Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis zgodbe o zasvojenosti in peklu drog…

zgodbe o zasvojenosti in peklu drog…

Hallo vsem skupaj. Mi lahko kdo svetuje kaksno knjigo – zgodbe o zasvojenosti in peklu drog. Mi otroci s postaje Zoo ze poznam, zanima, me, ce je se kdo bral oz. pozna kaksno drugo? Za odgovore najlepsa hvala.

Ne vem, če te zanimajo samo romani……
Tega sem bral že pred leti….takrat mi je bil dober
Borroughs William- DŽANKI
…če se ne motim, je celo zelo dober……

še kot najstnik pa sem prebral tudi domačo avtorico Marinko Fric Kunc…roman o primorskih junkijih….naslova se ne spomnim točno oz. nisem prepričan če je Janov krik…sem pa skoraj siguren…….
Nje ne maram, ker se dotakne vedno tem, ki so ravno popularne oz. se dobro prodajajo…po tej knjigi je izdala nek roman o aidsu itn. Je pa bolj lahkotno najstniško branje…..

Takšnih in podobnih romanov je še več, če te pa zanima še dobra strokovna literatura s tega področja, pa mi javi…..

Ta od Marinkr Fritz Kunc se imenuje Borboletta, potem pa je tuki se slavna knjiga po resnicni pripovedi Mi, otroci s postaje ZOO, pa Transpotting (baje) je tud povezan s tem in zelo berljiv.
Tadeja

Ce te zanima s strokovne plati, vsekakor preberi od Sanje Rozman “Peklensko gugalnico”. Govori na splošno o zasvojenosti in je precej poljudno pisana. Če si pa slučajno mislil romane, pa Konsalikovo “V omami LSD” in pa “Peklensko pomarančo”. Zadnja je mogoče en malo iz zoprna, je pa po moje v življenju dobro prebrati vsaj eno tako zadevo. Potem imaš pa itak dovolj. 🙂

Hvala vam

Berlinmeister, poskusite z slovensko knjigo Za šus prodam mater!

posredno o tem govori tudi knjiga ivana sivca zadnji mega žur.sicer se mogoče na začetku zdi kot neka ljubezenska zgodba se v tem prepleta še marsikaj .
droge , ljubezen , starši … če te zanima branje o realnosti je ta knjiga prava zate

Na novi poti – podobna je Mi otroci s postaje Zoo, a je v obliki dnevnika

Ve kdo kje bi lahko narocila knjige: Za sus prodam mater, Zadnji mega zur, Peklenska gugalnica in V omami LSD?

New Report

Close