življenje po koronavirusu
Prej ali slej bo konec koronavirusa.
Se bo vaše življenje po tem kaj spremenilo? Boste živeli tako kot prej ali vam je to bila priložnost za kakšno spremembo v življenju?
Razmišljate o katerem od aspektov v svojem življenju kaj drugače kot prej?
Bo to priložnost za nov začetek? Kaj boste potem počeli drugače kot do zdaj?
Da. Kupil ranč. Ali šel v tujino, delat. Imam možnost. Azija. Do zdaj sem ti dve želji, zavlačeval. Obe sta mi pri srcu. Kajti, da smo takole zaprti je noro hudo in Kacin je rekel zaradi neupoštevanja pravil veliko slovencev, obeta še hujše razmere. Da, nas bodo kontrolirali ali smo doma ali ne in nas radarji domov pošiljali. Razen seveda nujne službe. Zdravstvo, trgovina.
Glede tega nimam posebnega upanja. Na FB je nekaj agencij itd. postavilo vprašanje, kam bodo ljudje najprej šli, ko bo konec ukrepov, vsi bodo rinili na drug konec sveta. Ne, popolnoma nič se ne bo spremenilo in nihče se ne bo spametoval, ki se ni že ob podatkih o segrevanju. Žal.
Jaz samo upam, da bo strah vladal čim dlje, da se bodo letalske karte podražile za desetkrat in da bo za potovanje na druge celine za vse države uveden vizum, za katerega bo nujno tudi zdravniško spričevalo. Seveda bi enako veljalo tudi za Evropo.
Moje življenje se po korona virusu ne bo kaj bistveno spremenilo. Jazhodim v službo, partner hodi vslužbo. Že sedaj živiva enako kot prej …
Potem bom drugače počela edino to, da bom sproti delala več zaloge. Zato, ker ljudje so postali čisto pošastni. Vsak dan bolj nestrpni, vsak dan bolj živčni, vsak dan bolj “kaj si ti meni, da mi boš ukazoval” itd.
Vedno bi izbrala sebe in svoje najbližje pred drugimi.