Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ženske, tiste, ki perete modrčke v pralnem stroju, ali dodate kaj mehčalca? Naj ga namreč ne bi smele.

Ženske, tiste, ki perete modrčke v pralnem stroju, ali dodate kaj mehčalca? Naj ga namreč ne bi smele.

Svetovali so mi naj ne perem modrčka z mehčalcem, ker to pokvari njegov videz oz. ga raztegne. Sicer modrček perem malo manj kot 40 stopinj in v to v košarici za modrček, da ne izgubi oblike.
Ali mu z dodajanjem mehčalca res skrajšam življenjsko dobo?
Jaz modrček perem z vsem ostalim perilom, torej majicami, hlačami, brisačami, zato vedno dodam tudi mehčalec zaradi vseh ostalih kosov, ki jih perem vključno z modrčkom.
Ne predstavljam si, da bi to oprala brez mehčalca. Hkrati pa bi rada modrčke še naprej prala v pralnem stroju, ampak kako?
Kako jih vi perete? V pralnem stroju, na roke, z mehčalcem ali brez?

Modrčke perem skupaj s srajcami na programu 30 min, v vrečki za modrčke. Ne dodajam mehčalca v nobeno pranje.

Vse perem v pralnem stroju z ostalim perilom, barvnim ali belim glede na barvo, na 40 (barvno) in na 60 (belo), redko na 90. Mehčalec dam le k barvnemu perilu in to čisto malo.

Zakaj se ti mehčalec zdi tako nujen?

Brisače so trde če daš preveč sredstva za pranje. Ne delamo več na polju da bi bilo perilo zelo umazano. Če doziraš po navodilih ali še manj, ni treba dodajat nobenega mehčalca. Pa nimam nekih fensi brisač. Navadne iz Ikeje in bosanske tržnice. Pralno sredstvo pa iz DM.

zakaj kompicirate? Moji modrci 80b se perejo z vsem ostalim perilom. Nič se ne uničijo, navadno perem na 40 ali 60. Ločim edino belo in barvo. Za vse ostale stavri sem ugotovila, da se sploh ne uničijo.

Sama ga dam zato, da se lažje lika. Če imam med barvnim perilom pretežno taki, ki se ne lika, ga sploh ne dam.

Imam i-dose in zato je mehčalec vedno zraven. Programa brez mehčalca ne uporabljam.

New Report

Close