Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žensko so našli, kaj je z moškim s poškodovamo nogo?

Žensko so našli, kaj je z moškim s poškodovamo nogo?

Vem, da so prekinili iskalno akcijo in da je bilo slabo vreme. Kako pa naprej?

Zdrava kmečka pamet ti da vedet, da ni več med živimi. Slabi vremenski pogoji so onemogočali reševalcem iskanje. Zdaj iščejo samo še truplo, če sploh. Še kaj te zanima?

Odgovor na objavo uporabnika
, 25.12.2024 ob 10:23

Zdrava kmečka pamet ti da vedet, da ni več med živimi. Slabi vremenski pogoji so onemogočali reševalcem iskanje. Zdaj iščejo samo še truplo, če sploh. Še kaj te zanima?

Zakaj pa nesramen odgovor? Tudi jaz ves čas iščem med novicami, kaj je z njim, in ja, skoraj gotovo je umrl. Ampak naj osvežijo novico vsake toliko in napišejo, da ga ne iščejo.

Radovedna215, 25.12.2024 ob 10:20

Vem, da so prekinili iskalno akcijo in da je bilo slabo vreme. Kako pa naprej?

Zakaj ne prebereš ali poslušaš informacij do konca?

Zdrsnil je kakšnih 200 metrov po hribu in ga ne najdejo.

Žal. Ko sneg skopni… Zgrešila sta pot s Turske gore na Kamniško sedlo in pristala v grapi.

Ena750, 25.12.2024 ob 10:26

Zakaj pa nesramen odgovor? Tudi jaz ves čas iščem med novicami, kaj je z njim, in ja, skoraj gotovo je umrl. Ampak naj osvežijo novico vsake toliko in napišejo, da ga ne iščejo.

Pa saj so vse že napisali,kar se je napisati dalo. Meni je vse jasno. Tebi ni? Iskanje ni fuzbalska tekma, kjer čakaš na prenos o vsakem zabitem golu.

“vedo, kje se nahaja pohodnik, samo se mu v tem vetrovnem vremenu ne morejo približati.” Na Reporterju piše,  24.12.2024, 10:16.

rip, 25.12.2024 ob 10:29

“vedo, kje se nahaja pohodnik, samo se mu v tem vetrovnem vremenu ne morejo približati.” Na Reporterju piše,  24.12.2024, 10:16.

Hvala.

MMC, Siol, 24 ur – pa nič. Hvala!

Ledena kocka. Kaj bi naj drugega bol? Padel je 200 m dol prek zamrznjenih skal.  Helikopter sunki vetra 100 na uro močno stresajo, je bil kratek video. Ne morejo zraven varno prit, ker v teh razmerah tudi sami umrejo! Moaki 4 dni brez vode in hrane je že prvi dan zmrznil! Našli pa so se eni  bedaki s kavča na Popu, ki pišejo o nesposobnežih, ki še nikoli v gorah niso bili

Z zlomljeno nogo v skalnatih hribih ne moreš nikamor.

Verjetno sta bila oba mlada človeka.

Na Delu in še ponekod je že dva dni nazaj pisalo, da je moški umrl. Iskal je zavetje pred vetrom in padel 200m globoko. Že pred tem se je pa poškodoval, domnevno zlomil nogo, ampak diagnozo sta določila z ženo, tako da bo več znano, ko bodo našli truplo .

Dopoldan je vzletel helikopter, tako da akcija ni čisto prekinjena.

Se je pa vedelo že takrat ko so rešli žensko da bi bil čisti čudež da bi ga našli še živega. Z vsakim nadaljnim dnevom pa je manj upanja na ta čudež.

Prav pa je da reševalci ne tvegajo lastnih življenj za brezglavo reševanje trupla.

https://www.delo.si/novice/crna-kronika/turska-gora-usodna-za-madzara-zena-cudezno-prezivela

Je bila to ideje žene, da gresta v gore še ne 24 ur pred sneženjem?

To je direkt za namerni zločin!

Vampire dance, 25.12.2024 ob 10:26

Zakaj ne prebereš ali poslušaš informacij do konca?

Zdrsnil je kakšnih 200 metrov po hribu in ga ne najdejo.

Kako vedo, da 200 metrov?? Kdo je meril, če ne vedo, kje je

🤔, 25.12.2024 ob 11:53

Kako vedo, da 200 metrov?? Kdo je meril, če ne vedo, kje je

Vedo, kje je. Le do njega ne morejo, ker razmere ne dopuščajo.

Si nepismen? VEDO, kje je. Že to, da so ženo rešili živo, je bil pravi čudež, za njega se pač ve, da ni preživel. Mislim, da je pri tujih pohodnikih problem, ker so si določili dan, ko bodo nekaj prehodili, in potem rinejo, dokler se da. Izkušen lokalni planinec, kot je moj oče, bo pravi čas obrnil in vedel, kje sestopiti oz. kje odnehati, pa bo šel pač kdaj drugič. Tujci si pa vzamejo dopust in si ne dovolijo, da bi spremenili svoje načrte. Tudi v tem vremenu bi lahko varno prišla v dolino, če bi v določenem trenutku videla, da morata samo obrniti in sestopiti po isti poti, kjer sta prišla. Pihalo je pa že v dolini kot pri norcih, si predstavljate, kako je v izpostavljeni steni?!

Mene zanima samo to, kako visok račun bo reševalna zveza izstavila tej turistki? Ko grem jaz v tujino, se zavarujem preko Corisa. Tudi ona in mož bi morala biti zavarovana!

Ali pa v naši državi ničesar ne zaračunamo neumnim in predrznim turistom?? Naši reševalci so tvegali svoja življenja za ta dva butasta turista!!!

Za naše reševalce je bil to samo trening.

Gre gor, 25.12.2024 ob 14:05

Za naše reševalce je bil to samo trening.

Točno tako. Reševalci so namenjeni reševanju. Njim je to izziv. Tudi sama sem že reševala in mi na kraj pameti ne pade, da bi obsojala. Eni kadite ko Turki, si drugače uničujete ALI TVEGATE zdravje pa vam zdravniki ne odrečejo zdravljenja ali obsojajo kakšni idioti ste.

Ti, ja363, pa si presežek inteligence..Kadilec najprej placa davek ob nakupu cigaret, potem je vprašanje, če res kadi kot Turek, ali si si to enostavno izmislila za potrebe manipulacije in prikrivanja dejstva, da sta v specifičnem primeru reševanja ta dva Madzara ravnala skrajno neodgovorno, da ne rečem bolno egocentricno! Najbolje, da se vsa javnost tako strokovna, ki profesionalno zastopa stališča vseh reševalnih služb oziroma gorske službe izreče o zazeljenosti sankcij v takih primerih, kot tudi naj se izreče laična javnost, katere del sem tudi sama, ali podpiramo take incidente in benevolentno trošenje davkoplačevalskega denarja za bolne egoiste, ki toksicirajo in spravljajo v življenjsko nevarnost! zbrano javnost zaradi lastnih adrenalinskih odvisnosti! Skratka, lahko ti in tebi podobni prispevati še ekstra denar za tako vrstna  reševanja, jaz in meni podobno misleca javnost smo proti. Se je pa za vprašati tudi, kaj si zamolčala, in kdo vse z davkoplačevalskim denarjem  podpira pri tvojih neumnostih tebe, da se ti zdi, da imaš besedo potlaciti nekoga, ki si plačuje Coris zavarovanje, ker odgovorno pomisli, da bo kdaj nastopila okoliščina, za katero bo sicer preventivno poskrbel, da se ne zgodi, vendar kljub temu obstaja možnost dogodka? Dajte se, skratka tisti, ki idealizirate take nepojemljivo nevarne reševalne akcije, kjer sami niti neposredno ne sodelujete, nedvoumno prepričati, da kdo od neposredno udeleženih ne pomisli, da bi bilo na mestu takemu norcu, ki se na tuj račun zajebava, zaračunati!

Nehaje tako zanicevalno nabijat! Ja sla sta v gore! Bila sta pripravljena kolikor se je dalo. Zal nista dovolj realno ocenila vremenskih razmer! Do pred parimi dnevi secje dalo povsem normalno gibat v gorah, ker ni bilo veliko snega. Prislo je do poskodbe! Dovolj hudo ze to! Da te pa potem ujame se taksno vreme, tega pac ne mores nikomur privoscit! Mi vsi na toplem ob bozicnih dobrotah, on pa sam tak gori bogu iza nogu v polarnem mrazu poskodovan, sam. Imejte vsaj toliko pietete in ne nabijajte o stroskih! Pri nas imamo se vedno uzakonjeno brezplacno pomoc ob nesrecah in hvala bogu je tako, da so še ljudje, ki so to pripravljeni pocet in izpostavljat svoje zivljenje. Koliko denarja se zmece za totalne neumnosti, tako da nehajte s temi stroski! Bodite veseli, ker ko bo to enkrat placljivo, se vam lahko zgodi, da boste ostali brez strehe nad glavo, ko boste v coklah plezali na Storzic in zlomili nogo! Pa pravim, da za brezvestneze se nekako razumem da bi jih morali oglobit, za dobro pripravljene, ki se zaplezajo pa grd res za nesreco.

Ne brskajte po tem, je ze dovolj hudo, da je moski verjetno umrl in ona bo morala s tem zivet. Vi pa dobro papcajte in sd grejte pri peci!

Anonimno 10651, 25.12.2024 ob 15:24

Nehaje tako zanicevalno nabijat! Ja sla sta v gore! Bila sta pripravljena kolikor se je dalo. Zal nista dovolj realno ocenila vremenskih razmer! Do pred parimi dnevi secje dalo povsem normalno gibat v gorah, ker ni bilo veliko snega. Prislo je do poskodbe! Dovolj hudo ze to! Da te pa potem ujame se taksno vreme, tega pac ne mores nikomur privoscit! Mi vsi na toplem ob bozicnih dobrotah, on pa sam tak gori bogu iza nogu v polarnem mrazu poskodovan, sam. Imejte vsaj toliko pietete in ne nabijajte o stroskih! Pri nas imamo se vedno uzakonjeno brezplacno pomoc ob nesrecah in hvala bogu je tako, da so še ljudje, ki so to pripravljeni pocet in izpostavljat svoje zivljenje. Koliko denarja se zmece za totalne neumnosti, tako da nehajte s temi stroski! Bodite veseli, ker ko bo to enkrat placljivo, se vam lahko zgodi, da boste ostali brez strehe nad glavo, ko boste v coklah plezali na Storzic in zlomili nogo! Pa pravim, da za brezvestneze se nekako razumem da bi jih morali oglobit, za dobro pripravljene, ki se zaplezajo pa grd res za nesreco.

Ne brskajte po tem, je ze dovolj hudo, da je moski verjetno umrl in ona bo morala s tem zivet. Vi pa dobro papcajte in sd grejte pri peci!

Se absolutno ne strinjam! Kdo pa hodi kot planinec laik po tujih hribih v decembru? Kot bi nosil glavo v torbi.Sama dva, ki niti ne poznata dobro poti! Lahko zaideš, lahko pride plaz…kot 12 let nazaj pri Ruth Podgornik, ki je šla že ob 4h zjutraj na pot…mama treh otrok in žena.Je bilo potrebno? Nekateri res izzivajo usodo in popolnoma se strinjam- naj plačajo! Z denarjem.Svojim.Da jim nikoli več ne pride na misel , da morajo reševalci potem v snegu in vetru za njih tvegati svoja življenja!

Baba se ga je losala, pa ne bo povdala, da ga je brcnla v prepad.

New Report

Close