Živeti samo z očetom – izkušnje, mnenja
Na to temo obstajajo longitudne multifaktorske analize. Rezultati kažejo, da v primeru ločitve staršev, najbolje pridejo skozi otroci, ki preživijo približno enakovredno čas z obema staršema (nekje med 1/2 : 1/2 in 2/3 : 1/3).
V primeru samohranilcev in samohranilk je tako, da otroci samohranilcev manj odstopajo od otrok, ki živijo z obema staršema, kakor otroci samohranilk.
To so seveda splošne ugotovitve. Na konkretni ravni pa je seveda treba upoštevati kapacitete vsakega izmed staršev in če gre pri enem ali pri obeh izmed njih za patologijo, ustrezno podpreti otroke.
Za otroka je nedvomno veliko boljše, če živi z očetom kot z mamo. Vse raziskave potrjujejo, da so samohranilke daleč najslabša opcija za vzgajanje otroka in je oče samohranilec v vseh pogledih nedvomno boljši starš.
Ker živimo v ginocentrični družbi, kjer se ženske malikuje in predstavlja kot nezmotljive boginje in se moške neprestano ponižuje ter so moški popolnoma razvrednoteni, vsa sodišča dodeljujejo otroka apriori materi, kar je daleč najslabša možna rešitev za otroka.
Otroci, ki so odraščali le z očetom imajo enake rezultate kot otroci iz družin z obema staršema. Otroci, ki so odraščali le z mamo imajo daleč najslabše rezultate v življenju na vseh področjih.
https://parentingmode.com/single-parent/
https://theredarchive.com/r/MGTOW/why-single-fathers-raise-better-children-than.469588
Study highlights that kids from single father homes as successful as kids from married parents.
byu/djc_tech inSingleDads
Pri Urši Klobučar iz Velikega Nerajca je tako. Že od majhnega skrbi z ovdovelega očeta in brate. Jaz ji lahko samo čestitam. Pa še izvrstna altistka je. Če me bere, naj se spomni najinega pogovora zanč na Jezerskem. Jaz sem tisti, visok dva m, 100 kg., ki sem ji rekel, da ima podobo Turkinje, kot ima npr. Luka Sešek podobo Turka.
Vesel oče, Kurešček
Aha, sedaj sem našel članek:
Ta pevka ans. Petra Finka, ki je nadomestila Jožico Mavsar, sporoča:
Doma imamo kmetijo, torej sem povrhu pravo kmečko dekle,« nam še pove. In tudi to, da je že kot 13-letno dekle izgubila mamo in so morali otroci, Urška ima še dve starejši sestri in mlajšega brata, doma poprijeti za vsa dela. »A imam očeta, ki bi si ga marsikdo želel. Vedno nas je v vsem podpiral in delal za vse nas,« pravi Urška, ki je še vedno doma pri očetu, z njo pa tudi mlajši brat, in skrbi za vsa gospodinjska opravila. Zlasti rada kuha, tudi tradicionalne belokranjske jedi, s katerimi razveseljuje svoje domače ob nedeljah, ko se vsi skupaj z nečakom in štirimi nečakinjami zberejo za eno mizo. Zdaj ko se bo začela pomlad, jo čakata še vrtičkanje in delo na polju, zelo rada pa Urška sede tudi za volan.
Moja starsa se sicer nista locila, je pa mama imela tak deavnik, da sem jo videla samo ob nedeljah, zato je zame 90% skrbel oce, pri cemer se je odlicno izkazal. Tudi custveno me je bolj podpiral kot mama. Bil je zelo skrben, nikoli ni imel histericnih izpadov, ni custveno izsiljeval, kot je to pogosto navada pri materah, vse moje otroske izpade je obravnaval na zelo umirjen nacin, skratka, zame je bil idealen stars. Ce bi morala izbirati med ocetom in mamo, bi brez pomislekov izbrala oceta.
Nima nobene veze s spolom ampak samo s tem kakšen človek je starš. Statistika pač upošteva dejansko stanje, ki bodimo realni….moških, ki sami skrbijo za otroke je izredno malo. Žensk ki same skrbijo za otroke ogromno. Ni neka prava statistika to. Predvsem ne upošteva dejstva da veliko moških ni pripravljeno sploh samih skrbeti za otroke. Tisti ki pa so, so pa običajno dobri starši.