Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ženske od 35-40, se že mažete s kremami proti gubam

ženske od 35-40, se že mažete s kremami proti gubam

Monovke ne rabijo nobene kreme. Njih po obrazu maže sreča. Sreča v obliki njihovih čudovitih otrok in možev. Zato so vse lepe.

Tudi depilirajo se ne. Tudi brijejo se ne. Pristna Monovka je brez gub in kosmata. Najlepša ženska.

Je pa res, da smrdijo, ker se ne tuširajo vsak dan. Posteljnino menjajo enkrat na mesec. Vse to je naravno, zato je v redu. Bog ne daj uporabljat ustne vodice.

Seveda jedo hrano pripravljeno direktno iz vrta, ki ga same obdelujejo. Bog ne daj, da bi Monovka jedla kaj drugega, kot organsko zraslo hrano. Hrenovke, paštete in podobno je samo za tiste, ki se mažejo s kremami in ki se brijejo in pudrajo in uporabljajo ustne vodice. To so itak podvrsta ljudi. Ubogi Monovki povzročajo taki ljudje gube, slabo prebavo in kocine ne rastejo dovolj hitro in niso lepo sijoče.

Imam prijateljico, ki se med drugim ukvarja tudi s kozmetičarstvom, in uporablja zgolj in samo čisto navadno otroško kremo, bepanthen tisti za otroško ritko in navadna olja (olivno, arganovo, in tako dalje).

Koža je varovalni organ, ki naj bi nas ščitil pred vplivi okolja, zato je nelogično, da bi z veseljem srkal kremo vase. Osnovna funkcija kreme je, da naredi plast, ki preprečuje izhlapevanje vlage in maščobe iz kože. Verjemite, da po zaslugi krem in razne nege ne morete imeti manj gub, ker tukaj ni nobene logike. Krema od zunaj ne more v celice dovajati tistega, česar same ne zmorejo več producirati v taki meri kot pri 20 letih. Za kožo še največ naredite – če pač hočete – z zdravim načinom življenja, pitjem vode, redno vadbo, izogibanje stresu, soncu, vetru, solariju. Še več pa boste zase naredile, če sprejmete same sebe z vsem, kar prinašajo leta. Če sprejmete modrost, drugačne način razmišljanja, večjo samozavest in tako naprej, potem vzemite zraven še tistih par gub. To, verjemite, gotovo ni najhujše, kar se vam bo v življenju zgodilo.
In vaš smeh je enako iskren in sproščujoč, če imate gube ali ne.

Zelo res.

ja negujem svojo kozo, primerno starosti. izgledam mlajsa, lepo negovana, marsikdo mi rece puncka 😀
res pa je, da nimam veliko skrbi, sem dobre volje, nasmejana… tako da socustvujem z mojo generacijo.
skrbi in neprespane noci pustijo sledi tudi na kozi na obrazu. poleg zdrave prehrane in pitja vode,priporocam tudi primerno kozmetiko, najbolje naravno.

Jaz sem napisala tri poste tisti, ker se maze od 25. leta. Ne zato ker se maze, ampak, ker je bila posmehljiva do drugih, prav tako kot si ti arogantna. Ali razumes v cem je razlika/

Točno tako! Pa še druge prepričujejo, da je tako prav. Jaz sem začela uporabljati kremo pred kratkim in res vidim razliko brez/z.

Ti mas verjetno kakšne druge težave in za to se priporoča kak psiholog, bo tud koža lepša.

Namenjeno Khm

Edina “anti gube” krema ki deluje je SFP zaščita. Koža mora biti navlažena (odznotraj in odzunaj) in zaščitena. To je vse. Vse reklamirane anti age kreme so bulšit in večinoma naredijo več škode kot koristi. Sploh kakšen retinol in kisline. Ki so lahko super če prav uporabljaš in jih koža prenaša. Imajo pa ravno kontra učinek če jih narobe. Predvsem če ne uporabljaš SFP vsak dan. Vsak dan brez izjeme. In zaščitiš kožo tudi fizično kadar je le možno pred soncem (očala, klobuk…). Obstaja razlog zakaj je koža na telesu kjer je vedno prekrita z oblačili lepša in mlajša izgleda. Razlog je sonce in izpostavljenost mrazu, vetru, svinariji v zraku. Torej zvečer nujno umiti obraz, vlažilno kremo ali olje (jaz uporabljam ricinus olje), zjutraj SFP. To je to. Vse ostalo je opcijsko in bo manj razlike naredilo kot če osnove nimaš.

Jst pa pri 34ih uporablam cel komplet: od tonika, vitamina C, hialuronskih serumov, anti-age kreme in se ene weledine kreme za zascito pred mrazom. Sem bla pred tem na minimalnem “voda-solea” tretmaju in ne grem vec nazaj. Pa me boli k**** ce je neki kemije zraven – koza zgleda sveza in se na nego lepo odziva, jst se pa tut bistveno bolš počutim in to je faking to 😁

New Report

Close