Ženske z dolgimi nohti, ali sploh kaj delate?
Meni so nohti do neke srednje dolžine (kot je napisala ena cca. pol cm od roba) še lepe, dolgi pa absolutno ne.
No jaz nohtov nimam. Lak (tudi geliš) mi ne obstane, preden zrastejo do recimo pol cm od roba pa jih že polomim. Dolge nohte sem imela samo za poroko – čisto umetne (ne geliš) pa še tisti so mi zdržali le par dni potem pa ali so se odlepili ali polomili.
Ker jih nisem navajena ne morem z njimi delati, moti me, če se mi zatikajo, vse popraskam… imam dolžino nekaj takega
https://www.google.com/search?q=gelish+nohti&rlz=1C1BEMX_slSI716SI717&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwurGEzcPkAhVMblAKHdxOCyYQ_AUIEigB&biw=1920&bih=920#imgrc=Gxd595M_O3fLqM:
Ma glavno, da je sexi, četudi umazano spodaj, a ne Lojze – Lojze!!
[/quote]
Dragi (a) “hntznj”
Očitno niti brat ne znaš … “Posledično so nohti čisti in vedno urejeni ” …
in je kaj narobe če so mi čisti, urejeni, lepo negovani nohti sexi? V kolikor si moški!? Ali bi ti užival če bi ti ga katerakoli prijela z umazanimi nohti?!
Jaz NE!
A daj ne pretiravaj no. Sem tudi sama delala nohte, pa se ne spomnim kaj dostikrat, da bi bili umazani. Ene se spomnim, mlade cca 20 in lustne za znoret, nohti na nogah pa res za bruhat. Ampak to je ena stranka. Ena. Večina povsem normalno urejena z normalno higieno. Tako da ne vem s kakšnimi strankami dela ta tvoja kolegica.
Večina izbere čisto normalne gel nohte, v glavnem zato, ker se jim njihovi lomijo. Najbolj pogost stavek mojih strank: “ne predolgo in čim bolj naravno”.
Sem jih še hecala vedno, da nimajo pojma kaj so to dolgi nohti, da morajo prit na kakšno tekmovanje pogledat.
Tako da ena kelnarca s kričečimi nohti al pa vaška bunka, ki dela na pošti in ima vsako roko kičasto okrancljano … to sploh ni merilo. Običajih gel nohtov, ki zgledajo nekako takole, še prepoznate ne.
http://img.arttonail.com/full/d7b536b9bc0434bc.jpg
[/quote]
Ne filozofiraj. Večina nohtarc vas je itak expresno priučenih, tako da neke hude strokovnosti z vaše strani ni. Predvsem v smislu, da ne bi naredile nepopravljivo škodo na naravnem nohtu.
Gel noht se pa vedno in povsod prepozna, ker deluje nenaravno odebeljeno, ne glede na dolžino nohta. Naravni noht tako ne raste in to SE opazi. Recimo pa, da je to, kar si dala na sliko, nekako še sprejemljivo z estetskega vidika.
Nohti na sliki so obupni in v reali ima malo katera tako dolge. Predolgi in preveč okrancljani so res obup od obupa. Hvala bogu, da večinoma videvam normalne dolžine, tudi če so gelirani. Če imaš dobro nohtno stilistko, je težko uganiti, da nohti niso naravni. To je super za ženske, ki imajo po naravi slabe in grde nohte in le z gelom lahko pridejo do lepih in močnih. Vse ultra naravno večinoma zagovarjajo ženske katere nimajo težav ne z nohti, kožo, lasmi… in se lahko brez težav same uredijo. Če pa naravne danosti niso najlepše, ne vidim razloga, da se jih ne bi izboljšalo.
A daj ne pretiravaj no. Sem tudi sama delala nohte, pa se ne spomnim kaj dostikrat, da bi bili umazani. Ene se spomnim, mlade cca 20 in lustne za znoret, nohti na nogah pa res za bruhat. Ampak to je ena stranka. Ena. Večina povsem normalno urejena z normalno higieno. Tako da ne vem s kakšnimi strankami dela ta tvoja kolegica.
Večina izbere čisto normalne gel nohte, v glavnem zato, ker se jim njihovi lomijo. Najbolj pogost stavek mojih strank: “ne predolgo in čim bolj naravno”.
Sem jih še hecala vedno, da nimajo pojma kaj so to dolgi nohti, da morajo prit na kakšno tekmovanje pogledat.
Tako da ena kelnarca s kričečimi nohti al pa vaška bunka, ki dela na pošti in ima vsako roko kičasto okrancljano … to sploh ni merilo. Običajih gel nohtov, ki zgledajo nekako takole, še prepoznate ne.
http://img.arttonail.com/full/d7b536b9bc0434bc.jpg
[/quote]
Jap, to so lepi nohti, četudi gelirani. Ampak to je bolj izjema kot pravilo.
pol cm od konice prsta je ogromno, kar zmeri, sliši se malo, za nohte je to veliko, če gledaš z notranje strani dlani….jaz imam dolge, pa če gledam z notranje strani, kjer ni nohta, mogoče 2mm se vidi, pa od spredaj izgledajo precej dolgi.
[/quote]
Dejansko sem zmerila preden sem napisala. Z geotrikotnikom. 🙂 Saj jaz svoje nohte dojemam kot dolge, tudi obliko nohta imam naravno nekoliko podolgovato in dolge prste. Pol centimetra je dolžina, ki meni osebno ustreza, mi je všeč, mi je še praktična in ni predolga, da ne bi mogla imeti naravnih nohtov, opravljati vsakodnevna opravila. Če grem prek te dolžine, se mi pogosto zgodi, da se mi zlomijo, pa tudi občasno igranje klavirja postane mučno in se preveč sliši drsanje nohta po tipki. To res ni lepo, ampak recimo, da zdaj v tem uživam, saj sem dolga leta prav zardi klavirja morala imeti kratke nohte. Čiščenje kopalnice in ostala opravila tudi niso problem. Brez pomivalnega stroja pa ne vem kako bi šlo, ker mi pomivanje posode nikoli ni šlo nikoli dobro od rok z rokavicami, nohti, ki so pogosto v vodi pa se pogosto bolj lomijo oziroma se “plastijo” zaradi vdora vode v noht. Pogosto uporabljam pilico za nohte in pazim, da je kvalitetna, da ne razcepi nohta. Nimam pa nekih vpadljivo dolgih nohtov, tudi lak , ki ga uporabljam je ponavadi bolj v svetlih tonih. Kakšna kričeče rdeča ali roza k moji službi ne paše, neurejene dlani tudi ne.
Ne filozofiraj. Večina nohtarc vas je itak expresno priučenih, tako da neke hude strokovnosti z vaše strani ni. Predvsem v smislu, da ne bi naredile nepopravljivo škodo na naravnem nohtu.
Gel noht se pa vedno in povsod prepozna, ker deluje nenaravno odebeljeno, ne glede na dolžino nohta. Naravni noht tako ne raste in to SE opazi. Recimo pa, da je to, kar si dala na sliko, nekako še sprejemljivo z estetskega vidika.
[/quote]
Ah daj no kakšna nepopravljiva škoda. V najslabšem scenariju ti lahko uniči nohte kolikor so gelirani, ko prerasejo so spet taki kot so po naravi. Ti opaziš samo tiste gel nohte, ki so slabo narejenih, tistih ki so dobro pa NE opaziš. Ne meči v isti koš nestrokovno narejenih, predolgih in načičkanih nohtov s takimi kot so na linku ex nohtarce.
veš čena pa ne moreš dovolj hitro naredit? Odtipkat svojega PINa bančne kartice v ozek predel POS terminala na blagajni za teboj pa dolga vrsta 🙂 Doživeto zadnjič, ena ravno taka z dolgimi mandljastimi umetnimi nohti – 3 minute več je potrebovala samo zato, da je nakuckala tist PIN… Nohje je imela dolge cca 4-5cm…..
Jap, to so lepi nohti, četudi gelirani. Ampak to je bolj izjema kot pravilo.
[/quote]
Takih gel nohtov je ogromno, samo kot ze receno, tega noben ne opazi in potem se sploh ne ve, da to spada pod gel nohte.
Opazijo pa seveda neke gravz kicaste, debele in skratka, nevredne omembe in tako se gel nohtov prime slab sloves. Jaz nekih oranžnih, zelenih, kričečih nisem delala niti 1x. Sploh nisem imela teh barv pomoje.
Smo delali tudi rekonstrukcije trajno poškodovanih ali celo manjkajočih nohtov in še in še stvari, ki ljudem lajšajo življenja.
Ampak, treba je pljuvat, kot večino stvari ki se jih sploh ne pozna.
Ženske, ki imajo navadne nohte namazane z navadnim lakom ali z gelishom lahko vse delajo tudi na vrtu, sicer z rokavicami. S podaljšanimi in geliranimi nohti verjetno ne. Mene taki dolgi nohti ne motijo, ker ene imajo cela umetnine na njih, so pa za moj stil življenja nepraktični. Če bi bila bogata in bi drugi delali zame, bi še šlo. Čeprav ene s podaljšanimi nohti baje lohk vse delajo, pač navadijo se.
že obrisat zadnjično odprtino brez da se ji strga wc papir in ne dokonča tega z nohtom, je skrb vzbujajoče 🙂 IN osta lepo za nohtkom, ne ? Pa dober tek, karkoli vam taka potem postreže in ponudi, razen če z zobmi prej ven ne spuca 🙂
[/quote]
tudi mene zanima, oziroma niti ne..kako si s takimi kremplji obriše rit..Si predstavljam, kako je treba držati papir s takimi nohti in absolutno si riti ne moreš obrisat kot treba..Oziroma porabiš ogromno wc papirja, da noht ne pride skozi.
[/quote]
Aja, če se mi začneš posmehovat in me skušaš razvrednotit, se potem boljše počutiš? Al kako to gre.
Vsaka sanela, ki dela nohte na črno in se jih je učila na youtube, še ni tipična nohtarca.
Nimaš pojma kok let in sredstev sem vložila v izobraževanja, najboljšo opremo in inštrumente. Seveda, niso pa vse take. Tako kot katerikoli drugi profil, pa naj bo nohtarca al pa zobar.
Zato je pa tudi na strankah, da se malo naučijo precenit komu bodo zaupale nohtke in s tem zdravje.
Kakšno nepopravljivo škodo, a si nora? Resno, malo se zadrži, ker naredit stranki nepopravljivo škodo (fizična poškodba ali okužba) je zrelo za konkretno tožbo ne pa otresanje na monu. Znajo pa tudi stranke bit izjemno težke in ne upoštevajo navodil, ki jim jih daš. Pol je pa nohtarca kriva …
Žal mi je, če imaš ti slabe izkušnje, ne pljuvaj pa zato meni v obraz.
Seveda se kanček vidi, da je gel gor. Saj se plomba tudi kanček vidi. Gel nohti so bili primarno namenjeni utrjevanju naravnih. Bistvo je estetika in maksimalno približati se naravnemu izgledu. Ene jih potem še malo podaljšajo, ene ne. Mnoge se z gelom odvadijo grizenja (ali drugih tikov, npr cufanja, trganja …). Zunaj so pač ženske z zelo šibkimi in krhkimi nohti, pa tudi take, ki jim nenavadno rastejo in take, ki že imajo mehansko poškodbo in le s pomočjo (pravilno narejenega gela) dosežejo dolgoročen in eleganten videz.
Zdaj pa nehaj bit zajedljiva in žaljiva, ker ni nobene potrebe po tem. Super, če imaš ti močne in zdrave nohte. Nimajo vse te sreče.
Takih gel nohtov je ogromno, samo kot ze receno, tega noben ne opazi in potem se sploh ne ve, da to spada pod gel nohte.
Opazijo pa seveda neke gravz kicaste, debele in skratka, nevredne omembe in tako se gel nohtov prime slab sloves. Jaz nekih oranžnih, zelenih, kričečih nisem delala niti 1x. Sploh nisem imela teh barv pomoje.
Smo delali tudi rekonstrukcije trajno poškodovanih ali celo manjkajočih nohtov in še in še stvari, ki ljudem lajšajo življenja.
[/quote]
pljuvamo samo po nenormalnih, nečloveško-živalsko-krempljasto-špičasto dolgih in kričeče nakrancljanih umetnih nohtih… Take dolže, da ne more z njo tipkat po POS terminalu v trgovini napirmer in ustvarja nepotrebno vrsto za seboj…..
pljuvamo samo po nenormalnih, nečloveško-živalsko-krempljasto-špičasto dolgih in kričeče nakrancljanih umetnih nohtih… Take dolže, da ne more z njo tipkat po POS terminalu v trgovini napirmer in ustvarja nepotrebno vrsto za seboj…..
[/quote]
Kolikor jaz razberem iz postov, pljuvate po vsem kar ni naravno. Sicer pa podpisuje piste ex nohtarce.
[/quote]
Pa kaj se sekiraš. saj ne škodi tvojemu poslu, baje da si EX
tudi mene zanima, oziroma niti ne..kako si s takimi kremplji obriše rit..Si predstavljam, kako je treba držati papir s takimi nohti in absolutno si riti ne moreš obrisat kot treba..Oziroma porabiš ogromno wc papirja, da noht ne pride skozi.
[/quote]
Imaš več vrst podaljšanih nohtov z akrilom, ki se ne uporablja več ali z gelom: stilletto nohti kot so bili videni na prvi fotografiji- krempljasti nohti, potem coffin nohti, lahko so normalno podaljšani nohti ne tako dolgi. Obstaja torej več vrst, niso samo kremplji. 🙂