Žensko pogruntaš že iz načina oblačenja
🙈, 12.11.2024 ob 09:18
No, 12.11.2024 ob 07:08
en iz bifeja, 12.11.2024 ob 06:49
Tu se pa redkokdaj zmotiš. Najstnica v ohlapnih oblačilih je verjetno plaha oseba, skriva svoje obline, mogoče je bila že nadlegovana od kakšnega perverzneža. Ženska srednjih let v hlačah in čevljih brez pete ali z minimalno peto je ponavadi odločna oseba, ki v svetu ne deluje z ženskimi čari oz. ne pristaja na neko podredljivo spolno vlogo v družbi. In potem imaš te, ki so vedno bolj v manjšini in se tlačijo v preozka krila in visoke pete in trdijo, da to delajo zaradi dobrega počutja. Pri teh se vidi, da so obtičale v neki podredljivi vlogi v družbi, čeprav mogoče nehote.
To pa ne bo držalo. Imaš take kot jaz, ki imam v istem dnevu lahko do 5 outfitov, vsak popolno nasprotje prejšnjega. Tak življenjski slog. Ti boš videl enega in mislil, ah glej jo.. taka pa taka. Ni res. Kaj veš kam ženska gre in kaj počne in zakaj mora biti tako oblečena? Ti povem en banalen primer: zjutraj peljem otroke v šolo kar v pižami in copatih. Za v vrt se oblečem v udoben kombinezon in škornje, v času kosila grem na sestanek s poslovnim partnerjem uštimana poslovno, ob vrnitvi se preoblečem v udobno, ohlapno trenerko za delo, ki ga opravljam za računalnikom, taka grem do trgovine po kruh, skuham kosilo, se preoblečem v športno opremo in odlaufam 5km, se po tuširanju preoblečem v obleko za večerno pijačo s prijateljico…. V vsakem izmed teh oblačil se takrat počutim okoliščinam primerno in lepo, urejeno. Moja energija je tista, ki da življenje oblačilom in ne obratno. Lahko žarim tudi v raztrgani in razvlečeni trenerki, kot v obleki od Prade. Moja energija je tista, ki doreče kako izgledam, kako se počutim, koliko samozavesti oddajam. In ravno to, da sebe postavljam vedno na prvo mesto, da se ne zmenim za mnenja drugih pri tem kako moram živeti, me dela karizmatično in magnetno privlačno drugim. Nasmeh in srčnost sta najmočnejše orožje v teh bitkah. Če si avtentičen, to ljudje znajo prepoznati in cenijo. Zato pa z lahkoto privabim vse dobro v svoje življenje in me ni strah ne sram stati ob boku ali nasproti komurkoli na svetu. Enako se bom vedla do predsednika ZDA ali Franceljna iz kantine.
Konec koncev, obleka res ne naredi človeka, v to sem se sama prepričala z leti in z milijardo izkušenj z ljudmi. Ampak ljudje najtežje sprejmejo to svojeglavost in ljubezen do sebe, ker je sami nimajo. Zato se soočam z drugimi težavami, ki jih “uniformiranci” nimajo. To je zavist in škodoželjnost, ker ti ljudje preprosto ne morejo privoščiti sreče, svobode, da si upaš biti ti.
V pižami in copatih greš v vrtec??? Ljudje ste res izgubili kompas, najprej ste začeli v pižami hoditi na letališče, zdaj berem, da takšni hodite v vrtec. Kaj bo naslednji korak? V pižami v trgovino, na črpalko, pošto??? Eh, zakaj ne kar v službo!
V copatih gre v svinjski avto in vrtec. Higiena na višku? Aja, važnih je 5 outfitov!!
Ajništajn, 12.11.2024 ob 12:32
Že Ajništajn je rekel “močno žensko prepoznaš po svoji preprostosti in enostavnosti”…
Nesamozavest in nemoč prepoznam tudi po tem, če je ženska polna botoxa in plastična, takoj mi je vse jasno. In recimo, sploh si ne predstavljam, da bi hodila na psihoterapijo k taki osebi (vsi vemo, koga imam v mislih), kako naj pomaga drugim, če sebi ne more…
Bravo. 👏
Večina žensk 30 – 60 let je obečena zgornji del poljubno, oprijete kavbojke/ črne leggice in superge.
Ne razumem jih:
1. ali menijo, da s takim oblačenjem delujejo mlajše
2. ali nimajo stila
3. ali nimajo denarja, da bi se lahko oblekle ženstveno in prefinjeno
Odgovor: najprej tocka 3, nato tocka 2, nato tocka 1.
V bistvu nihče še ni znal pepričljivo pojasniti, zakaj naj bi bile visoke pete in bluza, po možnosti sz dekoltejem, neka resna oprema neke kao resne pisarniške ženske.
Ok, jasno mi je, da visoke pte babidvignejo rit, kar vzbuja pri moški populaciji f.ukfehtarske občutke. Ampak, ali to res spada v poslovno okolje? Mahanje z ritjo pred sodelavci? osebno bolj spoštujem resne ženske, ki tega ne počnejo.