Zimska puhovka-prosim za nasvet
Pozdravljene!
Zanima me, kako perete zimsko bundo-puhovko? Sem jo oprala v pralnem stroju (vse po navodilih) kot je pisalo na njej , nato pa jo menda susila na prevec toplem in sedaj ima nek cuden vonj in tudi perje v njej se ni lepo razporedilo. Bunda se ne sme cistiti v kemicni cistilnici in sedaj ne vem kaj naj.
Rzmisljam o ponovnem pranju. Kaj menite vi? Na bundi pise pranje pri 30 stopinjah. A ni to premalo…vsaj na 40???
Hvala za nasvete ze vnaprej, Nuša
jaz jo operem na 30. potem pa sušim na stojalu. perje pa moraš razcufati sama.
Sušenje v sušilnem stroju razporedi perje.
Jaz sinovo neprestano perem in sušim.
Če nimaš sušilca povorašaj pri prijateljih, zagotovo se bo našel kdo, ki ti bo priskočil na pmoč.
Jst mam tut puhovko pa pravijo, da se sploh ne sme prati v stroju :)) Samo kemično čiščenje…
Pozdravljeni ponovno!
Na bundi piše, da se le ta ne sme kemično čistiti. Torej pride v poštev le pralni stroj.
Kaj menite o tem, da jo operem pri 40. stopinjah? Ali jo lahko s tem uničim?
Hvala, nuša
Na moji puhovki pise, da se jo susi v susilnem stroju, zraven je pa treba dat nekaj teniskih zogic, da se perje med vrtenjem s pomocjo zogic boljse razporedi. Lani sem to naredila in je res ful pomagalo. Pred tem sem puhovko vedno susila na stojalu, pa je bilo treba pol vse perje razcufat, zdaj s temi zogicami je bila pa po pranju kot nova. 🙂
Bundo operi na 30 ali 40, prav vseeno. Še v mokri razbij perje in potem nekajkrat tudi med sušenjem. Imela sem še staro dobro Mont metko in sem jo tako prala in sušila kar 10 let.
Če nimaš sušilca ji moraš perje sama malo razporediti. Jaz sem jo včasih posušila tako, da sem na radiator pogrnila brisačo nato pa na to obesila bundo na obešalniku. Raje ne peri pri višjih temperaturah, meni se je ena trajno pomečkala.
Forum je zaprt za komentiranje.