ženske -sterilizacija
lep pozdrav
pri mojih 45 letih sem ugotovila da zame zaradi mojih zdravstvenih težav ne obstaja več nobena pametna kontracepcija
in ker ne želim živeti s strahom da bi zanosila, s kondomom pa mi ni do seksa, sem se odločila, da bom šla na sterilizacijo
zanimajo me izkušnje tistih, ki ste to storile, ali ste imele kake težave, ali je bila želja po spolnosti manjša , ali je sterilizacija vplivala na menstruacijo ….
karkoli o tem , ker se mi zdi, da še nisme popolnoma prepričana, da bom to res storila
pa hvala vam že vnaprej
lep dan
Pozdravljena!
Jaz sem po tretjem carskem rezu,podpisala papirje za sterilizacijo(ker tudi z zakonom to določeno).Moram reči,da so mi bolj boleče menstruacije,pa recimo čutim kdaj mi bo počil jajčece( ko je ovulacija),ker prej tega ni bilo.
Je pa veliko bolj sproščujoče v spolnosti,saj ti ni potrebno skrbeti za razno kontracepcijo.
Če bi imela možnost,bi šla še enkrat v to ! mi ni žal.
lep sončen dan,mamiMaja
Seveda je boljše, da opravi mož vazektomijo, a če bi vse ženske na moške čakale, bi še dolgo čakale. Jaz sem tudi upala in ga nagovarjala, na koncu je prevagalo mnenje strokovne osebe v porodnišnici, kamor sem šla na pogovor, ki mi je rekla, da se mora moški popolnoma sam odločiti, sicer lahko postane impotenten (psiha pač).
Šla sem na sterilizacijo, tudi zaradi pozitivnih izkušenj več mojih prijateljic oz. znank. V bolnici sem 2x prenočila, naslednji dan po posegu odšla domov. Bolniške sem dobila 14 dni, ker sem jo izprosila (toliko je maksimum v Lj, v Kranju ti dajo 14 dni brez debate). To je bila moja najlepša bolniška.
En plus ZA odločitev je tudi ta, da je to preventiven pregled trebušne votline, vse organe imajo na dlani in lahko vidijo, če je kaj narobe.
Lepotno se mi danes, po treh letih, pozna centimetrska črtica na popku.
Menstruacije imam tudi jaz bolj boleče, a jaz to bolj povezujem z leti, ker o tem tožijo tudi tiste, ki niso opravile sterilizacije.
O seksu pa sploh ni za zgubljati besed. Zopet postane užitek!
Tinika45, kar pogumno, ko se boš odločila, ti bo samo žal, da si tako dolgo odlašala…
Naj gre mož na vazektomijo – res je preprosto, hitro in brez omembe vrednih bolečin. (Moj dragi je v dveh dneh vzel vsega dva paracetamola in trdil, da sta mu nepopisno pomagala – torej je šlo najbrž bolj za placebo efekt.)
Zelo sva zadovoljna s to odločitvijo; poseg je bil mimo brez težav in že kmalu je bilo vse tako kot prej.