zgodovinski romani

Pozdravljeni!
Sem ravnokar odkrila ta forum, pa bi kar takoj postavila eno vprašanje. Ravnokar sem prebrala knjigi Druga sestra Boleyn, v preteklosti pa še nekaj iz tega žanra. Zelo rada berem zgodovinske romane s pridihom romantike.Seveda ne kakšnega težkega zgodovinskega čtiva. Prosim predlagajte mi kakšne dobre knjige s to tematiko.
Hvala in LP!
Malinka

Sem izjemna ljubiteljica zgodovinskih romanov. Mi je pa od vseh prebranih romanov v zadnjih nekaj letih najbolj ostala v spominu Papežinja Ivana:
Odličen preplet lepe ljubezenske zgodbe, zgodovine, vojne, življenja med preprostimi verniki in visokimi cerkvenimi dostojanstveniki.
Knjiga pa tako berljiva, da je enostavno ne moreš odložit.
Priporočam na kvadrat
Pozdravljena,
zgodovinske romance od pisateljic
Amanda Quick vse ima veliko knjig poglej na coobisu
Julie Garwood divja princesa, srivnost,nagrada, dar, poroka, odkupnina, razkošje časti
Suzanne Enoch: škandalozna stava, ljubljeni grešnik, skriti junak, polnočni zmenek, spreobrnjeni lahkoživec, malopridnež
Mary Baloch Temni angel, markizova nevesta
Klejpas neki takšnega,
Kathlen Woodiwis
Zdaj boš imela kar nekaj mesecev da prebereš vse to. Obnove najdeš na enuelara, ter emka, poglej na netu.
sporoči če so ti bile zanimive
alexi
Živjo!
Priporočila bi tudi knjige od pisatelja Davenat (Deborah – 3 knjige, Obleganje v Parizu – 2 knjigi). Knjige so zelo berljive, tudi sicer zeeeeeelo debele :). Vse so nekako povezane, gre za dogajanje od ‘začetka do konca’ življenja Deborah. Zgodba je postavljena v čas zgodnjega vladanja kraljice Elizabete I. Deborah je osirotela deklica, ki jo ‘vzgoji’ kraljica, da postane njeh vohun in tajni agent. Vmes se prepleta veliko zgodovinskih dogodkov, ter ljubezni in vseh možnih spletk v takratnem času. Zelo priporočam!
LP

Jaz bi ti lahko priporočila tudi tele:
– zbirka “prekleti kralji” (francoska zgodovina), avtor Maurice Druon (1. knjiga je Železni kralj, sledijo pa Zadavljena kraljica, Kronski strupi, Zakon moških, Francoska volkulja, Lilija in lev, Ko kralj izgubi Francijo)
– Jurčič – Kersnik: Rokovnjači (mene je resnično navdušila)
– Friderik Gagern: Ljudstvo (toplo priporočam)
– Nandor Gion: Igral je tudi sleparjem (vredno prebrati)
– Elizabeth Kostova: Zgodovinarka (če ti je všeč mešanica zgodovinskega, pustolovskega, filozofskega, grozljivega in fantastičnega – nisem je mogla odložiti in kar žal mi je, da sem jo že prebrala)
– J.Auel – celo zbirko prebrala, kupila in zelo bi jo pohvalila; jo je pa treba večkrat vzeti v roke
– tu so še: Kambizova uganka, Talisman Troje, zbirka o Ramzesu, …
Še kaj bi se našlo, pa naj bo dovolj za danes.
LP in veliko bralnih užitkov

Od zgodovinskih je mene najbolj navdušila Imprimatur (Monaldi, Sorti). Srednjeveška kriminalka, živo napisana, prav potopiš se v tisti čas in dogajanje. Sledita sicer še dva dela (Veritas in Secretum), samo ju še nisem obdelala.
dodala bi še Osvajalca (isti avtor kot pri Imperatorju -Conn Iggulden). Življenjepis Džingis kana v treh knjigah, prebrala na mah. res ni romantično branje, ampak vleče.
Zalo dobra tudi Pompeji (pozabila avtorja), doživljanje zadnjih dni pred in med samim izbruhom vulkana.