Živilske trgovine ob nedeljah
Nedelje naj se kar ukinejo v živilskih trgovinah.
Mislim, da za 65 € se ne splača imeti odprtih nedelj. Kaj pravite, mamice in ostale? Meni 65 € ne pomeni nič; raje sem ob nedeljah doma, kot da bi morala it delat na ta dan za “razvajene riti”. Saj se da nakupit v soboto: smo vsi videli. Ko bo konec omejitev: tudi tisti, ki delajo med tednom, lahko nakupimo ali med tednom ali v soboto. Da se! Sem za popolno zaprtje živilskih trgovin ob nedeljah za vedno. Pa ne mi ga sra.t, koliko bo nižja plača, če delam eno nedeljo v mesecu ali nobene, ni bistvene razlike v plači. Sedaj lahko delam 20 nedelj in tudi če jih ne bi bilo, glede 65 € je vseeno.
Narod se je razvadu in bo težko kar zapret dol, ker jih bo velik mel pripombe o tem, da čez teden ne utegnejo. V bistvu gre pa za to, da se v trgovskih centrih relaksirajo in preživljajo prosti čas, sploh tisti, ki dajo otroke v kake tiste parke, sami pa vsaj eno uro uživajo na kofetu. Pa jejo tudi zunaj, da jim ni treba doma kuhat, ker itak cel teden garajo in potem ne bojo pa še čez vikend kuhal. Mislim, da je to bolj problematično kot pa to, da nimajo časa med tednom nabavit.
Meni bi bilo čist ok, če je cel vikend zaprto. Me je korona natrenirala čisto lepo, da grem točno enkrat na teden v trgovino. Če drugega ne, se mi ne da stalno z masko ubadat.
Res je tale vikend šoping čista razvada. Pa ne mi zdaj s poznimi prihodi iz službe med tednom, jaz pred 17-o nisem nikoli doma, ker imam tudi 45 minut vožnje. Pa čist lepo znese s tedenskim nakupom.
Ja kaj pa? Od 6-23 ? Če dela popoldne, ima dopoldne čas. Če dela 12 ur in od take do take ure, da ne uspe, bo šel partner v štacuno. Kakšen delavnik pa še imaš lahko, da nimaš med tednom ene ure časa za nakup? Dajte no basat, takih, ki res ne morejo med tednom ZARADI DELA, je v Sloveniji mogoče 100.
za tiste nedelje če so doma se nikomur razen prepolnim ritim delodajalcev ne bo poznalo nič… nadomestil pa za nedelje tako ne bodo dobivale, ker nikjer ni redno zaposlenih, ki bi delali samo ob nedeljah, tistih 40 ur na teden se pa lepo izide v 5 ali 6 delovnih dneh…
Poleg tega kaže tudi to,da je dovolj,da so vse trgovine odprte do 18 ure. Kar bo pa pri vsem tem še najboljše,da bo skoraj polovica prodajalcev preveč in bodo lahko vse dni doma,ne samo ob nedeljah in praznikih.
[/quote]
a misliš da bi jim ure manjkale?
Kar se mene tiče, trgovine lahko zaprejo že v soboto ob 15h. Čeprav v povprečju delam več ko 8 ur dnevno, izmensko, tudi sobote, včasih nedelje, mi uspe od ponedeljka do petka najti tisto uro časa za nakupe. Smradenje po trgovinah čez vikend, sploh z otroki, je povsem zgrešena razvada praznega folka, ki ne ve kam bi sam s sabo, kaj šele z družinskimi člani.
In trgovke za ušivih 65 EUR izgubijo celo nedeljo. Žalostno, da bi bile proste nedelje izgovor za odpuščanje.
Podpiram zaprtje ob nedeljah. Poznam dobro sistem : nedelje zaprte, izmene dopoldan in popoldan so ble fix in si vedel kdaj kako delas, po potrebi si s kom zsmenjal kak dan in vsaka 2 sobota prosta, s tem da se je delalo max do 13h . Tocno to je pomojem vseeno izvedljivo in tisti nakupi ki bi jih nekdo opravil v sob popoldan/ nedeljo se opravijo v drugih urah….financno je potrosnja enaka
Btw naj kdo pove kako dolgo delajo npr v at trgovine…ne mislim trgovski centri ampak klasicna trgovina. Sobota max do 18, med tednom tudi, nedelje zaprte….ne pa pr nam vsaka vaska jajca odprta do 8 zvecer ali se dlje. S tem da pri nas so pred leti na polno zacel srat se s polovicnim casom. Npr dopoldan v eni posl za 4 ure potem hop v drugo za 4 ure ali pa nazaj popoldan za 4 ure….
Podpiram zaprtje ob nedeljah. Poznam dobro sistem : nedelje zaprte, izmene dopoldan in popoldan so ble fix in si vedel kdaj kako delas, po potrebi si s kom zsmenjal kak dan in vsaka 2 sobota prosta, s tem da se je delalo max do 13h . Tocno to je pomojem vseeno izvedljivo in tisti nakupi ki bi jih nekdo opravil v sob popoldan/ nedeljo se opravijo v drugih urah….financno je potrosnja enaka
Btw naj kdo pove kako dolgo delajo npr v at trgovine…ne mislim trgovski centri ampak klasicna trgovina. Sobota max do 18, med tednom tudi, nedelje zaprte….ne pa pr nam vsaka vaska jajca odprta do 8 zvecer ali se dlje. S tem da pri nas so pred leti na polno zacel srat se s polovicnim casom. Npr dopoldan v eni posl za 4 ure potem hop v drugo za 4 ure ali pa nazaj popoldan za 4 ure….
[/quote]
Računat do bodo hipermarket Citypark (Europark) oz. Interspar oz. Mercator Šiška recimo ob sobotah odprti do 13. ure, ni samo iluzorno, ampak lepo rečeno naivno, grdo pa butasto / idiotsko. Ne rečem majhne lokalne / vaške trgovine, ki pa so že zdaj ob sobotah do 12. ali 13. ure in nedelje zaprte.
V turbo kapitalizmu, bo trgovski center, ki je stal milijone zaprt celo nedeljo in večino sobote. Sanje. Dobro da ne živite v Srbiji, tam bi že zdavnaj obolevali in doživljali histerične napade. Večji trgovski centri odprti do 24. ure. Ja ni napaka, do polnoči. Malo manjši pa do 22. ure. In to od pon – sobote. Tam je to nekaj povsem normalnega. Podobno je tudi v ZDA.
Prej se spijaznite bolje bo, trgovine bodo odprte vse več časa. To je normalno v kapitalizmu. Saj se prodajalke(ci) menjajo v turnusih in ena ne dela vse dneve in noči.
Mimogrede tudi velik Mercator center Šiška je po obnovi nedolgo nazaj, želel odprtje do 24. ure (polnoči), pa so na MOL-u zavrnili. V Sloveniji mora občina dovolit odprtje trgovin kar je nad 21. uro.
Samo dobrota vas žene. Skrbijo vas prodajalci.
[/quote]
Čisto nič me ne skrbijo, ker se zadnje čase njih objokuje, kot da so edini, ki delajo. Tudi me dobrota ne daje malo. Je pa dejstvo, da noben lastnik trgovine ne bo ob zmanjšanjem obsegu dela obdržal istega števila zaposlenih. Popolnoma logična posledica, kot v kateremkoli podjetju.
Poleg tega kaže tudi to,da je dovolj,da so vse trgovine odprte do 18 ure. Kar bo pa pri vsem tem še najboljše,da bo skoraj polovica prodajalcev preveč in bodo lahko vse dni doma,ne samo ob nedeljah in praznikih.
[/quote]
A ob tem dejstvu upoštevaš tudi to, da si sedaj v tem času veliko ljudi niti ne upa iti v trgovine in obremenjujeo onlajn šoping?
zaradi mene so lahko v nedeljo zaprte, jaz takrat itak ne hodim v trgovine.
Čisto nič me ne skrbijo, ker se zadnje čase njih objokuje, kot da so edini, ki delajo. Tudi me dobrota ne daje malo. Je pa dejstvo, da noben lastnik trgovine ne bo ob zmanjšanjem obsegu dela obdržal istega števila zaposlenih. Popolnoma logična posledica, kot v kateremkoli podjetju.
[/quote]
kakšen zmanjšan obseg dela neki? a dejansko misliš da če je odprto od npr. 8h do 18h čez teden in nedelje zaprto, da hodi jutranja izmena na delo 5 minut do osmih in popoldanska gre domov 5 minut čez 18h? in da pod nobenim pogojem ni šans da bi jutranja izmena delala uro ali dve pred odprtjem in popoldanska uro ali dve po zaprtju, pa še s tem pride najmanj 40 ur na teden za vsako zaposleno osebo v trgovini.