zerosmoke ali zyban?
Ajcom, a si kdaj kadila? Če nisi, je izjava čist mimo. Pri kajenju je telo zasvojeno podobno kot pri mamilih. Je pa res, da eni lahko nehajo veliko lažje kot drugi.
Za magnetke ne vem, za zyban ti pa lahko povem iz prve roke, da je učinkovit. Vseeno pa moraš imeti voljo in si res določiti dan in nehati. Pri naši hiši smo z eno škatlico zybana trije nehali kaditi, jemali smo jih caa en mesec, čeprav je priporočljivo tri mesece. Pomagajo ti, ker nimaš take krize kot, če nenadoma nehaš kaditi.
Želim ti, da ti uspe
LP
Brez tabletk ali kakršnihkoli pripomočkov sem po dobrih 20ih (z besedo: DVAJSETIH) letih preko noči prenehala kaditi!!!!!
To se je zgodilo pred letom in pol.
Še vedno nosim s seboj zadnjo odprto škatlico cigaret, še vedno imam v predalu skoraj celo šteko (nekaj škatlic manjka, ker sem jih dala sosedi).
Res je treba veliko volje – no, pri meni je bila posredi bolezen (RSV) in sem samo vztrajala.
Ne vem kako je s tabletami ali magnetki ali čigumiji …..
Morda res pomagajo pri odvajanju kajenja. Morda so navedan placebo in vplivajo na psiho – kaj pa veš………………… Saj ni važno kako pomagajo, glavno da pomagajo (če ne drugega – izprazniti denarnico :))))))
Prepričana sem, da pomagajo ravno toliko kot kreme proti celulitu :))))
Držim pesti da ti bo uspelo – s pomagali ali brez – morda ti bo pa v večjo pomoč “umetna” cigareta, ki bo v naslednjih mesecih v prodaji tudi v Sloveniji ………………………………..
Nataša
Ja – jas sem kupil tlele
Sem takoj nasledni dan dubu…
Jaz sem bila kadilka 40 let. Zadnje čase sem pokadila že od 3-4 škatlice cigaret. Telo je zahtevalo vedno več. Pred leti sem hodila že v ZD da bi se odvadila kajenja – vendar vse zaman, čeprav je volja obstajala že takrat.
Toda naključje je hotelo, da imamo v družini sedaj manj stresni vsakdan, pa tudi kriza je naredila svoje in lažje sem se odločila prenehati s kajenjem, pa čeravno s pomočjo Zeorosmoke. Nekoliko sem se res poredila (za 15 kg), ampak sem prepričana, da bom do spomladi še to spravila nazaj. Sedaj me ne zanima, kako je Zerosmoke deloval, vem pa, da je bil edini, ki je pri meni naredil čudež in učinkoval, kar pa je najbolj pomembno.
Pri Zerosmoke gre zgolj za magnetke. S temi magnetki prav ničesar ne vnašaš v telo. Namestijo se na določeno mesto na levo uho za 3-4 ure/dan in to takrat, ko si najbolj sproščen in miren, ne smeš biti pod nikakršnim stresom (npr.: zvečer pred spanjem). Seveda pa mora vsak sam ugotoviti kdaj je to.
Od prvega dne ko daš magnetke na uho, lahko brez skrbi kadiš še 7-8 dni. Potem pa nehaš, kot bi odrezal, ampak magnetke pa še kar naprej uporabljaš najmanj še 25 dni vsak dan, 3-4 ure/dan Če je vmes kriza jih daš za tisi dan spet gor. To ponavljaš po potrebi do 1 leta. Magnetke ne posojaj drugim in ne dovoli, da jih drugi otipavajo.
Vse ostalo ni v odvisnosti, ampak v navadi kadilca. Zato mora svoje navade tudi spremeniti. In sicer, če veš kje in kdaj največ cigaret pokadiš, se tistim krajem izogibaj. Npr.: če največ pokadiš pred računalnikom ali pred TV, se temu pač izogibaš in počneš kaj drugega. Ob uporabi Zerosmoke, se kavi sploh ne rabiš odreči, ampak lahko samo cigareti.
Vsaj pri meni je bilo tako očitno, da ne gre samo za odvisnost, ampak tudi za rituale kjer sem se pogosto tudi nagrajevala s cigareto (npr.: ko sem pomila posodo – sem pokadila, ko sem pospravila sobo – sem pokadila, ko sem nekaj dobro in uspešno opravila – sem pokadila, ko sem kaj delala pred računalnikom, nisem mogla razmišljati, če nisem kadila ..ipd.).
Opažam, da se vse premalo omenja pri prenehanju kajenja prav to okolje in okoliščino, katera posamezniku izzove željo po kajenju. Res ni dovolj reči kadilcu, da mora imeti voljo prenehati kaditi – ampak mu prigovarjati, da je treba spremeniti tudi naša vsakdan (opravila in razvade), pa četudi z neko mehansko pomočjo, pa četudi vse skupaj deluje na kadilca le psihično (sploh ni pomembno). Važni so rezultat in cilj.