Ženske pri 40
Ma daj ne pusti MONu da ti pere mozak. Dobra ženska bo vedno, ampak vedno lahko srečala dobrega moškega. Ne glede na leta ali mamica ali ne.
Kokoši, žleht babe, neumne babe, scrkljane babe in podobno, bodo pa vedno narajmale en ološ, ja, ali pa še tega ne.
Tako da …
[/quote]
Kaj pomeni “narajmale en ološ”? Kaj je to Slovenščina al se mi blede? Oh in sploh.
Ti si šele prizadeta.
Ženska pri 40h je ponavadi samska po 15-20.letni zvezi. Znaš sploh prešteti na prste koliko je to?
Vsi ki jih poznam, so žal bile prevarant, dedc odšel k drugi. Otroci v osnovni šoli.
Ne vem kakšna je tvoja računi a, ampak dosti se nas je odločilo imeti otroka pred 30.letom in ne, v zakon nismo šle kot device.
Moj zakon sicer še traja, sva pa bila tik pred tem, da se ločiva, ja.
In da bi mi ena usrana ženska rekla, da sem si sama kriva, ker sem imela z njim otroka…pa otroka sta ja največ, kar sem v življenju dosegla.
Blesavo bitje.
Ti si šele prizadeta.
Ženska pri 40h je ponavadi samska po 15-20.letni zvezi. Znaš sploh prešteti na prste koliko je to?
Vsi ki jih poznam, so žal bile prevarant, dedc odšel k drugi. Otroci v osnovni šoli.
Ne vem kakšna je tvoja računi a, ampak dosti se nas je odločilo imeti otroka pred 30.letom in ne, v zakon nismo šle kot device.
Moj zakon sicer še traja, sva pa bila tik pred tem, da se ločiva, ja.
In da bi mi ena usrana ženska rekla, da sem si sama kriva, ker sem imela z njim otroka…pa otroka sta ja največ, kar sem v življenju dosegla.
Blesavo bitje.
[/quote]
si že niso znale izbrati moškega.
ozirooma so imele otroka prehitro-ko moškega še niso dobro spoznale.
kdo pa ima otroka pri 20?????
tista ki hoče do socialnega stanovanja…
seveda da si si sama kriva,če imaš otroka z napačnim moškim…
polno je zensk ki ima otroke z dvema različnima moškima.
z nobenim ni več skupaj.to ti vse pove.
https://www.iskanja.si/knjige/zivljenje-je-tvoje.html
Preberi to knjigo? Nimaš upanja, da boš še kdaj srečna? Za kaj že? Zamenjaj družbo. Jaz poznam tudi možke, samske z otroki. Vse sorte je. Kdor išče ta najde. Sigurno je tudi za tebe kje kdo. Pojdi v akcijo.
Mama pri 40 v diskoteki? 🙂
Ti, mamica, si nekaj stvari krepko pomešala.
Če si samska mamica, ni isto kot če si samska najstnica. Tudi če tisti vikend bivši mirka otroka.
No, sej ni čudno, da ste ločene. Pa da nikogar ne dobite.
Ljudje se pa itak odločajo kakor se s kom bodo. Tako kot si ti prostovoljno šla v zakon in ločitev (tudi če nisi bila poročena, vseeno), tako lahko nekdo prostovoljno s tabo ne gre nikamor in izbere nekoga drugega. Pa vseeno na podlagi kakšnih kriterijev.
Imaš pa recimo tudi kakšne znane igralke in pevke, ki imajo za sabo cel kup zakonov in otrok. Tako da očitno one imajo nekaj, kar hočejo moški od njih. Bog pomagaj, če ti tega nimaš. prej bi mislila.
Vzvzvz, 16.05.2020 ob 19:10
Pozdravljeni…
Bom kratka, zanimajo me vasa mnenja…
Berem forume in kar berem, je naravnost grozno. A smo ženske pri 40 res tako slabe, ker smo samske in ker imamo otroke?? Kot se nekateri izražajo da imamo prikolice, pa ustran od mamic z otrokom, pa da ne misli kao noben prenasat tujih otrok😟…
Pa kam smo prisli,ljudje?? Vsak je sel narazen iz različnih razlogov, vsi se ucimo na napakah. In ko enkrat ženska občuti,da je ostala sama za vse, ko mora sama vzgajat najstnika, zaslužit denar, da imata kaj za pod zob in še dost drugih skrbi… Potem pa vidim, da smo mame z otroci najslabša izbira.
In da so portali slaba izbira za iskanje partnerja. Kje bos pa koga spoznal?? Ni vec tega kot je včasih bilo, tega druzenja, pa diskoteke. Zdaj je vse vec ljudi na telefonih, ker je vseeno tako lazje najdit nekoga. Sem sama tudi samska z najstnikom, 12 letnim sinom in potem takem res nimamo mame z otrokom upanje, da bomo še kdaj srečne?
Prosim mnenja….
Ojoj! Da si srečna rabiš moškega? Kaj je s teboj narobe? Če nisi srečna sama s seboj, ne moreš bit niti z moškim!
Bae, 17.05.2020 ob 11:25
Mogoče si preveč “needy”, oziroma lačna ljubezni kot praviš. Moške sicer vidiš tukaj tipkati o milih in nemočnih ženskah, ki si jih želijo, ampak resnica je povsem drugačna. Do takih ne čutijo niti spoštovanja, niti ljubezni. Vse bo bolje, ko boš spremenila odnos…po domače, če je seks, je pač samo seks…gremo dalje…
Glede na to da si sama Oz z otrokom.. Ni nobenih ovir če je nasprotna stran za to… Jest imam 2 in sta z mano…
Imam nov avto in lastniško stanovanje, brez dolgov. Službo sem iskala nekaj let ker sem diplomirana – od moških ni bilo niti besedne opore, kaj šele kaj drugega. Nikdar nisem od nikogar vzela niti centa, moški si od moje socialne jemali moj denar in g niso vrnili. Sedaj ko imam lepo plačo ( v tem mesecu celo cež 2000neto) se mi jebe, da bi še delila s kom bilokaj. Raje umrem na ulici lačna in sama, ponosna, kot pa da s tem, da imam sedaj denar, po vseh letih ja saj si vredu punca samo za praznjenje jajc si ker nimaš službe, mojega stresa in želje in iskanja službe pa nihče ni vido, ne hvala. Zaključila sem z moškimi.
evo jst samski pisi na [email protected]….ajdi
Zdravo,
Ja pravo ime ker se ne skrivam za psevdonimi. Tako ženska kot moški imajo lahko otroke in so ločeni brez neumnih komentarjev. Če dva nista več za skupaj pač nista. Bolje kot biti skupaj skregan. Partner če ne sprejme otroka pa ni vreden partnerstva. S novim partnerjem pač moraš pričakovat tudi druge stvari. Nimamo več 20let. Sprijazni se.
112, 23.05.2021 ob 18:21
Imam nov avto in lastniško stanovanje, brez dolgov. Službo sem iskala nekaj let ker sem diplomirana – od moških ni bilo niti besedne opore, kaj šele kaj drugega. Nikdar nisem od nikogar vzela niti centa, moški si od moje socialne jemali moj denar in g niso vrnili. Sedaj ko imam lepo plačo ( v tem mesecu celo cež 2000neto) se mi jebe, da bi še delila s kom bilokaj. Raje umrem na ulici lačna in sama, ponosna, kot pa da s tem, da imam sedaj denar, po vseh letih ja saj si vredu punca samo za praznjenje jajc si ker nimaš službe, mojega stresa in želje in iskanja službe pa nihče ni vido, ne hvala. Zaključila sem z moškimi.
Mogoče so oni zaključili s tabo ne ti z njimi in ti je to samo izgovor, ker nisi nikomur zanimiva. Kdo ti je pa kriv da si bimbote zbirala, saj si si jih sama mar ne?
Če misliš da je denar in materializem sreča v življenju se motiš. Sicer pa za 2.000 bi lahko znala vsaj osnove pravopisa…
Tako ženska kot moški imajo lahko otroke in so ločeni brez neumnih komentarjev. Če dva nista več za skupaj pač nista. Bolje kot biti skupaj skregan. Partner če ne sprejme otroka pa ni vreden partnerstva. S novim partnerjem pač moraš pričakovat tudi druge stvari. Nimamo več 20let. Sprijaznite se. Če je nekdo samski pri 40 in po možnosti živi pri starših, pa itak nima prihodnosti za resno zvezo, kaj šele da bi pomagal pri tvojih otrocih ali v hiši. Ženske in moški imajo pa enake možnosti če je skrbništvo skupno. Če ni pol mi je pa žal da si bila s nesposobnežem.
dajmo še drugo perspektivo:
1. je že bilo vprašanje, vzameš samskega moškega, ki ima otroka… aktivno (vključno z dejstvom, da je posledično občasno v sliki tudi bivša partnerica) ne samo kot finančno obvezo ? (to vprašanje je bilo spregledano čeprav zastavljeno).
2. Ni problem v otroku… ampak o čustveni prtljagi, ki jo prenesemo iz predhodnih razmerij. Iz lastnih izkušenj… otrok je bil najmanjši problem, ker mi je bilo vseeno čigav je. Kako se je pa ženska obnašala me je pa hitro opomnilo, da ne glede na to zakaj (ali njen karakter ali njene pretekle izkušnje) nisem niti dolžan niti pripravljen prenašati tega.
2a. Zaradi mene lahko taka sedaj po forumih sprašuje, če res ni vredna. Ne ni. Ker lahko pri svoji situaciji, dobim mlajšo, brez otrok in brez čustvene prtljage. Če ne drugače “iz uvoza”. Lahko sem pa pač dovolj samemu sebi…Stvar izbire.
3. Pred časom je bil nek zapis moškega, ki verjame ” kako je on edina rešitev za tovrstne primere v vasi” in zakaj ženska noče tega razumet. To je podobna zgodba samo z druge strani. Eni pač lažje živimo sami. Pa ne zaradi otrok… ampak zaradi naših karakterjev in izkušenj. In ja, dovolj se imam rad, da ne bom ob sebi prenašal nekoga, ki bo svojo preteklost projeciral name skozi neke posesivnost, sumničenja, ljubosumje, itd. Kar sem naredil v življenju, sem naredil sam in ne potrebujem kogarkoli da mi skače po glavi. In to je pozicija marsikaterega samskega moškega v 40-ih, ki ni ravno socialni primerek po lastni krivdi (pa ni nujno, da ima neko bogastvo). Ker bo ena prvih misli (pa ne ravno nelogična) vsake ženske s potomstvom, ali bo “gospod novi” sposoben izboljšati njen socialni položaj. Ne obsojam ampak, zgolj iz iste matematike postavljam vprašanje kaj ženska pri 40 s tujim potomstvom prinese v razmerje. Zato je ključno vprašanje iz točke 1.
Stara sem 43 let. Imam otroka stara 18 in 16 let – zelo pridna in uspešna v šoli – samostojna v vseh pogledih, pohavale učiteljev in trenerjev kar dežujejo. Res sta mi v ponos.
Z bivšim sva šla narazen, ker je njegova 15 let mlajša ljubica zanosila (očitno ni vedela kako bi ga drugače dobila). Moški pa kot moški v drugi puberteti – sedaj ima pri skoraj 50ih 1,5 in 3 letnika in se mu kolca po samostojnih otrocih . Najina otroka bi šla z njim jadrat, smučat – ata ne more, ker mora dojenčke previjat in merkat, potem pa je nova še jezna, kaj ga sploh mamita s takšnimi idejami, če vesta, da ne more, da nima časa – ampak pustimo to. To je njegova zgodba.
Imam svojo hišo, avto srednjega cenovnega razreda, službo, ki mi skupaj z nočnimi in prazniki prinese nad 2k mesečno, dolgov nimam, stanje na TRR je solidno, izgledam v primerjavi z enako starimi vrstnicami ali kakšnimi mamastami 30 letnicami baje dokaj ok – tako pravijo – urejena, športam, ITM 21.
Kaj vse me ne obletava. Ojoj. Samo obvoz. Najhujši so kakšni z otroci pod 8 let, ki so se od bivše preselili nazaj domov k mamicam in jih sedaj vse te ženske buzerirajo spredaj zadaj pa še za otroke bi morali skrbet. Oni pa lepo popoldan po šihtu gostilna in pecanje, za otroke pa (če so jih sploh vzeli na stik) pa skrbijo babice/sestre. Nimam nič proti otrokom, ampak jaz sem svoje spravila gor, če bi hotela se ukvarjat z 8 letnikom, bi imela svojega.
Potem pa so še užaljeni, ker samohranilke bi morale po mnjenju moških pobrat gor prvega, ki se nas usmili in se ga držat kot klop. Zakaj že?
Sedaj imam 9 let mlajšega prijatelja/ljubimca, samskega, brez otrok. Rad bi se preselil k meni pa žal ne bo šlo. Lahko skupaj hodiva v hribe, kolesariva, greva na krajši ali daljši dopust, potovanja – plačam seveda svojo polovico stroškov sama – ampak selitve vamo tamo ne bo. Ima kadarkoli možnost zvezo zaključit – ga ne zadržujem.
Prav tako se ne pustim omejevati ne časovno ne finančno.
Grem kamor, kdaj in s kom hočem, pridem ko pridem.
ZAKAJ je vprašanje in to taglavno vprašanje.
Zato, ker ženske NE(znate) vzgajati svojih otrok. Otroci so brez osnov obnašanja, ne poslušajo nič, obnašajo se kot male pošasti, ki bodo imele velike probleme, ko odrasejo. ZATO! TO je glavni problem.
In potem če si kakšen dec najde kakšno z otroci in si želi dolgoročno zvezo z njo, mu ženska itak pobije vso voljo, do vsega, ker mu da takoj vedeti, da ON NI njihov oče in jih zato NE bo vzgajal.
Ja in dec si želi, da pride njen otrok ali dva k njemu, skačeta razbijata kar jima pride pod roke, z rokami zamazanimi s čokolado po pohištvu, sedežni itd, pa nič ne sme rečt, ker sicer bo mamica užaljena. Če pa ji dec pove, da otroc nimajo niti osnove bontona in obnašanja potem je pa itak takoj vsega konec, ker kdo bo pa njej pamet solil, da so njeni otroc do skrajnosti razvajeni, čeprav so v resnici še bolj.
KDO od decov pa misliš, da bo to prenašal??? noben normalen.
PA JA tudi tvoj otrok je tak, sicer bi že imela normalnega deca!
Tako, da ne jamrat zakaj NI deca, ker glavni problem je v ženski in njen odnos do otrok.