Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZIDAM HIŠICO…

ZIDAM HIŠICO…

Pa smo pričeli z gradnjo naše hišice, no z izkopom. Sedaj pa nas znanci vsi napadajo, da če bomo bunker gradili. Zamislili smo si namreč, da bo klet VSA pod zemljo, potem pa pritličje z dnevnimi prostori in mansarda s spalnicami. A je res to tako zelo narobe, če je vsa klet pod zemljo??!! Zaradi vlage menda. Vsak prostor bo imel 2 zračnika ven, pa okrog hiše bo drenaža,…arhitekt in zidarji ne vidijo težave, vsi ostali pa. Vaše mnenje???

Sedaj pa živimo v hiši (mansardi) kjer ni nič pod zemljo, pa je vlaga po celem stopnišču. Torej predvidevam, da ni problem zemlja ampak vse kaj drugega.

Mi imamo ravno tako; celotno klet pod zemljo+pritličje+mansarda.
Res gre ogggrrommno stroškov za klet; ker je v zemlji. Vsaj tri stene so iz armiranega betona in dobra izolacija. Obvezno naredite dobro dranažo okoli cele hiše. V glavnem ne šparat pri izolaciji pa bo vse okej:))
Je pa potem videti luškana in ne taka ogromna stavba.

Mi bomo tudi imeli celo klet v zemlji. Pa nam nihče nič ne komplicira.
Nič se ne sekraj. Če zidarji in arhitekt nimajo predsodkov ti kar gradi.

Pa čim prejšnjo vselitev.

LP

Tudi hiša, kjer živim, je cela podkletena.

Vsi prostori imajo okna, iz notranje strani tik pod stropom, iz zunanje se vidi tik nad zemljo… pa hiša je stara par 10-let (sicer zelo dobro vzdrževana), en prostor ima celo po tleh zemljo – prav klet za shranjevanje ozimnice ter vinoteka.
Pa tudi ogrevamo v kleti samo pralnico ter delovno sobo.

Nikjer v celi hiši se ne pojavlja čisti nič vlage!!
Res pa je tudi, da precej pogosto zračimo (dnevna, kuhinja, kopalnica…), spimo pa tudi vsi pri odprtih okni, tudi pozimi.

LP!

Brez skrbi. Če vam je tako všeč in če strokovnjaki nimajo pripomb, pol kar. Če je vse dobro izolirano in če drenaža opravlja svoje delo, pol ni skrbi za vlago. Največja nevarnost vlage je, če hitite pri gradnji in ne pustite času, da posuši vse betonske dele hiše. Tu mislim predvsem tlake.
Dobra stvar kleti, ki je pod zemljo je, da pozimi ni premrzlo in poleti ni vroče. Zemlja je naravni izolator.

cvetka1 napisal:
> Vsak prostor bo imel 2 zračnika ven, pa okrog hiše bo
> drenaža,…arhitekt in zidarji ne vidijo težave, vsi ostali pa.
> Vaše mnenje???

Le čevlje sodi naj kopitar.

Mi imamo tudi tako klet. Sicer je nismo se uredili, ampak nam ni zal. Zakaj ne bi maksimalno izkoristili parcele? Mi imamo zracni prostor okrog in ni problema.

Stvar okusa. Osebno sem raje brez kleti z zato večjo hišo, ker je klet daraga in ima nekvalitetne prostore za kar-koli-že. So pa vedno razlogi tudi za, tako da naj si vsak zida kot mu paše.

Mi začnemo jeseni in bomo imeli isto…kleti cele v zemlji, bivalni del, izkoriščena mansarda. Če se arhitekt strinja in ostali strokovnjaki, ne vidim problema zakaj ne bi…itaq se pa vedno oglašajo tisti, ki imajo cele nebotičnike in so po moje fouš, ker ti gradiš lepo nizko hišico.

pri nas imamo gradbeno firmo, naredili smo že ogromno takih hiš pa je vse ok. pač paziš da je dobra izolacija in drenaža…. pa saj to so ti že ostala dekleta povedala…

vso srečo pri zidavi

Imamo hišo, celo podkleteno. Dobra izolacija in dranaža skrbita, da v kletnih prostorih ni vlage. Tudi nas so “napadali”, da gradimo blok, ko so videli naš izkop, sedaj pa se čudijo, ko poleti postrežemo s pijačo, ki je naravno hlajena. Da se pa hlad ne prenaša preko betonske plošče v stanovanjske prostore, smo strope v kleti oblepili s 5 cm stiroporjem. Ni nam žal, da imamo klet v zemlji. Pa še nekaj; v kleti – shrambi nimamo betonskih tal, pač pa ilovico, ki jo od časa do časa navlažimo. Od izkopa do vselitve je preteklo 1,5 leta in moram povedati, da nimamo v hiši nič vlage, res pa je, da zelo zračimo prostore.
Zato; ne se ozirati na druge, naredi po svojih željah in svojih potrebah!
Veliko veselja pri gradni in hitro vselitev želim! Kakteja*

New Report

Close