zgaga-nosecnost-kaj pomaga?
noseca sem 37 t in me mocno muci zgaga. imam rupurut, a jih hranim za ponoci, ker ko se enkrat ulezem, se zacne in ne neha (zato podnevi ne lezim, ker ni mogoce, da bi zaspala). ponoci vzamem dve tableti (ne naenkrat), ampak se vseeno katastrofa, leziace imam dvignjeno za kakih 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} … saj vem, da bo kmalu konec, ampak res sem utrujena, ker bi se vsaj ponoci lahko naspala in me to muci (pa se wc zelo pogosto, kriz … ni da ni). a sploh kaj pomaga? (imela sem tudi nove tablete redoflux, ampak sem sla nazaj na rupurut, so se mi skoraj zdeli boljsi, ampak tudi to ne pomaga. no, morda izboljsa, ni pa ok po njih …ves cas “mi mece gor”). hvala
Meni ni pomagalo nič. Večino noči sem prejokala v kopalnici, ker me je tako zalilo, da mi je razžrlo požiralnik. Ob postelji sem imela rupurut, rutacid al karkoli že + donat. Učinek tam nekje 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. mleko, soda … nula. Minilo je pa čez noč, drugi dan v porodnišnici.
Kot tvoj najbljižji sosed, te poznam po videzu, nravi in letniku. Ne samo da se ne bi našel junak, ki bi kaj vtaknil vate, tudi tvoj letnik ne bi obrodil.
Verjamem da te daje zgaga od lumparij , ki nam jih povzročaš in izmišljenih zgodbic. Kar naj te![/quote][/quote]
Pejt delat kaj pametnega, da nam ne serješ tu na monu.
Pred nosečnostjo me je zgaga pekla samo nekajkrat Takrat mi je pomagala pomagala soda bikarbona. S svojim Ph-jem je očitno popravila stanje v želodcu. Vsaj jaz sem opazila, da mi je, ko sem jo popila, želodec “zavrel” – zaradi reakcije se je vse spenilo, jaz sem fino kupčke podirala in je bilo ok. V nosečnosti pa ni niti malo zalegla, brez kakršnega koli efekta. Ugotovila se4m, da gre pač za drugačno zgago. Dejansko ti želodčno kislino potiska navzgor. Meni se je zgaga stopnjevala vse do poroda. Paziti sem morala na hrano, pravilno ležati /dvignjeno vzglavje), pomagalo pa mi je tudi mleko – po požirkih.
Najhuje je bilo pravzaprav med samim porodom, ker so me spodaj dajali popadki, zgoraj pa se mi je ob potiskanju polivala kislina Minilo v istem trenutko, ko sem rodila.
Meni so pomagali mandeljni in v bistvu sem zaradi res hude zgage zadnje tri mesece pred porodom samo še to jedla…po vsem, še po pire krompirju sem imela zgago, da se mi je že mešalo, mandlji pa so mi naredili kot neko težo, da je bilo malo boljše, zvečer pa ropurut. Obup…po porodu sem imela zaradi te zgage manj kg kot preden sem zanosila. poskusi, mogoče tebi tudi pomaga.