Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, ste že doživele nasilje?

Ženske, ste že doživele nasilje?

ne enega. Kar več njih Že.

Odgovor na objavo uporabnika
Anka370, 25.11.2024 ob 13:33

Povsod samo nasilje. Moj bivši je ves čas imel nore ideje, da bi morala tudi jaz kuhati, pospravljati, pomivati, skrbeti za otroka,….. pa se mi je zdelo brezveze, saj je to počel že on. Moški pač mora imeti delo, da mu ne gredo neumnosti po glavi. Itak je pa že bivši, sem spoznala takega, ki mu ni nič pretežko, pa še uspešen privatnik je!

Mone res grozno tripte. Upam da si ga že prijavila na policijo, morda kar na interpol dirketno. Ne smeš prašicu pustit, da ima v razmerju kakeršnakoli pričakovanja od partnerja!

Tako se vedno začne!

anonimno8409, 24.11.2024 ob 22:09

ženska466, 24.11.2024 ob 20:54

Na Rtv pravijo, da vsaka druga ženska v Sloveniji po 15. letu doživi nasilje:

.rtvslo.si/rhiv/175089076?s=mmc

Jaz ga nisem in praktično ne poznam ženske v Sloveniji, ki bi ga doživljala, zato me zanima, kakšne so vaše izkušnje. Ste že kdaj doživele nasilje in za kakšno nasilje je šlo?

Pri teh statistikah je zmeraj vprašanje definicij, kaj štejemo pod nasilje, podobno je tudi pri spolnih zlorabah mladoletnih deklic, kjer prav tako slišiš številke, ki se ti zdijo neverjetne.

Razlog je ta, da te statistike v javnost pogosto komunicirajo organizacije, ki živijo od tega problema, razni “nevladniki” ipd., naredijo ali pa naročijo študijo, ki valjda pritrjuje njihovi tezi, potem pa pritisnejo na državo, da jim financira projekte “fajtanja” proti temu problemu.

Kar seveda ne pomeni, da nasilja ni ali da ni problem, seveda je, ampak hkrati je pa to za nekatere poslovna priložnost.

Kalifornija porabi na brezdomca $90.o00 letno, stotine različnih programov, človek bi mislil, pa zakaj raje ne date človeku $8.000 na mesec v roko in ne bo brezdomec, v luksuznem hotelu bo lahko spal, res je, ampak od teh brezdomcev živi vojska nevladnikov in birokratov, ki jim je v interesu, da je brezdomcev čim več, ne pa čim manj.

Ah, Lepo te prosim. Številke, ki jih slišiš, žal še zdaleč niso realne. So mnogo prenizke. Več kot polovica žrtev namreč nasilja nikoli ne prijavi niti nikomur ne govori o njem.  Jaz sem bila žrtev spolnega, verbalnega, psihičnega in fizičnega nasilja. In nisem del statistike. Sem na srečo sama ušla iz začaranega kroga. Nihče ni vedel. V zelo mili obliki moja najboljša prijateljica. Pa seveda povzročitelj. Tudi poznam jih kar nekaj, ki so žrtve, pa to držijo zase, veliko se jih slepi, da niso žrtve, da so takšni odnosi normalni, da je nasilje del ljubezni, celo znak močne ljubezni. Ja, to so dejstva.

SAj se dogaja samo ne tako kot se piše

Imas pa nasilje v imenu neke idiotske vere(islam), ki jo nasa politika povelicuje

Hujših nebuloz pa že dolgo nisem slišala. A da 90.000 dolarjev LETNO porabijo za brezdomce, ti bi pa ta problem rešil(a) tako, da bi vsakemu dala 8.000 MESEČNO? Tudi če si se zatipkal(a) in gre za 8.000 letno (s takšnim zneskom v ZDA še mesec komaj preziviš), mi ne gre v glavo – kaj misliš, da imajo samo 11 brezdomcev? Ne blamiraj se. 90.000 letno ni noben denar. To komajda morda pokrije 1 topel obrok po glavi na par dni… Tisti, ki delajo z brezdomci pa so v glavnem prostovoljci. Mali uporabi zdravo pamet.

New Report

Close