Ženske, povejte po pravici
Že pol lajfa se vsak dan zjutraj najprej namažem in ličila ostanejo cel dan,
tu pa tam kak popravek,
če grem zvečer na dejt.
Pod to spada: (tonirana) krema za obraz, ureditev obrvi, maskara, blush in lipgloss.
Noht in trepalnic nimam umetnih, tako da s tem nimam (tudi finančnih) težav.
Brijem se (nogi, pazduhi in ”tamalo”) vsak 2. dan.
Rihtam se zase, da se JAZ dobro počutim,
ne pa, da me drugi opazujejo in bom njim ugajala.
In ja, delam v času korone, sem v trgovini.
Skoraj enako kot za v službo. Tuširam se zjutraj in zvečer, umijem obraz in ga zjutraj namažem s kremo, zvečer pa očistim s čistilnim mlekom in tonikom. Za v službo sem včasih imela mejkap (puder, obroba oči, malo šminke), včasih pa tudi ne. Nog nimam kosmatih, pazduhe pobrijem enkrat tedensko, dlake v mednožju le pristrižem. Nohte imam zdrave in krepke, kratko pristrižene, nikoli nalakirane. Vsak večer jih oščetkam. Lase umivam na 5 dni, prej sem jih pogosteje.
Jaz ponoči res noro švicam, zato se sedaj, ko sem doma, tuširam samo zjutraj. Pazduh si, odkar sem doma in ne hodim po telovadbah, ne brijem.
Lase si umivam 2x tedensko, ker se mi ful mastijo, zobe se tudi umivam dvakrat dnevno, ličim pa se res ne. Včasih si dam malo tekočega pudra, če sem sama sebi pregrozna, to je pa to.
Jaz se vedno za službo drugače uredim kot na dneve ali čas, ko ne grem v službo ali na kak poseben dogodek. Zato sem tudi sedaj urejena tako kot sem sicer v neslužbenem času.
To pomeni, da imam lase vedno umite in počesane. Skrbim za kožo, ampak ne nosim nobenih ličil. Nohte imam urejene, vendar si jih ne lakiram.
Edino oblačim se sedaj malo drugače, ker sva doma samo midva s partnerjem. In sicer tako, da je meni všečno in udobno ter hkrati prijetno za njegovo oko ;).
Nobene panike, imam tudi to srečo, da imam naravno severnjaško lepoto in veja pravilo manj je več…. :P. Nič manj nisem urejena, kot ponavadi. Ker vse znam sama doma nardit že vsa leta, zverzirana -od depi in epilacije celega telesa ( mam tudi ene dve mašinci za to, ker se ne brijem, ne maram britja), pedikure; ja, podplate vsak teden poštimam, ker drugače tudi redno športam in sem tudi pred to epidemijo po 3x tedensko obiskovala savno in morajo biti vedno podplati tiptop, nohti namazani BP, obvladam – nimam sicer dolgih krempljev, ker jih zaradi narave dela ne morem imeti, max.pol cm, na umetne trepanice ne hodim, niti na umetne obrvi, oblikovat jih znam sama; skratka se v tej situaciji ne zanemarjam 🙂 . Meni je to enako, samoumevno in sprotno, kot umit zobe ali uporabljat bide večkrat dnevno. Če pa sproti to delaš, ni treba čaka po teden, dva ali cel mesec, da greš na depilacijo, pedikuro ali na popravke linije obrvi napirmer.
Ker ne rabim prikrivat nekih nepravilnosti, tudi ne poslikavam svoj obraz ko slikarsko platno – sem pač una skandinavska naravka :); zdaj torej samo maskara, počešem lepo obrvi vsak dan, bleščilo ali vazelin na ustnicah, dobra krema, zvečer čiščenje obraza in kremca za čez noč, pa losjon po telesu po tuškanju ali pa na mokro kožo kokosovo olje, da se vpije vse skupaj glede na potrebe in to je to. Aja, parfume pa uporabjam, tudi ko sem doma 🙂 Vedno. Moj fetiš so.
Seveda ne enako, kot za v službo, sem pa vseeno urejena. Brijem se vsak dan med tuširanjem (kot vedno), res pa doma razen maskare ne nosim ličil, ker ni potrebe po tem. Imam namreč lepo kožo in sem zadovoljna z videzom. Lasje oprani, speti v čop, oblačila športna, ampak taka, da sem všečna sebi in seveda možu 🙂
…las si ne perem tako pogosto. Brijem se isto kot prej…pozimi 1x na teden, ko se bo treba vrečt v kratke hlače in obleke, pa vsak drugi dan.
MakeUp-a ne “nosim”, nohte imam naravno tako lepe, da tudi če jih ne lakiram, zagledajo všečno, edino spilim jih nekje 1x na mesec.
Jeb…obrvi rastejo kot da jih gnojim,ampak ker puljenje boli ko hudič, vsak dan v zdržim samo po 3 dlake na vsaki strani.