Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, povejte kako visoke pete nosite

Ženske, povejte kako visoke pete nosite

Pollne pre do 7cm

Visoka sem 180 cm in ne nosim visokih pet. Nikoli jih nisem.

Najgrši čevlji so tisti salonarji s platformo in drugi s tisto grozno 3-4cm petko. Ko vidim žensko obuto v kaj takega, vem, da pojma nima o okusu.

Občasno, kadar je treba zaradi službe, ali kadar mi zapaše. Vedno pazim na to, da lahko v petah normalno hodim, ker videti žensko, ki se muči s hojo v visokih petah, je pa prav žalostno.

Super hodim v visokih petah, toda prevaga občutek božanskosti, ko lahko stopiš vsepovsod s športnim obuvalom. Evo se prav odpravljam nekam, kjer je polno tlakovane poti hahahhaaa bi že pasale visoke petke, toda une mini luknjice so kot nalašč izoblikovane za se zataknit ahahahahaa…

Meni so pa ravno s platformo zelo všeč.

Ma ja, klinc pa zdravje, pol zivljenja v visokih petah, vsak dan, kar nekaj za korakat, pa sem do sedaj brez zdr.tezav. 8 -centimetrske so tista visina, v katerih stopam suvereno, hitro in neslisno. Bezim hitreje kot marsikdo v ‘udobnih’ cevljih.

Zakaj bi torej zaklenila petke v vitrino? ☺

Moje so vse pete nekje od 5 do 8 cm recimo. Brez vsaj 5 cm pete sploh ne znam hodit plus menda zdravo itak ni. Pa obvezno mora biti polna ali široka peta, ker v unih zobotrebcih od pet ne morem sploh hodit.

Zobotrebci :)))))
[img]https://i.pinimg.com/originals/20/93/51/2093519116ce155c00ff71dc36ae930e.jpg[/img]

Sploh ne izredno veliko. Trenutno imam 1 sandale, 5 parov salonarjev, 1 gležnarje in 1 škornje s peto. Prav bi mi prišel še po en par elegantnih in klasičnih črnih sandalov s čisto tankimi trakci, salonarjev v kožni barvi ter svetlih gležnarji s peto. Če kje najdem zares lepe in udobne, jih bom kupila, če ne, bom pa še naprej brez. Čevlje rada nosim dolgo časa, zato se držim klasičnih modelov ter materialov, ki jih čevljar zna lepo popraviti. V povprečju si kupim en par čevljev s peto na leto.

Zobotrebci :)))))
[img]https://i.pinimg.com/originals/20/93/51/2093519116ce155c00ff71dc36ae930e.jpg[/img]
[/quote]

Lepi.

0,5 cm do 3 cm. Dovolj je.

A še niste vidle starih mam, ki so redno nosile visoke pete? Sploh ne morejo biti niti v navadnih copatih, ker so se jim mišice na nogah skrčile.

Ne vem, komu točno je bil namenjen tvoj zapis, ampak glede na to, da sem tudi jaz sodelovala v tej temi, ti bom odgovorila. Ja, ta pojav mi je poznan. Zavedam se tudi drugih težav, do katerih lahko privede prekomerno nošenje čevljev s peto, neprimeren podplat čevlja ali preveč utesnjujoči modeli čevljev. Zaradi tega z nošenjem pet ne pretiravam, višino pete prilagodim situaciji (predvideno časnovno razmerje med hojo in stanjem na eni in sedenjem na drugi strani), nosim čevlje, ki ustrezajo moji obliki stopala, ter redno delam raztezne vaje ter se ukvarjam s športom. Posledično tudi nimam težav z ahilovimi tetivami, zategnjenimi mečnimi mišicami, hallux valgusom, bolečinami v hrbtenici ali kolenih in z drugimi možnimi zapleti, povezanimi z neustrezno obutvijo.
Svoje telo je potreba poslušati in zanj ustrezno skrbeti. Zmerno nošenje čevljev, ki ga kombiniramo z ustreznimi vajami, ni škodljivo. Če bi bilo, bi imelo ogromno žensk resne zdravstvene težave z nogami, ki pa jih večina nima. Za pretravanje pa seveda vemo, da nikoli ni zdravo.

Ne vem, komu točno je bil namenjen tvoj zapis, ampak glede na to, da sem tudi jaz sodelovala v tej temi, ti bom odgovorila. Ja, ta pojav mi je poznan. Zavedam se tudi drugih težav, do katerih lahko privede prekomerno nošenje čevljev s peto, neprimeren podplat čevlja ali preveč utesnjujoči modeli čevljev. Zaradi tega z nošenjem pet ne pretiravam, višino pete prilagodim situaciji (predvideno časnovno razmerje med hojo in stanjem na eni in sedenjem na drugi strani), nosim čevlje, ki ustrezajo moji obliki stopala, ter redno delam raztezne vaje ter se ukvarjam s športom. Posledično tudi nimam težav z ahilovimi tetivami, zategnjenimi mečnimi mišicami, hallux valgusom, bolečinami v hrbtenici ali kolenih in z drugimi možnimi zapleti, povezanimi z neustrezno obutvijo.
Svoje telo je potreba poslušati in zanj ustrezno skrbeti. Zmerno nošenje čevljev, ki ga kombiniramo z ustreznimi vajami, ni škodljivo. Če bi bilo, bi imelo ogromno žensk resne zdravstvene težave z nogami, ki pa jih večina nima. Za pretravanje pa seveda vemo, da nikoli ni zdravo.
[/quote]
Popravek: Zmerno nošenje čevljev s peto, ki ga kombiniramo z ustreznimi vajami, ni škodljivo.

Meni je ena fizioterapevtka rekla, da je že videla primere, ko je imela kakšna ženska, ki je redno nosila visoke pete, težave s hojo brez obutve, torej bosa. Enostavno ni več mogla normalno stopiti na nogo oz. podplat.

Meni je ena fizioterapevtka rekla, da je že videla primere, ko je imela kakšna ženska, ki je redno nosila visoke pete, težave s hojo brez obutve, torej bosa. Enostavno ni več mogla normalno stopiti na nogo oz. podplat.
[/quote]
Take si običajno kupijo še copate s peto, ker je to zanje lažje kot takojšnja sanacija problema. Po več letih konstantnega nošenja pet tako zunaj kot doma, pa šele prvič pridejo do fizioterapevta. To je dober primer nekoga, ki blage težave in opazne spremembe zelo dolgo časa ignorira.

Nosim jih skoraj vsak dan, za v službo. Visoke, tam nekje okrog 8 cm. Zaenkrat nimam nobenih problemov.

A tud vozite v petah?

Namreč, jaz sem šla na zdravniški pregled za avtošolo v ne previsokih petah ( 5 cm), pa mi je zdravnik rekel, da vožnje v petah nikakor ne priporoča.

Saj nisem bebava, da bi nosila visoke pete.
Zakaj že? Da bi si uničila hrbtenico, meča?
Ornk moraš biti poknjen v glavo, da nosiš visoke pete.

Ne, za vožnjo se preobujem. Vožnja s petami ni varna, ni udobna, pa še čevlje uničuje (na pregibu prstov in na peti).

Nosim jih do 3 krat tedensko, tam do 10 cm visoka peta, s tem, da se na poti v sluzbo in iz sluzbe preobujem. Nimam nobenih problemov. Bolj so mi čudne tiste dame, ki jih sploh ne nosijo.

Danes sem nekaj časa hodil po mestu za eno prikaznijo v 10 cm petah. V faco nisem videl, ziher pa po postavi sodeč vsaj 45, široka rit, prekratka kikla. No, to je to, samo take vidiš sredi dneva v ful visokih petah.

Ne nosim jih. Razlog pa je,da sem že itak dovolj visoka in se ne počutim ok v petah sploh, zato jih ne nosim 🙂

New Report

Close