Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zgodba o “O”

Zgodba o “O”

ali ve kdo kje se da dobit ta knjižnica…. pogledala sem preko interneta po knjižnicah vendar brez uspeha… pogledala sem na svetknjige.si pa tud tuki je blo neuspešno….

hvala za odgovore že vnaprej….

Sama sem obe knjigi na to temo prebrala v ljubljanskem Konzorciju.

Kako v Konzorciju? Se dva tedna hodiš tja vsedat na klop in bereš knjigo, ki je v prodaji?

Tudi jaz sem že iskala to knjigo, se mi zdi prav smešno, da se nekaj tako razvpitega ne da dobiti skoraj nikjer.

Koliko je pa stala v Konzorciju?

Verjetno ne govorimo o isti knjigi in ocitno jaz mislim drugo zadevo. Mistejka. Knjiga, o kateri govorim, je tanka in jo v knjigarni mimogrede prebereš.

Knjiga v slovenskem jeziku je bila izdana leta 1996 in je razprodana in nedobavljiva. Angleške izdaje pa tudi nimamo več na zalogi. Po naročilu bi stala približno 1.900,00 SIT. Knjiga je dobavljiva iz ZDA, zato je dobavni rok približno 2 meseca.

torej je v slovenščini sploh nimaj tuki….

Zgodba o “O”…če greš pogledat na COBISS, ti vrže ven podatek, da je eden in edini izvod v slovenskih knjižnicah na voljo v piranski mestni knjižnici in še ta je v hrvaščini.

LP

Ne, sej verjetno mislimo isto knjigo, samo da je pač še nikoli nisem videla, ker se je nikjer v Sloveniji ne dobi in pač ne vem, kako izgleda. 🙂

Sorry….v italijanščini!

Hm, vem da je bila knjiga prevedena, ker je bil podlistek, ki je izhajal v takratnem tedniku Teleks. Menda pa bi knjiga morala iziti v zbirki Dotik. Če pa kdo ve za knjižno izdajo se vsekakor priporočam za informacijo.
Drugače pa lahko dobiš angleško verzijo na amazon.com. Čeprav je bilo malce drago, sem si nabavil knjigo + DVD v kompletu obstaja pa še nadaljevanje od iste avtorice Pauline Reage (psevdonim).
Me pa kar malce preseneča, da vas kar nekaj pozna to knjigo, ker ni ravno srednješolsko “domače branje”, ki bi ga vsak poznal. BTW če koga zanima: knjiga in film se razlikujeta po enem detajlu, ker v filmu “O” na svojevrsten način “brand-a” svojaga ljubimca Sir Stephen-a in na ta način nekako iizniči asimetrijo njunega odnosa.

LP
“Sir Stephen”

New Report

Close