Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Žgajner Tavševa naj posreduje položnice

Žgajner Tavševa naj posreduje položnice

si ti kej bulš? še slabš! A ne?

Jaz. Moja plača se je povečala za tako majhen odstotek, da je na letni ravni zanemarljiv. Vozim avto, ki sem ga kupila pred letom 2004, varčevat sem začela pred letom 2004, s tem, da zadnji dve leti na mesečni ravni varčujem manj kor prej, ker mi ne znese. Od plače mi ob enakem stilu življenja ostaja manj in samo molim, da nepremičninski trg ne ponori preveč, da si bom lahko privoščila tisto za kar varčujem že leta. Pa to ni luskuz, ampak povprečen bivanjski prostor. Novega avta še lep čas ne bo. Menjava službe pa ni smiselna, ker v mojem fohu ne gre kaj dosti več.

Izobraževanje tudi ne?

Podobno so razmišljale nekatere tekstilne delavke, zdaj pa javkajo zaradi nizkih pokojnin. Tiste, ki so stopile korak naprej, teh problemov nimajo. Če so le zdrave.

Izobraževanje tudi ne?

Podobno so razmišljale nekatere tekstilne delavke, zdaj pa javkajo zaradi nizkih pokojnin. Tiste, ki so stopile korak naprej, teh problemov nimajo. Če so le zdrave.[/quote]

Imam zelo visoko stopnjo izobrazbe, tako, da tukaj koristi ni. Za razliko pa imam zelo dobro službo in glede na slovensko povprečje zelo dobro plačo. Podala sem le odgovor ali živim bolje ali slabše. In če izhajam iz sebe, potem si ne znam predstavljat kako živijo ljudje, ki jim je prej ostalo za hrano 100evrov, zdaj pa jim 50 ali manj.

ja kaj je pa narobe, povedala sem kako gledajo ljudje iz svojega zornega kota (in JJ je tudi človek, a ni), če je meni dobro je očitno vsem in se ne ozirajo na tiste, ki težko živijo, kam gre ta svet. Včasih je bila morala nekaj vredna, danes se očitno vsi poserjete nanjo, potem pa se čudimo kakšen podmladek imamo, ne mora biti boljši, če je že odraslim vseeno za sočloveka, samo da gre njemu dobro.

Jaz tudi ne.

Si pa predstavljam, koliko so ti ljudje vložili v izobraževanje ter koliko delajo oziroma koliko so delali. Danes ni problem dobiti dobro plačano delo, če si zdrav in če hočeš delat.
Pokojnina se pa dodeli za 17-letno povprečje (v prejšnjih letih še za krajše) in ni vrag, da si ljudje v štiridesetih leti službovanja ne bi mogli pomagat do boljše plače, če bi hoteli. Še zlasti v prejšnjem sistemu, ko sta se baje cedila med in mleko.

Jaz tudi ne.

Si pa predstavljam, koliko so ti ljudje vložili v izobraževanje ter koliko delajo oziroma koliko so delali. Danes ni problem dobiti dobro plačano delo, če si zdrav in če hočeš delat.
Pokojnina se pa dodeli za 17-letno povprečje (v prejšnjih letih še za krajše) in ni vrag, da si ljudje v štiridesetih leti službovanja ne bi mogli pomagat do boljše plače, če bi hoteli. Še zlasti v prejšnjem sistemu, ko sta se baje cedila med in mleko.[/quote]

a res, da se dobi brez problema dobro plačano delo, ma ne ga srat, zakaj torej toliko ljudi na zavodih, če jih pa dobro plačano delo čaka.

najbrž si mislil slabo plačano, pa si se verjetno zmotil???

veš pred 50 leti je bilo izobraževanje na vrhuncu in današnji penzjonisti so imeli morje možnosti se itzobraževat, veš možnosti izobraževanja so bile velike, sploh tistih ki so dandanes upokojenci.

ti se pa kar izobražuj, ti tudi to ne bo pomagala, kajti kljub izobrazbi in dobrooo plačani službi boš pristal na sociali, če si ne boš sam priskrbel še kakšnega dodatnega vira.

Vprašaj kakega s.p.-ja kako težko dobi delavca, kljub temu da ponuja dobro plačo. In koliko jih pride samo s prošnjo, naj mu samo podpišejo, da so “kao” pri njemu iskali zaposlitev, zaposliti se pa zaenkrat tako in tako ne mislijo. Ker bodo raje še nekaj časa na borzi.

Nisem se zmotil in nisem mislil slabo plačano delo. Trdim, da nikomur zdravemu in pridnemu ni treba delat za malo denarja. Če seveda sam ne sili v to. Težje je za bolne, vendar je to zaradi tega, ker preveč lenuhov živi na račun “socialne” države.

O vrhuncu izobraževanja pred 50. leti je pa očitna provokacija. Možnosti izobraževanja so danes neprimerno večje, kot smo jih imeli mi starejši.

Tisto o dodatnem viru pa imaš povsem prav. Toda nikoli ni bilo in tudi nikoli ne bo drugače. Za petkrat po sedem ur dela na teden bi bilo pa res nenormalno, če bi kdo obogatel.

daj mi posreduj podatke teh s.p., ker poznam kar nekaj ljudi, ki bi zelo radi zamenjali slabo plačano službo, po celi Sloveniji, tako da kraj zaposlitve ni ovira.

Ti očitno tudi samo čakaš, da bo nekdo drug nekaj naredil. Malo se ozri okrog sebe, od desetih s.p.-jev ti bo vsaj sedem povedalo, da je res tako, kot trdim jaz. Tistim slabo plačanim pa ne bo treba menjat stalnega bivališča, če niso ravno iz kraja, ki ima manj kot tri privatnike. Seveda, če želijo za dobro plačo tudi kaj ponudit. Kar pa ni ravno verjetno, saj bi v tem primeru ŽE imeli boljšo plačo.

poglej, prosila sem te za podatke teh s.p., napisala sem tudi, da kraj ni ovira.

dragi moj vsak dan se oziram in pomagam, verjemi, pa ne najdemo bojle plačanih služb, drugače te ne bi prosila za podatke, dovolj bi bila že plača, ki bi samo za 100€ presegala to, ki jo prejemajo ti iskalci boljše zaposlitve, tako da naše zahteve niso prevelike.

če mi želiš posredovati podatke teh s.p. bi verjetno naredil uslugo ,kar nekaj ljudem, pa tudi tem podjetnikom, ki jih omenjaš. Mi jih namreč ne najdemo.(neglede na regijo in kraj)

če jih res poznaš mi jih napiši in naredi uslugo vsem, ki bi radi delali za bolšo plačo. Reklama pa na tem forumu ni prepovedana, tako, da res čakam podatke.

Za iskanje novih delovnih mest bi bilo potrebno dodatno izobraževanje, prekvalifikacije ipd. Potem pa bi prav ti in tebi podobni spet vpili kako ljudje mislijo samo na kariero, namesto da bi rojevali ter vzgajali nove Slovence in predvsem katolike.

poglej, prosila sem te za podatke teh s.p., napisala sem tudi, da kraj ni ovira.

dragi moj vsak dan se oziram in pomagam, verjemi, pa ne najdemo bojle plačanih služb, drugače te ne bi prosila za podatke, dovolj bi bila že plača, ki bi samo za 100€ presegala to, ki jo prejemajo ti iskalci boljše zaposlitve, tako da naše zahteve niso prevelike.

če mi želiš posredovati podatke teh s.p. bi verjetno naredil uslugo ,kar nekaj ljudem, pa tudi tem podjetnikom, ki jih omenjaš. Mi jih namreč ne najdemo.(neglede na regijo in kraj)

če jih res poznaš mi jih napiši in naredi uslugo vsem, ki bi radi delali za bolšo plačo. Reklama pa na tem forumu ni prepovedana, tako, da res čakam podatke.[/quote]

Brez muje se čevelj ne obuje!!
Ne vem kaj in kako iščeš in kaj pričakuješ, toda dela je danes več kot dovolj. Pri svojem delu imam stike z mnogimi podjetji in obrtniki in vsi po vrsti mi jamrajo, da ne morejo dobiti ljudi – in ne boš verjela vsi po vrsti ponujajo solidne plače – ker do novih ljudi pridejo le tako, da jih “ukradejo” svoji konkurenci – z višjo plačo kot jo imajo sedaj.
Seveda pa dela ni za razne diplomirane družboslovce, ki ne znajo nič razen mlatiti prazno slamo.
Torej za podatke o s.p.-jih in d.o.o.-jih poglej na: http://www.najdi.si/register/advanced.jsp drugače pa poglej še na “ibon” za povprečne bruto plače, ki jih izbrano podjetje izplačuje. Presenečena boš kako se da hitro najti kar se išče.

res čudno, da mi nihče noče posredovati podatkov s.p.-obrtnikov, ki delavca dobro plača in išče nove delavce, zakaj ne, sodelujemo z vsemogočimi agencijami in zavodom za zaposlovanje,ampak začuda dobro plačanih mest ni.

Torej res pričakujem, da mi povesta vsaj za enega obrtnika, ki potrebuje delavca in mu je za njegovo delo pripravljen dobro plačati (če že ne dobro vsaj primerno)

ker če ne dobim podatkov, sem prepričana, da govorita oba ali eden tja v tri dni in preklemano nalagata.

tako je govorita v tri dni, naj kopirata tu kakšno plačilno listo od kakega Spejevca, ki nudi delavcu več kot 750 eurov bruto osnove, ga ni! Delavec s takim brutom ni kreditno sposoben, ni nič…Torej tudi če bi si želel kaj ustvariti in je priden, dela, si ne more, nima možnosti…Tu je država kriva, tudi delodajalec je preveč obdavčen pri izplačilu plač, zato pa posledično tako niski prejemki…Če bi se država odrekla davkla na plače, bi delodajalec namesto državi dal delavcu, kot je obljubljal Janša, da bo odpravil davek na plače v CELOTI.Ga je morda že? Pa da ne bo pomote, Janše je govoril, da ga bo odpravil v CELOTI!!!, NE PO 0,02 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, mejdun Janša je spet lagal…Hehe takega lažnjivca pa še ne…

Pahor!
Janša je marsikaj naredil, hotel je še več, pa taki lažnivci kot si ti, niso samo vpili, streljali so s vse mi “topovi”, ki se jih reče mediji.
Tudi vi se tolažite tako, da lažete po forumih, provocirate in čakate, da vam bodo ljudje nasedali.
Še nikoli nismo imeli na vladi bolj poštenih ljudi kot so sedaj. Zato pljuvate po JJ, Bajuka pošiljate v Argentino, vse ministre bi zamenjali in postavili svoje……….le, da bi bilo tako kot je bilo nekoč – za nekatere!
Vedno pravim, tisti, ki ne vidijo truda in dela ter poštenosti te vlade, so sami nepošteni. Verjamejo 60-letnemu zlaganemu enoumju, čakajo, da bodo z goljufijami in prevarami prišli do bogastva – lep vzgled je forum 21.
Čigav je že ta forum?

Pahor in Ninej,

Z velikim veseljem vama bom takoj, ko mi bodo “računalniški mojstri” usposobili server objavil spisek vseh slovenskih podjetij, ki so v l. 2006 izplačali plače, ki višje od povprečne plače v Sloveniji.
Vem o čem govorim, ker svojim prijateljem redno pomagam pri tem, da pogledam kašno je kaj finančno “zdravstveno” stanje firme kjer jih zanima zaposlitev.
In vaju zelo opozarjam, da bosta presenečena koliko jih je – samo kaj ko v teh firmah plačujejo poleg delavnosti tudi in prevsem sposobnost delavcev, da so si uspeli najti sebi in svojim zmožnostim primerno plačano delo. Kajti samo taki delavci so tudi sposobni narediti nekaj več, kar se imenuje DODANA VREDNOST DELA!!!!

Hura!! Jaz sem za.
Država naj takoj ukine davke na plače. Ker pa bo zaradi tega precej manj denarja v državni blagajni, pa naj vrže še na cesto ene 200.000 uradnikov, ki se itak samo pasejo po internetu, namesto da bi delali.

Na ta način država ubije 2 muhi na en mah.
Jaz bom imel večjo plačo pa še vsa tista podjetja, ki imajo po Obrtnikovem mnenju težave z iskanjem delavcev, dobijo vrhunsko usposobljenje in delavne ljudi. Saj folk iz javne uprave skoz neki jamra kaj vse in koliko dela za bagatelo.

Tako je fizikalec! Vendar se Janša požvižga na marljive delavce, to je problem, raje polni svojo blagajno, da ima vsaka stranka recimo vičji del pogače, ki ga dobijo v obliki finančnih sredstvih stranke, ki pridejo v parlament…Recimo stranka SDS je pol leta nazaj kupila hišo v vrednosti 2 miljonov evrov v Ljubljani iz proračuna stranke, hm zanimivo, kajti s tema miljonoma, bi lahko imeli vsi tri leta vrtec zastonj, pa nam je lahko kristalno jasno, da se gre Janši samo za svoj interes in se požvižga na reveže ali marljive delavce! Ali pa za nakupe patrij, ali pa za plačevanje nesposobnega vodilnega kadra, kot je v Palomi in Muri ampak seveda to so člani NSI-ja Bajukovi itd….Zato predlagam tudi sam Bajuk če bi bil tako dober financ minister , bi ga vlada v Argentini povabila medse, tu je prišel soliti pamet, samo ker je videl nek določen svoj interes, vemo da ima NSI celo svojega človeka na vrhu v SODU…

Obrtnik držim te za besedo! Pa prosim samo za bruto osnovo plač, ne mi dodatkov zravn pisat, ker to ne spada v plačo, vsaj ne v tisto, katero banka upošteva, da si mlada družina recimo lahko najame kredit za nakup stanovanja itd, pač vse je povezano…

Latha2 , kot je meni znano je Janša še do nedavnega nadzoroval Delo in s tem posledično 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh medijem, če ga je pa punca iz Radomelj Starina Kosem po domače nategnila, mu jaz nisem kriv!In cela evropa je imela priložnost videti s podpisano peticijo novenarjev, kakšen upliv ima Janša na medije in kakšen pritisk izvaja!

Vseskozi streljaš mimo, edino pri imenovanju sebe si zadel v črno. Na hitro sem preletel, same laži in natolcevanja. Zares ti teče voda v grlo in se ti trese ne samo roka, tudi hlače, da streljaš tako mimo.

LOL, nisem vedela da imamo v Vladi same svetnike, take bi v Vatikanu prav gotovo pogrešali!!!:)))

hahaha, ja tudi jaz vem za podjetnike, ki dobro plačajo svoje delavce, ampak ti ne iščejo novih delavcev, ker imajo na mizah že 1000 prošenj.

prosila sem za tiste podjetnike, ki jih iščejo( pa jih ne morejo dobit) in jim ponujajao človeku dostojno plačo in za katere ti veš, kot si trdil v zgornjem postu.

Ne vem zakaj si zamenjal link če nisi zamenjal sloga pisanja? Ves čas trdiš o nadzoru medijev, predvsem dela, ne poveš pa s čim jih je nadziral in kje se je to pokazalo. Si navadno trobilo kvazi opozicije in streljaš z slepimi naboji.

Dobro Plačilo? Kaj je to? Predvidevam, da za tebe plača nad 2.500 ojri in morda še krepko višja.

Za nekoga, ki mu mesečno ostane za preživljanje družine 200€, me preseneča, da noče sprejeti dela pri obrtniku, ki mu je pripravljen plačat 1.200 eurov neto. Res pa to ni samo za sedem ur. Ampak s sedmimi urami na dan res le redki obogatijo. Pa očitno marsikomu bolj paše jamrat kot pa delat.

Če obrtnikov, ki so pripravljeni toliko plačat ne najdeš, se nikar ne trudi s tem poslom, ker očitno ni zate. Vedeti pa je tudi treba, da plačilna lista ni tisto, kar na njej piše. Prispevki so pač previsoki, zato je plača običajno v dveh kuvertah. Oziroma uradna, za katero veste vi, in dejanska, za katero nočete ali ne smete vedeti, jo pa delodajalec da in delavec dobi. Posledica tega so pa kasneje nizke pokojnine, kajti v povprečje tisti drugi del ne gre. S tihim blagoslovom vseh dosedanjih in verjetno še tudi mnogih bodočih vlad.

Dobro Plačilo? Kaj je to? Predvidevam, da za tebe plača nad 2.500 ojri in morda še krepko višja.

Za nekoga, ki mu mesečno ostane za preživljanje družine 200€, me preseneča, da noče sprejeti dela pri obrtniku, ki mu je pripravljen plačat 1.200 eurov neto. Res pa to ni samo za sedem ur. Ampak s sedmimi urami na dan res le redki obogatijo. Pa očitno marsikomu bolj paše jamrat kot pa delat.

Če obrtnikov, ki so pripravljeni toliko plačat ne najdeš, se nikar ne trudi s tem poslom, ker očitno ni zate. Vedeti pa je tudi treba, da plačilna lista ni tisto, kar na njej piše. Prispevki so pač previsoki, zato je plača običajno v dveh kuvertah. Oziroma uradna, za katero veste vi, in dejanska, za katero nočete ali ne smete vedeti, jo pa delodajalec da in delavec dobi. Posledica tega so pa kasneje nizke pokojnine, kajti v povprečje tisti drugi del ne gre. S tihim blagoslovom vseh dosedanjih in verjetno še tudi mnogih bodočih vlad.[/quote]

samo pomagam, ker mi je mar, ja.

in ti, če ne želiš povedati kateri podjetniki so to, potem bodi raje tiho, ker očitno niti ne veš za njih in so vsi zrasli na tvojemu zelnjaku!!!:)

New Report

Close