“Ženske smo žleht”
Citiram iz druge teme: “Pa saj to je ja jasno. Ni bolj žleht bitja kot je ženska. MOški ste lahko hudobni, infantilni, malo nori, ampak take zlobe kot jo premore ženska, je pa moški ni sposoben.”
Izjava, ki sem jo že kar nekajkrat slišal iz ženskih ust.
Ne mečimo si pesek v oči, ženske so zlobna bitja. Prijazna so do tebe samo toliko kolikor si zaslužiš. Več keša maš, lepš te bo gledala, ostaneš brez šihta, že te ne pozna več. Razlikujejo se med sabo, samo v tem, da si ene lahko privoščijo bit prasice, druge si pa ne morejo, ker ji manjkajo določeni atributi za to (ponavadi je to videz).
Itak, da so takve i onakve, če samo pogledamo kaj je mama naredila iz tebe nam je prec jasno česa vse so zmožne…..
Jaoooo, Vočko pa kake teme ti to odpiraš vsak večer?
Rešitev: izbereš si takšno, ki ustreza tvojim vrednotam in potrebam. Pika.
Nekateri potrebujejo taksne 😉
Pravijo, da če laž dovolj dolgo ponavljaš, lahko postane resnica. Sadni ti si na dobri poti. 🙂
[right][/right]
Ok.Se sicer strinjam na nek nacin,da znamo bit manipulativne tko,da se moskim se sanja ne.Razlog je delno tudi ta,da ste moski,zaradi svojega ega,nezmozni spregledat.Moski ste v bistvu tisti,ki ste pripravljeni zensko “kupit” ce nimate drugih atributov ( ste starejsi,majhni,debeli …) .Dokler je za vas na 1. mestu zunanjost,bo pac tako.Pa vseeno nismo vse iste,tako kot tudi vi ne.Treba je pac pri sebi razcistit in it iz nekega vzorca ven,ko ugotovimo,da ni dober.
Ok.Se sicer strinjam na nek nacin,da znamo bit manipulativne tko,da se moskim se sanja ne.Razlog je delno tudi ta,da ste moski,zaradi svojega ega,nezmozni spregledat.Moski ste v bistvu tisti,ki ste pripravljeni zensko “kupit” ce nimate drugih atributov ( ste starejsi,majhni,debeli …) .Dokler je za vas na 1. mestu zunanjost,bo pac tako.Pa vseeno nismo vse iste,tako kot tudi vi ne.Treba je pac pri sebi razcistit in it iz nekega vzorca ven,ko ugotovimo,da ni dober.[/quote]
Ona,
Ce recimo moski nima atributov, kao po tvojem tekstu, zakaj so pol lahko – tudi babe, ki nimajo atributov, zleht?
Bi dal pa zraven se en faktor; dolzina kot cas trajanja manipulacij in zlehnobe. Moram rect, tukaj pa je zenski spol, daaaaalec pred moskimi.
Ce moski v tednih morda, ste ve lepote al pa ne, kar mesece. Morda si vcasih naredite kar smisel zivljenja. Al se motim?
Aja, si kaj ruglja brala.. no zacni.
Rešitev: izbereš si takšno, ki ustreza tvojim vrednotam in potrebam. Pika.[/quote]
Ali pa raje “takšnega”. 🙂
Sicer pa na splošno ni neke občutne razlike med spoloma.
Ponovno napačno deljenje človeških lastnosti glede na spol. Lastnosti so odvisne le od značaja človeka.
Ok.Se sicer strinjam na nek nacin,da znamo bit manipulativne tko,da se moskim se sanja ne.Razlog je delno tudi ta,da ste moski,zaradi svojega ega,nezmozni spregledat.Moski ste v bistvu tisti,ki ste pripravljeni zensko “kupit” ce nimate drugih atributov ( ste starejsi,majhni,debeli …) .Dokler je za vas na 1. mestu zunanjost,bo pac tako.Pa vseeno nismo vse iste,tako kot tudi vi ne.Treba je pac pri sebi razcistit in it iz nekega vzorca ven,ko ugotovimo,da ni dober.[/quote]
Ona,
Ce recimo moski nima atributov, kao po tvojem tekstu, zakaj so pol lahko – tudi babe, ki nimajo atributov, zleht?
Bi dal pa zraven se en faktor; dolzina kot cas trajanja manipulacij in zlehnobe. Moram rect, tukaj pa je zenski spol, daaaaalec pred moskimi.
Ce moski v tednih morda, ste ve lepote al pa ne, kar mesece. Morda si vcasih naredite kar smisel zivljenja. Al se motim?
Aja, si kaj ruglja brala.. no zacni.[/quote]
Preprosto,ker so ljubosumne in fovs tistim,ki lahko.:) Kar se tice manipulacij,se strinjam s tabo.
Rugelj? Ni sans.Sem bila prisiljena (sluzba) poslusat njegovega ucenca Perkota in prisla do zakljucka.: zenske so(smo) dobre za razplod in prvo leto otrokovega zivljenja,potem prevzame svojo vlogo oce…
otroke “zafuramo” mame,ki smo same vzgajale otroke ko je oce sel..,Zdaj pa vprasanje: Kdo je v resnici kriv? Oce,ki ne izpolni svoje naloge ali mama,ki opravlja ( tako kot ve in zna ) obe.Meni se to zdi kot tisto,kaj je bilo prej,jajce ali kokos?
Se pa strinjam,da je veliko skode naredila emancipacija oz. feminizem.
V vecini drzi.Se pa najdejo tudi take,ki drzijo,glede na spol in ena takih je tudi omenjena zgoraj.Seveda pa obstajajo izjeme povsod.
V vecini drzi.Se pa najdejo tudi take,ki drzijo,glede na spol in ena takih je tudi omenjena zgoraj.Seveda pa obstajajo izjeme povsod.[/quote]
Vedno drži, ravno to je bil point. Ampak se pač ne strinjava. 🙂
Če posplošuješ, potem res ne prideš do odgovora, saj je vsak primer, problem zase. Enkrat je kriv moški, drugič ženska.
Lahko moški nima interesa ali pa ima ženska preveč interesa in moškemu ne dopusti, da otroka vzgaja tudi na svoj način.
Zato je pomembno, da starša sprejmeta nek dogovor okrog vzgoje ter se tega držita in drug drugega dopolnjujeta.
Lastni spol dajejo v nič ženske, ki se želijo na vsak način prikupiti moškim in jim je to potem še zadnje orožje (ker so drugi atributi premalo).
Poznam kar nekaj moških, ki že celo življenje manipulirajo z ljudmi, in v nekaterih primerih ima to zelo boleče posledice. Moška manipulacija je hujša zato, ker imajo moški v družbi še vedno večji vpliv kot ženske (svet je še vedno izrazito moški) in medtem ko žensko spletkarjenje večinoma ostane omejeno na ožji sorodstveni krog, službo in podobno, moški spletkarijo tudi v politiki, gospodarstvu, športu itd itd. Govorim pavšalno in nasploh.
Vseeno je med sedmimi milijardami ljudmi na svetu in dvema milijonoma v Sloveniji čisto dovolj dobrih oseb, da si izmed njih lahko nabereš vsaj dobre kolege, kolegice, če že ne kakega prijatelja ali celo partnerja oz. partnerko.
V vecini drzi.Se pa najdejo tudi take,ki drzijo,glede na spol in ena takih je tudi omenjena zgoraj.Seveda pa obstajajo izjeme povsod.[/quote]
Vedno drži, ravno to je bil point. Ampak se pač ne strinjava. :)[/quote]
Vedno drzi..zate.Moje mnenje je pac moje.Vedno pa dopuscam moznost,da se motim in sem pripravljena ga spremeniti,ce me nekdo,seveda s trdnimi argumenti,v to preprica. Vidis,v tem sva si razlicna,kot osebi. :))
Toliko lažje, če si sam spletkar. :))
Vedno drži, ravno to je bil point. Ampak se pač ne strinjava. :)[/quote]
Vedno drzi..zate.Moje mnenje je pac moje.Vedno pa dopuscam moznost,da se motim in sem pripravljena ga spremeniti,ce me nekdo,seveda s trdnimi argumenti,v to preprica. Vidis,v tem sva si razlicna,kot osebi. :))[/quote]
V čem sva si sedaj različna? 🙂
Toliko lažje, če si sam spletkar. :))[/quote]
Ne razumem.
To ti mislis.Poznas tisto:za vsakim uspesnim moskim,stoji zenska. Narobe si razlagas,zakaj tako menim.Definitivno ne zato,ker mi manjka nekih zenskih atributov.Govorim pac iz lastnih izkusenj,kot ti.Imava pac razlicne izkusnje in seveda tudi mnenja.
Vedno drzi..zate.Moje mnenje je pac moje.Vedno pa dopuscam moznost,da se motim in sem pripravljena ga spremeniti,ce me nekdo,seveda s trdnimi argumenti,v to preprica. Vidis,v tem sva si razlicna,kot osebi. :))[/quote]
V čem sva si sedaj različna? :)[/quote]
Iz tvojega ” Vedno drzi” je sklepat,da je to edino resnicno in prav. Jaz bi napisala,moje mnenje je ali po mojih izkusnjh….no to ne pomeni,da se obracam po vetru ampak kot sem napisala ze zgoraj 🙂
Stavek na katerem sloni tema, izgovarjajo tudi tiste, ki brez probleme pridejo do deca. Tudi bivša ga je že večkrat izgovorila, pa tega, da ženske palijo na barabe tud. Če že iščemo kakšen podoben vzorec med njimi, je mogoče edino ta, da se že od majhnega bolje zastopijo z moškimi in imajo potemtakem tudi več moških prijateljev.
@kulturni
Tole zadnje tut kr drzi..
Pa se tole,ce je nekdo zleht in manipulira,ga sigurno ne bom zagovarjala zato,ker sva istega spola.
Forum je zaprt za komentiranje.