Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ženske z dolgimi nohti, ali sploh kaj delate?

Ženske z dolgimi nohti, ali sploh kaj delate?

Ekola: delam vse, v službi tipkam, pišem, doma čistim, kuham, pečem, tudi kruh!!, delam na vrtu ipd. Moji nohti so dolgi 1,5 cm in so moji in ne umetni, če delam v kuhinji ali na vrtu, si nadenem rokavice, prav tako tudi pri čiščenju kopalnice ipd. 🙂 pa še naprej želim lep sončen dan 🙂

Pa kaj se sekiraš. saj ne škodi tvojemu poslu, baje da si EX
[/quote]

Tega ne delam več samo zato, ker je delo 75% časa popoldan in sobote, midva pa sva se odločila za otroka. Zaposliti dobro nohtarco je pa nemogoče ker, a) dobre so polno zasedene, b) bo šla kmalu na svoje

Se zna zgodit, da se vrnem v biznis ko dete zraste, bom videla. Ker mi je top.

Imaš več vrst podaljšanih nohtov z akrilom, ki se ne uporablja več ali z gelom: stilletto nohti kot so bili videni na prvi fotografiji- krempljasti nohti, potem coffin nohti, lahko so normalno podaljšani nohti ne tako dolgi. Obstaja torej več vrst, niso samo kremplji. 🙂
[/quote]

Akrila je ogromno, ampak predvsem v zda. V eu je več gela.

Taki stiletto nohti kot so na prvi strani, so navadno namenjeni sejmom, katalogom, plakatom, reklamam, predstavitvam izdelkov, barv ali tekmovanjem, … skratka šovu. Pa niso krempljasti (morajo biti v resnici čisto ravni), ampak posnemajo obliko v konico “zašiljene” visoke petke (stiletto heels). Se razlikujejo od almond ali coffin oblike.

V resničnem svetu se seveda ne da bit s takimi nohti in o tem ni smiselno debatirat. Nosijo pa krajše različice, čeprav redko dobro izpade.

Tako kot čudaška visoka moda ni nosljiva ali bizarne frizure, ki prikazujejo skille frizerjev, niso pa nosljive.

Kar precej pogrešam svoje delo. Če katero kaj specialnega zanima, z veseljem odgovorim 🙂

Tega ne delam več samo zato, ker je delo 75% časa popoldan in sobote, midva pa sva se odločila za otroka. Zaposliti dobro nohtarco je pa nemogoče ker, a) dobre so polno zasedene, b) bo šla kmalu na svoje

Se zna zgodit, da se vrnem v biznis ko dete zraste, bom videla. Ker mi je top.
[/quote]
Če preberem med vrsticami, zdaj samo še fušaš. Ali pa še boš. 🙂 Če si res tako dobra, se zmeni v kakšnem frizerskem salonu, da prideš recimo 1x na teden tja. Legalno. Iti čisto na svoje je lažje reči kot narediti oziroma finančno preživeti.

Ti zagotovo ne plejes po zemlji. Ali pa nimaš dolgih nohtov. V tem primeru bi uporabljala rokavice.

Ex nohtarca HOLO

Akrila je ogromno, ampak predvsem v zda. V eu je več gela.

Taki stiletto nohti kot so na prvi strani, so navadno namenjeni sejmom, katalogom, plakatom, reklamam, predstavitvam izdelkov, barv ali tekmovanjem, … skratka šovu. Pa niso krempljasti (morajo biti v resnici čisto ravni), ampak posnemajo obliko v konico “zašiljene” visoke petke (stiletto heels). Se razlikujejo od almond ali coffin oblike.

V resničnem svetu se seveda ne da bit s takimi nohti in o tem ni smiselno debatirat. Nosijo pa krajše različice, čeprav redko dobro izpade.

Tako kot čudaška visoka moda ni nosljiva ali bizarne frizure, ki prikazujejo skille frizerjev, niso pa nosljive.

Kar precej pogrešam svoje delo. Če katero kaj specialnega zanima, z veseljem odgovorim 🙂
[/quote]

Hvala za pojasnilo. Pred leti sem se zanimala za delo kozmetičarke, da bi naredila prekvalifikacijo in vidim da moraš biti kar profi na tem področju sploh glede podaljševanja nohtov, koliko dodatnih izobraževanj moraš potem narediti ko si že kozmetičarka. 🙂

Če preberem med vrsticami, zdaj samo še fušaš. Ali pa še boš. 🙂 Če si res tako dobra, se zmeni v kakšnem frizerskem salonu, da prideš recimo 1x na teden tja. Legalno. Iti čisto na svoje je lažje reči kot narediti oziroma finančno preživeti.
[/quote]

Ne, ne fušam pa tudi ne mislim. To se mi je zdelo vedno nekako grdo do strank. Trenutno sem ravno na porodniški.

Imela sem salon, čisto sama in je dobro laufal (do super bi preteklo še nekaj let) pa ne vem če bi ga imela sama še kdaj, ker je delo več ali manj popoldan in ob vikendih (takrat imajo pač stranke čas, jih razumem).

Če bi se odločila iti nazaj, bi se verjetno poskusila vklopit v kakšen kozmetični salon ali z nekom v partnerstvu.

Bomo videli 🙂

Ja, kaj je z njim?
Meni ni všeč, prekičasto. Sem imela maksi natur klientelo.

Kolikor jaz razberem iz postov, pljuvate po vsem kar ni naravno. Sicer pa podpisuje piste ex nohtarce.
[/quote]

jaz ne – ne meči nas vseh v en in isti koš – to je žaljivo!!!!!

Ekola: delam vse, v službi tipkam, pišem, doma čistim, kuham, pečem, tudi kruh!!, delam na vrtu ipd. Moji nohti so dolgi 1,5 cm in so moji in ne umetni, če delam v kuhinji ali na vrtu, si nadenem rokavice, prav tako tudi pri čiščenju kopalnice ipd. 🙂 pa še naprej želim lep sončen dan 🙂
[/quote]

Kako pa tipkaš na POS terminal v štacuni, ko potegneš plačilno kartico? Moraš na “flat” prste nastavljat?

[/quote]

Kako pa tipkaš na POS terminal v štacuni, ko potegneš plačilno kartico? Moraš na “flat” prste nastavljat?

Hvala za pojasnilo. Pred leti sem se zanimala za delo kozmetičarke, da bi naredila prekvalifikacijo in vidim da moraš biti kar profi na tem področju sploh glede podaljševanja nohtov, koliko dodatnih izobraževanj moraš potem narediti ko si že kozmetičarka. 🙂
[/quote]

Za izdelavo nohtov ne rabiš imeti kozmetične šole. Pa bi bilo nujno potrebno, če mene vprašaš. Lahko pa samoiniciativno (in samoplačniško) delaš izpite, povezane s sestavo in zdravjem nohtov, manikire, itd …

Zato razumem, da mi je ena napisala, da sem “ekspresno priučena”. Ker je takih res veliko. Samo se je pri meni pač zmotila, ker sem sama tip, ki se poglobi in izuči, zato sem samoiniciativno investirala res veliko v izobraževanja in certifikate.

Sem pač hotela razumet in znat vse (kako res ekstra zmodelirat noht, da je maksimalno tanek, pa vseeno ne poči – to je pravo mojstrstvo, ko spoznaš ta svet), pa do strukture kože, sestave nohta, obnohtne kožice, bolezni, tehnologij … vedno me je noro fasciniralo kako lahko z gelom (ali akrilom) ljudem pomagaš pri rešitvi težav, zaradi katerih jih je recimo sram, npr rekonstrukcija poškodovanega nohta: https://lasvegasmedipedi.com/wp-content/uploads/2018/04/Screenshot_31-2.jpg, sanacija pogriženih nohtov, ipd.

In ja, za izdelavo vrhunskih, tankih, obstojnih nohtov, pravih odtenkov posteljice (kot plomba recimo), obvladovanje tehnik, brezkompromisno higieno, hitrost in še in še in še, je potrebnega ogromno znanja in prakse. Nešteto vloženih ur v izpopolnjevanja. Pa tudi talenta in občutka za estetiko, potrpežljivosti in ekstra natančnosti. Pa investicija v vrhunske materiale. V ljubljani so samo ene tri, ki bi jim zaupala svoje nohte 🙂

[/quote]

Pogosto “trkajo” na knofe, torej pritisnejo s členkom. Ali pa ja, uporabijo blazinico v flat poziciji.

Najhuje so zadrge ali pobiranje kovancev. Če želite kakšni dolgonohtki nagajat, ji dajte kovance na gladko podlago :))) tiste takul se znajo same sebi nasmejat.

[/quote]

Da potešim tvojo radovednost: izključno sem na gotovini, ker sem ful šparovna.

New Report

Close