Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske obsedene s športom – kaj to pomeni?

Ženske obsedene s športom – kaj to pomeni?

Monovci radi pisarite o ženskah, ki so domnevno obsedene s športom, da preveč športajo.

Zdaj pa me zanima kaj to pomeni? Recimo, če kolesari ali pa teče ali pa hribolazi… kaj je obsedenost, preveč?

Namreč občutek imam, da so za moške ena merila, za ženske pa druga.

Tisti, ki imajo danes lepo fit telo so pri vsej zaspehanosti okol, pac tarca zavisti. Delaj kar tebi pase in se ne obremenjuj z drugimi.

Preveč je takrat ko je vse življenje podrejeno hobiju. Nekaj rekreacije je zdravo, sploh za ljudi ki nimajo hiše z veliko parcelo  ali posestva/ kmetije, so v majhnih stanovanjih, nekje se morajo razgibati. Ampak vse v meji normale. Mislim da so kriteriji isti  za moške in ženske. Torej da nekdo pretirava , teče tudi v dežju, si meri ne vem kaj vse , je takoj po službi na kolesu, ali teče, ali je v gorah. To je zame pretiravanje.  Medtem ko malo rekreacije pa je priporočljivo za telo.

Če baba visi na kolesu po 10 ur in več na teden, zraven pa še kak fitnes, plavanje ali kaka joga, veš, da je usekana.

moški nimamo pol toliko energije v sebi kot jo imate ženske. Kot bi primerjal FAP-a in Actros-a. Jaz razumem, da jo nekako morate dati ven. Če ima čas in voljo pa naj kolesari po deset ur na dan.

To je psihična motnja in posledično pomeni zanemarjanje družine in njen razpad.  Lahko si obseden s čimerkoli: fitnes, tek, Šmarna gora…ni fajn, ne konča se dobro

Potem so vsi moški psihiči in zanemarjajo družino! Ob prvem soncu gonijo v vrhniški hrib proti postojni, tečejo ob 6h ob glavni cesti da ga skor zbiješ, ampak on je tok fit, neki da nase, oh in sploh….fuuj

Kupi kolo v vrednosti avta in se vse vikende goni po hribčkih, žena pa sama z dvema ali več sama doma. Fuuuj!

Na živce mi greste. Ja, psihiči na kolesu. Zdaj jih srecam ob 6.30 po klancu gor, al pa tecejo ob glavni cesti..a si ti nor?!

Vsekakor je zavist, ne od zensk in zaspehanosti, ampak od moskih oz ne-monovcev

Nima druga za ponudit kot svoje  telo. Zato hoče bit lepa in fit. To pa je tudi vse.

Ko na forumu sprasuje, zakaj rabi 2 dni za regeneracijo, ce bi ona rada vsak dan 3 ure trenirala.

To je obsedenost, strah pred starostjo, biti lepa za vsako ceno, bezanje od same sebe…

Ura športa na dan je nekako dovolj. Prištej še preoblačenje prej in tuširanje po, si že na dveh urah, če se še voziš do kam… vsak dan tudi ni tekma.

Vse kar je več, vedno in striktno, gre pa za beg…od lastnih čustev, realnega življenja, ti gredo domači na živce, ne shendlaš določenih situacij, osamljenost na drugi strani. Tudi ni zdravo.

Jaz imam kakih 10+ plus na teden. Kolo, plavanje, včasih gore. Če grem v gore ali pa na smučanje, gre itak cel dan.

In ne nisem obsedena.

New Report

Close