Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Življenje na Brezovici, Dragomer …

Življenje na Brezovici, Dragomer …

Vidim, da se ogromno gradi na Brezovici pri Ljubljani in tam okoli, Dragomer, Log pri Dragomeru, Blatna Brezovica …

Kako je živeti tam, kaj so prednosti in slabosti? Tega konca sploh ne poznam, samo zdi se mi, da je verjetno poleti velika prometna gužva. Kaj pa sicer kvaliteta življenja, infrastruktura, trgovine, a je treba po vse v LJ? Šole in vrtci pa to me ne zanima, to smo že dali čez:-)

Saj ne, da bi mi bilo res kaj hudega, ampak jaz bi se počasi preselila nazaj v LJ.

V gneči gremo po “vinski poti” čez polhograjske hribe … sranje je, ko je kje kakšna nesreča, in teh je poleti kar veliko.
Brezovica, Notranje gorice se mi zdi veliko boljša varianta, ker imaš tam vlak oziroma je do LJ dokaj blizu s kolesom. Midva s partnerjem zdaj, ko gredo otroci od doma, počasi razmišljava o selitvi.
Ljudje so sicer zelo prijazni, na Logu je pošta, dokaj solidno založen Mercator (glede na velikost), pekarna in en normalen lokal (ob nedeljah in praznikih zaprt, zvečer se zapre ob 8. ali 9), poleti pa še Moskito bar ob nog. igrišču.
V Dragomerju je fitnes, picerija.
Vmes, pri šoli, sta lekarna in os. zdravnica, v OŠ tudi zobar za odrasle.

Čez nekaj let bo menda nov priključek na AC in bodo ti kraji nemara še zanimivejši.
Še največja prednost je bližina gozdov in hribčkov, ker imaš res ogromno možnosti za pohode, pa brez gneče.

Za večje nakupe moraš na Vrhniko (imaš Hofer, Lidl, Špar, večji Mercator), ki je sicer čisto prijazen kraj. Za oblačila in ostalo pa LJ. Na Brezovici je Eurospin.

Bežno poznam.

Preveč je blatno, zamočvirjeno….

ne maram tega grozdja, prekislo je še:-)))

ne maram tega grozdja, prekislo je še:-)))
[/quote]

Tebe je pa hudo prizadelo, da nekomu ni všeč tvoj kraj…. a res misliš, da je vsem všeč vse?
Sama kraja ne poznam ampak po tem kar sem prebrala tukaj, tam ne bi živela.

Na Brezovici bi še šlo. Je železniška povezava z Ljubljano, pa 6B vozi. Gneča je zjutraj v smeri LJ grozna, nazaj med 15.00 in 17.30 pa tudi. Veliko je priseljencev, tako, da se vsak ne vtika v to kaj počneš in kaj ne. Za sproti je nekaj trgovin, večje nakupe opravljajo ljudje v Ljubljani.
Log, Dragomer je drugačna pesem. Ena štacuna, zdravstveni dom ja, ampak zdravnica večinoma odsotna, pregled krvi na Vrhniki. Ljudje obrekljivi, vsak o vsakem vse ve, dokaj klerikalna srenja.
Prevoz z busom vsake pol ure, ob določenih urah tudi kakšen vmes. Ko pa zapade sneg, pa kakšnega kar ni. V centru Loga kmetija, poletne vonjave so dodatek jedem. Odsvetujem, čeprav so cene nepremičnin malo nižje.

Živim v Dragomerju že celo otroštvo in je prav luštno. Lep kraj za sprehode, pohode na Žabo in kolesarjenje. S sosedi se dobro razumemo in si izmenjujemo zelenjavo.
Oče se pelje v Ljubljano kar s kolesom, okrog 30 minut do centra, sama pa hodim na avtobus. Najbolje grem na kakšnega prej, saj se Tržaška zapolni po 7uri do Brezovice. Velikokrat na busu stojim, ker se napolnijo na Vrhniki. Če grem na bus okrog 6:15 – 6:30 pa je še kaksn sedež prost.
Imamo ogromno komarjev, močvirnato pa je bolj proti Bevkam, Logu.

Na Žabo greste? Kje je Žaba?

aha, saj piše : https://www.pd-vrhnika.si/soncki.php?id=161 ">Vaš link

Tebe je pa hudo prizadelo, da nekomu ni všeč tvoj kraj…. a res misliš, da je vsem všeč vse?
Sama kraja ne poznam ampak po tem kar sem prebrala tukaj, tam ne bi živela.
[/quote]

lepega hudiča si naredila!
zaradi tega tvojega zapisa so se vsi izselili…

Živim v Notranjih goricah, super kraj, imaš vlak, in 6b. Preselila sem se iz centa Ljubljane. Tudi za otroke špica. Vse blizu Ljubljane, pa vendar malo odmaknjen stran iz centra.

A kdo ve, če so tiste sive hiše na Brezovici pri železniški postaji oddane ali se še oddajajo? Kaj pa tista stanovanja z oranžno fasado, tudi pri železnici?

Vaš link

Sem že našla. Predrago?!

Meni osebno je predrago, in kar dosti predrago. Ali je tebi, moraš pa sama vedeti.

Če te zanima, pojdi na ogled in boš videla, ali ti je privlačno okolje, hiša, ipd.

hiše čist preblizu.nobene zasebnosti ne.še iz hiše se vse v drugo sliši.

Ti si zamočvirjen

Meni se ne zdi racionalno, glede na cene. Niso nič dosti nižje kot kakšen del ljubljane kjer imaš vseeno vse bolj pri roki. Če ti je to pomembno. Odvisno tudi kje imaš službo. Če ti je všeč in je v tvojem cenovnem rangu….super. Jaz sem bolj mestni človek, tako da zame to ni. Za ljudi ki bi bili radi v bližini mesta ampak ne pa v mestu pa je pomoje čisto fajn. Življenje je pa tako kot si ga narediš verjetno, tako kot povsod. Če so sosedje ok je seveda lažje.

Jaz zivim zaenkrat se v dost zabacenem kraju in mi je ta konec ze prevec obljuden in prometen..hodim tja v sluzbo in je katastrofa! Tako da zame ta konec ni za zivet, pa ce mam sto stacun pred nosom..vrhnika je bila vcasih zeeelo lusna, zdaj pa rabis pol ure da se prebijes od klanca pa do sinje gorice..pa je.samo par semaforjev

Kmetavzarska mentalita. Za Ljubljančane zna biti zelo neprijetno. Do dolgega mosta še gre, naprej pa raje ne.

New Report

Close