Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zgodovinski romani?

Zgodovinski romani?

Poznate kaksen dober zgodovinski roman…prebrala sem jih ze ogromno..rada pa imam take,da ‘se lepo berejo’-ne sme biti dolgcas:-).. Po moznosti ne vojnih… Vsec so mi bili recimo Quo vadis, Egipcan Sinuhe, Ramzes…..vse od Noaha Gordona…. Veliko je dobrih:-)

Ben Hur.
Desiree.
Dekle z biseri.
Dekle z bisernim uhanom …

2.in 3. iz tvojega seznama Janja,sem ze prebrala-I loved both…sicer pa hvala za predloge… 🙂
Predlagate se kaj?

Stonehenge – zal trenutno ne vem avtorja, je pa angl. in kar zajetna, ampak super
Bobri itd. – Jalen
Jean M. Auel – Otroci zemlje (zaenkrat 5 knjig, prve tri so prevedene v slovenscino, pobrskaj malo po preteklih temah).

jaz sem bolj pri prazgodovini, edino, kar mi je od zgodovine res vsec 😉

Pozdravljena!

Niso ravno zgodovinski, malce se prepletajo: Angelika (zbirka 14 knjig, dogaja se v času Sončnega kralja v Franciji in Ameriki), potem so razne zbirke, ki se tičejo Napoleona (ne vem naslova).

Drugače si pa breberi še te teme:

Pozdrav, Petra

Pa še malo bolj na Vzhod:
– Zvezde nad Samarkandom
– Ulugbegovi zakladi,
pa morda še Andričev Most na Drini.

LP, Astra.

Tukidid – Peloponeška vojna

Izgubljena legija

Ne spomni se avtorja, ampak meni je bila zelo všeč Deborah – tri debele knjige, dogaja se v Angliji v 15.stoletju.

Palača vetrov, mislim ad je tako naslov – 3 ali 4 knjige. Dogaja se v ndiji in Pakistanu.
Zbirka Prekleti kralji – 7 knjig o francoskih kraljih
POtem je še trilogija o Medičejcih, ampak se ne spomnim več naslovov
pa seveda o Aleksandu Velikem (3 knjige).

Maja

Uf..hvala za predloge…precej tega,kar nastevate,sem sicer ze prebrala..ampak kaj se pa se najde,kar se nisem:-)

oj ali kdo ve katere knjige je še napisala marija jurič zagorka
razen čarovnice z griča.pred leti sem brala super knjige bila je zbirka
ampak se ne spomnim naslova

hvala

lp

Zagorka je napisala poleg Čarovnice tudi zbirko “prestol Matije Korvina“. To mi je ena najboljših knjig (16 knjig) in opisuje hrvaško ogrski dvor kralja Matjaža. Opisane so resnične osebe in tudi seveda nekaj izmišljenih. Spletka na spletko, da ne moreš nehat brat. Napisala je pa tudi druge, ki niso prevedene : Kamen na cesti, Lotraščakova hči, Vitez slavonske ravni, Jadranka, Plameni inkvizitori…..(se dobijo v elektronski obliki, vendar je slabo čitljivo).
Juliette Benzoni je napisala :
Marianne (v času Napoleona),
Katarina (čudovita ljubezenska zgodba med Arnaudom in Katarino),
Mlada nevesta.
Sandra Paretti je napisala:
Caroline (3 knjige Roža in meč, Lastovka in lev, Škrlat in diamant).
Čudovita knjiga je tudi od Rosemary Rogers: Rowena Dangerfield (2 knjigi),
ali pa od Day Taylor Črni labod (2 knjigi) in nadaljevanje Mahovka (2 knjigi) ….ljubezen med hudomušno hčerko plantažnika, ki osvobaja svoje sužnje in kapitanom ladje, ki jih prevaža.

Meni so ostale v spominu knjige, ki sem ji prebrala še v osvovni šoli. Christian Jacq: Ramzes sin luči (jih je pet) in so zanimivo napisane, nanašajo se pa na egipčanskega faraona Ramzesa II.

Bobre sem prebrala tudi. Angeliko samo dve knjigi, mogoče kdaj dokončam.

Dobra je tudi od Frana Saleškega Finžgarja: Pod svobodnim soncem.

____________________________________________________________________________________________________________ “A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” George R. R. Martin: "A Dance With Dragons"

Ključ iz Rosette
http://www.emka.si/413358-kljuc-iz-rosette/PR/108770

Ptice brez kril
http://www.bukla.si/?action=books&book_id=1811

New Report

Close