Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žepnina

Žepnina

Koliko žepnine dajete svojim otrokom v osnovni šoli? In kako je s stroški, si potem sami plačujejo telefon ali je žepnina zgolj za luksuz in varčevanje?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1230, 22.05.2025 ob 08:50

Koliko žepnine dajete svojim otrokom v osnovni šoli? In kako je s stroški, si potem sami plačujejo telefon ali je žepnina zgolj za luksuz in varčevanje?

30 eur, vse ima plačano, to ima zase, za varčevanje, za sladoled, kakor želi. Večino prišpara ali si s tem kupi kaj dražjega, kar si želi (nazadnje recimo slušalke).

V osnovni in srednji šoli nisem imela žepnine. Ko smo šli iz tolarjev v €, sem imela po pretvorbi 400 €.

Torej 400 € je bilo, kar se je privarčevalo v hranilniku do 18. leta.

Odgovor na objavo uporabnika
dsgv, 22.05.2025 ob 10:14

30 eur, vse ima plačano, to ima zase, za varčevanje, za sladoled, kakor želi. Večino prišpara ali si s tem kupi kaj dražjega, kar si želi (nazadnje recimo slušalke).

Starost?

Naš je 12, pa se mi iz nekega razloga zdi preveč, če mu dajeva 20€, glede na to, da mu telefon, sladkarije, oblačila in vse, kar želi in potrebuje kupiva midva. Žepnino bi praktično imel samo za nameček, da varčuje za to, kar si želi kupiti, sladolede in podobno pa tako ali tako častiva midva. Hm, mogoče imam narobe računico, ampak sem razmišljala nekje o vsoti 10 do 15€-

V srednji štipendija. Vse jima kupimo. Denar trošita za ljubljenčka (hrana, vet), občasno si kupita kakšno nepomembnost sicer pa kopičita haha. Mogoče bo za vozniško (jaz sem si tudi sama plačala) ipd.

New Report

Close