Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Živimo v različnih svetovih, se strinjamo vsaj v tem?

Živimo v različnih svetovih, se strinjamo vsaj v tem?

Multinik je v drugi temi napisal odlično iztočnico, ki si zasluži svojo temo.

S tem se ne bi mogel bolj strinjat. Ko vas (zadnjih nekaj tednov) berem (pobrskal sem tu in tam tudi malo v zgodovino, da bi vas bolje razumel), sami konflikti in prerekanja. Zelo malo strinjanja, nič konsenza in izjemno malo kakovostne komunikacije/razumevanja (ne le izmenjave mnenj). Kot, da bi ne govorili istega jezika ali živeli v istem svetu.

Zato vas sprašujem, se strinjate, da živimo v povsem različnih svetovih?

Jaz se absolutno.

V mojem svetu recimo, je vse mogoče, ljudem načrti uspejo, sky is the limit, če hočete. Daleč od tega, da bi bilo vse rožnato, a živimo aktivno in polno življenje. Srečni smo!

Ma ja. vse je mogoče, sky is the limit. Ni treba imeti plašnic, če ti gre trenutno dobro. svet je lahko zelo kruti. Vsi mi živimo v istem svetu.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

nope – vsi živimo v istem svetu in času ☺

le enim ne gre v možgane, da so pač slabši, manj vredni …

Morda fizično živimo. Eni ljudje, ki se družijo samo s podobnimi, berejo novice in gor in dol, sam kriza pa levo desno, vidijo/živijo svet čisto drugače.

Pol na drug pa vidiš druge k sploh niso slišal za krizo oz. se ne zmenijo. Poglejte npr. prodajo kakšnih eksotičnih izdelkov/storitev, folgat ne morejo tok je dela, na drugi strani pa vemo…

Al pa odvisno že od religije, eni čisto drugače dojemajo svet, čeprav naj bi živeli v istem, vidijo vse drugače, kot da je drug svet.

Eni verjamejo v kurbe, drugi v žene in vsega boga. Že na tem forumi vidimo kako se svetovi krešejo, kot da ne bi živeli v istem, dojemsko sigurno ne ! Zato pa pride do kreganja, ker vsak misi da samo njegov obstaja. Tukaj imamo ljudi k vse k poznajo so ločeni/nesrečni/podplačani etc… Potem imaš ljudi k nobenga nesrečnega pa revnega ne poznajo in potem se ta dva tipa skregata tukaj na smrt, kdo koga nateguje. Je pa čisto možno da imata oba prav, ker živita v različnem dojemanju sveta, lahko rečete milnih mehurčki ali karkoli.

Tako da jst verjamem, da doživljamo svet lahko popolnoma drugače, kot da bi živeli v drugih svetovih. Včasih ti kdo kaj pripoveduje iz istega časa, evo to se vidi tudi o YU časih, eni hvalijo na vse pretege, drugi pa bi se kar stepli če kdo kaj takega reče, kot da so živeli v različnih YU 🙂 So imeli druga znanstva, srečo ali pa zgolj dojemanje. Če to razumemo (različne socialne kroge, prigode, izkušnje, splete okoliščin, dojemanja, izhodišča…) smo lahko do ostalih dosti bolj strpni, jim ne vsiljujemo našega mnenja (ne pustimo si vsiljevati tujega), če želi naš pogled, mnenje ga morda lahko dobi, kako bo pa to obravnaval je pa njegov problem, drugače je samo prepir če en drugemu začneta pamet solit.

Vsi živimo v istem svetu, ne obstajajo paralelni. Res pa je, da smo si različni in zato so naša življenja tudi drugačna.

Tako je in nič drugače. Ampak kot vidiš, se niti tu ne strinjamo. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

do fuka se v 99% pride s par trapastimi besedami … ostalo z €
da pa kdo dela kaj nemogočega (piramide, kolosej, aquadukti, cerkva, mošeje … ) pa mora biti svet samo en.

Sebe sem dal samo za primer Spider, se strinjam, da je lahko krut, seveda. Ampak a je recimo svet daytraderja enak kot svet nekoga, ki recimo jadra okoli sveta? Je svet pilota v Etihadu enak svetu avtobusnega šoferja v Ljubljani? Je moj svet enak tvojemu? I don’t think so.

Ne mislim na črvine, paralelne svetove, ezoteriko. Le enostavno, je svet copatarja enak svetu zapriseženega samca, kot si ti (en primer, ki ti bo bližji)?

Sam en finančni primer. Se spomnite Pahorja, k je rekel da ne more preživet s 3002 EUR (neto) ?
Tukaj npr se je videlo kako v različnih svetovih živimo. On je to z vsem bitjem verjel, tudi kasneje je rekel da izjava ni bila primerna, a je resnična. Živimo v različnih svetovih, na vseh področjih. Eni imajo tok denarja, da jih boli trebuh ali se bo usnje v avtu ujemalo z zunanjostjo, po barvi. Druge pa od lakote. Eni so imeli odlično družino in jim je totalno nedoumljivo, da se kje kregajo/pretepajo oz ne spoštujejo staršev/otrok. Eni so bili cel lajf v vato zaviti, al pa bili celo življenje vedno najboljši. Eni sploh ne verjamejo npr, da obstaja nekdo, k pade letnik v srednji, to jim je… hecaš se ? Eni pa mislijo, da imajo vsi denar za jahto, samo je pač ne kupijo. Če tega ne veste imate premalo raznoliko družbo, berete samo iste zadeve. Hujše je kot si mislite, ne sam da eni ne vejo da kaj drugega obstaja, sploh ne verjamejo, da je lahko kaj drugače.

https://www.youtube.com/watch?v=vayNEkspxvc

a kar imeli bi, kar vam je všeč?
Pa kar zani, popularni bi bili ???

kaj pa bi od sebe dali za to? … vsaj prdec?

luzer je luzer in boljši je boljši .. že zaradi narvnih danosti

Živimo v različnih svetovih 🙂

Ma ja, sky is the limit. če je to tako, zakaj propadli slovenski gospodarstveniki fehtajo slovenske ne do konda dokapitalizirane banke za kredite? Zakaj ne gredo po kredite v švicarske banke, če je samo nebo omejitev?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sam en finančni primer. Se spomnite Pahorja, k je rekel da ne more preživet s 3002 EUR (neto) ?
Tukaj npr se je videlo kako v različnih svetovih živimo. On je to z vsem bitjem verjel, tudi kasneje je rekel da izjava ni bila primerna, a je resnična. Živimo v različnih svetovih, na vseh področjih. Eni imajo tok denarja, da jih boli trebuh ali se bo usnje v avtu ujemalo z zunanjostjo, po barvi. Druge pa od lakote. Eni so imeli odlično družino in jim je totalno nedoumljivo, da se kje kregajo/pretepajo oz ne spoštujejo staršev/otrok. Eni so bili cel lajf v vato zaviti, al pa bili celo življenje vedno najboljši. Eni sploh ne verjamejo npr, da obstaja nekdo, k pade letnik v srednji, to jim je… hecaš se ? Eni pa mislijo, da imajo vsi denar za jahto, samo je pač ne kupijo. Če tega ne veste imate premalo raznoliko družbo, berete samo iste zadeve. Hujše je kot si mislite, ne sam da eni ne vejo da kaj drugega obstaja, sploh ne verjamejo, da je lahko kaj drugače.

https://www.youtube.com/watch?v=vayNEkspxvc%5B/quote%5D

Govoriš o psihološkem vidiku in dojemanju ne pa o absolutnem….. Kakorkoli obrneš živimo vsi mi na ISTEM Svetu….. to kako ga dojamemo in občutimo pa je res relativno, ampak zato ne živimo v različnih svetovih ampak se nam tako samo dozdeva.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Svet je ISTI, pogledov nanj pa je toliko, koliko je ljudi. Nič več in nič manj.

@Spider
: Ma kaj si se zdaj obesil na moj svet in sky is the limit. To nima veze z mojim pointom. Bilo je dano le kot ilustracija.

@Matkic
: ne govorim le o psihološkem vidiku, ne le o fizičnem. Ne govorim o svetu kot Zemlji. Govorim o svetu kot življenju, življenjskem prostoru, če lahko poenostavim, svet računalniškega serviserja je očitno popolnoma drugačen kot svet zdravnika, ki prostovoljno pomaga v afriki recimo. Poznam oba svetova in lahko to z gotovostjo trdim. Oba živita tu nekje (na zemlji) a njuna svetova sta različna kot da ne bi bila na istem planetu.

Morebiti pa je to preresna tema za moj nick in sončno ponedeljkovo jutro.

My point exactly!

Saj ti pravim da ja, je različen, ampak še vedno živimo na istem Svetu v istih dejstvih povezujejo nas isti zakoni od gravitacije do ne vem česa še…. Gre se samo za občutke ki jih subjektivno dobimo o Svetu skozi našo perspektivo ki je lahko zelo različna, kar se strinjam…. ampak vse ”velike” točke in prelomnice so bolj ali manj identične in stične….. od rojstva do smrti. Zmes je razično samo doživljanje in občutki ter čustvovanje in misli, obup, sreča, pa še to je marsikje enako, ali zelo podobno, le stimulirajo ga drugačni vzvodi ali ljudje….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Razloži ti to beguncu, ki komaj živ nekako pride na preobremenjeni ladji v južno italijo in mu uspe pobegnit oblastem in pregonu ter pride do cilja – plantaže. Tam pride iz matere Afrike, kjer je bil svoboden v obljubljeno deželo Evropo, kjer postane suženj. V Evropi uradno dela pod mejo suženjstva preko 500.000 ljudi. Neuradno še petkrat več. Povej ti to njim, da je tvoj svet enak kot njihov.

Razloži ti to beguncu, ki komaj živ nekako pride na preobremenjeni ladji v južno italijo in mu uspe pobegnit oblastem in pregonu ter pride do cilja – plantaže. Tam pride iz matere Afrike, kjer je bil svoboden v obljubljeno deželo Evropo, kjer postane suženj. V Evropi uradno dela pod mejo suženjstva preko 500.000 ljudi. Neuradno še petkrat več. Povej ti to njim, da je tvoj svet enak kot njihov.[/quote]

Kdo ga je silil da ne naredi z ostalimi begunci doma reda 🙂

Kaj bi bilo če bi leta 1990 in 1991 vsi sposobni moški spokali iz Slovenije ko bi se prvi vojak JNAja prikazal na mejah? Moški ki bežijo v druge države ko v njihovih državah vlada kaos podoben civilni vojni ali na robu le te, so dezerterji, za dezerterje pa je kazen večinoma po celem Svetu enaka….. EU bi itak mroala sprejeti dekret da sprejema (če sploh) samo ženske mlajše od 25 let in otroek mlajše od 10, ti se še lahko asimilirajo in ne bodo nasilni….. moški pa delat RED v Afriko in na bližnji vzhod….

@Matkic, afričana sem tako kot vse podobne primere v tej temi, opisal le kot ilustracijo pointa.

@ostali
Ne glede na to, ali mislite, da je svet eden ali da jih je miljarde, eno enostavno podvprašanje na osnovno temo:

Kje je center sveta?

Saj vem, ampak jaz sem ti dal kontra vprašanje….. ravno zaradi tega, ker pozabljaš da so njihove odločitve plod dezerterstva takšnega in drugačnega, namesto vstaj in smrti za svojo domovino pobegnejo drugam…. tako ne bo nikoli boljše, če bodo drugi morali red delat, nikoli ne bodo meli lajfa doma kot si ga želijo ČE SI GA NE USTVARIJO SAMI….. to je ravno point, oni morajo ustvarit svoj Svet, ne hodit v našega…..

Saj vem, ampak jaz sem ti dal kontra vprašanje….. [/quote]

Dobro vprašanje, če želiš debatirat na to temo jo odpri, tu notri ne spada, ker je čisto iz drugega sveta 🙂

Naš pogled na svet! 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj vem, ampak jaz sem ti dal kontra vprašanje….. [/quote]

Dobro vprašanje, če želiš debatirat na to temo jo odpri, tu notri ne spada, ker je čisto iz drugega sveta :)[/quote]

Kako da ne, ko daš primer spada tudi ozadje primera za reševanje osnovnega vprašanja…… oboje pa je lahko iz različnih ”svetov”….

Ne moreš izolirat tvojega vprašanje na čisto teorijo, ker potem je debata zaključena ker imaš prav… oziroma je edina resnica ta, da pač ima vsak svoj Svet…. ker tudi center Sveta kar je tvoje vprašanje je lahko le geografski pojem, ti pa sprašuješ bolj psihološko 🙂

Dobro vprašanje, če želiš debatirat na to temo jo odpri, tu notri ne spada, ker je čisto iz drugega sveta :)[/quote]
Kako da ne, ko daš primer spada tudi ozadje primera za reševanje osnovnega vprašanja…… oboje pa je lahko iz različnih ”svetov”….

Ne moreš izolirat tvojega vprašanje na čisto teorijo, ker potem je debata zaključena ker imaš prav… oziroma je edina resnica ta, da pač ima vsak svoj Svet…. ker tudi center Sveta kar je tvoje vprašanje je lahko le geografski pojem, ti pa sprašuješ bolj psihološko :)[/quote]

Sprašujem tudi čisto fiziološko, ne le psihološko.

Če pa se res strinjamo (tiho strinjanje tistih, ki ne sodelujejo?), potem je pač konec debate na to temo. So be it 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close