Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zgaga-nosecnost-kaj pomaga?

zgaga-nosecnost-kaj pomaga?

noseca sem 37 t in me mocno muci zgaga. imam rupurut, a jih hranim za ponoci, ker ko se enkrat ulezem, se zacne in ne neha (zato podnevi ne lezim, ker ni mogoce, da bi zaspala). ponoci vzamem dve tableti (ne naenkrat), ampak se vseeno katastrofa, leziace imam dvignjeno za kakih 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} … saj vem, da bo kmalu konec, ampak res sem utrujena, ker bi se vsaj ponoci lahko naspala in me to muci (pa se wc zelo pogosto, kriz … ni da ni). a sploh kaj pomaga? (imela sem tudi nove tablete redoflux, ampak sem sla nazaj na rupurut, so se mi skoraj zdeli boljsi, ampak tudi to ne pomaga. no, morda izboljsa, ni pa ok po njih …ves cas “mi mece gor”). hvala

Pomagalo naj bi pitje mlacnega mleka ali pa pol zlicke sode bikarbone raztopljene v kozarcu vode (ogabno za piti – deluje pa na isti princip kot rupurut)

soda bikarbona.Preverjeno pomaga!

Upam, da bo tudi tebi.

hvala. po mleku mi je se huje .. ko sem zjutraj jedla cokolino ali spila kavo, se mi je splahovalo tudi tako, brez da sem lezala. sodo bikarbono pa sem poskusila ze pred tableti in zal nic 🙁

Nekaterim pomaga tudi pitje nesladkanega kamilicnega caja. Seveda po majhnih pozirkih, ne cela salca naenkrat.

Probaj mleko brez vsega, po moznosti pravo, nehomogenizirano.
Logicno je, da je zaradi cokolina in kave slavse.

Kot tvoj najbljižji sosed, te poznam po videzu, nravi in letniku. Ne samo da se ne bi našel junak, ki bi kaj vtaknil vate, tudi tvoj letnik ne bi obrodil.

Verjamem da te daje zgaga od lumparij , ki nam jih povzročaš in izmišljenih zgodbic. Kar naj te!

Meni ni pomagalo nič. Večino noči sem prejokala v kopalnici, ker me je tako zalilo, da mi je razžrlo požiralnik. Ob postelji sem imela rupurut, rutacid al karkoli že + donat. Učinek tam nekje 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. mleko, soda … nula. Minilo je pa čez noč, drugi dan v porodnišnici.

Težko da ti bo kaj pomagalo, otrok je velik in pritiska navzgor na želodec.. Kakšna žlica kisle smetane bo morda ublažila za par minut, dokončna rešitev pa je porod 🙂 Saj je samo še tri tedne.

Mleka,sode…nikakor,ker bo se huje!!!!!!tebi se to par mesecev dogaja,meni že par let…popij vec vode tudi pol litra od enkrat,probaj jest cim manj vlaknin,mrzla voda pomaga…razumem te:(,meni je to dozivljensko…

Kot tvoj najbljižji sosed, te poznam po videzu, nravi in letniku. Ne samo da se ne bi našel junak, ki bi kaj vtaknil vate, tudi tvoj letnik ne bi obrodil.

Verjamem da te daje zgaga od lumparij , ki nam jih povzročaš in izmišljenih zgodbic. Kar naj te![/quote]

Verjamem da te daje zgaga od lumparij , ki nam jih povzročaš in izmišljenih zgodbic. Kar naj te![/quote][/quote]

Pejt delat kaj pametnega, da nam ne serješ tu na monu.

v 3 deci vode daj zlicko lanenega semena un to zavri. Pri tem nastane sluzz ki jo popij. Ta oblozi prebavni trakt, da ti kislina ne more do zivega. Je ogabno, priporocam ri, da sluz spijes na eks, pa da zadevo kuhas v velikem loncu, ker ce skipi cez rob, tezko ocistis.

Meno je odleglo takoj po porodu. Prej ni nucam nic pa sm sede spala…poleg vecino zgoraj opisanih zadev. Prvic ni bilo hudo me je kak mesec matrala zgaga. Pr drugm pa je trajać ene 3 mesce.

Pred nosečnostjo me je zgaga pekla samo nekajkrat Takrat mi je pomagala pomagala soda bikarbona. S svojim Ph-jem je očitno popravila stanje v želodcu. Vsaj jaz sem opazila, da mi je, ko sem jo popila, želodec “zavrel” – zaradi reakcije se je vse spenilo, jaz sem fino kupčke podirala in je bilo ok. V nosečnosti pa ni niti malo zalegla, brez kakršnega koli efekta. Ugotovila se4m, da gre pač za drugačno zgago. Dejansko ti želodčno kislino potiska navzgor. Meni se je zgaga stopnjevala vse do poroda. Paziti sem morala na hrano, pravilno ležati /dvignjeno vzglavje), pomagalo pa mi je tudi mleko – po požirkih.

Najhuje je bilo pravzaprav med samim porodom, ker so me spodaj dajali popadki, zgoraj pa se mi je ob potiskanju polivala kislina 🙁 Minilo v istem trenutko, ko sem rodila.

Meni so pomagali mandeljni in v bistvu sem zaradi res hude zgage zadnje tri mesece pred porodom samo še to jedla…po vsem, še po pire krompirju sem imela zgago, da se mi je že mešalo, mandlji pa so mi naredili kot neko težo, da je bilo malo boljše, zvečer pa ropurut. Obup…po porodu sem imela zaradi te zgage manj kg kot preden sem zanosila. poskusi, mogoče tebi tudi pomaga.

[/quote]

Pejt delat kaj pametnega, da nam ne serješ tu na monu.[/quote]

Ultop ali Cotroloc na recept!

New Report

Close