Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Življenje v Angliji – selitev

Življenje v Angliji – selitev

A mi kdo lahko pove, kako je kaj s cenami, stroški, najemnino in davki na plačo v Angliji?

Namreč razmišljam, da bi šla v Anglijo in sedaj mam že razgovor, samo še nikoli nisem bila v Angliji, tako da ne vem kakšne so realne cene najema sobe oziroma stanovanja, niti kako se govori o plačah oziroma kakšen je davek na plače in kdaj se plača. Namreč ko se pri nas govori o bruto plačah, pride neto plačo ven čisto nekaj drugega. Delala bi v sociali, z ljudmi, ki potrebujejo dodatno pomoč, ker ne morejo vsega sami.

Sedaj me pa zanima, če bi mi kdo kaj več povedal, da sploh vem kje in kako začeti in kaj pričakovati.

Aja, sicer bi mi oni najeli stanovanje in tudi plačali prvi mesec…. itd. To ni problem. Bolj me zanima na kaj moram biti pozorna.

bi bilo treba vedet, kje misliš živet…

Tudi jaz bi šla to delat, me vzameš s sabo?

Mislim, da je mal oddaljeno iz Londona (Hatfield). Tam nekje. Ne, ni center.

Moj bratranec živi v Birminghamu, plače ima 3500 funtov, žena ni zaposlena. Komaj prideta skozi mesec in že dvakrat si je denar sposodil od naju. Kar se tiče odnosov in življenja je zadovoljen in ne bi več prišel nazaj.

znanec, ki dela v Londonu mi je rekel, da je tam cca 20% dajatev na plačo, bistveno manj kot pri nas

Če nisi slo davčna rezidentka imaš tu kalkulator

http://www.listentotaxman.com/

Tvoja placa bo nekje med minimalcec (7.50/h), do max 16-20.000 GBP bruto. Davka do 11.000 ni, kako izracunat neto ti je pa ze nekdo prilimal.

Bogatije za ta denar ne bo. Deljeno stanovanje se z nekom ali mini stanovanjce.
Obrni se na Facebook skupino “Slovenci v Londonu”, tam je bilo ze par takih vprasanj.

V hisi sobivata z vec pari, vsak ima 1 sobo, skupni wc in kuhinja. Placujeta okoli 250 eur. Potni stroski za enega so cca 300 eur, hrana ni poceni, ni bogatije. Vseeno noceta nazaj, ker se gor dobro pocutita. Sta malo ven iz londona. Tukaj bi jima ostalo vec od place, samo pretehtajo druge stvari.

250 EUR za sobo? 🙂

Pa zivita v omari v kleti, ali direkt za WCjem? Ker “malo” ven iz Londona je za tako ceno samo kaj takega na voljo.

Tako pravita, soba je 250. Koliko pride se vse ostalo pa ne vem. Vem samo, da se placa slisi veliko, a zivita precej skromno.

Tole je zelo poceni, na robu 2/3 cone in dalj, samo pojstla v sobi pride 400€.

V kolikor ne boš imela res dobre službe se ne ti ne splača iti. Najemnine so izredno visoke.

Mal si na njeni strani oglej videje.. ona je slovenka v angliji pa mislim da ma kr velike ovire, ki se jih z uzstrajnostjo da odpravt seveda
https://www.youtube.com/watch?v=KzHvYFMGHrY

Ne razumem nečesa in to je,da se prodajate v tujini za hlapce,doma pa sam jok in stok.Vem,da niso rožnati časi ne tukaj,ne tam,ne kje drugje.Samo plus in minus,ko sešteješ v kup da pa neko slabo oceno tudi tujina.Je fejst za razmislit,če se splača.

Eee, ne bo res.

Razlika je v tem, a v, recimo, GB, prides z nacrtom, ali gres “kar tako malo” – ker, recimo, lahko sicer zacnes kot nocni receptor v hotelu, ampak ce si delaven in marljiv bos v par letih skoraj garantirano prilezel do, ne vem, deputy managerja (ker je v vecini hotelov osip ogromen). In ce ves, da bos leto ali dve jebal jeza v shared flat v zoni 8, ampak da imas plan in da je to mozno (kar v Sloveniji v vecini primerov pac ni), tudi ni tezko malo zobe stisniti.

Ce gres pa “bom sel malo probal, tako, po Slovensko”, bos pa, jasno, gagal kot ta mala rackica na Vrbskem jezeru.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Eee, ne bo res.

Razlika je v tem, a v, recimo, GB, prides z nacrtom, ali gres “kar tako malo” – ker, recimo, lahko sicer zacnes kot nocni receptor v hotelu, ampak ce si delaven in marljiv bos v par letih skoraj garantirano prilezel do, ne vem, deputy managerja (ker je v vecini hotelov osip ogromen). In ce ves, da bos leto ali dve jebal jeza v shared flat v zoni 8, ampak da imas plan in da je to mozno (kar v Sloveniji v vecini primerov pac ni), tudi ni tezko malo zobe stisniti.

Ce gres pa “bom sel malo probal, tako, po Slovensko”, bos pa, jasno, gagal kot ta mala rackica na Vrbskem jezeru.[/quote]

No, to je ta bistvena razlika med Slovenijo in tujino, da v tujini je dober delavec, če ne drugega, vsaj bolje plačan od ostalih, pa še odprte ima možnosti napredovanja.
Pri nas se dobre delavce največkrat nagradi tako, da gredo dobro delat na enako delovno mesto v slabši obrat, da še tega na noge postavijo…

Upam, da miti o bogastvu izseljencev ne bodo vec dolgo obstali, ker vecina jih ne obogati, ne vem, zakaj ni to jasno.

Sam pejt!
Ni UK tako kapitalistična kot mislimo, ko imaš službo ti pomagajo – če si na minimalni plači, ki je 6,6 pounds na uro. Prevoz je najdražja stvar, upam da boš stanovala blizu stanovanja. Glede obdavčitve ne vem, sori. Sam peeeejt in ne oziraj se nazaj, kaj boš kle, kle ni nič. Resno.

sori..hotla sem rečt: blizu službe…:)

Sam pejt!
Ni UK tako kapitalistična kot mislimo, ko imaš službo ti pomagajo – če si na minimalni plači, ki je 6,6 pounds na uro. Prevoz je najdražja stvar, upam da boš stanovala blizu stanovanja. Glede obdavčitve ne vem, sori. Sam peeeejt in ne oziraj se nazaj, kaj boš kle, kle ni nič. Resno.[/quote

Ne. Prosim, ce se mislis slepat na socialo, ne priti. Res, ne rabimo.

Pa tako ali tako je ne dobis takoj – minimalno po treh mesecih. “Pomagajo” ti predvsem tako, da minimalna placa skoraj ni obdavcena.

Kar se pa tistega, ki pise o “mitu o bogatstvu izseljencev” tice – kaj pa je “bogatstvo” po tvoji definiciji? 🙂

jaz sem na £18.600, samski in prezivim brez problema. z lahkoto. skoraj vse je ceneje kot v sloveniji.
tako da z £3500 na mesec, bi druzina morala normalno preziveti, pa se na izlete hoditi.

ze s tem se splaca, ker je sluzb ogromno. na vsakem vogalu caka delo. jaz sem ze vsako sluzbo dobil s prvim telefonskim klicem. v sloveniji pa niti po 1000em ne.
toliko o tem koliko se splaca in koliko ne. malo pomiogat, malo srece in gre.

Živjoo,
Mi lahko lepo prosim napišeš kakeršenkoli kontakt za delo oziroma zaposlitev v pomoči na domu starejšim osebam v UK ali na Irskem. Ne vem kam bi se lahko obrnila za to informacijo. Velika hvala!

New Report

Close