Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija zgodovinski film

zgodovinski film

včeraj sem gledala film-TRISTAN IN IZOLDA- fes lep film,poln kemije med igralcema. rada bi pogledala še kakšen film-podoben,da je vmes ljubezen,res ljubezen,ne erotika.,da je nežen,ljubezenski,romantični,nekaj za dušo- mogoče ve kdo od vas naslov kakšnega filma z podobno vsebino-hvala- ZGODOVINA

Braveheart.

Sem pa presenečena, da si tako navdušena nad zgodbo Tristana in Izolde. Če bi bila na mestu njenega moža, bi se ti še zdelo tako romantično in lepo?

NE TO NE,VENDAR MED TRISTANOM IN IZOLDO JE BILO NEKAJ,KAR SE MI ZDI,DA MARSIKDO POGREŠA V ŽIVLJENJU TO MAGIJO,KI JO NADOMEŠČAJO S PERVERZNOSTJO IN EROTIKO IN VELIKO TEGA SMO ZANEMARILI. GLEJ,MED NJIMA SE JE LJUBEZEN ZGODILA VELIKO PREJ IN MOŽ JE ČUTIL,DA MU VSA NE PRIPADA. ZANJ JE BILA VELIKA SMOLA-PA TUDI ZELO FEJST JE BIL-VSAJ ZAME,VENDAR SEM ČUTILA NEKAJ MED TRISTANOM IN IZOLDO IN OBČUTEK JE BIL RES LEP.,HVALA ZA NASLOVE ŠE KAKŠNEGA FILMA

NE TO NE,VENDAR MED TRISTANOM IN IZOLDO JE BILO NEKAJ,KAR SE MI ZDI,DA MARSIKDO POGREŠA V ŽIVLJENJU TO MAGIJO,KI JO NADOMEŠČAJO S PERVERZNOSTJO IN EROTIKO IN VELIKO TEGA SMO ZANEMARILI. GLEJ,MED NJIMA SE JE LJUBEZEN ZGODILA VELIKO PREJ IN MOŽ JE ČUTIL,DA MU VSA NE PRIPADA. ZANJ JE BILA VELIKA SMOLA-PA TUDI ZELO FEJST JE BIL-VSAJ ZAME,VENDAR SEM ČUTILA NEKAJ MED TRISTANOM IN IZOLDO IN OBČUTEK JE BIL RES LEP.,HVALA ZA NASLOVE ŠE KAKŠNEGA FILMA

OPROSTITE,SEM ZTIPKALA DVAKRAT,HVALA

Zakaj romantična ljubezen ni ljubezen? Ker v njej ni odnosa, pravi Alja Adam. Odnos je menjava, pretok besed med dvema. Je kroženje okoli dveh različnih svetov. V romantični ljubezni pa ni kroženja, ni menjave. Vse, kar se v velikih romantičnih zgodbah dogaja, se dogaja okoli enega samega, ki se želi z drugim zliti v celoto. Hrepenenje po celoti pa je slepilo, ki prekriva bolečino, do katere je prišlo zaradi nezmožnosti sprejemanja drugega in drugačnega.

http://www.bonbon.si/default.asp?kaj=1&id=5597005

Mit o romantični ljubezni izhaja iz srednjeveške in renesančne ideje dvorljive ljubezni trubadurjev in potujočih pesnikov. Idealizacija nedosegljivih žensk je podobna občudovanju devic, katerih nedolžnost je ponekod – celo v današnjih časih – pogoj za ženitev. O tem, kdaj gre za romantiko ali dvorljivo ljubezen, določajo tri glavna pravila. Ta pravila srečujemo v pravljicah ali mitih, kot je npr. keltski mit o Tristanu in Izoldi.

Prvo pravilo je, da romantična ljubezen nikoli ne vključuje seksa. Ni pomembno, ali je ta oseba v zakonu, v katerem živi seksualno življenje. Vse, dokler to ne zadeva nas, je ta oseba za nas čista in popolna. Drugo pravilo je, da se odnos nikoli ne konča s poroko, ponavadi se poročimo z nekom drugim. Tretje pravilo je, da v tem odnosu nenehno gori strast (eros).

Mit o Tristanu in Izoldi potrjuje še eno pravilo, in to je, da romantična ljubezen ne zbuja želje, da bi bila ljubljena oseba srečna. Ta vključuje element trpljenja. Romantična ljubezen izhaja iz narave Neptuna. Zahteva dvorjenje, ki ga nikoli ni dovolj! Veliko tega izhaja iz krščanskega ideala, ki uči, da je boljše preusmerjati strast, kot jo preizkusiti.

http://www.pozitivke.net/article.php/Odnos-Domisljija-Ljubezen-Partner-Mit

Z drugimi besedami: če boš to gledala, ti bo škodilo.

Mit o romantični ljubezni izhaja iz srednjeveške in renesančne ideje dvorljive ljubezni trubadurjev in potujočih pesnikov. Idealizacija nedosegljivih žensk je podobna občudovanju devic, katerih nedolžnost je ponekod – celo v današnjih časih – pogoj za ženitev. O tem, kdaj gre za romantiko ali dvorljivo ljubezen, določajo tri glavna pravila. Ta pravila srečujemo v pravljicah ali mitih, kot je npr. keltski mit o Tristanu in Izoldi.

Prvo pravilo je, da romantična ljubezen nikoli ne vključuje seksa. Ni pomembno, ali je ta oseba v zakonu, v katerem živi seksualno življenje. Vse, dokler to ne zadeva nas, je ta oseba za nas čista in popolna. Drugo pravilo je, da se odnos nikoli ne konča s poroko, ponavadi se poročimo z nekom drugim. Tretje pravilo je, da v tem odnosu nenehno gori strast (eros).

Mit o Tristanu in Izoldi potrjuje še eno pravilo, in to je, da romantična ljubezen ne zbuja želje, da bi bila ljubljena oseba srečna. Ta vključuje element trpljenja. Romantična ljubezen izhaja iz narave Neptuna. Zahteva dvorjenje, ki ga nikoli ni dovolj! Veliko tega izhaja iz krščanskega ideala, ki uči, da je boljše preusmerjati strast, kot jo preizkusiti.

http://www.pozitivke.net/article.php/Odnos-Domisljija-Ljubezen-Partner-Mit

Zakaj romantična ljubezen ni ljubezen? Ker v njej ni odnosa, pravi Alja Adam. Odnos je menjava, pretok besed med dvema. Je kroženje okoli dveh različnih svetov. V romantični ljubezni pa ni kroženja, ni menjave. Vse, kar se v velikih romantičnih zgodbah dogaja, se dogaja okoli enega samega, ki se želi z drugim zliti v celoto. Hrepenenje po celoti pa je slepilo, ki prekriva bolečino, do katere je prišlo zaradi nezmožnosti sprejemanje drugega in drugačnega.

http://www.bonbon.si/default.asp?kaj=1&id=5597005

Z drugimi besedami: če boš to gledala, ti bo škodilo.

Predlagani film je sicer ok, vendar pa ravno nežen ni, bi jaz rekla.

New Report

Close