Živčnega bom fasala!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA besna sem na svvoje lase, nima veze kaj jim delam, vedno so slamnati in suhi. Zdej sm si šla na dolgih laseh čop narest in sm tist čop samo ostrigla…in grem lase umit in posušit in glej ga zlomka, to da sem odstrigla 15 cm las, mojih las ni naredilo nič bolj zdrave ampak še vedno ista slama -.- pa to ne moreš vrjet, a ma nič ne pomaga, če jih zravnam so v cirka pol ure naštrenani lih v vse smeri -.- skodrane mam pa lih tok, da jih je treba ravnat..ma jooooj resno a ni nobene rešitve razen da se na bali postrižem -.- ima kdo kakšno pametno???
Naj te frizer postriže na kratko, ti pa za pol leta nehaj s kemijo in z likalnikom po laseh. Potem pa najdi tako pričesko, ki odgovarja tvoji strukturi las in tvoji obliki glave.
Niso vse frizure za vsako glavo. Biti dolgolaska po vsej sili je nesmisel. Lasje, ki so stalno pod kemičnimi in toplotnimi tretmaji, so daleč od lepih.
Okej, priznajva, da ni bilo najbolj smart odstrič čop, če pa imaš vse lase slamnate. Ni prave računice, ane? :))
Probaj z Olaplex, morda ti kaj pomaga http://www.trgovina.studioma.si/trgovina/nega-las-olaplex.html (jaz si ga bom tudi omislila, a se še nisem spravila). Prej pa še na kakem forumu preveri, če ima katera že izkušnje, ker je draga zadeva.
Še ena nesrečnica z lasmi. Kolikor sem jaz razumela, imamo vse vzrok v isti težavi, to je rahlo skodrani lasje.
Jaz imam ostrižene na kratek paž, pa groza, po enem mesecu od frizerja vse po svoje. Glavo perem skoraj vsako jutro, ker imam vse v enih kodrih na konicah obrnjene vsak šop v svojo stran. Posledično imam pri lasišču lase takoj mastne, na konicah pa suhe in so kot slama. Pa se tud sušim s krtačo, pa z likalnikom popravljam. Bog ne daj, da mi je vroče al pa da je več vlage v zrak, ,moja frizura je po dveh urah v razsule, kaj šele čez noč.
No rešitve ti nisem dala, ampak vsaj tolažbo, da nas je več.
Sicer pomaga ustrezna nega pri frizerju, jaz sem enkrat že probala, so bili potem kakšen mesec res lepi sijoči.
internet je poln nasvetov
vašim lasem se po angleško reče frizzy hair in obstaja cela paleta produktov, ki zadevo izboljšajo
ampak moraš upoštevat vse, od pravega šampona, balzama, do maske, ki se pusti v laseh…
so pa to lasje, ki pač zahtevajo več truda
tu recimo je nekaj nasvetov
http://www.elle.com/beauty/hair/tips/g8239/dry-hair-repair/?slide=1