 še zdaleč ni kot leto 1924. Ženskam je danes 1.000.000 lažje, kot takrat in tudi moški so tisočkrat boljši. Dvomim, da si brala knjige Milene Miklavčič.

In če si se izmislila vse to kar si zapisala, si skrajno perverzna in sprevržena oseba. Samo pošast, bi šla izkrivljati, tako boleče stvari.

ZaTo pa ne

Miklavčičeva ni nikjer zapisala, da je opisano veljalo povsod in za vse. Zapisala je to, kar je izvedela od nekaj sto žensk s podobnimi zgodbami.
Ni bil njen namen opisovati življenja tistih, ki takih izjušenj niso imele, ker je želela naslikati natanko tematiko zasužnjenih žensk. Zdaleč pa to niso bile kar vse. Tudi ni bil vsak moški brutalen alkoholik, kakor tudi vse ženske niso bile pohlevne izkoriščane reve, niti ne vse vzgojene v podrejenost.
Moraš prebrati tudi kako zgodbo izpod peresa drugih avtorjev ali vprašati kako babico.

Pupa Glupa, 04.04.2024 ob 13:59

ZaTo pa ne

Miklavčičeva ni nikjer zapisala, da je opisano veljalo povsod in za vse. Zapisala je to, kar je izvedela od nekaj sto žensk s podobnimi zgodbami.
Ni bil njen namen opisovati življenja tistih, ki takih izjušenj niso imele, ker je želela naslikati natanko tematiko zasužnjenih žensk. Zdaleč pa to niso bile kar vse. Tudi ni bil vsak moški brutalen alkoholik, kakor tudi vse ženske niso bile pohlevne izkoriščane reve, niti ne vse vzgojene v podrejenost.
Moraš prebrati tudi kako zgodbo izpod peresa drugih avtorjev ali vprašati kako babico.

Mislim da si se zgodbo zgoraj izmislila.

babičina potica, 03.04.2024 ob 20:00

Nekoč so bile ženske, torej naše mame, babice, odlične kuharice, gospodinje, likarice… Kaj pa danes?

Bodo v prihodnje o današnjih ženskah govorili tako kot danes govorimo o naših mamah, babicah? Reicmo o odlični mamini potici in noro dobrem babičnem štrudlu? Pa kako lepo zlikana obličila je imela babica in kako čisto kuhinjo, kopalnico je imela mama?

Današnje ženske pa ne bi kuhale pa ne bi čistile pa ne bi to pa ne bi ono. Ni čudno, da ne dobijo moških, če so pa totalno nekoristne.

Ne vem no, pri nas je vse čisto, zlikano, vsak dan večerja doma narejena, pečemo radi vsi skupaj….kar fajn živimo. Mož zadovoljen, jaz zadovoljna, otroci tudi še niso najstniki tako da so še zadovoljni…nekateri prav iščete probleme in izgovore. Če si to želite, takšno življenje, in vam ni nihče pripravljen to zastojn oz. za v nič v zameno počet… lahko pokličete kakšno agencijo in vam zrihta gospo da bo pekla, kuhala, čistila, likala…ni tako težko no.

.https://youtu.be/Su_ftPTdiR0

Danes ste ženske navade kuzlice, nič ne bi delale, vse je brez zveze, pa utrujene ste noc in dan, po vrhu ste pa se polne belega toka… Tako da danes ženske nimate dodano vrednost v družbi….

Tak je, 04.04.2024 ob 14:24

Danes ste ženske navade kuzlice, nič ne bi delale, vse je brez zveze, pa utrujene ste noc in dan, po vrhu ste pa se polne belega toka… Tako da danes ženske nimate dodano vrednost v družbi….

Ti si pa nek jaki pomemben člen družbe a ne? Da te ni se kar sesuje 🙂

Ženske še od blizu videl nisi, tisti beli tok pa je lubrikant pri prostitutkah, ki jih obiskuješ al pa od prejšnjega sperma. Če bi kdaj kakšno ki jih ni imela že 9 pred tabo not in ji nisi rabil plačat videl od blizu….bi to vedel 🙂

New Report

Close