Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ženske -sterilizacija

ženske -sterilizacija

lep pozdrav

pri mojih 45 letih sem ugotovila da zame zaradi mojih zdravstvenih težav ne obstaja več nobena pametna kontracepcija

in ker ne želim živeti s strahom da bi zanosila, s kondomom pa mi ni do seksa, sem se odločila, da bom šla na sterilizacijo

zanimajo me izkušnje tistih, ki ste to storile, ali ste imele kake težave, ali je bila želja po spolnosti manjša , ali je sterilizacija vplivala na menstruacijo ….

karkoli o tem , ker se mi zdi, da še nisme popolnoma prepričana, da bom to res storila

pa hvala vam že vnaprej

lep dan

Pozdravljena!

Jaz sem po tretjem carskem rezu,podpisala papirje za sterilizacijo(ker tudi z zakonom to določeno).Moram reči,da so mi bolj boleče menstruacije,pa recimo čutim kdaj mi bo počil jajčece( ko je ovulacija),ker prej tega ni bilo.
Je pa veliko bolj sproščujoče v spolnosti,saj ti ni potrebno skrbeti za razno kontracepcijo.

Če bi imela možnost,bi šla še enkrat v to ! mi ni žal.

lep sončen dan,mamiMaja

Kako dolgo si v bolnici po posegu?

Sterilizacijo kot poseg sem odločno prenesla. Užitki v spolnosti so se močno izboljšali. Menstruacija se mi je uredila, s tem da sem imela preje podaljšan ciklus.

Če bi se odločala še enkrat, bi se pravgotovo odločila za sterilizacijo.

Zato, draga moja, kar pogumno…

LP

Pa vedi, da zaščita ni 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Naša soseda je kljub sterilizaciji zanosila in njena “nesreča” je že v puberteti.

Jaz sem pa kljub sterilizaciji po 3 CR zanosila. Zdaj je super, bilo pa je veliko presenečenje.

J

az sem bila osem dni,potem pa s hčerko odšli domov.

lep sončen dan,mamiMaja

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni itak nič; razen abstinence sexa. :))

Priporočam sterilizacijo možu. Poseg je bolj enostaven.

Jaz imam bolj boleče menstruacije, drugih težav pa ni.

V bolnici sem bila 3 dni (v Kranju).

Pri nas se je pa kar steriliziral mož. Poseg naredijo kar v ambulanti in je vsega konec. Sedaj seksava kot nora in na nič ne paziva.

lp

Jaz sem samo prespala eno noč – ker sem se super počutila, kot da mi sterilizacije sploh niso opravili. Naredili so mi jo pri mojih 33. letih.

tudi meni so rekli, da bom v bolnici samo eno noč, potem pa en teden bolniškega staleža

upam, da bo vse vredu in hvala za informacije

Kolko časa pa je on okreval.

pri meni bo šel partner na vazektomijo. manjši poseg, manj tvegan, lokalna narkoza.

Pri ženskah je poseg zaradi narkoze bolj tvegan, moški pa pogosteje zbolevajo za rakom prostate.

Ster, mislim, da se močno motiš. Vazektomija nima nobene veze z rakom prostate, vsaj posredno ne.

lp

Seveda je boljše, da opravi mož vazektomijo, a če bi vse ženske na moške čakale, bi še dolgo čakale. Jaz sem tudi upala in ga nagovarjala, na koncu je prevagalo mnenje strokovne osebe v porodnišnici, kamor sem šla na pogovor, ki mi je rekla, da se mora moški popolnoma sam odločiti, sicer lahko postane impotenten (psiha pač).

Šla sem na sterilizacijo, tudi zaradi pozitivnih izkušenj več mojih prijateljic oz. znank. V bolnici sem 2x prenočila, naslednji dan po posegu odšla domov. Bolniške sem dobila 14 dni, ker sem jo izprosila (toliko je maksimum v Lj, v Kranju ti dajo 14 dni brez debate). To je bila moja najlepša bolniška.

En plus ZA odločitev je tudi ta, da je to preventiven pregled trebušne votline, vse organe imajo na dlani in lahko vidijo, če je kaj narobe.

Lepotno se mi danes, po treh letih, pozna centimetrska črtica na popku.

Menstruacije imam tudi jaz bolj boleče, a jaz to bolj povezujem z leti, ker o tem tožijo tudi tiste, ki niso opravile sterilizacije.

O seksu pa sploh ni za zgubljati besed. Zopet postane užitek!

Tinika45, kar pogumno, ko se boš odločila, ti bo samo žal, da si tako dolgo odlašala…

Naj gre mož na vazektomijo – res je preprosto, hitro in brez omembe vrednih bolečin. (Moj dragi je v dveh dneh vzel vsega dva paracetamola in trdil, da sta mu nepopisno pomagala – torej je šlo najbrž bolj za placebo efekt.)

Zelo sva zadovoljna s to odločitvijo; poseg je bil mimo brez težav in že kmalu je bilo vse tako kot prej.

New Report

Close