Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ženske pred meno in slabo počutje

ženske pred meno in slabo počutje

Mislim da sem pred meno, saj sem stara 49 let. Zadnje čase se prebujam kot zombi. Zjutraj imam občutek kot da se mi bliža konec. Vse me boli, počutim se zelo slabo. Zvečer težko zaspim, ponoči se prebujam popolnoma premočena…..bolečine v hrbtu, bolečine v glavi, bolijo noge…..Tudi čez dan je podobno, počutje za umret, težko opišem kako zelo….
Zdravnik pravi, da mi ni nič, krvni izvidi so v redu….

Se še katera mojih let počuti tako???

Saj vse že veš. In ja, imaš prav.Saj zdržala si kar dolgo, mene matra že od 39 leta …
Obstaja veliko “alternativnih” /naravnih pripomočkov, le najti je treba pravega. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} olajšanja ne bo, bo pa olajšanje.

Imam 44 let. Poskušam z raznimi dodatki ( Q10, maca,vitamini, minerali,.. ) pa nisem še prišla do točke, ko bi se stanje izboljšalo.

Sama sem skozi tole obdobje hvala bogu šla brez vsakršnih težav, prijateljici so pa zelo pomagale tablete Remifemin, menda neka naravna zadeva. Jih pa poznam par, pri katerih ni šlo brez hormonske terapije…

Sem kot ti in iščem vse možne oblike alternative za poboljšanje stanja. Še najbolj mi paše mir in gibanje po gozdu.

najprej sem probala brez – ni šlo, potem menosoy – čez kakšen mesec je bilo boljše, na koncu sem pojedla nekaj škatlic remifemina – izboljšanje za 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, zdaj imam le občasno kakšno valungo in glavobol

drži se! kar sproščeno sprejmi to znamenje staranja, izreči ji dobrodošlico in se sprijazni z vsem, kar je prinesla

Jaz sem imela tudi hude valunge ponoči in podnevi, enkrat sem okna odpirala, drugič zapirala, domači so rekli, da sem nemogoča. Z Remifeminom je postalo vse skupaj znosnejše, vendar mi ni pomagal takoj ampak šele po dveh mesecih jemanja.

http://med.over.net/forum5/read.php?27,9405052,9417312#msg-9417312
Preberi to (stran svetujem.com):

ANATOMIJA MODROSTI MENOPAVZE

Menopavza združuje modrost prejšnjih stopenj in jih povzdigne na višjo raven.

TELESNI PROCESI
– menstruacijski ciklus
– nosečnost/plodnost
– menopavza VKODIRANA MODROST
– ciklična intuitivna modrost in čustveno recikliranje ter obdelava
– sposobnost spočeti idejo ali življenje z drugim, ju obdržati, gojiti in dovoliti, da se rodi
– prehod v leta modrosti, sposobnost intuicije, vnovično sejanje

Hormonski in čustveni ritem življenja ženske

Do zrelih let je energija ženske usmerjena k skrbi za druge. Deloma njeni hormoni hranijo njen nagon po vzgajanju, njeno predanost povezanosti in harmoniji v njenem svetu. Toda 2 – 3 dni v mesecu (tik pred in v začetku menstruacije) pride do hormonskega predaha – pajčolan med našim zavednim in nezavednim postane prosojnejši in notranji glas nas opozarja na lastne potrebe, ki ne morejo biti vedno podrejene tistim, ki jih imamo rade. Medicinske raziskave so to potrdile (dr. Terese Benedik in dr. Boris Rubenstein). V drugi polovici menstrualnega cikla se aktivirajo bolj intuitivni deli naših možganov in nam dajo povratne informacije o stanju našega notranjega življenja.

• Menstruacijski ciklusi – večino rodne dobe so sledeči si menstrualni ciklusi razdeljeni na dvoje: v prvi polovici ciklusa se pripravljamo na rojstvo nekoga ali nečesa, v drugi polovici pa se pripravljamo na rojstvo sebe. 2-3 dni v mesecu (pred in v začetku menstruacije) pride do hormonskega predaha – glas duše nas nežno opozarja na naše potrebe. To je IZMENICNI TOK MODROSTI.
• V predmenopavzi se hormonski predahi daljšajo in tako preidemo polagoma v ENOSMERNI TOK MODROSTI. Menopavza nas biološko nagovarja, da si vzamemo “pavzo” od vsega, si najdemo malo miru pred motnjami in zahtevami in razmislimo o preteklosti in prihodnosti. Čeprav se te sanje zdijo nedosegljive (v času, ko otroci še niso odšli, starši pa že potrebujejo pomoč in skrb) si v rednici vsaka ženska lahko najde zatočišče v svojem okolju. Ko se odločimo, da bomo naredile ta prvi korak, dobimo možnost za razvoj na novo odkritega občutka sebe in smisla svojega življenja.

Ženska je biološko programirana tako, da jo je lažje nadzorovati – intelektualno, duševno in družbeno – v času rodne dobe. Ko ustvarja dom in družino, je njena osnovna skrb ohranjanje ravnotežja in miru. Zdi se, da nagonsko ve, da je bolje sklepati kompromise, da bi dobila vso podporo, ki jo lahko dobi. (raziskava na Švedskem je ugotovila, da je pri ženskah – samohranilkah –70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večje tveganje prezgodnje smrti kot pri materah s partnerjih; tveganost prezgodnje smrtnosti je enaka ne glede na družbeno – ekonomske in zdravstvene dejavnike. Torej si ne očitajte, če ste dolgo vztrajale v zvezi, za katero ste čutile, da za vas ni najboljša – tako smo programirane, dokler »mladici« ne dorastejo).

Ko ženska stopi v menopavzo, izstopi iz vloge rojevanja in skrbi za druge. To ne pomeni, da ni več dobra skrbnica, pač pa v večji meri sama odloča, kam bo usmerila svojo ustvarjalno energijo.

Spremenjeno hormonsko ravnotežje pripravi možgane na nove zaznave in novo vedenje. Hormoni vplivajo na hipotalamus, ta pa je direktno odgovoren za doživljanje in izražanje JEZE.

Svojo jezo si moramo priznati. Zlasti v zrelih letih ima pomembno vlogo pri izboljšanju življenja in zdravja. To je močan znak naše notranje modrosti in morale bi mu prisluhniti in se mu odzvati.

RAZDRAŽENOST je nizkonapetostna oblika jeze.

NE UBIJTE SLA

V naši kulturi je v navadi, da rešujemo probleme menopavze s pomirili in zdravili za boljše počutje, namesto, da bi se vprašali kaj je v neravnotežju in kaj bi morale spremeniti. Tudi nadomestna hormonska terapija ne bo veliko pomagala, če ne

Meni so zelo in hitro pomagale zeliščne kapljice Agnukliman. Imajo v lekarni v Avstriji, pri nas nimajo.

Imam jih 50 in doživljam točno enako kot ti. Najbolj me motijo hitra nihanja razpoloženja, ko grem sama sebi na živce. Boli me celo telo. Bezgavke pod pazduho me bolijo skoraj skozi, glava, križ, slabo spanje…

– joga
– KRRT

http://sitik.si/artikel/tinktura-krrt/

Kopriva (Urtíca dióica)
Spodbuja celotno telesno presnovo. Ugodno deluje na prostato, ledvice in mehur.

Regrat (Taráxacum officinále)
Krepi jetra, vzpodbuja delovanje ledvic, čisti kri.

Rman (Achilléa millefólium)
Pomirja in vzpodbuja prekrvavitev, pomaga pri ženskih boleznih, čisti kri, pomaga pri težavah prebavil.

Trpotec; suličasti, veliki (Plantágo lanceoláta, Plantágo máior)
Pomirja kašelj, pomaga pri vročinskih stanjih, čisti telo.

Probaj z Maco. Moje sodelovke pravijo, da jim pomaga.

Mislim da je tudi moja ženka v tem obdobju. Ma reagira kot sršen na kakšno zafrkancijo. POtem pa se mi opravičuje drug dan. Težko obdobje predvsem za vse okoli vas.

Meni FULL pomaga konopljino olje. Nisem mogla spati, tako GROZNO mi je bilo vroče, napadi panike…v glavnem mislila sem da bom znorela jaz in vsi okrog mene.
Sicer ne vem če je to napoved mene, ker…stara sem ˝šele˝ 40, ampak…odkar uživam konopljino olje se počutim BISTVENO bolje.

Katero konopljino olje uživaš, kje ga kupiš in koliko stane?
Hvala!

Homeopat proti glavobolom, čim več gibanja proti bolečinam (hoja, tek, telovadba – vsaj pol ure dnevno, da se spotim), dieta brez sladkorja in bele moke. Se počutim kot najstnica 🙂

Jaz pri 48 tih, prisegam na maco. Pa – ne boš verjela – na orgazme. Če premalo sexava, je stanje slabše.

Katero konopljino olje uživaš, kje ga kupiš in koliko stane?
Hvala![/quote]

Jaz ga kupujem pri enem kmetu, tako da je sigurno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} konopl. olje. Cena pa je za 2,5dcl 9eur. Je kar drago, ampak…glede na to da se sedaj počutim 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolje bi dala še več.

Enako

Tek ali hoja v gore.

Trkam.

Zaenkrat (stara 51) razen nerednih menstruacij, kak mesec ali dva izostane, nimam nobenih drugih težav.

Ne ne in ne zadovoli si ko dr rece vse ik.

Prvo izvid zahtevaj. Lohka po mejlu pises da bi mela izvid.

Potem poglej kaj sploh so ti pogledal.

In poglej ce so ti pogledal scitnico.

Zdaj ze ze ve ko zenska stopi v meno se ji lahko istocasno scitnica zjebe z hormon ne dela vec s polno paro.

Najprej to.

A te bolijo misice ko se gibas ko pa si pri miru pa je ok.

Ne pust se drjem. Katastrofa so ratal in se slabse bo.

Jaz sem 47 , še nimam nekih težav razen ciklus se je podaljšal pa želja po seksu se je močno povečala …. jupii, če bo tako še naprej sem zmagala.

New Report

Close