Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zibelka ali posteljica?

Zibelka ali posteljica?

Pričakujeva prvega otroka. In sva torej povsem brez izkušenj.

Pa naju zanima čisto iz praktičnih izkušenj. Kaj je bolje za dojenčka v prvih mesecih – zibelka ali posteljica? Zanimajo me vaše izkušnje, ne teorija.

Ni vprašanje financ, saj imava oboje doma.

Mi smo imeli oboje. V dnevni sobi smo imeli košek, v spalnici pa prve mesece zibelko, nato pa posteljico. Nam je bilo tako fajn, da se otrok v prvih mesecih ni izgubil v tistih večjih posteljicah.

moje dete je dobra dva tedna staro. spi v posteljici ob najini postelji, stranica na posteljni strani je vzeta dol, da jo lahko kar iz postelje vzamem ven k sebi, če se preveč razburja…

zibelka… ja, če bo otroku pasalo zibanje, bo kul, če pa ga s tem ne boš pomirila, pa ne bo najboljša rešiev.

Potem raje zibko.

Živjo!

Midva sva kupila posteljico 120×60, ki sva jo imela poleg najine postelje in sploh nisva razmišljala, da bi potrebovala še zibelko/košek.
Ko smo prišli iz porodnišnice pa smo ugotovili, da nam v dnevni sobi nekaj manjka, kjer bi otrok čez dan spal. In tako smo potem prvi teden dali še zibelko v dnevno sobo za spanje čez dan. V posteljici pa je spal ponoči. In nam je blo tako super.

V zibelki je bil kar nekaj mesecev in jo priporočam!

lp

Mi smo imeli najprej zibelko. Ampak je prakticna samo prvih nekaj mesecev (pri nas cca. 6), potem sta sla v posteljico, saj sta se v zibki prevec zaletavala.
No jaz sem zibelko dobila, prav posebej je nebi kupovala, ker je res za kratek cas. Morda alternatiba zibelki raje kak kosek. Ne vem no… Stvar osebne presoje.
Je lustna zadeva ni pa poembna 😉

P.s. Po starih vrazah bi moral imeti izposojeno zibelko in jo potem dati naprej ;),

Aja v primeru zibelke odsvetujem zibanje, ker ko se ga otrok navadi je zelo tezko ko ga ni vec. Saj imajo sedaj zibelke tiste cepke ki preprecijo zibanje. Bolj je primerna zaradi velikosti, kakor samega zibanja…

naš bo spal v posteljici 140×70 zraven najine postelje v spalnici.
me pa zanima, zakaj otrok ne bi mogle tudi čez dan spati tam, zakaj bu mi ležišče urejala še v dnevni sobi? Imate mogoče spalnico v drugem nadstropju?

Jaz bi tako: v spalnico posteljico, v dnevno sobo košek na kolesih, da ga lahko premikaš.

Jaz sem tudi pri vseh treh imela le 140×70 posteljice, a tam so spali le ponoči. Pri prvi sem sicer nekaj tednov vztrajala tudi ponevi, pa ni obrodilo sadov – zakaj, ne vem, kot da je želela biti zrave, v dogajanju al kaj (tako ali tako tisto spanje ni bilo niti s od spanja), tako da podnevi je pač spala, kjer je, ali v ležalniku ali na kavču (zadekana) ali … pa res, bilo tudi drugo nadstropje. Če nakladam, lahko dodam, da je tudi fino je, da otrok nekako ve, čuti razliko med dnevom in nočjo, a je to bolj izgovarjanje. Vsekakor pa ne zagrinjaj oken v spalnici podnevi.

jaz imam spalnico v drugem nadstropju, ja, zato imam tam posteljico, spodaj pa košaro.
pa tudi sicer je fajn, če imaš otroka na očeh, a ne,… če nimaš ravno ultramajhnega stanovanja..

Jaz sem imela posteljico pripravljeno, pa sem dobila se zibelko, ki je bila misljena za cez dan, pol jo je pa prve mesece imel za spat ponoci notri. Sem jo dala poleg moje postelje. Postelja je tok velika, dojencek pa rabi tisti utesnjen znan obcutek.
Ce imas oboje doma pa itak ni problem, postelco bos ze tako verjetno pripravla, zibko pa date ven po potrebi.
Pa zdravega dojencka ti zelim.

Košek na kolesih in kasneje posteljica. Na to imam najlepše spomine.
Sicer je pa posteljica dovolj. Pri novorojenčku moraš stranice obložiti s peno ali tkanino.

Še en glas za oboje 🙂

Oboje, ja:)

Če imaš denar oboje. Pa še dva vozička, pa prenosno košarico, pa torbo, pa nahrbtnik…….

Zibelka je brez veze! Mogoče jo rabiš prvih pet mesecev, podnevi za uro ali dve. Računaj, da je pred nami poletje. Z otrokom boš veliko zunaj. Doma pa naj spi v sobi (in ne v kuhinji, dnevni) v svoji posteljici, da ima mir.

Nihče več ne ziba otroka! Če ga že, mora biti orenk z vseh strani podprt, sicer krili z rokama, ker se ustraši nihanj.

Jaz sem imela sposojeno zibelko pa sem jo po dveh mesecih vrnila, ker je delala samo gužvo. Kupila pa jo ne bi nikoli. Škoda denarja. Rajši šparaj za npr. dober avtosedež.

Tudi pri nas smo imeli tako.

Lp in zdravega dojenčka ti želim.

Naš je spal že od začetka v posteljici v svoji sobi, čez dan je bil pa tam, kjer sem bila jaz. Zibelke nisem pogrešala, ker se je kar hitro začel v postelji obračat in bi ga zibelka samo omejevala. Čez dan je narjaje spal v zibajoči viseči mreži ali zadekan na kavču. Zibelka se mi zdi nepraktična predvsem zato, ker je tako kratek čas uporabna. Enako velja za košek. Ko se enkrat začnejo obračat, jim je pa veliko bolj zanimivo na tleh kot v ležalnikih, zibkah, posteljicah ali stajicah. Vsaj pri našem je bilo tako.

Meni se zdi zibelka popolnoma brezvezna oz. ok, v redu, če jo že itak imaš. Moja bi pri cca 4 mesecih itak uspela telebnit ven, tako da brezvezen strošek (vem, ker je pri 3,5 m skoraj zgrmela iz tiste posteljice na letalu).

New Report

Close