Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske nekoč in danes

Ženske nekoč in danes

Odgovor na objavo uporabnika
Tak je, 04.04.2024 ob 14:24

Danes ste ženske navade kuzlice, nič ne bi delale, vse je brez zveze, pa utrujene ste noc in dan, po vrhu ste pa se polne belega toka… Tako da danes ženske nimate dodano vrednost v družbi….

Uf, s kakimi se pa ti družiš… srečna vsaka, ki te je zamudila

se boš sam naučil naredit potičko in štrudelček pa bo

To pa ne, 04.04.2024 ob 14:12

Pupa Glupa, 04.04.2024 ob 13:59

to pa ne, 04.04.2024 ob 13:17

Pupa Glupa, 04.04.2024 ob 12:43

zgodovina je posilstvo nad žensko, 04.04.2024 ob 11:51

Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 20:50

si pa naivna pupa, 03.04.2024 ob 20:29

Pupa, pri nas je bilo pa drugače.

Obe babici sta bili poročeni s kretenoma. ALkohol, nasilje, pretepanje otrok in žene pa revščine. Pa obe zgarani do kraja.

Moja mama pa se je tudi poročila s pijancem, ampak je pa imela svojo službo in se je ločila. Ne vprašaj kako bedno življenje je bilo prej, preden se je ločila. Ona zgarana, denarja pa ni nikoli bilo. Garala doma, v službi, za vse sama. Ko se je ločila, smo zadihali. Ona je imela manj dela, več denarja.

Pa tudi v okolici je ogromno starejših žensk, zdaj sicer večinoma vdove, nekaj je pa tudi že žensk pokojnih. Garale doma. Ne samo v hiši, tudi na njivi, travniku, gozdu, štali. Dedci hodili v službo, po službi v gostilno pa potem domov ženo pa otroke mlatit.

Tako, da tisti časi: ne bi, hvala. Ženska mora imet svoj denar. Takrat je bilo pogosto, da je on hodil v službo, ona pa bila doma za vse sama. On se je štel, da preživlja njo in otroke. V resnici pa je bilo povsem drugače. Take ženske so si oddahnile, ko se je dedec v grob zvrnil.

Zelo malo primerov poznam, da ona ni hodila v službo, on pa ja pa da, se je ok izteklo. Redko, res redko.

Je pa zanimivo gledat potomce teh kretenov. Sinovi so mislili, da bodo tako kot njihovi fotri. Pa so naleteli na mine. So popivali,s e okrog gonili in ja, vse po vrsti so jih skenslale. Njihove ženske pa niso bile tako kot njihove mame in so se opekli :). Čisto začudeni, ko so pa tako ok kot njihovi fotri, ženske pa grozne, da so jih načevljale :). Sami ločenci :). Pa ne mislim, da so vsi ločenci taki. To imam v mislih le tiste, ki jih osebno poznam v okolici in vem, da so počeli tako kot njihovi fotri oz skušali tako početi pa se ni izšlo.

Ja, žal je tega bilo veliko. Ni pa to bilo splošno pravilo.
Žal mi je, da si morala to gledati in sebe štejem med tiste srečne, kjer alkohol ni narekoval življenja. Sem jih pa videla v soseščini in pogosto smo sosedje vskočili v pomoč.

Je pa tako, da so mnoge teh maltretiranih žensk verjele, da imajo njihovi možje pravico hoditi po njih. Zanje je bilo sprejemljivo, da hodijo možje v gostilne in da jih doma zaničujejo. Več sem videla takih, ki so bile vzgojene v pohlevnost in podrejenost, kot takih, ki so se znale postaviti zase. Tam tudi ni mogel nihče pomagati, ker niso hotele.

Sicer pa danes ni veliko drugače, le manj očitno je. Pa ni le alkohol, so tudi droge, pa psihoze, nezadovoljstvo, splošno agresivno vzdušje,  materialna stiska, kup dejavnikov, ki prav tako pripeljejo do klofutanja žena, psihičnega nasilja, posilstev znotraj domov. In prav tako je kup takih žena še vedno pri teh svojih kretenih.

Pupa glupa  seveda je bilo pred 2.svetovno vojno to splošno pravilo. Takrat so bile še vse ženske posiljene. Nisi brala Milene Miklavčič?

Brala.

Sem pa tudi živela v družini, v kateri so bili moji stari starši in njihovi vrstniki rojeni pred 1. sv. vojno in nobena žena ni bila zaposlena. Zaposleni so bili le moški, tako je bilo vse do 2. sv vojne. Pa vseeno nihče od skupaj kakih petnajstih parov, ki sem jih osebno poznala iz žlahte, ni izvajal ali doživljal posilstev. So bili kdaj kaki prepiri, ampak nikoli ni bilo govora o tem, da bi kateri dvignil roko nad ženo. Pa so bili prav tako iz kmečkega, garaškega okolja, kjer je edina sprostitev bila domače vino, sicer se je pa garalo na zemlji od jutra do večera in jih je večina imela končanih le po nekaj razredov osnovne šole, ženske pa še manj.

V bistvu se je tedaj (ne pred nami, otroci, ampak itak, da smo imeli ušesa napeta) govorilo, da naj bi eden od znancev v soseščini zares svojo ženo čez noč privezoval in posiljeval, imela sta kopico otrok in kar nekaj splavov oziroma mrtvorojenih otrok, on seveda pijanec in znan nasilnež. Njuni otroci so pogosto pribežali spat h komu od sosedov, žena se občasno ni pojavljala iz hiše, niti šla k maši. Vsem je pač bilo jasno, da je tastari doma nasilen. Kar niso uganili, je ušlo kateremu od njunih otrok.

Se je pa zgodilo, da se je pri enem njenih porodov stvar precej resno zakomplicirala in je bilo potrebno poleg babice (tedaj so hodile pomagat rojevat na dom) poklicati zdravnika. No, takrat je pa stvar šla v zrak. Ženo v bolnišnico, otroke med žlahto, tastari je pa dobil krepko lekcijo od vseh dedov v soseščini. So ga skupaj zložili, da je komaj preživel. Prav lepa reklama je bila za vse ostale, dolgo po tistem se daleč naokoli več ni slišalo, da bi kateri mož bil nasilen do svoje žene. Si je kar hitro premislil.

Včasih niso potrebovali tisočih konvencij, zakonov, svetovalnih služb in podobnega. Stvari so ljudje uredili med seboj, ko je kaj šlo predaleč. Niso se obračali proč tako, kot je to moderno danes.Mnogo manj so potrebovali sodišč, mediatorjev in podobnega. Jasno je bilo, kaj je prav in kaj narobe in ekstremne nasilneže se je izločilo po “selekcijskem zakonu narave”, kot je rad rekel moj dedek. Nekajkrat so moški opozorili, ko ni zaleglo, so pa posredovali po načelu “milo za drago”. Le redko kdaj se je zgodilo, da to ni zaleglo.

Tako, kot danes, tudi takrat ni bilo vse po istem kopitu. Vedno so obstajali kreteni in vedno so obstajali pametni ljudje. Temu primerno se eni in drugi pač tudi vedejo. Leta 1924 isto, kot leta 2024.

Ne, leto 2024 še zdaleč ni kot leto 1924. Ženskam je danes 1.000.000 lažje, kot takrat in tudi moški so tisočkrat boljši. Dvomim, da si brala knjige Milene Miklavčič.

In če si se izmislila vse to kar si zapisala, si skrajno perverzna in sprevržena oseba. Samo pošast, bi šla izkrivljati, tako boleče stvari.

ZaTo pa ne

Miklavčičeva ni nikjer zapisala, da je opisano veljalo povsod in za vse. Zapisala je to, kar je izvedela od nekaj sto žensk s podobnimi zgodbami.
Ni bil njen namen opisovati življenja tistih, ki takih izjušenj niso imele, ker je želela naslikati natanko tematiko zasužnjenih žensk. Zdaleč pa to niso bile kar vse. Tudi ni bil vsak moški brutalen alkoholik, kakor tudi vse ženske niso bile pohlevne izkoriščane reve, niti ne vse vzgojene v podrejenost.
Moraš prebrati tudi kako zgodbo izpod peresa drugih avtorjev ali vprašati kako babico.

Mislim da si se zgodbo zgoraj izmislila.

Verjamem, da ti tako misliš. Imaš vso pravico.

Poznam tudi nekaj takih, ki so jim pretresljive izpovedi žensk služile kot tolažilni element, da niso osamljene v občutku podrejenosti in prepuščenosti moškim na milost in nemilost.
Včasih bi morali nekateri ob branju knjig dobiti tudi navodila za bralno razumevanje.

Da skrajšam tole: ženske imamo danes vse možnosti izbire. Kakšne moške bomo imele in tudi, kakšne žene želimo biti. Je pa vprašanje, ali znamo, hočemo in želimo vse možnosti tudi izkoristiti.

Ženske nekoč in danes-

Avti nekoč in danes .-   prevozno sredstvo konj,  kočija, peš,  bicikel, danes , luksuzni avto.

Telefoni, nekoč in danes,  –  pisma, hišni telefon. -danes luksuzni mobitel.

Kuhinja ,nekoč in danes,   – kuhanje zunaj po taborniško., kuhanje v črni kuhinji, -danes na moderni steklokeramiči plati.

Ženske ,nekoč in danes,    – služkinje, danes poslovne uspešne ženske.

Avtor v katerem stoletju pa ti živiš ?

Avtor zakaj  pa  se ti ne voziš na konju ? zakaj pa ti uporabljaš vse moderne pripomočke,  zakaj pa uporabljaš moderni telefon, pa raje piše pisma na beli papir ,  pa delaj vse po starinsko !!!!!

Pupa Glupa, 04.04.2024 ob 14:44

Verjamem, da ti tako misliš. Imaš vso pravico.

Poznam tudi nekaj takih, ki so jim pretresljive izpovedi žensk služile kot tolažilni element, da niso osamljene v občutku podrejenosti in prepuščenosti moškim na milost in nemilost.
Včasih bi morali nekateri ob branju knjig dobiti tudi navodila za bralno razumevanje.

Da skrajšam tole: ženske imamo danes vse možnosti izbire. Kakšne moške bomo imele in tudi, kakšne žene želimo biti. Je pa vprašanje, ali znamo, hočemo in želimo vse možnosti tudi izkoristiti.

Saj ne pravim, da si se jo izmislila zato, ker bi bila ta zgodba grozna. Pač pa zato, ker olepšuješ situacijo in hočeš dati vedeti, da se gre le za posamezne primere. Želiš minimalizirati obseg vsega slabega, kar se je dogajalo.

Poleg vsega pa še hvališ stare čase, kako so takrat bolje vedeli, kako je prav.

Da se niso obračali proč, tako kot danes? Še veliko bolj so se obračali proč. Takrat je bilo pravilo, da se o nekaterih stvareh ne govori. Sploh spolno zlorabljeni otroci so morali biti tiho.

In ti se iz njih norčuješ s svojimi izmišljotinami, ne le iz žensk. Če bi se dalo dokazati, da se izmišljuješ bi se te najmanj zapreti moralo. Če bi obstajala pravica na temu svetu.

Motiš se, če misliš, da ti verjamem, da je tvoj dedek govoril to o selekcijskemu zakonu narave.

Sram te je lahko. Res je sprevrženo kar počneš.

Za to pa ne, ker citiranje zopet dela cela čreva

Meni se pa zdi sprevrženo delati reklamo za krutost, kot jo delaš ti.
Ljudje, ki povsod vidite vse samo črno, narobe in tragično, ste nevarni sebi in vsem, ki jim s svojim razmišljanjem vsiljujete strahove in negativno razmišljanje.

Kaj hočeš sploh povedati? Da so vsi naši predniki posiljevalci in brutalneži? Vse naše prednice žrtve? Niso! So nekateri, ne kar vsi.

Vedno so obstajali eni in drugi. V vseh obdobjih so bili nekateri podrejeni in nekateri imeli moč. Tako, kot danes.
Ampak če bi bilo tako, kot ti proglašaš, danes nihče ne bi bil nezaznamovan, saj bi bili vsi vzgajani v duhu zlorabljajočih očetov in zlorabljenih mater. Kar pa nismo.
Morda se pa ti sama počutiš žrtev zlorabe, morda živiš med samimi takimi in zato vidiš in poznaš samo ta vzorec. Tvoja travma ni travma vseh.

Mama133, 05.04.2024 ob 07:17

Za to pa ne, ker citiranje zopet dela cela čreva

Meni se pa zdi sprevrženo delati reklamo za krutost, kot jo delaš ti.
Ljudje, ki povsod vidite vse samo črno, narobe in tragično, ste nevarni sebi in vsem, ki jim s svojim razmišljanjem vsiljujete strahove in negativno razmišljanje.

Kaj hočeš sploh povedati? Da so vsi naši predniki posiljevalci in brutalneži? Vse naše prednice žrtve? Niso! So nekateri, ne kar vsi.

Vedno so obstajali eni in drugi. V vseh obdobjih so bili nekateri podrejeni in nekateri imeli moč. Tako, kot danes.
Ampak če bi bilo tako, kot ti proglašaš, danes nihče ne bi bil nezaznamovan, saj bi bili vsi vzgajani v duhu zlorabljajočih očetov in zlorabljenih mater. Kar pa nismo.
Morda se pa ti sama počutiš žrtev zlorabe, morda živiš med samimi takimi in zato vidiš in poznaš samo ta vzorec. Tvoja travma ni travma vseh.

Vsaj dostojanstvo imej in piši pod svojim imenom Pupa glupa.

To pa ne, 05.04.2024 ob 14:37

Vsaj dostojanstvo imej in piši pod svojim imenom Pupa glupa.

… se je razmahala ena, ki niti imena nima….

Pa da te jaz vprašam. Kaj pa bi ti pravzaprav rada dosegla? Tukaj pač vsak napiše svoje mnenje. Se morajo vsi strinjati s tabo, drugače so pa lažnivci? A si ti iz SDS?

Defekt, 05.04.2024 ob 14:51

… se je razmahala ena, ki niti imena nima….

Pa da te jaz vprašam. Kaj pa bi ti pravzaprav rada dosegla? Tukaj pač vsak napiše svoje mnenje. Se morajo vsi strinjati s tabo, drugače so pa lažnivci? A si ti iz SDS?

Ti si iz SDS, ker braniš vaško tradicijo. Pusti me pri miru bolnica. Kar se mene tiče, si lahko za vsako temo izbereš drug nik, ali pa 5, če želiš. Z lažnivci se ne pogovarjam. Prodajaj svoje zgodbice tistim, ki ti verjamejo.

To pa ne, 05.04.2024 ob 15:04

Ti si iz SDS, ker braniš vaško tradicijo. Pusti me pri miru bolnica. Kar se mene tiče, si lahko za vsako temo izbereš drug nik, ali pa 5, če želiš. Z lažnivci se ne pogovarjam. Prodajaj svoje zgodbice tistim, ki ti verjamejo.

Ti očitno res misliš, da se eni in isti osebi ljubi pričkati s tabo.
Za tvojo informacijo, sem moškega spola in mnogo premlad, da bi lahko dodal svoje mnenje o tem, kako je bilo.
Koliko si pa ti stara?
Ko pa tole berem, pa pri tebi ven tolče trmasto vztrajanje v eno smer in ne dopuščaš drugačnega mnenja. Zakaj????
Ni ti treba sem napisati, sebi odgovori.
Če si moški, potem tukaj provociraš, ker morda iščeš kake potrditve za svoje motnje. Če si pa ženska, si pa verjetno ena od žrtev zgoraj opisanih stvari. Vsekakor si pa bolana. In vsekakor ne odgovarjaš na vprašanja. Ko nimaš odgovorov, pač žališ. No, po moje so prav take zajedljivke kdaj dobile katero od svojih moških.
Da se razumema: gnusijo se mi moški, ki dvignejo roko na žensko. Ti pa lahko povem, da bi tudi meni pri taki sogovornici/ sogovorniku popustili živci.

Ti drek brez življenja, če drugače ne razumeš, ti pa takole povem: odjebi!

To pa ne, 05.04.2024 ob 15:24

Ti drek brez življenja, če drugače ne razumeš, ti pa takole povem: odjebi!

Evo, potrjeno. Bolana.
Se mi niti ne smiliš. Navadna prepirljivka. Brez argumentov, brez razmišljanja in očitno brez koga, ki se bi s tabo pričkal v živo, ker bi jih dobila po kepi. Tukaj pa si upaš.
Res si se izkazala. Si ponosna nase?

robi9, 03.04.2024 ob 20:23

Resnica ni prijetna, 03.04.2024 ob 20:07

Oh. Res grozno, ker ženske želijo biti nekaj več kot le služkinje dedcem, perice perila, likarice, čistilke in kuharice, povrh vsega pa še maternice na dveh nogah in luknje za praznjenje gospodarjevih jajc.

Res grozno, kam smo prišli!

Kaj pa pomeni biti nekaj več ?

Biti zagrenjeno, prostaško, nesrečno, večno samsko, psihično moteno ?

To si debilno postalo, kot nekaj več.

Res grozno,  kam smo prišli….

Za psihično poškodovanega Robija (če ne bo citiralo):

kaj pomeni nekaj več? A nisi pismeno? A nisi prebralo, ti zahojeno šovinistično govedo, da nekaj več od služkinje dedcu? Kaj, ko bi ti bilo kakšen mesec ženska služkinja enemu takemu govedu kot si ti? Da vse po bajti spedenaš, tipu kuhaš in čistiš, pereš in likaš,  na koncu pa tip pričakuje, da mu ga boš zvečer fajn povlekla in tokrat izjemoma dala v rit fukat?

Nekaj več,  ti ubogo jezno bitje. Nekaj več od naštetega je svoboda in ne suženjstvo normam!

P. S. Upam stavit, da si precej bolj nesrečno in zagrenjeno od mene. To, kako si primitivno in jezno, lahko vsak dan beremo tule. Robi, pobaši raje svojo čredo in pojdi malo na sprehod z njimi. :))

Po vsem tem branju se prav lepo vidi kako zenske izzarevajo vso svojo sreco ki so jo pridobile z enakopravnostjo in emancipacijo.

babičina potica, 03.04.2024 ob 20:00

Nekoč so bile ženske, torej naše mame, babice, odlične kuharice, gospodinje, likarice… Kaj pa danes?

Bodo v prihodnje o današnjih ženskah govorili tako kot danes govorimo o naših mamah, babicah? Reicmo o odlični mamini potici in noro dobrem babičnem štrudlu? Pa kako lepo zlikana obličila je imela babica in kako čisto kuhinjo, kopalnico je imela mama?

Današnje ženske pa ne bi kuhale pa ne bi čistile pa ne bi to pa ne bi ono. Ni čudno, da ne dobijo moških, če so pa totalno nekoristne.

Lepo da se spominjate stvari ki so jih počele vaše babice in mama. Kakšen prijeten spomin imate na svoje dedke in očeta? Katera dejanja ste cenili pri njih? Očitno nič omembe vrednega, če ne bi o tem že kaj napisali.

Da ti odgovorim – časi se spreminjajo in ljudje znjimi. Likanje? Se hecaš to je pa res za večino ljudi opravilo iz prejšnega stoletja.

Čiščenje kopalnice? Če vsak počisti za sabo, je kopalnica dokaj čista. Enkrat tedensko se še pomije pa je to to. Da bo ena sama oseba čistila za vsakim članom družine, pa lahko delaš cel dan samo to.

Pečenje potice, štrudlja? A nisi prebral v drugih temah da potice večine ne mara ter da je oboje preveč kalorično za novodobnega človeka? Zakaj bi potem izgubljali čas za to?

Pupa Glupa, 03.04.2024 ob 20:27

Zenske, 03.04.2024 ob 20:17

A ste za to da se obrnejo vloge,a to bi slo?

Namrec nekdo mora opravljati delo ki ga zenske nocete.

Takoj! In da ne bi mislil, da govorim na pamet- sem bila deset let tista, ki sem zaslužila, mož je bil pa doma. Vse je štimalo.

kaj se je pa vmes spremenilo?

Blairy, 10.04.2024 ob 16:55

kaj se je pa vmes spremenilo?

Lahko prebereš višje. Preveč branja? Žal je umrl. Sicer bi sedaj skupaj uživala v ustvarjenem.

Pri nas je še vedno tako. Jaz hodim v službo, žena pa je lahko doma z otroci

Trditev “Moški so močnejši, zato je dobro, da delajo fizična dela. Ženske so pa pametnejše, zato je prav, da delajo intelektualna. Niso vsi za vse.”, vsekakor ne zdrži niti približno. Dokaz za to lahko vidite pri igri šah. Na lestvici najboljših šahistov, sta le dve ženski med jakostno kategorijo prvih 1000 šahistov, kar dokazuje, da ženske pri kompleksnejšem logičnem razmišljanju pogosto odpovedo.

Feminizem je zasnovan na maščevanju današnjih žensk za trpljenja njihovih pra pra pra babic, o katerih jim je nekdo pripovedal. Slišala rekla fazon.

zgarana sužnja, moški pa po gostilnah.

To je v tvojem opisu.

Jutranja rosa, 11.04.2024 ob 06:47

zgarana sužnja, moški pa po gostilnah.

To je v tvojem opisu.

kom. Avtorci, Na opis ženske nekoč… 😜

Ah dej no.

Sej so ženske, ki vse naredijo doma, pa še v službo hodijo.

In kaj dobijo?

Dela, ki se zvrne na kavč in daljinca valja po rokah, samo žre, se redi in nič se mu ne da.

Sej je polno takih tem tukaj po forumu.

In ker so ženske zveste in še vedno upajo in verjamejo v svojega deca, se ne ločijo,ali pa rabijo fuuul časa za to.

Brihta, 11.04.2024 ob 08:07

Ah dej no.

Sej so ženske, ki vse naredijo doma, pa še v službo hodijo.

In kaj dobijo?

Dela, ki se zvrne na kavč in daljinca valja po rokah, samo žre, se redi in nič se mu ne da.

Sej je polno takih tem tukaj po forumu.

In ker so ženske zveste in še vedno upajo in verjamejo v svojega deca, se ne ločijo,ali pa rabijo fuuul časa za to.

Ja, seveda so tudi take. Ampak sorry, ZAKAJ se poleg njih lahko moški tako obnašajo?

Ker se ne znajo postaviti zase. Ker si bodo raje kožo slekle, samo da ne bodo samske. Ker ne bi prenesle, da one nimajo deda poleg sebe, če ga druge imajo. Pa nima veze, kakšen je, samo da je.  Logično, da se najde tudi cepec, ki to izkoristi in si tako “sužnjo” najde.

Časi, ko je kdo ženske prisilil, da se morajo za vsako ceno poročiti, so že davno mimo. Tudi nezaželjena nosečnost dandanes ni več možna. Če pa ženske še niso slišal za kontracepcijo, je pa to v teh časih žalostno. Celo v nek zabačeni ljudožerski vasi sredi Afrike so slišali zanjo.

Da pa bi bili otroci razlog za ostati v takšni zvezi, je pa prav grdo. Kaj pa imajo otroci od take zafurane familije? In kje je tukaj materinska obveznost zaščititi svoje otroke?

Zakaj se torej ženske pustijo terorizirati?

Tudi za nasilje sta potrebna dva – tisti, ki ga izvaja in tisti, nad katerim se izvaja. Rešitev je preprosta: pojdi proč in imaš mir. Jamranje res ne pelje nikamor.

Obstajamo namreč ženske, nad katerimi si nihče ne drzne dvigniti roke.

popolni dan mončka, 04.04.2024 ob 09:57

Se zbudi, gre v šiht za minimalca (al pa je celo na socialni) in dela nekaj kar je vsak robot zmožen, pride domov, pogleda kaj je za jest, se naje, rigne, počoha po jajcih, pogleda če je kakšna žarnica crklna, ni, kul je frej, gre na kavč, čohlja jajca še naprej, sem pa tja zabevska na mulce naj bodo bolj tiho ker po netu pametne stvari bere, zvečer pogleda kaj je žena skuhala za večerjo, zmeče vase, rigne, počoha po jajcih, gre nazaj na kavč. Ko ima dovolj visenja na netu gre v spalnico, da bi se prej v kopalnici ustavil mu jasno ne užge, se zavali v posteljo s svojimi kosmatimi zobmi in prešvicanimi jajci, mal pomiga da tarzančke otrese in čaka da ga žena naskoči, da bo lahko zapančkal revež, je le utrujen od celodnevnega garanja.

Dan njegove žene. Zbudi se uro dve pred njim, poštima sebe, pripravi zajtrk zanj, pripravi cunje zanj, poštima mulčke, jih pelje v vrtec/šolo, gre v šiht (isto za 8h k mož jasno), po šihtu leti po otroke, v štacuno, domov hitro kuhat, postrečt kosilo, po kosilu pospravi kuhinjo, natera mulce nalogo delat, posesa, porihta cunje, opleje vrt, poštima rože, vmes jasno kaj za pit možeku na kavču prinese, prezrači stanovanje, ker se gospoda nerada umiva, potem leti kuhat večerjo, postreže, pospravi po večerji, skopa otroke, pripravi na spanje, zloži še cunje od prej, preveri kdaj jutri majstri pridejo za pipo menjat, preveri kdaj ima servis za avto, preveri koga lahko plača da prebeli stanovanje, potem leti v kopalnico, da se fajn umije, spolira in depilira, ker gospodi ne ustane če je kje kakšna kocina, leti hitro v sobo kjer gospoda že čaka na hrbtu in izvaja akrobacije na njemu. Po minuti dveh ko gospoda zaključi in zadrema….lahko še enkrat prezrači, omete tarzančke iz postelje in pade v posteljo za par ur preden spet jovo na novo.

Razumljivo mončki želijo živeti te sanje. Hudič je samo ker ni veliko monk z hudimi poškodbami možgan, ki si želijo živeti svojo nočno moro.

Hahaha…za smeh stoletja! Poznam par takih nesposobnežev.Vseh starosti.Stari in mladi….

New Report

Close