Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žensko so našli, kaj je z moškim s poškodovamo nogo?

Žensko so našli, kaj je z moškim s poškodovamo nogo?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8846, 25.12.2024 ob 15:46

Baba se ga je losala, pa ne bo povdala, da ga je brcnla v prepad.

Očitno imaš prakso na tem področju.

AnonimnoAnonimna, 25.12.2024 ob 15:17

Ti, ja363, pa si presežek inteligence..Kadilec najprej placa davek ob nakupu cigaret, potem je vprašanje, če res kadi kot Turek, ali si si to enostavno izmislila za potrebe manipulacije in prikrivanja dejstva, da sta v specifičnem primeru reševanja ta dva Madzara ravnala skrajno neodgovorno, da ne rečem bolno egocentricno! Najbolje, da se vsa javnost tako strokovna, ki profesionalno zastopa stališča vseh reševalnih služb oziroma gorske službe izreče o zazeljenosti sankcij v takih primerih, kot tudi naj se izreče laična javnost, katere del sem tudi sama, ali podpiramo take incidente in benevolentno trošenje davkoplačevalskega denarja za bolne egoiste, ki toksicirajo in spravljajo v življenjsko nevarnost! zbrano javnost zaradi lastnih adrenalinskih odvisnosti! Skratka, lahko ti in tebi podobni prispevati še ekstra denar za tako vrstna  reševanja, jaz in meni podobno misleca javnost smo proti. Se je pa za vprašati tudi, kaj si zamolčala, in kdo vse z davkoplačevalskim denarjem  podpira pri tvojih neumnostih tebe, da se ti zdi, da imaš besedo potlaciti nekoga, ki si plačuje Coris zavarovanje, ker odgovorno pomisli, da bo kdaj nastopila okoliščina, za katero bo sicer preventivno poskrbel, da se ne zgodi, vendar kljub temu obstaja možnost dogodka? Dajte se, skratka tisti, ki idealizirate take nepojemljivo nevarne reševalne akcije, kjer sami niti neposredno ne sodelujete, nedvoumno prepričati, da kdo od neposredno udeleženih ne pomisli, da bi bilo na mestu takemu norcu, ki se na tuj račun zajebava, zaračunati!

145 miljonov davkov poberejo samo od cigaret, koliko bolnikov zaradi kajenja lahko vsako leto za ta denar pozdravijo??? iz tega denarja gre še za provizije mafiji politični

Pa saj nisi normalna, ne samo da ti manjka zdrave presoje, zdaj bi morali imeti slabo vest  tisti, ki pozivamo k temu, da se ljudje vedejo preventivno odgovorno, in skrbimo, da se odgovorno vedemo kot vzor tudi sami! Kakšni cokli za hojo na Storžič?! Si blesava?! Si ena izmed tistih, ki se zanaša na tujo pomoč in zastonj davkoplačevalski denar, kot je zagotovljen v primeru tega slabega zakona?! In navsezadnje, misliš, da bi morala imeti empatijo do odraslega človeka, ki je zavestno tvegal lastno življenje in ob tem spravil v nevarnost še druge?! Sklepam, da si tudi sama težek egoist, in v resnici bi ti tvegala s cokli na Storžič..Bolj butaste ilustracije za egoistično vedenje si nisi uspela izmisliti. Tvoj egoisticni domet ! In diametralno nasprotje tega, za kar se zavzemam jaz in meni podobno misleči. Reševalcem bi jaz ne le povišala plače, nagradila bi jih z beneficiranim delovnim stažem, ki bi šel iz takega v ta namen ustanovljenega fonda, v katerega bi se stekal denar vseh teh arogantnih, objestnih adrenalinskih odvisnikov, ki silijo v gore neprimerno obuti, v neprimernih razmerah, slabo opremljeni! Ti in tebi podobni bi pa gnali ta pozrtvovalen kader reševalcev, da do smrti pro bono rešuje egoisticne, objestne idiote. Kot najslabša mačeha ali žena. Sram te bodi!

AnonimnoAnonimna, 25.12.2024 ob 16:05

Pa saj nisi normalna, ne samo da ti manjka zdrave presoje, zdaj bi morali imeti slabo vest  tisti, ki pozivamo k temu, da se ljudje vedejo preventivno odgovorno, in skrbimo, da se odgovorno vedemo kot vzor tudi sami! Kakšni cokli za hojo na Storžič?! Si blesava?! Si ena izmed tistih, ki se zanaša na tujo pomoč in zastonj davkoplačevalski denar, kot je zagotovljen v primeru tega slabega zakona?! In navsezadnje, misliš, da bi morala imeti empatijo do odraslega človeka, ki je zavestno tvegal lastno življenje in ob tem spravil v nevarnost še druge?! Sklepam, da si tudi sama težek egoist, in v resnici bi ti tvegala s cokli na Storžič..Bolj butaste ilustracije za egoistično vedenje si nisi uspela izmisliti. Tvoj egoisticni domet ! In diametralno nasprotje tega, za kar se zavzemam jaz in meni podobno misleči. Reševalcem bi jaz ne le povišala plače, nagradila bi jih z beneficiranim delovnim stažem, ki bi šel iz takega v ta namen ustanovljenega fonda, v katerega bi se stekal denar vseh teh arogantnih, objestnih adrenalinskih odvisnikov, ki silijo v gore neprimerno obuti, v neprimernih razmerah, slabo opremljeni! Ti in tebi podobni bi pa gnali ta pozrtvovalen kader reševalcev, da do smrti pro bono rešuje egoisticne, objestne idiote. Kot najslabša mačeha ali žena. Sram te bodi!

Oh,koliko enega pametovanja…dokler niste sami na tem. Ne si domišljat, da pa se vi nikoli ne morete znajti v najbolj blesavi situaciji v življenju. Še prehitro!!! Potem pa telečji pogled, ušesa dol in rep med noge, ko se vam zgodi. Ko se gre za življenje, ni čas za pametovanje. Šele ko je življenje rešeno, bodo pametovali reševalci, ne vi.

ja163, 25.12.2024 ob 14:16

Gre gor, 25.12.2024 ob 14:05

Za naše reševalce je bil to samo trening.

Točno tako. Reševalci so namenjeni reševanju. Njim je to izziv. Tudi sama sem že reševala in mi na kraj pameti ne pade, da bi obsojala. Eni kadite ko Turki, si drugače uničujete ALI TVEGATE zdravje pa vam zdravniki ne odrečejo zdravljenja ali obsojajo kakšni idioti ste.

Moj je gorski reševalec in mu preživetje v naravi ni tuje, mislim pa da ravno z veseljem ne gredo in tudi oni tvegajo. Sploh pred prazniki. So prostovoljci in gre za čut do sočloveka, ne veselje.

Radovedna215, 25.12.2024 ob 10:20

Vem, da so prekinili iskalno akcijo in da je bilo slabo vreme. Kako pa naprej?

Lej zakaj ne prebereš uradnih obvestil GRS. Pred slabo uro so napisali, da se je helikopter poskušal približati približni lokaciji ponesrečenca. Ki je v grapi in zasut z veliko količino snega. Sunki vetra še močnejši kot včeraj. Niti blizu ni uspel prileteti.

Klasično reševanje je v takih razmerah prenevarno za reševalce. Štiri dni brez vode in hrane, z zlomljeno nogo (tako je povedala rešena žena) in še kar bluzite kako naprej! Pri temperaturi – 12 * in sunki vetra 100 km/h je realni občutek mraza – 30 *. Kako dolgo lahko človek ostane živ?

Na počiva v miru nemirna duša!

Za anonimno

…če si ti kdaj šla na kakšen hrib v okolici sem jaz metla. Pa ziher na cigaretih in še zavaljena povrh. Ker tak čustven osebni izpad/napad od kakšnega skuliranega človeka ni možen. Več v naravo, globoko dihat, pa ljudem okoli sebi pomagat brez obsojanja pa bo.

Ja, 25.12.2024 ob 16:34

Za anonimno

…če si ti kdaj šla na kakšen hrib v okolici sem jaz metla. Pa ziher na cigaretih in še zavaljena povrh. Ker tak čustven osebni izpad/napad od kakšnega skuliranega človeka ni možen. Več v naravo, globoko dihat, pa ljudem okoli sebi pomagat brez obsojanja pa bo.

emseTs

Močno se motiš. Sem te pa pravilno ocenila kot težko mentalno babjo lenobo. Nisi sposobna niti  samokritike, kaj sele nekih druzbeno odgovornih argumentov, zanasas se na slabe, v skodo dobrih, pozrtvovalnih ljudi spisane zakone, in to je tvoj domet. Nič čudnega, če si asociirala, kako po eventu s cokli na Storžiču kličeš reševalce, da ti pro bono rešujejo patetičen lajf. Misliš, da ljudje nimajo pametnejšega dela, kot da se ukvarjajo s takimi otročaji kot si ti..

Darwin odloča. Madžarska se je rešila le slučajno. Vedela sta, da je to visokogorje in da bo popoldne sneg in dež in hud veter. Šla sta samo kakšen dan prepozno na pot! Če pa bi šla dan prej in ne tik pred zdajci, pa bi danes oba živela. Pa pač nista med pametnimi, ki ubogajo navodila in druge poslušajo. Raje sta poslušala sebe in svoje želje. Tudi tisti uradni dan bi se lahko rešila, če bi pravočasno pomoč poklicala, kdr sta okrog 5 do 7 čakal. Pa sta jo poklicala prepozno pozno popoldne  in že v sneženju in tako reševanje ni več mogoče, tud njena rešitev je bila uspešna v skrajnem tveganju za hude poškodbe in za  lastno življenje  vseh 43 reševalcev kot tudi nevarnost padca helikopterja!

Mrtev je.

Ne javi se, 25.12.2024 ob 17:01

Mrtev je.

Čudno, ne? Ostani ti zunaj v snegu in mrazu, pa poročaj.

“Nekateri res izzivajo usodo in popolnoma se strinjam- naj plačajo! Z denarjem.Svojim.”

Vsi alkoholiki izzzivajo usodi, vsi kadilci, vsi, ki se nažirate, vsi, ki ste debeli izzivate usodo, vsi debilli izzivate usodo, ker nimate pameti, TOREJ KO PRIDE DO BOLEZNI, PLAČAJATE SAMI… IZ SVOJEGA ŽEPA, vsi razen debilov so krivi pač sami in naj potem še nosijo posledice.

Če je to doseg vaše idiotske mentalitete, pa se še tako obnašajte.

Prekleti ODERUHI HUDIČEVI, čisto povsod so te oderuške podgane. Ne more se podgana nažreti na tuji nesreči, k bi jo še oderuško računala.

AnonimnoAnonimna, 25.12.2024 ob 16:56

emseTs

Močno se motiš. Sem te pa pravilno ocenila kot težko mentalno babjo lenobo. Nisi sposobna niti  samokritike, kaj sele nekih druzbeno odgovornih argumentov, zanasas se na slabe, v skodo dobrih, pozrtvovalnih ljudi spisane zakone, in to je tvoj domet. Nič čudnega, če si asociirala, kako po eventu s cokli na Storžiču kličeš reševalce, da ti pro bono rešujejo patetičen lajf. Misliš, da ljudje nimajo pametnejšega dela, kot da se ukvarjajo s takimi otročaji kot si ti..

Še dobro, da imate ta forum, kjer lahko sproščate frustracije in primitivizem. Če bi vsaj natančno brala, kaj sem napisala, ne bi srala kozlarij. S tabo sem opravila, zloba in greš na ignor.

Kake podgane oderuške, če moramo mi vsako pikico plačat in doplačat, storitve, zavarovanja, recepte, potem naj tudi butasti, nepremišljeni in prepotentni turisti plačajo reševanje živih in trupel.

Mrš butli, 25.12.2024 ob 17:25

Kake podgane oderuške, če moramo mi vsako pikico plačat in doplačat, storitve, zavarovanja, recepte, potem naj tudi butasti, nepremišljeni in prepotentni turisti plačajo reševanje živih in trupel.

Pa daj se ze ohladi, ker s tabo ne bomo razpravljali!  Se enkrat najprej dobro preberi zapise, pol pa z razmislekom komentiraj! Z razlogom se nekdo odloci, da bo resevalec in nikdar zaradi denarja! To so ljudje z velikim srcem, kar zate nikakor nebi mogli trditi! Toliko gneva, kolericnosti in histerije premores, da bog ne daj da bi rabila kaksno pomoc! Kot sem napisala, zaenkrat je pomoc brezplacna in hvala bogu je tako, ker le glej da je ne bos kdaj sama potrebovala! Imamo srcne in krasne ljudi, ki pomagajo resevat zivljenja, kar pa po napisanem zate nebi mogli reci! Tl

Hvala vsem po vrsti, ki ste zunaj in pomagate pomoci potrebnim! Vse dobro vam zelim in cim manj taksnih akcij v prihodnje!

Oh,koliko enega pametovanja…dokler niste sami na tem. Ne si domišljat, da pa se vi nikoli ne morete znajti v najbolj blesavi situaciji v življenju. Še prehitro!!! Potem pa telečji pogled, ušesa dol in rep med noge, ko se vam zgodi. Ko se gre za življenje, ni čas za pametovanje. Šele ko je življenje rešeno, bodo pametovali reševalci, ne vi.

Tako , tako razmišljanje je pravilno . Meni se je 2x zgodilo v gorah  , pride kot strela z jasnega , panika taka , da se ne da opisati , ne obtožujmo , ker smo 1 2 3 v taki situaciji , seveda ne na kavču ….

Pod od Kamniškega sedla do Turske gore je že poleti v lepem vremenu zelo zahtevna. Še težja pa je v obratni smeri, saj se spuščaš navzdol, ko vse drsi zaradi ledu in nič ne vidiš zaradi snega in vetra.

https://www.hribi.net/izlet/jermanca_turska_gora_cez_kamnisko_sedlo/3/391/576

Tako pa je videti pot do škrbine Kotliči, že tako je videti grozljivo zahtevno, kaj šele v snegu, ledu in vetru.

https://www.hribi.net/slika_pot/jermanca_turska_gora_cez_kamnisko_sedlo/90239

Za Mrs butli, če ne citira

Daj, oglasi se tej zmešanki najslabše sorte. Očitno halucinira, da vse komentarje proti pro bono pomoči pišem jaz …Itak nima stika z realnostjo; zgoraj je med drugim komentar partnerke gorskega reševalca, pa tej mentalni lenobi, ki ti je replicirala nikakor ni jasno, da bi moralo biti reševanje v gorah daleč od  samoumevne, brezplačne pomoči. Ti pozrtvovalni ljudje si zaslužijo konkretno nagrado, plačilo, beneficiran delovni staž. Ostali davkoplacevalci pa pravicen zakon, ki natancno ureja financno odgovornost, tudi kazensko, za taka gorska resevanja, da ne pade tudi to v naše breme. Meni se namreč s to nedoraslo zmešanko ne da ukvarjat. Vendar funkcionalno nepismena kot je, verjetno tudi prebrati ne bo znala tvojega teksta. Vsaj poizkusi, in ji sporoči, da nas je več v tej temi, da ne bo podtikala, manipulativna kot je. Upam, da boš uspel, in da bo prenehala s halucinacijami, da komentirava samo ona in jaz 🤣

Zblojeno! Pa kaj pa sta si mislila, da sta, da se bosta malo sprehajala gor. In berite komentarje. Pa že 2007 pišejo, da se stene močno krušijo in odpadajo in to tudi poleti junija in julija piha zelo močan  veter.  Kaj šele pozimi v ledu in zametih! Madžarkino preživetje je čudežno!

AnonimnoAnonimna, 25.12.2024 ob 19:27

Za Mrs butli, če ne citira

Daj, oglasi se tej zmešanki najslabše sorte. Očitno halucinira, da vse komentarje proti pro bono pomoči pišem jaz …Itak nima stika z realnostjo; zgoraj je med drugim komentar partnerke gorskega reševalca, pa tej mentalni lenobi, ki ti je replicirala nikakor ni jasno, da bi moralo biti reševanje v gorah daleč od  samoumevne, brezplačne pomoči. Ti pozrtvovalni ljudje si zaslužijo konkretno nagrado, plačilo, beneficiran delovni staž. Ostali davkoplacevalci pa pravicen zakon, ki natancno ureja financno odgovornost, tudi kazensko, za taka gorska resevanja, da ne pade tudi to v naše breme. Meni se namreč s to nedoraslo zmešanko ne da ukvarjat. Vendar funkcionalno nepismena kot je, verjetno tudi prebrati ne bo znala tvojega teksta. Vsaj poizkusi, in ji sporoči, da nas je več v tej temi, da ne bo podtikala, manipulativna kot je. Upam, da boš uspel, in da bo prenehala s halucinacijami, da komentirava samo ona in jaz 🤣

Tebi pa orng dogaja. Ti je tablet za živce zmanjkal?

Takim kot si ti #Osebno če ne citira) bi morali temeljito preveriti finance, in oceniti kako zaslužijo vsak euro, pa naterat bi vas morali, da zastonj delate z nasmeškom na obrazu. In to ne, da delate karkoli. Točno taka dela s tako visokim varnostnim rizikov, kot jih delajo na primer gorski resevalci. Ti je zdaj, kaj bolj jasno? Boš potem pametovala o brezplačnem trudu z nasmeškom na obrazu. Nisi normalna, res ne. Nihče, ki pričakuje, da bodo drugi reskirali življenje za sočloveka, ni normalen. Smo le tisti, ki priznavamo trud, napor, stres, in tisti, taki kot si ti, ki bi do konca gnali tak pro bono pozrtvovalen narod, in se jim bolno egoistično zahvaljevali. In pri zahvali bi ostalo. Čez “pet minut” bi spet pričakovali pomoč od teh pro bono pozrtvovalnih resevalcev, ker vas nič ne izuci, in v resnici custveno izsiljujete take dobrotnike. Parazitirate na plemenitih čustvih ljudi, ki zdaleč presegajo dobrodelnost, ki ste jo sposobni ti in taki kot si ti. Zdaj pa ti vzami svoj tablet ( tocno to kar si nameravala projecirat name, je tvoja metoda, če nisi nagnjena še k drugim substancam), in se pomiri z dejstvom, da si navadni babji slabic.

Ena750, 25.12.2024 ob 10:26

, 25.12.2024 ob 10:23

Zdrava kmečka pamet ti da vedet, da ni več med živimi. Slabi vremenski pogoji so onemogočali reševalcem iskanje. Zdaj iščejo samo še truplo, če sploh. Še kaj te zanima?

Zakaj pa nesramen odgovor? Tudi jaz ves čas iščem med novicami, kaj je z njim, in ja, skoraj gotovo je umrl. Ampak naj osvežijo novico vsake toliko in napišejo, da ga ne iščejo.

pa da greš v takšni vremenski napovedi v hribe, nimaš tri čiste.

Naj plačata reševanje

AnonimnoAnonimna, 25.12.2024 ob 21:13

Takim kot si ti #Osebno če ne citira) bi morali temeljito preveriti finance, in oceniti kako zaslužijo vsak euro, pa naterat bi vas morali, da zastonj delate z nasmeškom na obrazu. In to ne, da delate karkoli. Točno taka dela s tako visokim varnostnim rizikov, kot jih delajo na primer gorski resevalci. Ti je zdaj, kaj bolj jasno? Boš potem pametovala o brezplačnem trudu z nasmeškom na obrazu. Nisi normalna, res ne. Nihče, ki pričakuje, da bodo drugi reskirali življenje za sočloveka, ni normalen. Smo le tisti, ki priznavamo trud, napor, stres, in tisti, taki kot si ti, ki bi do konca gnali tak pro bono pozrtvovalen narod, in se jim bolno egoistično zahvaljevali. In pri zahvali bi ostalo. Čez “pet minut” bi spet pričakovali pomoč od teh pro bono pozrtvovalnih resevalcev, ker vas nič ne izuci, in v resnici custveno izsiljujete take dobrotnike. Parazitirate na plemenitih čustvih ljudi, ki zdaleč presegajo dobrodelnost, ki ste jo sposobni ti in taki kot si ti. Zdaj pa ti vzami svoj tablet ( tocno to kar si nameravala projecirat name, je tvoja metoda, če nisi nagnjena še k drugim substancam), in se pomiri z dejstvom, da si navadni babji slabic.

Ti je prišlo na misel, da mogoče komentiramo tudi tisti, ki smo kdaj koga reševali in sno rešili (!) ali smo reševalci? Nisi. Komentiraš tako, kot da bi požrla vso pamet sveta. Če kaj ne prenesem, je pokroviteljstvo osebkov, ki delujejo predvsem na tuji teoriji na lastni praksi pa nič. Pejt spat raje.

Komentar iz junija na hribi.net, junija je bilo torej preveč snega za prečenje, kaj šele zdaj

v soboto sem šel na tursko goro, pa sem se moral obrniti ker je bilo v grapi imenovani kotliči še veliko snežišče, ki ga nisem mogel prečiti brez derez in brez cepina,tako da sem šel samo na brano 

Osebno, 25.12.2024 ob 21:31

Ti je prišlo na misel, da mogoče komentiramo tudi tisti, ki smo kdaj koga reševali in sno rešili (!) ali smo reševalci? Nisi. Komentiraš tako, kot da bi požrla vso pamet sveta. Če kaj ne prenesem, je pokroviteljstvo osebkov, ki delujejo predvsem na tuji teoriji na lastni praksi pa nič. Pejt spat raje.

Nisi babji slabic, ampak si moški? Toliko slabse. Zelo slab kolega si, bi rekla. In me zanima, kako si ti  drznes biti tako pokroviteljski, da se ti zdi trud vseh tvojih kolegov, vključno s stresom njihovih najbližjih, nevreden konkretnega plačila oziroma česarkoli kar bi olajšalo življenje tvojim kolegom, da pokroviteljsko govoriš v njihovem imenu, kot da si seznanjen z vsemi mukami vsakega posebej? Raje bodi tiho, ker nimaš pojma, ali pa si sodeloval v kakšni mimo bežni akciji, in nisi niti reševal kot so reševali fantje v tej zadnji situaciji na primer. Nimaš v resnici pojma, kaj preživlja na primer mati kakšnega sina edinca- reševalca, ki odide takole kot je bilo v tem zadnjem primeru, v podobnih okoliščinah?  In zdaj govoriš, kot da si poklican za to, da govoris v njihovem imenu?  Veliko pove o tebi in tvoji namišljeni kolegialnosti. Zaradi mene lahko ti rešuješ kogarkoli, ki objestno ravna, na svoje stroške. Kar izvoli. Ko pa boš temeljito preveril, kdo vse se ne strinja s takimi akcijami, in zakaj, boš drugače govoril. Čaka te veliko dela, ki se ga, sem prepričana, ne boš niti lotil.

New Report

Close