Ženske, pa kaj ve nosite s sabo vsak dan??
Moški pa nabutajo vse v žepe in potem hodijo po svetu ko eni cotlni……žepi štrlijo pol metra od riti, bokov, votever, da se ti bruha…….. Pa po možnosti še v kakšni prav razvlečeni trenirki ali kar je še huje, v oprijetih kavbojkah:(. Drugače pa, da ti prišepnem, ogromno moških ima torbice oz. torbe.
[/quote]
Jaz je nimam. Niti denarnice ne.
Dovolj je kartica.
Dokumenti so v avtu ali doma.
Tudi sama ne vidim smisla, da bi s seboj vlačila raznovrstno kramo, še posebej ne v kakšni težki torbi s kakšnimi ketnami. V torbici imam le ključe, telefon, zavitek robcev, masko in mini razkužilo, denarnico z dokumenti in nujnimi karticami, toaletno torbico (mini parfum, osvežilni robčki, vazelina, glavnik, čigumi in kakšna tableta analgetika). Včasih sem imela še mini blokec in kuli, ob novih telefonih te potrebe ni več. Poleti še sončna očala poleg običajnih.
Sploh nimam velik torbic, zdaj če vzamem uno tinimini mam notri mobitel, sluzbene kljuce, sluzbeno kartico( v denarnici al telefonu se mi razmagneti,na rit pa poci), denarnico in etui z očali. Ce vzamem vecjo, je pa potem še par usb kljuckov, tamponi za vsak slucaj, robcki, kak tablet in kuli, pa zdaj masko in ta miceno razkuzilo. Pozimi pa vcas se kake rezervne najlonke, vsaj tolk casa da se spomnim da jih v sluzbi pustim. Ostalo kramo od deodoranta do vec tablet, zlozljive marele imam ze v sluzbi v predalu. Rezervnih cunj pa ne rabim, ker se moram itak preobleci oz.nataknem gor haljo in za spodaj…ni tolk vazn kolk in kaj imam.
Avtorica, ne brini ti tuđu brigu. 🙂
Moja naključno dnevno izbrana čezramnaz oblačili vedno usklajena torba je urejena v notranjosti v nulo – po reglicih in prekatih. Noter vedno: denarnica, škatla z naobrazno masko, mini zložljiv dežnik, denarnica, ključi od vozila + od doma ( nikoli ne puščam v vozilu kjerkoli), torbica s kozmetiko, 500ml termovka z vodo ali doma skuhanim kufetom z ledenimi kockami ( pijem to tudi za žejo), deodoran, pa rezervni par nogavic,ko je to potrebno, pa morda kak zgornji del oblačila, ko je to potrebno, pa prenosnik, pa mobilni telefon, mapa z dokumenti, ki jih potrebujem na dnevni ravni, pa v času menzesa paket mokrega skret papirja in rezervni tamponi in vlođki v škatlici, pa mni izvedba parfuma, pa pepper spray za osebno zaščito( ker nikoli ne veš…) Pa take torbe imam,da so na zadrgo, da mi nihče od zadaj ne more z roko not seči, pa po mestu jo vedno nosim preko rame – nikoli samo v eni roki…. Ker mi je pred 20imi leti nekdo na kolesu že “speezdil” iz ene roke torbe v mimoletu in mimokradu… Sicer so ga ustavili dobri ljudje cca 30om naprej…..
Pa še to: dodatna obtežitev na telseu pri dnevnem delanju korakov je samo še dodatni fitnes – kot en kettle bell v fitnesu :))). No problem for me : ) Že 20 let.
Našla sem lep, ženstven nahrbtnik, ki se ne da odpreti, ko ga imam gor. Naramnice so narejene tako, da ko jih potegneš, zaprejo zgornji del kot mošnjiček. Je eleganten, barva bele kave, z veliko šnalo. Zdaj ga nosim vedno, ne glede kaj imam oblečeno. Notri nema šta nema, preko ramena pa imam še mini luškano torbico s telefonom, nekaj drobiža, ključi, urbano, labelo in robčki.
Zdoma sem cel dan. V predalu v službi imam zložljiv dežnik, nekaj kozmetike in higienskih pripomočkov, ostalo pa nosim v nahrbtniku.
Meni je za plastenko vode zdaj poleti še nakako jasno. Ne razumem pa, zakaj bi deodorant uporabljala naknadno čez dan, ko nisem stuširana? Ker tisti dodatno uporabljeni, po možnosti odišavljeni deodoranti ali parfumi, ki se nanašajo še vmes, tekom dneva, preden pridemo do doma in se vse to pomeša s švicom….Vohaš to kombinacijo, švic, deodorant…Bljakk!!! Ne serite no, ženske! Deodorant je smiseln po tuširanju, ne pa na švic! V razmislek.
Sem šla prav pogledat, kaj imam v torbici.
To je:
– toaletna torbica iz dveh delov, kar velika; V njej puder,tonirana krema, ene 3 kremice, labela, maskara, svinčnik za obrvi, pribor za nohte, glavnik, rdečilo za lica, paletka, komplet čopičev.
– peresnica: nekaj kemičnih, usb 3-je ključki,
nalivnik
robčki
make
zložljiva vrečka za v trgovino
razkužilo za roke
razkužilo v sparyu za povšine
razkužilni robčki
denarnica
mapa za dokumente ..velikost približno A5
baterija za telefon
beležka
blok
šop ključev
etui za kartice
steklenica za vodo
redbul
bonboni
3 chupa chups lizike
kinezio trak
orbit veliko pakiranje
frutabela
2je bombažne nogavice
vložki
osvežilni robčki
kalkulator
Daleron
pastile za grlo
sončna očala
rezervne leče in mini tekočina za leče sta v posebnem etui
pa en kup računov
Lep kupček;)
Me pa zanima pri ličilih, npr maskara: če želiš, da maskara normalno izgleda in ni grudic, jo nanašaš na očiščene trepalnice, kar pomeni, da moraš ves make up obrisati iz obraza (dol gre puder, rdečila na licih….) in ponovno cel obraz nazaj namazati. Glede na tvoj seznam, to počneš vsak dan, nekje izven doma odstraniš ves make up in ponovno nanašaš svežega nazaj? Zakaj pa? Vidim pa, da nimaš na seznamu odstranjevalca ličil, ali nanašaš maskaro in ostala ličila na že “stara” ličila?
Lep kupček;)
Me pa zanima pri ličilih, npr maskara: če želiš, da maskara normalno izgleda in ni grudic, jo nanašaš na očiščene trepalnice, kar pomeni, da moraš ves make up obrisati iz obraza (dol gre puder, rdečila na licih….) in ponovno cel obraz nazaj namazati. Glede na tvoj seznam, to počneš vsak dan, nekje izven doma odstraniš ves make up in ponovno nanašaš svežega nazaj? Zakaj pa? Vidim pa, da nimaš na seznamu odstranjevalca ličil, ali nanašaš maskaro in ostala ličila na že “stara” ličila?
[/quote]
:)))
Moram povedati, da sploh ne vem, zakaj nosim ličila s sabo. Uporabljam tonirano kremo, kremo za roke, tu in tam si z barvico popravim oči, uporabljam labelo.
Tonirano kremo, včasih puder si nanesem kar povrh, ja.
Ne spominjam se, kdaj sem uporabila maskaro ali paletko tako na poti.
Ampak nikakor ne morem tega pustiti doma.:)
Sem šla še svojo torbico preveriti: denarnica, tablete proti glavobolu/migreni, rupurut, pisalo, mala toaletna torbica (z rezevnim higienskim vložkom, pilico, pinceto, elastiko za lase, švicarskim nožkom, ščipalnikom za obnohtno kožico in mini krema za roke), Čupa čup lizika, magnezij direkt (1 doza), papirnati robčki, žvečilni, brezžične slušalke, trajnostna vreča za nakupe in po novem manjša doza razkužila.
Dnevno ven not so še ključi, očala, mobitel in po novem še maska.
Male torbice mi niso všeč in potlej moram z nečim napolniti tako srednjo:) Velikih torbic pa ne maram.
:)))
Moram povedati, da sploh ne vem, zakaj nosim ličila s sabo. Uporabljam tonirano kremo, kremo za roke, tu in tam si z barvico popravim oči, uporabljam labelo.
Tonirano kremo, včasih puder si nanesem kar povrh, ja.
Ne spominjam se, kdaj sem uporabila maskaro ali paletko tako na poti.
Ampak nikakor ne morem tega pustiti doma.:)
[/quote]
Popolnoma jasno:):):)