Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek živali v blokih in mestih

živali v blokih in mestih

Kužki lajajo in cvilijo tudi na deželi. Na deželi tudi kikirikajo petelini. In pojejo zvonovi.

Bodimo strpni, tako lastniki kužkov kot tisti, ki jih ne marate (kužkov in njihovih lastnikov).

Kar pa se tiče tvoje žalosti, ko vidiš, da imajo nekateri ljudje rajši živali kot druge ljudi – a si morda pomislila na to, koliko ljudi je osamljenih in jim je žival edini prijatelj?

Pravijo da kdor ne mara psov(živali)da tudi ljudi na mara!??Kako je pri tebi ne vem,ampak si mi dala misliti da jih ne maraš!
Midva imava psa-zlati prinašalko-in majhnega otroka(1 leto)pa kaj!Najin pes je družinski član in brez njega nebi mogfla živeti!Jo imava v stanovanju ki meri 57m2 in ima svojo košaro v kateri leži in svoj kotiček v katerem je!Prej smo jo imeli v hiši pa sva se selila in jo vzela s sabo,kaj pa naj bi?Jo peljala v bližnji gozd in tam pustila,kot to nekateri delajo!??To je sramota!Take ljudi bi jaz kar zaprla nekam!Ali pa take ki mučijo živali!
Ja še to-psa voziva ven na potrebe -stran od bloka in NE NE POČISTIM ZA NJIM!PRIZNAM DA NE!In kaj je to takega če pes sedi zraven mize?Saj tudi on potrebuje hrano ali pa ti živiš od zraka?

No, pa smo tam. Zlati prinašalec v garsonjeri z otrokom, ki, zato ker ne živi od zraka, lahko je kar z družino. Ne vem, če se mi bolj smili pes ali otrok.

In, da ne počistiš za sabo, se ti pol odpusti, ker si priznala. A vsem se ne more odpustiti. Ko bo tvoj kobacaj prvič razmazal s čevlji pasji kakec po avtomobilskem sedežu, morda niti ne boš razumela.

Zvezdica zaspanka menim, da si ena bolj redkih, ki pobira kakce za svojim psom. Pa še to tudi pri nas doma smo imeli svoj čas psa, bil je še od starega ata, vendar pa je on kot lastnik psa skrbel zanj. To mu je pa tudi vzelo veliko časa, vsak dan mu je kuhal hrano, ga vodil na dolge sprehode, za njim pobiral kakce, ga kopal…… Drugače pa je, če imaš v bloku psa, greš v službo in nimaš pojma kaj se dogaja za tvojimi vrati tisti čas ko te ni doma. Prideš domov in psa pelješ na zelenico da opravi potrebo in ga zopet zapreš v stanovanje.

take stvari se pač vzame v zakup!

verjetno ona ne bo tako reagirala kot bi ti, ker o živalih pač drugače razmišlja in jih drugače doživlja

npr mi imamo tudi mucka, ki je pač bil zapuščen in sem ga vzela domov, raje kot da ga pustim na milost in nemilost, pa čeprav sem vedela, da bo samo notranji – pa imamo hišo in vrt, a sosed ne trpi mačk – vsi tisti, ki imamo mačke, imamo samo notranje mačke – ker jih je sosed pobijal!

in ko se bom preselila v blok, ga bom vzela s sabo – ja v blok

ker smo se nanj navezali, on pa na nas – saj jaz bi se raje preselila v hišo. kjer ne bi bilo spuščenih psov, sosedov, ki ne trpijo mačk, kjer ni avtomobilov – kje še obstaja to???

in otroci, ki živijo z živalmi – se naučijo nežnosti do živali in tudi odgovornosti za skrb za živali, pa mogoče tudi kako alergijo manj, saj zavijanje otrok v celofan ni dobro

no in pes naj bi bil privezan na vasi, je nekdo napisal – kaj pa mačke??? naj bodo tudi na vrvici – ali pa zaprte, kot je naš, da sploh živ ostane??? v bloku bo ravno tako zaprt! ni razlike torej

ah, mnenja so pač različna – pa živi in pusti živeti! ne obsojam tistih, ki menijo, da žival ne sodi v blok, deloma se tudi jaz strinjam – a potem bi v naši ljubi sloveniji živelo bore malo domačih živali

in pričakujem, da ne bom obsojena, če menim, da žival je lahko v bloku – meni je mnogo bolj bistven problem, če je slabo poskrbljeno za žival!

Pa saj je že znanstveno dokazano, da so živali odlični terapevti: konji, psi, mačke, ribice v akvariju …
Otroke lahko najbolj na izviren način naučimo odgovornosti do sebe in drugih preko skrb za živali. LP

Bravo, se popolnom strinjam!!

Vidi se, da tistim, ki nimajo živali, primanjkuje strpnosti. Lepo, da delijo svoje mnenje z nami, a naj tudi nam pustijo svoje!

Sicer pa sploh ni pomembno, kje živi žival, pomembno je s kom živi! Če so živali na neprimeren način oskrbljene, so reveži ne glede na to ali živijo v bloku ali ne. Nekoga obsoditi, da muči živali samo zato, ker jih ima v stanovanju, je po moje popolnoma zgrešeno.

ampak je verjetno še vseeno več časa v človekovi družbi, kot če je cel dan zaprt v pesjaku, kot npr pri naših sosedih

namreč tudi ljudje na podeželju hodijo v službo in so psi takrat sami

saj pa veš, da če je žival sama v stanovanju, da lahko počne vse sorte, vse to vzameš v zakup in je stanovanje pač večji pesjak

v bloku je drugače edino to, da so sosedje veliko bliužje in lajanje bolj slišijo – čeprav se pri nas sosedje ravno tako pritožujejo čez glasne pse, pa smo v hišah z vrtovi, pri mojem fantu je pesem čisto ista

Včasih je tudi sosedov pesjak na vasi blizu. Od našega soseda je cca 4 m od moje spalnice.

” živi z njim, kot človeškim družinskim članom”
Točno tako: če si kdo omisli žival, naj postane družinski član z vsemi pravicami. Če se odločiš za žival, potem moraš zanjo tudi poskrbeti, jo redno cepiti in negovati, sprejeti obveznost po vsakodnevnem sprehodu, seveda hranjenju……

“Kam se pse vodi na wc pa je jasno”
Vsak pravi lastnik bo kupčke svojega ljubljenčka posprvil z lopatko. Vem, da tega ne delajo, zato ti priporočam, da se obrneš na UE oz. krajevno skupnost, kjer boš dobila kopijo odloka, v katerem je zapisano, da je treba pasje iztrebke pospravljati v za to namenjene zabojnike.
Odlok nabij na vhodna vrata bloka ali pa ga daj v poštne nabiralnike vseh lastnikov kužkov.

“Dobro, pa naj se psi kopajo v banah in spijo v lastnikovih posteljah, če je lastnikom to OK”
Našo psičko kopamo v velikem umivalniku v pralnici. Imamo pač to možnost. Če je ne bi imeli, potem bi jo kopali verjetno v banji.
Nekako je kužka treba umiti, kajne! Saj se vendar v postelji tako rada stisne k nogam :))))

“Da ne govorim o prosjačenju psa pod mizo med kosilom in, še več, dajanju hrane iz svojega krožnika prav tako med kosilom”
Odvisno kako je pes navajen. Naša je med kosilom pod mizo. In nikoli ne prosi nikogar, ker ni nikoli od nikogar nič dobila. Zanimivo: Če je pri nas na obisku moja teta, potem jo psička kar naprej praska po nogah in prosi …. le zakaj??? Zato, ker jo je tako navadila!!!

“Moje stališče je torej, da so živali za na deželo ali vsaj k hiši, nikakor pa ne v stanovanjski blok, kjer se derejo po hodniku in onesnažujejo okolico. Kaj pa vi pravite”

Kot ljubiteljica živali obsojam vse tiste, ki si omislijo žival, katero čez nekaj časa vržejo iz avta, je ne hranijo, ne dajo vode, potrebnega gibanja (naša pudlica npr. potrebuje manj gibanja kot sosedov irski seter) …
Pa naj živijo v bloku ali na kmetiji.
Na žalost v velikih primerih živali na kmetiji (predvsem psi) živijo slabše, kot njihovi “vrstniki” v blokovskih stanovanjih. Ravno tako, kot se mi smilijo kužki, ki so 8 – 10 ur sami zaprti v stanovanjih, se mi smilijo tudi kužki, ki so ob gospodarskih poslopjih v dežju, vetru in mrazu priklenjeni na prekratke in preozke verige.

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Upam, da ti nisi ena tistih, ki peljejo svojega psa na potrebo pred drug blok! Ravno danes zjutraj sem stopila iz bloka in naletela na eno fino damo, ki je naredila prav to – pes se je pokakal skoraj pred našim vhodom. Ko sem jo vprašala, zakaj tega ne počne pred svojim blokom, me je kar nadrla, da kaj se usajam. Potem pa niti počistila ni za psom! Kultura pa taka – njena, pa tudi tvoja!

Saj lastniki vedo, da so po zakonu dolžni počistiti za svojimi psi, pa se na to mirno požvižgajo.

Meni pa je v tej debati najbolj zanimivo to, da nekateri lastniki pse primerjajo z otroci in so do otrok neverjetno nestrpni. Takšni lastniki so pa res povsem izgubili kompas!

Se podpišem pod ta post !!!

Čakaš s svojim 2 leti starim otrokom dvigalo, ko ga končno dačakaš odpreš vrata in bum ven skočita dva psa lajata kot zmešana in se mečeta po otroku, ki je seveda ves prestrašen.
Včasih čakamo dvigalo tudi več minut, ker se zaradi zgoraj napisanega moj otrok boji psov, dokler mama ne znori in ne nese otroka iz 7. nadstropja po stopnicah peš. Pred našim blokom je vse posrano!
Ni variante ,da bi se otroci iz našega bloka igrali na zelenici pred njim ali za njim. Ni je ene sosede ali soseda, ki bi pospravil za svojim psom. Da o smradu in umazaniji (drekcih) v dvigalih in po hodnikih ne govorim.
Seveda ni noben od psov iz našega bloka nikoli na vrvici in je prav fino, ko se na poti v službo eno tako ščene zapodi in skače po tebi in ti se greš lahko samo še nazaj preobleč!

In sem se odločila sledeče:
Naslednjič, ko bo v dvigalu pes bom prosila (zahtevala), naj gre ven in naj čaka na naslednje dvigalo!
Vsakogar,ki ne do pobiral drekcov za svojim psom bom na to opozorila (napizdila)!
Ko bo sosedov pes spet skakal po meni bom izstavila račun za čistilnico!

RADA imam pse! Ne maram pa njihovih nevzgojenih lastnikov!

IN NE v našem bloku za psa nihče ne plačuje niti tolarčka!

LPT!

Pa pridi živet na periferijo – v našem malem mestecu noben blok ne premore dvigala, tako da tvoj prvi problem odpade. Pa tudi ljudje so lepše vzgojeni in ne prevladujejo taki, ki je pospravijo za svojim ljubljenčkom. In tudi psov ni toliko kot pri vas. Ko sem brala tvoj post sem imela občutek, da živiš v psarni…

Res pa je, da tudi pri nas nihče ne plačuje za psa. Zakaj bi že moral?

In še: popolnoma prav imaš, da se boš borila za svoje pravice in morda kaj doprinesla o osveščenosti nevzgojenih lastnikov psov v tvojem mestu.

bla..bla..bla..

bravo !!!!

Stanovalka, jaz bi te samo vprašala, če si kdaj živela s psom ali mačko v stanovanju?

Jaz sem dolgo razmišljala tako kot ti, potem pa sta me mož in mulček prepričala, da smo v stanovanje vzeli mladega mucka!

Sem bla seveda ful proti, ker te izkušnje še nisem mela!

In sem bla pametna, da mucek sodi ven, ne pa na naš kavč!

Pa vidim, da naš muc uživa tako na kavču, kot tudi zunaj na travniku, drevesu….

Ko hoče ven ga spustimo, ko pa ima vsega dovolj, pride nazaj in se spočije!

Ne vem, jaz na vse gledam zdaj drugače, ti imaš pa vsekakor pravico do svojega mnenja!

Glede na tvojo slabo izkušnjo s prijateljivim psom pa tudi dvomim, da si boste tudi vi kdaj omislili žival v stanovanju!
Čeprav to ne bi bila slaba poteza!!

Lp,Ajna

Oboji, otroci in psi, so ogledalo vzgojiteljev, starsev in lastnikov.

Morda ne boste verjeli, rada imam pse. Vso mladost sem preživela s španjelčkom V HIŠI. In bil je res več v hiši kot zunaj. Imeli smo ga nadvse radi. In izkušnja me je naučila, da bi bili vsi bolj srečni, če moji starši psu ne bi pustili živeti kar v naši dnevni sobi. Dlake v vseh krožnikih, sledi sline na vseh sedežnih, pasje stopinje po vsej hiši, vonj po mokri dlaki vsepovsod… Pa ok, s tem nismo obremenjevali nobenih sosedov.

Saj sem že v prvem postu napisala, da je v redu, če to lastnikom ustreza. Da pa mi vsako jutro sosedov pudel zbudi otroka s cviljenjem na hodniku in tisto o pasjih drekcih na naši zelenici, to pa je druga zgodba.

Te čist razumem!

Tut mene je blo tehleh dlak najbolj strah, zdej sem pa ugotovila, da jih sploh ni tolk!

Sesala sem že prej kar naprej, ker me ful moti, če je kej po tleh nadrobljeno, tko da niti dela ni ne vem kolk več kot prej.

Mi k sreči živimo v hiši, tako da ne vem, kako je, če te zbuja sosedov pes…
Oja, vem!!!

Sem se spomnila, da me je med nosečnostjo vsako jutro zbujal sosedov…. ne pes….. PETELIN!!
Kak sem bla huda na njega!
Skoz sem mu obljubljala, da ga bomo v nedeljo pojedli v juhi!!!

Lepo bodi in lp!

Ajna

Meni pa otroci s svojim kricanjem po hodniku in starsi, z jokajocimi zaspanimi dojencki ob polnoci, ko cakajo na dvigalo, razdrazijo psa. In kaj zdaj? Prepovemo kricanje po stopniscu in nocne prihode mladih druzin?

Stanovalka, zivljenje ni pravljica. Ampak ce se malo prilagodis in se ne obremenjujes z vsako figo, je lahko precej lepse.

kjaj ste čudne, da primerjate otroka z psom, stanovanja so za ljudi ne za pse in če jih že imate poskrbite,da ne obremenjujete drugih ljudi.Jaz v šparu stalno kupujem krtačke pa veste za kaj? ker stanujem pri POP Tv in vsi iz okolice peljejo pse sem srat, krtačko pa rabim za sinove soperge, ker po 3- 4 x v tednu stopi v drek, ker ni zelenice kamor bi lahko stopil od drekov. Od jutri naprej se me bodo zapomnili vsi, ki se bodo delali francozi, ko jim pes serje zraven mojega okna. Za tiste , ki imajo sabo vrečko in drek takoj poberejo pa iskreno kapo dol.

stanovalka napisala:

> In izkušnja me je naučila, da
> bi bili vsi bolj srečni, če moji starši psu ne bi pustili
> živeti kar v naši dnevni sobi. Dlake v vseh krožnikih, sledi
> sline na vseh sedežnih, pasje stopinje po vsej hiši, vonj po….

Sori no, ampak to je problem lastnika, če ima dlake na krožniku !!!!!

Imamo živali v stanovanju (sedaj mačka, prej koker španjel) pa NIKOLI nismo imeli dlak v krožniku in sline na sedežnih!!!

Žival se da naučiti določenih manir, veš! Naša mačka nikoli ne hodi po kuhinjskih pultih in mizah, kuža pa je bil navajen tako, da je jedel ob točno določeni uri in NIKOLI ni prosjačil pri mizi, ker pač tam ni nič dosegel in niti ni poiskušal. In kuža je bil navajen tudi, da ko smo prišli iz sprehoda, da je počakal na predpražniku, da smo mu zbrisali tačke, tako da tudi njegovih stopinj ni bilo nikjer. HIGIENA V STANOVANJ JE DOMENA LASTNIKA, NE PSA ALI MAČKE!!!!!

New Report

Close