Živimo v patološki družbi
“narcisi” vedno vladajo zato, ker so ne-narcisi preštorasti, preleni, ali prepošteni, da bi se grebli. tako je vedno bilo in vedno bo. Če komu ni jasno, naj prebere Orwellovo Živalsko farmo.
Ne more obstajati nekaj takega, kot je “pošten politik”. Če je pre-pošten, ga manj pošteni pohodijo.
“narcisi” vedno vladajo zato, ker so ne-narcisi preštorasti, preleni, ali prepošteni, da bi se grebli. tako je vedno bilo in vedno bo. Če komu ni jasno, naj prebere Orwellovo Živalsko farmo.
Ne more obstajati nekaj takega, kot je “pošten politik”. Če je pre-pošten, ga manj pošteni pohodijo.[/quote]
Sicer se strinjam s tabo, samo ne izključuje pa se teorija, da je morda lahko narcističen politik tudi pošten…. problem je ker v brutalni poštenosti uživajo ljudje potem bolj v brutalnosti kot v samem poštenju
Pa smo spet na začetku.
Dejstvo ostaja, da je lažje najti enega poštenega človeka (diktatorja) kot pa 90 ali 100 ali kolikorkoli jih šteje parlament kjerkoli. Destrukcija tega sistema in načina se pripravlja že od leta 2008….. počasi bo evidentno… marsikaj od teorij zarote NWOja pa tudi zametki besed, da bodo nekoč kamele pile iz Rena se kažejo skozi EU…….
Največja nevarnost bo postala dejstvo, da za razliko od Amerike, mi dejansko ne smemo posedovat orožja….
Ne more obstajati nekaj takega, kot je “pošten politik”. Če je pre-pošten, ga manj pošteni pohodijo.[/quote]
Je tako.
Problem ni v politikih, ampak v raji. če naj sistem funkcionira, mora raja pridno delati in čimmanj razmišljati. To je potem “stabilen sistem”.
Če naj sistem funkcionira, morajo biti gospodarji prebrisani in neusmiljeni, raja pa pridna, ubogljiva in podložna. V dobi absolutizma je bilo to jasno razdeljeno, šole so bile ločene za rajo in elito. To se je delno spremenilo že v času razsvetljenstva, ko je raji bilo dovoljeno, da počasi začne razmišljati s svojo glavo.
To, kar danes eni opisujejo kot “porast narcizma” v bistvu pomeni, da hoče raja biti po obnašanju podobna tistim, ki so pri vrhu. Zato se našim prijateljem zdi, da gre vse “k hudiču”.
Tako tako, ne morjo vsi krast, ker potem nobeden ne dela….. to se dogaja v Sloveniji in po Evropi….
Narobe! Raja noče, da ji narcisi kradejo, ne pa, da hoče tudi sama krast. To je napačna perspektiva, ki jo vidi le….. kdo že? he,he,he…
Meni se pa bolj zdi, da si ti želiš propada vsakega sistema zato, ker imaš potem dobiček od tega, ker živiš na račun bede drugih, ki ob propadu trpijo. Si eden tistih, ki ustreza opisu na povezavi, ki jo je Robi prilimal v uvodnem članku….Meni se zdi, da je to tako.
Vseeno hvala za tvojo in Matkicevo skrb… 😛
Kaj bo narobe, če sistem propade?
A tebi se to ne zdi nič narobe, da so še ob vsakem sistemu, ki je propadel trpeli nedolžni, da so se dogajale vojne, pobijanje in druge podobne reči?
In to se nam ponavlja že skozi vso zgodovino človeštva. Ponavljamo vedno ene in iste napake in se iz vsega trpljenja nič ne naučimo pa za tako napredne se imamo…
Že res, da smo tehnološko napredovali, kaj pa družbeno? Še vedno se nam dogaja, da s časom pridejo na oblast neki patološki narcisi, ki zj*bejo še tako dobro zastavljen sistem. In ni druge, ravno propad in vse trpljenje, ki pride z njim, je tisto kar rabimo, čemur se ne moremo izognit? Ni drugega mehanizma, ni druge poti?[/quote]
hja, patološki narcis ima željo po občudovanji, ki naj bi ga dosegal tudi izstopanjem oz. odstopanjem od mainstreama. Izstopamo in ali odstopamo pa lahko vedno v eno ali v drugo smer.
Zdaj – za koga od naju bi bilo potem dobro, da si članek še enkrat prebere? :-)))[/quote]
Ponovno branje ne reši ničesar, ker si vsak od naju prebrano interpretira po svoje. Težava je v interpretaciji 😉
Da lahko nekdo odstopa kot nekaj več, kar je želja narcisa, se mora okoristit na račun drugih in če to okoriščanje sistem dopušča je obsojen na propad.
Narobe! Raja noče, da ji narcisi kradejo, ne pa, da hoče tudi sama krast. To je napačna perspektiva, ki jo vidi le….. kdo že? he,he,he…[/quote]
Spomni se na to, vedno ko si ali še boš karkoli naredil malo usput, recimo nekomu sekal drva brez izstavljana računa, takrat kradeš državo…..
Raja je en največjih kradljivcev ever, vsi bi vse brez računa, pa vse iz proračuna 🙂
Narobe! Raja noče, da ji narcisi kradejo, ne pa, da hoče tudi sama krast. To je napačna perspektiva, ki jo vidi le….. kdo že? he,he,he…[/quote]
Spomni se na to, vedno ko si ali še boš karkoli naredil malo usput, recimo nekomu sekal drva brez izstavljana računa, takrat kradeš državo…..
Raja je en največjih kradljivcev ever, vsi bi vse brez računa, pa vse iz proračuna :)[/quote]
No to, kar si sedaj napisal dokazuje to, da so ti oprali mozak do kraja in, da verjameš, da si lopov, če ne daš njim, ki zgolj manipulirajo s tabo, delež od svojega dela/truda.
Raja je en največjih kradljivcev ever, vsi bi vse brez računa, pa vse iz proračuna :)[/quote]
No to, kar si sedaj napisal dokazuje to, da so ti oprali mozak do kraja in, da verjameš, da si lopov, če ne daš njim, ki zgolj manipulirajo s tabo, delež od svojega dela/truda.[/quote]
Raja more spoštovat zakon….. če je zakon takšen, potem nisi več raja ampak si po tisti poti ki govori Spider, da hočeš bit kot oni, vzet več kot bi smel…. to je point, kršiš zakon in če ga nisi več navadna raja, ampak poskušaš biti podoben drugim kršiteljem
Ti tudi verjameš, da bi ti država morala dati nekaj kajne? Od šosltva, do zdravstva….. prav pa naredimo tako da mi ne damo nič državi, samo potem tudi ne smemo nič zahtevat, ne pa dat čimmanj, dobit pa čimveč…. to pa je ravno tisto kar vodi v propad, ne par narcisoidov, ampak ker raja gleda tako kot ti, ti bi najraje, da državi ne daš niti enega centa, hkrati pa pričakuješ vrhunske ceste, vrhunsko zastonj zdravstvo, šolstvo itd itd…..
To pač ne gre, ni računice.
No to, kar si sedaj napisal dokazuje to, da so ti oprali mozak do kraja in, da verjameš, da si lopov, če ne daš njim, ki zgolj manipulirajo s tabo, delež od svojega dela/truda.[/quote]
Raja more spoštovat zakon….. če je zakon takšen, potem nisi več raja ampak si po tisti poti ki govori Spider, da hočeš bit kot oni, vzet več kot bi smel…. to je point, kršiš zakon in če ga nisi več navadna raja, ampak poskušaš biti podoben drugim kršiteljem
Ti tudi verjameš, da bi ti država morala dati nekaj kajne? Od šosltva, do zdravstva….. prav pa naredimo tako da mi ne damo nič državi, samo potem tudi ne smemo nič zahtevat, ne pa dat čimmanj, dobit pa čimveč…. to pa je ravno tisto kar vodi v propad, ne par narcisoidov, ampak ker raja gleda tako kot ti, ti bi najraje, da državi ne daš niti enega centa, hkrati pa pričakuješ vrhunske ceste, vrhunsko zastonj zdravstvo, šolstvo itd itd…..
To pač ne gre, ni računice.[/quote]
Ahaaaaaaa…., za vse to jim manjka glih še od mojega sekanja drv? Ker je tak zakon… kdo ga je pa napisal?
Ti verjameš, da če je zakon napisan je že vse ok z njim… buksl!
Tolk si opran, da verjameš celo to, da tistih nekaj socialnih storitev, ki naj bi nam jih nudila skupnost, uničuje/izčrpava to skupnost in imaš zaradi tega v sebi občutek krivde, ker jemlješ državi…. Ravno to, da obstaja še nekaj kot skupno dobro nas loči od anarhije, absolutnega egoizma in nas dela napredno družbo.
Naprednost družbe ni v peščici enormno bogatih posameznikov na račun mase revežev.
hja, patološki narcis ima željo po občudovanji, ki naj bi ga dosegal tudi izstopanjem oz. odstopanjem od mainstreama. Izstopamo in ali odstopamo pa lahko vedno v eno ali v drugo smer.
Zdaj – za koga od naju bi bilo potem dobro, da si članek še enkrat prebere? :-)))[/quote]
Ponovno branje ne reši ničesar, ker si vsak od naju prebrano interpretira po svoje. Težava je v interpretaciji 😉
Da lahko nekdo odstopa kot nekaj več, kar je želja narcisa, se mora okoristit na račun drugih in če to okoriščanje sistem dopušča je obsojen na propad.[/quote]
Kdo drug naj bi torej lahko bil tisti, ki nasprotuje propadu takega sistema, če ne nekdo, ki bi se bal, da v drugačnem ne bi več izstopal? :-))
Vidiš, ko slabo bereš. Elita je VEDNo anrcisoidna in ima roke k sebi obrnjene. od nekdaj. Drugače en bi bila pri vrhu
Te tvoje “moralne vrednote” ( pridnost itd.) elita PRIDIGA, raja pa s emora tako obnašati, da sistem funkcionira. tako je od pamtiveka..
Seveda, dokler boš ti sanjal, da samo ti nekaj utajaš boš tako mislil.
To če je vse vredu z njim ali ne, tebi ne meni ne daje pravice da ignorirama zakon ali še huje ga probava zaobit, to delajo tisti veš ki jih skoz omenjaš, da so slabi in problematični.
Napredna družba je nastala ravno iz najbolj egoistične stvari a veš ti to? Survival of the fittest se imenuje, ali preživetje najboljših in najbolj močnih in sposobnih, dokler nismo začeli s penicilinom in ostalimi antibiotiki uničevat ravnovesje slabotnih proti sposobnih oz. ”imunskih” ali tistih ki premagajo bolezni, je človeštvo napredovalo, vse od takrat je napredek samo še navidezn. Ravno to kar ti omenjaš kot uspeh in napredek družbe v veliki meri ravno zavira družbo kot celoto in nas blokira.
Zakaj moramo delati vedno dalj? Ker starce bašejo z antibiotiki v imenu humanosti in dobičkov farmacevtskih družb da živijo dalj in jim zato mora država dalj plačevati penzijo. Rešitev? Ukinit starejšim od 60 zdravila, v 5 letih lahko znižamo delovno dobo na 35 let za penzijo. Ker bo 80% starejših od 65 let pomrlo…. ker je to naravno, mi oz. družba skozi kvazi humanost jih pa umetno drži pri življenju in dvakratno izgublja, najprej skozi zdravstveno potem pa še skozi pokojninsko blagajno. To je evidentno, samo ti temu praviš napredek, ampak za mene to, da bom moral delati vedno dalj ni napredek ampak je nazadovanje v družbo kroničnih problemov, samo zato ker hočemo živeti dalj.
Socialno bi država morala ukinit, že zdavnaj, ker samo podpira lenobo, če nisi sposoben preživet in delat kaj koristnega, za kaj bi potem te morala država futrat? slaven rek je kdor ne dela naj ne je…. zakaj se ga ne držimo….. socialno ukinit pa znižat DDV…… samo da to nardimo bo folk jokal protestiral, ker to pa ne, socialno pa rabimo……
Da niti ne omenjam gluposti bismarckovega sistema, to je vse narobe z državo, v vseh teh zakonih, ampak ti jih pa nekako selektivno podpiraš, recimo Bismarckov ti je ok ker je solidaren nekaj pa kao ne ker ti pač ni dobro.
Jaz sem prvi da naredimo državo res ”vitko” oz nepotratno, samo hočem da se individualizira potem vse z izjemo šolstva in zdravstva, predvsem me moti socializacija penzije….. če nič druga bi morali uvest, da če umreš preden dobiš penzijo prvič lahko v oporoki določiš nekoga ki bo podedoval vsaj del tvojih vplačil v penzijo skozi bonus delovno dobo ki se mu dodeli avtomatsko. Ne pa da vse za mano zgine če slučajno umrem, enostavno mi odpišejo.
Ti bi pa mel kar nekaj na pol vse, malo tak malo ovak, kak ti paše pač, to pa ne gre oz gre še zaenkrat, ampak drvimo pa vidiš kam, v propad. ti pa sanjaj naprej
Seveda, dokler boš ti sanjal, da samo ti nekaj utajaš boš tako mislil.
To če je vse vredu z njim ali ne, tebi ne meni ne daje pravice da ignorirama zakon ali še huje ga probava zaobit, to delajo tisti veš ki jih skoz omenjaš, da so slabi in problematični.
Napredna družba je nastala ravno iz najbolj egoistične stvari a veš ti to? Survival of the fittest se imenuje, ali preživetje najboljših in najbolj močnih in sposobnih, dokler nismo začeli s penicilinom in ostalimi antibiotiki uničevat ravnovesje slabotnih proti sposobnih oz. ”imunskih” ali tistih ki premagajo bolezni, je človeštvo napredovalo, vse od takrat je napredek samo še navidezn. Ravno to kar ti omenjaš kot uspeh in napredek družbe v veliki meri ravno zavira družbo kot celoto in nas blokira.
Zakaj moramo delati vedno dalj? Ker starce bašejo z antibiotiki v imenu humanosti in dobičkov farmacevtskih družb da živijo dalj in jim zato mora država dalj plačevati penzijo. Rešitev? Ukinit starejšim od 60 zdravila, v 5 letih lahko znižamo delovno dobo na 35 let za penzijo. Ker bo 80% starejših od 65 let pomrlo…. ker je to naravno, mi oz. družba skozi kvazi humanost jih pa umetno drži pri življenju in dvakratno izgublja, najprej skozi zdravstveno potem pa še skozi pokojninsko blagajno. To je evidentno, samo ti temu praviš napredek, ampak za mene to, da bom moral delati vedno dalj ni napredek ampak je nazadovanje v družbo kroničnih problemov, samo zato ker hočemo živeti dalj.
Socialno bi država morala ukinit, že zdavnaj, ker samo podpira lenobo, če nisi sposoben preživet in delat kaj koristnega, za kaj bi potem te morala država futrat? slaven rek je kdor ne dela naj ne je…. zakaj se ga ne držimo….. socialno ukinit pa znižat DDV…… samo da to nardimo bo folk jokal protestiral, ker to pa ne, socialno pa rabimo……
Da niti ne omenjam gluposti bismarckovega sistema, to je vse narobe z državo, v vseh teh zakonih, ampak ti jih pa nekako selektivno podpiraš, recimo Bismarckov ti je ok ker je solidaren nekaj pa kao ne ker ti pač ni dobro.
Jaz sem prvi da naredimo državo res ”vitko” oz nepotratno, samo hočem da se individualizira potem vse z izjemo šolstva in zdravstva, predvsem me moti socializacija penzije….. če nič druga bi morali uvest, da če umreš preden dobiš penzijo prvič lahko v oporoki določiš nekoga ki bo podedoval vsaj del tvojih vplačil v penzijo skozi bonus delovno dobo ki se mu dodeli avtomatsko. Ne pa da vse za mano zgine če slučajno umrem, enostavno mi odpišejo.
Ti bi pa mel kar nekaj na pol vse, malo tak malo ovak, kak ti paše pač, to pa ne gre oz gre še zaenkrat, ampak drvimo pa vidiš kam, v propad. ti pa sanjaj naprej[/quote]
To je zgolj materialni vidik družbe kar ti zagovarjaš, ta vidik le navidezno povezuje družbo kot celoto v kateri se lahko posameznik okoristi na osnovi celotne družbe. Ti kot posameznik nisi sposoben preživet sam pa če si še tako uspešen. Banalen primer je ena smetka v očesu, ki te lahko stane življenja in, da se je znebiš rabiš nekoga, da ti pomaga.
Problem s sočutjem: Patološki narcis ni zmožen čutiti drugega človeka in njegovih čustev, ni se sposoben vživeti v čustva drugega, pa naj gre za človeka ali žival. Lahko bi rekli da je pri tem zelo površinski, hladen, brezbrižen. V svojem življenju običajno spoštuje in povišuje tiste osebe, ki so zanj idoli in si s čaščenjem njihovega obstoja zadovoljuje svoj »ego«. Na drugi strani ima po njegovem prepričanju sovražnike, ki mu otežujejo pot do uspeha in ostanejo še vsi ostali, ki jih je potrebno izrabiti da doseže svoj cilj. Tu je potrebno poudariti, da se lahko razmerja izredno hitro spremenijo v smislu včerajšnji idol postane sovražnik, če s čim razočara patološkega narcisa in podobno.
»Zame so vedno vsi tu«: Patološki narcis ni zmožen sprejeti dejstva, da nekdo zanj nima časa ali da mu ne želi pomagati, narediti usluge. Zanj je samoumevno, da so mu vselej vsi na razpolago in uresničujejo vrsto njegovih želja. Dokler ste zanj razpoložljivi vas bo nosil po rokah, ko pa boste zavrnili neko njegovo željo, prošnjo zaradi na primer čisto racionalnih razlogov, vas bo zavrgel in zanj v trenutku ne boste nič več vredni.
Navezanost na druge ljudi: Zaključek zgornjih nekaj lastnosti je to, da patološki narcis ni sposoben biti navezan na ljudi, biti od nekoga odvisen. Gre za to, da se ni sposoben nikomur predati, karikirano rečeno, »z dušo in telesom«. Zanj so ljudje samo orodje, ki je potrebno za njegov cilj. Venomer ohranja neko nezaupanje do ljudi, saj se boji, da bo izgubil »svobodo«, če se jim bo preveč odprl in tako ne bo zmožen doseči svojega cilja. Tako na primer patološki narcis nikoli nima daljših razmerij, tudi v spolnosti stremi zgolj k svojemu užitku in se nikoli emocionalno preveč ne naveže na osebo s katero se zaplete v takšna razmerja.
»Sem poseben, izobčenec«: Kot že omenjeno patološki narcis spoštuje vsa družbena pravila in je običajno zelo uspešen v krogu svojih prijateljev, družine, . . . Ne glede na to kako sproščeno deluje ima venomer v mislih to, da vsi zgolj samo igrajo in se pretvarjajo, da so vsi navadni preračunljivci in da je iskrenost izmišljotina. Tako misli, da mora tudi sam biti izredno previden in preračunljiv, gledati kako se mora vesti, da bo imel kaj od tega in bo lahko zadovoljil svoje potrebe.
Seveda nisem, ampak sem pa bistveno bolj sposoben preživet znotraj družbe kot mi država pusti skozi regulacijo in čez zakone.
Ti pa podpiraš ravno to, da država vedno bolj regulira ker smatraš ljudi za nesposobne (penzija in varčevanje) torej posredno sam priznavaš da je družba napredovala kontra, ker to da ena ženska da nekomu na lepe oči 300.000€ svojih prihrankov (mimogrede kje za vraga jih je dobila še naj razloži) to je darwinizem v najboljši obliki, taka je boljše da umre, pa grdo kot se sliši, ampak da si tak zabit, da nekomu daš 300.000€, ne bi reko 50€, ampak TRISTO TISOČ in potem jamraš po TVju ti lahko rečem samo kaj grdega…. ampak ti in družba in tvoja ”naprednost” in humanost, podpirajo to, da bi takim pomagali, in zaradi njih smo vsi na slabšem, ker zaradi njih je več dela za sodišča pa policijo pa vse, ker preiskujejo in meljejo za take idiote milo rečeno, ki je bolje da jih ne bi bilo.
Pač bo treba v kratki prihodnosti naredit globoke reze in to tam kjer najbolj boli, če hočemo ohranit solidno jedro…… samo žrtve pa bodo, in to ogromne!
Seveda nisem, ampak sem pa bistveno bolj sposoben preživet znotraj družbe kot mi država pusti skozi regulacijo in čez zakone.
Ti pa podpiraš ravno to, da država vedno bolj regulira ker smatraš ljudi za nesposobne (penzija in varčevanje) torej posredno sam priznavaš da je družba napredovala kontra, ker to da ena ženska da nekomu na lepe oči 300.000€ svojih prihrankov (mimogrede kje za vraga jih je dobila še naj razloži) to je darwinizem v najboljši obliki, taka je boljše da umre, pa grdo kot se sliši, ampak da si tak zabit, da nekomu daš 300.000€, ne bi reko 50€, ampak TRISTO TISOČ in potem jamraš po TVju ti lahko rečem samo kaj grdega…. ampak ti in družba in tvoja ”naprednost” in humanost, podpirajo to, da bi takim pomagali, in zaradi njih smo vsi na slabšem, ker zaradi njih je več dela za sodišča pa policijo pa vse, ker preiskujejo in meljejo za take idiote milo rečeno, ki je bolje da jih ne bi bilo.
Pač bo treba v kratki prihodnosti naredit globoke reze in to tam kjer najbolj boli, če hočemo ohranit solidno jedro…… samo žrtve pa bodo, in to ogromne![/quote]
Patološki narcis ni zmožen čutiti drugega človeka in njegovih čustev, ni se sposoben vživeti v čustva drugega, pa naj gre za človeka ali žival. Lahko bi rekli da je pri tem zelo površinski, hladen, brezbrižen. V svojem življenju običajno spoštuje in povišuje tiste osebe, ki so zanj idoli in si s čaščenjem njihovega obstoja zadovoljuje svoj »ego«. Na drugi strani ima po njegovem prepričanju sovražnike, ki mu otežujejo pot do uspeha in ostanejo še vsi ostali, ki jih je potrebno izrabiti da doseže svoj cilj.
Nič drugega mi ne pride na misel, ko prebiram tvoje nesmisle, ki te razgaljajo… :/
Ti si res en psihič On_ fak no……. kere bolane streljaš.
On_ strelja na vse okoli, še vedno pa nam ni pojasnil, ali je sistem dober, ali slab. če je dober, ne vem, zakaj tako srdito zagovarja spremembe. če je slab, ne vem, zakaj napada ljudi, ki bi radi spremembe.
Ti streljaš samo v eno smer. V kozle…. 😀
Ljudje bi radi spremembe, ja oboji tisti, ki se jim godijo krivice in tisti, ki od krivic dobro živijo.
Kaj sedaj podpremo spremembe ali smo proti njim?
Se samo delaš tak al si res tako…..?
Ljudje bi radi spremembe, ja oboji tisti, ki se jim godijo krivice in tisti, ki od krivic dobro živijo.
Se samo delaš tak al si res tako…..?[/quote]
Zakaj bi nekdo ki dobro živi od nečesa želel spremembe, če si pohlepn, pol ne živiš dobro, če bi rad še več, pol ti nekaj manjka. Ker to se gleda iz osebne prespektive.
Vse nujne spremembe se bodo zgodile po naravni poti. Kot vedno do sedaj…
Se samo delaš tak al si res tako…..?[/quote]
Veš kaj, jaz nisem kriv, da se tebi zdi svet tako slab. Starejši si od mene, imel si več časa, da dvigneš svoj glas in se upreš vsem pojavom, ki te motijo.. Če bi ard več materialnega, se boš pač moral grebsti, kot vsi..Vprašaj pa se, kaj je s tabo narobe, če te družba tako moti?
Dolgo si potreboval, da si prišel do tega spoznanja!
Se strinjam s tem. V človeški družbi prav tako velja naravna selekcija in boj za obstanek. In tisti, ki so večji egoisti ali narcisi brez empatije, po tej logiki dosežejo določen položaj v družbi, ki ustreza njihovemu konceptu razmišljanja.
Vsaj najde svoje mesto v družbi, ki ustreza posameznikovim značilnostim.
Zrušitev nekega sistema pa nima le slabih lastnosti, ampak tudi dobre. Na primer, padec sužnjelastništva je prav tako prinesel za ljudi veliko prednosti. Ko je nek sistem nevzdržen, se po preprosti logiki in naravnih zakonih, mora zrušiti.
Forum je zaprt za komentiranje.